Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
prüszü
csendes tag
az e6750-ről mi a véleménytek és meddig lehet húzni?
-
-
pirkl
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, lehet hülye kérdés nem tudom!Tegnap kaptam kézhez egy c2d E6750 procit dobozosat, és a gyári hűtője mellé nem adtak pasztát, amit a proci és a hűtő közzé kell kenni a jobb hőleadás miatt, viszont a réz felületen van 3 szürke "sáv"...a kérdés az lenne, hogy nem is kell vagy menjek egy közeli infoboltba és vegyek, vagy a 3 szürke "sáv" helyettesítené?
Alapórajelen szeretném használni addig amíg nem tudok venni másik hűtést...A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Laci
-
nebulo5
senior tag
Helló!
Tudom, ez nem ram topic, de mivel épp a ramokról beszéltek, lenne egy (számomra) fontos kérdés:
Lehetőségem lenne rá, hogy a jelenlegi 2*1GB Geil Black Dragonjaimat elcseréljem 2*1GB CSX Diablókra. Kellene még + 15.000 fizetnem.
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=264&z=3
Szerintetek megéri ez a csere? Igaz, jelen pillanatban nem tudnám gyümölcsöztetni a +frekit, de a későbbiekben még jól jönne. Viszont az időzítéseit tudnám hasznosítani: 3-3-3-12. -
Qru
MODERÁTOR
-
aya
addikt
Szeintem nekem is beficcen az 1066-as memo a 800-sok helyett.
Tuningban sokat dobna ~3250mhz körül még csak 470-es fsb-nél járok ugyhogy menne az tovább is ugy látom. -
vukikutya
csendes tag
Hello mindenki!
E 6750(G0)-s procit használok!
P35c-DS3r lapban F4-es bios405-ös Fsb fölött egyszerűen nem bootol be,hiába veszem le a szorzót 7-re akkor sem.
A RAM-ok bírják simán a 960-at is,szóval nem ott van a problemValakinek van valami ötlete esetleg????
A feszt próbáltam 1.5V-ig emelni, de semmi eredmény... :confused:A 8x400-at meg viszi alapfeszen is stabilan:...
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok! AMD-s vagyok, átnyergelnék Intelre!
Nem szoktam tuningolni, Játszom! 88GT-m van és nem akarok SLI-t!
Kérdéseim:
- E6850 vagy Q6600?
- Milyen lapot ajánlotok a fentiek figyelembe vételével ill. ár/érték arány azért fontos!
- Milyen Memo?Nem akarok sittet venni!

Előre is köszönöm tanácsaitokat!
-
sceetch
csendes tag
válasz
dregpeter
üzenetére
nekem lenne egy eléggé érdekes problémám és idegesítő is egyben.ugye bár egy e6400-as proci az 2400Mhz-n fut amikor elindul a gép azt írja ki hogy:
intel core 2 duo e 6400 2.13Ghz (266*8)
<CPUID:06FA Path ID 0044>
majd elindul semmi gond.bemegyek a bioszba rányomok hogy alapbeállítások visszaállítása visszarrakja 300*8-ra ne amikor kilépek a bioszból vissza teszi 266*8-ra?mi a francot lehet csinálni? -
dregpeter
tag
Sziasztok
Szeirntetek menynit ér egy Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz proci félév garanciával?
-
aya
addikt
Kicsit pang a topik mindenki áttért 8xxx szériára.
Szerintetek ha 3400-3500 mhz-n akarom hajtani az e6550 procimat mennyi fesz kell neki adni?
Valakinek ment már ennyit stabilan, mert nem nagyon lett irogatva az e6550 procirol. -
vincze90
tag
hello!
azt szeretném megkérdezni h mire jo a proci dobozán lévö szám? meg h az enyémnek (asszem az FPO-t kell nézni) L724A862 ez mit árul el egy E6850es esetén? sok helyen olvastam itt h ezt kérdezik és h nézni kell! -
aya
addikt
Na kiprobáltam, eist az nincs, c1e van.
Bekapcsoltam aminek az lett az eredménye hogy 3211 mhz-rol levette 2754 mhz-re. -
Boci_83
őstag
És mi az a fesz amiket hosszútávon elviselnek ezek a Dual core-os procik? Ha már egyszer itt van, megnézném mit megy, majd összehasonlítanám a C2D-el, azonos órajelen...
bár nem ugyan az lesz a vége gondolom, mert dual core.-t láttam már 5Ghz körül is, C2D ritkán megy eddig! 
-
Boci_83
őstag
Üdv!
Most váltok C2D-re. Ha egy Dual coros procit teszek be ideiglenesen, és ezzel telepítem a Windows-t, és néhány nap mulva cserélem a procit, azt hogy viseli az oprendszer?
Kell itt is telepíteni valami procidrivert, mint X2-knél? -
aya
addikt
Ha tuningolok, de van állitva a c1e + eist akkor tuningnál marad a pl 3300mhz, ha nem fut progi akkor visszaveszi a szorzot meg a feszt is?
Lényegében akkor ez jó dolog a fogyasztás csökkentésere, már ha igy van. -
debut12
aktív tag
válasz
DEViliSH
üzenetére
Gyári hűtővel 8X430on 3.44GHz-en ment, a CPU 60fok alatt volt, a magok néha felmentek 64ig(Everest tesztelés). Stabilan futott, és alig emeltem feszt, asszem 1.28-1.29körül kapott!
Igaz a RAMok majdnem 2.2Vot kaptak, de azt még bírták.
Teszt után szépen vissza 8X400ra alapfeszen.
Majd ha jön egy új hűtő akkor megnézem mit lehet belőle széthajtás nélkül kihozni. -
válasz
moland007
üzenetére
T2300/T2400/T2500/T2600: 2MB L2 cache, 10x, 11x, 12x, 13x-es CPU szozzók, 667MHz-es FSB
Dual Core
Enhanced Intel Speedstep® Technology
Intel® Virtualization Technology
Enhanced Halt State (C1E)T5200/T5300: 2MB L2 cache, 12x, 13x-es CPU szorzók, 533MHz-es FSB
Dual Core
Intel® EM64T
Execute Disable BitT5500/T5600: 2MB L2 cache, 10x-es CPU szorzók, 667MHz-es FSB
Dual Core
Intel® EM64T 1
Execute Disable BitT7200/T7400/T7600: 4MB L2 cache, 12x, 13x, 14x-es CPU szorzók, 667MHz-es FSB
Dual Core
Intel® EM64T 1
Intel® Virtualization Technology
Execute Disable Bit -
moland007
tag
Sziasztok!
Notit szeretnék vásárolni és sehol sem találok írást arról, hogy mi is a különbség egy T7x00 T5x00 T2x00 procinak valamint E szeria esetén mik a különbségek?
egyébként ezt néztem ki:
[link] -
gyuszesz
csendes tag
Már megkaptam máshonnan a választ, köszi!
-
gyuszesz
csendes tag
válasz
old gray
üzenetére
Sziasztok!
Processzor, illetve szgép. cserét tervezek, és a következők között vacilálok: E6660; E6550; E6750. Ami marhára nem világos nekem, hogy a Bus Speed (E6600/1066 MHz; E6550,E6750/1333 MHz) van-e valamilyen összefüggésben azzal, hogy az alaplap FSB-je mekkora kell, hogy legyen, illetve hogy DDRII vagy DDRIII-mal használhatók-e. Ugyanis DDRII, ha jól tudom 1066-nál ér véget, míg DDRIII-ból van 1066 -os és 1333-as.
A másik pedig, ugyan nem ide tartozik, de ahogy néztem, ezeknek az új lapoknak általában 1 db ATA csatlakozója van, erre az egyre "sorba" kötve rá lehet tenni egy ATA-s vinyót, és két ATA-s optikai meghajtót? Ezekre szeretnék választ kapni, ha tudtok segítsetek légyszi!Előre is köszi!
-
debut12
aktív tag
Nos...
8X430@3.44GHz
BIOS adatok 1.32V(everest szerint 1.296V), RAM+ 0.35V
Az FSB-t rátettem +0.1V-ra, azt kell, vagy elég neki a normal???
PCI feszt piszkáljam, vagy jó az auto beállítás? Végül is külön tápcsatiról kapja a kraftot a kártya.
3D2006simán lefutott, most épp everest-tel terhelem.
63fokon mennek a magok(CPU 55fok), 2.19Von a RAMok 4-4-4-12 mellett.
Ez most akkor jó, vagy vegyek lejjebb valamiből???
+0.3Vnál fagyott a 3D2006, és az everest mem tesztnél restartolt a gép. Akkor kevés volt neki a kakaó??? -
debut12
aktív tag
Szerintetek érdemesebb a RAMokat húzni, és a procit alacsonyabb szorzóval járatni???
Gondolok itt erre. 450X7 majdnem ugyanaz az órajelre, mint a 400X8.
Vagy nincs számottevő jelentősége? -
old gray
addikt
Hja, jól gondoltam, csak elírtam ESIT-EIST....

A lényeg: nekem ne ugráljon semmi sehová.
Easytune5: ismerős v.kinek? Ezt használom venti-szabályozásra, de gyakran lefagy (hibaüzenet nélkül), ezt onnan veszem észre, hogy beragadnak a venti-értékek, magyarul a lefagyás utáni RPM marad meg...
Tudtok helyette v.mi jó progit ajánlani?

-
debut12
aktív tag
Tesztnél miért zuhanhat ekkorákat?
400X8 mellet 1.296Vot kap. Magasabb fesznél nem emlékszem hogy csinált volna ilyet, igaz akkor kicsit izzottak is a magok..
[link]Vagy lehet, hogy mivel ment a CPUZ az okosított néha valamit???
-
Verdák
csendes tag
Helló!
Szerintetek az e6400 8*400-on, vagy 7*465-ön hajtsam?
Teljesítmény és élettertamot figyelembe véve?
Amúgy az enyém b2-es stepping és kb. "csak" a fent leírt sebességig stabil 1.3v-nál
Felette 1.45v-on már átmegy kazánba. úgy fűt
bár 8*425-ig stabil marad! Szerintem azért ez egy kicsit gyenge, 8*440-et el tudnék viselni tőle! 
Köszi!!
-
aginor
veterán
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy az e6550 és e6750-esek általánosságban meddig bírják normális fesszel? A hűtő egy Silentknight lenne mellé. Igazából melyiket érdemesebb mostanában venni, tuningot is szem előtt tartva?
-
DreiNN
tag
Hellósztok!
Nem tudom,h. ezt hol célszerű megkérdezni,de remélem tudtok segíteni.
Milyen programmal lehet megnézni a gépem aktuális fogyasztását?
Előre is köszi!
-
VR6-Fan
veterán
oks köszi srácok

de a vásálás úgy nézki tolodot március végére

-
válasz
üzenetére
Olyat szeretne hallani, hogy pl az átlagos B2-es E6600-asok 1.4V fesszel 3.5 - 3.6GHz-et tudnak 24/7-ben, ellenben az L2-es E6600-asok 1.4V fesszel csak 3.3 - 3.4GHz-et tudnak 24/7-ben.
(Ezeket tudom, de E6300-ról nincs ilyen jellegű információm sajnos, különben már megosztottam volna a kollégával.) -
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!
E6300 melyik steppinget és FPO-t érdemes keresni tuningra?
üdv VR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Trollok komolyan
- E-roller topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung kuponkunyeráló
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bár nem ugyan az lesz a vége gondolom, mert dual core.-t láttam már 5Ghz körül is, C2D ritkán megy eddig!

Felette 1.45v-on már átmegy kazánba. úgy fűt
bár 8*425-ig stabil marad! Szerintem azért ez egy kicsit gyenge, 8*440-et el tudnék viselni tőle!