Hirdetés
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez nem baj, viszont amit most APU IGP-vel gyorsítasz eddig is tudtad gyorsítani dGPU-val nagyobb mértékben. Hogy ezekhez képest csábító legyen az APU sok Mantle játék és elterjedt programok HSA-s összefonódása kell.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
stratova
üzenetére
És hol a baj? Hamarosan itt a Mantle, és már a második eresztés kompatibilis VGA tapossa a boltok polcait.
Van egy rahedli GPU-gyorsított program, ami nem csak grafikus megjelenítőként tud az APU-ban levő iGP-hez nyúlni, hanem ugyanúgy a CPU válláról veszi le a feladatot, akár a dGPU-k.
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lesz a rabszolgája, ha szoftveres oldalon felkészítik erre. Amíg nem, addig:
Azért nem mindegy, hogy csak dGPU, vagy IGP+dGPU számol. Nem véletlenül lőtték le az FX-eket. Többet ér az IGP, ha hozzáad xakárhányszáz ALU-t a grafikai számításhoz.
Majd ha Mantle-lel felkészítik a játékot arra, hogy az IGP feladatot tudjon kiosztani a dGPU-nak, akkor lesz CPU rabszolga. Vagy ha játékban eredetileg CPU-ra kiosztott lebegőpontos tudnak rábízni.
-
dezz
nagyúr
válasz
devast
üzenetére
Néhány nem csekély jelentőségű dolgot, tényt hagysz figyelmen kívül:
1. Az új konzolok piacán 100% az AMD APU részesedése. Hamarosan többtízmillió, idővel pedig 150-200 millió ilyen gép lesz használatban.
2. A komolyabb játékok nagyobb része manapság alapvetően konzolra készül, onnan portolják PC-re (ha egyátalán).
3. Ezekben a játékokban alap lesz a GPU különféle kiegészítő számításokra való felhasználása. (Amit eleve nagyban megkönnyít a közös címtér és a többi új feature.)
4. PC-n egyszerűbb lesz kaveris konfigra portolni (Mantle+HSA alapon), mint bármi másra, így ez adottnak tekinthető. Legfeljebb lesz általánosabb port is, ami más konfigokon is elmegy.
5. Az Intel procijai évek óta szintén APU-k lényegében! Csak némileg le vannak maradva, de OpenCL 1.x-et így is támogatják!
6. Készül is egy sor OpenCL alapú szoftver. Bár ezek többségükben OpenCL 1.x alapúak, de ha ez már meg van, innen már csak egy ugrás az OpenCL 2.0 és a HSA támogatása. Főleg, hogy az OpenCL 2.0 és a HSA sok tekintetben jobb (könnyebb is a munka velük és optimálisabb is lesz az eredmény).(#13784): Az simán működik, hogy az általános számítások az APU-n futnak (adott esetben a CPU és IGP szoros kooperációjában), a grafika pedig dGPU-n. Konzolokon is hasonló felosztás lesz, csak ott az IGP CU-i lesznek felosztva a kétféle feladat között.
-
-
korcsi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És ezt a futtatott programok is tudják?
-
Gainka
őstag
válasz
devast
üzenetére
(senki nem fog 1%-os piaci részesedésű apu-ra "optimalizáltan" fejleszteni)
A Llano 2011 ben jött ki ha jol sejtem, aztán 12-ben a trinity aztán 13-ban a Richland, most jön ki a Kaveri és év végére kövi év elejére már tutko a Carizzo.
Szerinted az amd hülyeségből csinálja ezeket az apukat? Csak ugy vicböl?
Ennyi erövel, mikor meg csinálták a 4k-s tvt nem sok 4k-s video film adás volt/van ugy tudom
Mikor jött az android egyböl robbant a bomba és százszámra . ezerszámra hullott alá az androidos programok játékok mi?
tudnék még ilyeneket irni
-
Tibi71
csendes tag
Az arkepzest nem ertem,a 4570 200$,a kaveri 179$ de dragabb 5-6 ezer ft-al.
-
devast
addikt
válasz
atti_2010
üzenetére
Minek kevered a szezont a fazonnal ? A mantle megy apu nélkül is. dgpu + apu kombóval elérhetővé válik asymmetric crossfire, tehát r9 290x-el is lehet együtt használni egy apu gpu-ját. Viszont ez azt is magával hozza, hogy az apu és a dgpu processzorai nem "egyenlőek", ergo a program készítésénél kell megálmodni, hogy milyen kód futhat az apu-nak a gpu-ján. És ezt már most borítékolom, hogy erre nem sok fejlesztő fog lényegesen ráfeküdni, max pár extra effekt lesz, vagy ilyesmit tudok elképzelni, de az hogy összecsapunk 512 gcn magot másik 2560-al vagy akármennyivel csak úgy, az nem működik.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
devast
üzenetére
(senki nem fog 1%-os piaci részesedésű apu-ra "optimalizáltan" fejleszteni)
Egyrészt a nagy nevek már kijelentettek hogy határozottan érdeklődnek a Mantle iránt másrészt az AMD APU részesedése 20% fölött volt, harmadrészt meg a játékfejlesztők könyörögtek egy rendes API után mivel a DX egy kalap sz@rt sem ér.
-
srph25
tag

-
Alister71
nagyúr
PH teszt mikorra várható egy A10 7850K-val?
-
Tibi71
csendes tag
Ja.
-
Tibi71
csendes tag
Te sem,4570+dvga! És még olcsóbb is.
-
Tibi71
csendes tag
Sajnos igy,és a plusz drága memóriák miatt nem egy jó vétel. Cpu+vga jobb vétel.

-
Tibi71
csendes tag
Az Ipon-ra megérkezett a Kaveri 7850,de horrorisztikus 53e forintos az ára. 40k talán megérné,de igy...
-
stratova
veterán
Ami még eltér az eddigiektől, hogy a korábbi pletykáknál A8-7600 65 W-osként szerepelt, itt pedig 45 W-osnak tüntetik fel. Sinám csinálnék belőle notebook APU-t, ha már létezik 47 W-os 2/4-es i5-4200H is. Reméljük a 35 W-osnak nem kell majd nagyon csökkenteni a CPU órajelét.
A10-6700T (45 W) és A10-5750M (35 W) között is csak a GPU-ban volt órajelkülönbség, bár a GCN takarékosabb már a VLIW4.
Kár, hogy az 1866 MHz-es SO-DIMM ilyen drága, bár ha jobban nézem még az 1600-as is. Lejeb mehetnének a RAM árak en bloc. -
törölt tag
válasz
marcell991
üzenetére
Ja, főleg mikor a magamfajta egységsugarú bányászok megpillantják a 88-as, 89-es diát.

-
marcell991
tag
Kiszivárgott képek az AMD rendezvényéről: [link]
Végignézés után garantált a "shut up and take my money" életérzés
-
Az volt az alap, hogy egy szálon 10%-ot gyorsul, több szálon (sysoft sandra) meg 30%-t. Ebből következtettem arra a (hülyeségre), hogy tehát ha ezelőtt egy modulnál szállal 100% a skálázódás és két szállal 190%, és az új ez még jobban skálázódik a hatékonyabb etetés miatt, akkor 240%-ot kapunk két szálra.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Valamint tény és való, hogy inkább single-thread módban mérte volna le emberünk a két megoldást azonos órajelen, az pontosabb eredményt adott volna a c2c teljesítményről. Mert így a 2 modul azonos órajelen leadott összteljesítménye közti különbséget láthatjuk.. ( ez is szolgáltat persze némi kiindulási alapot...)
-
stratova
veterán
Pardon, de az Multi teszt csak mindkét lapka 3.5 GHz-en ketyegett, mert elvileg a 65 W-os A10-7800-nak ennyi lenne a normál órajele.
Miresz én még nem, köszi!
Jó lenne élvezhető teljesítményt kapni a mobil verziónál is. Nekem 1600x900 lenne az aranyközépút 15.6"-on (FHD mánia ide vagy oda, jelenleg ez kellemes a szememnek még mindenféle bűvészkedés és felskálázás nélkül).
Még ne vegyük készpénznek, de Te láttad ezt? -
dezz
nagyúr
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Kicsit sem volt amatőr a tesztelő, hogy csak single thread tesztet futtatott a CB-ben... Multithead valamelyik másik teszt itt?
-
miresz
veterán
Ezt láttátok már?
-
Vartanus
őstag
válasz
Valdez
üzenetére
Előbb azért várjuk meg a hivatalos startot és a részletes phs és külföldi teszteket.
A grafikus számolóegységek szám az csak egy dolog,gondolom ezzel te is tisztában vagy,mert hiába van 512 vagy akármennyi shader részelem,ha azok alacsony órajelen járnak.
Ez csak egy nagyon nagyon előzetes teszt nem jó arra,hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le belőle szvsz. -
miresz
veterán
Már lehet kapni őket,és sehol egy teszt? Ipon
-
Valdez
őstag
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
letepem
üzenetére
Másfél hét múlva kiderül, hogy mindenki derül-e, de ahogy nézem, nagyjából a kötelezőt hozza a Steamroller majd.
CB R11.5 esetében
Richland 3,5Ghz = 2,98
Kaveri 3,5 Ghz = 3,33Bő 10% ebben a tesztben c2c a két megoldás. Ennyit azért illett javítani, bár Haswell még nem lesz meg IPC-ben. Remélhetőleg egy jó 10%-ot javulni fog a modulonkénti teljesítmény is, ha két szál osztozik az erőforrásokon, nem úgy 1,6x körüli lesz csak a gyorsulás...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova
üzenetére
A Kaveri azt a PowerTune-t kapja, amit a Hawaii. Tehát hivatalosan PowerTune Boost órajele van és ennyi. Az fog a terhelés függvényében visszaskálázni. Normál magórajel nincsen, de azt én is halottam, hogy a Mantle demók alatt 600-650 MHz környékére esik az órajel. Valszeg innen származik ez az adat.
-
letepem
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Now we come to the new SKU details starting with the A10-7800 (Non-K) which has 4 cores clocked at 3.5 GHz base and 3.9 GHz turbo while the graphics side would be equipped with 8 GCN compute units resulting in 512 Stream processors which would be clocked at 654 MHz base and 720 MHz boost.
Ellentmondásokat érzek a levegőben!
Hol ezt mondja a cikk írója, hol az... -
stratova
veterán
válasz
Valdez
üzenetére
Szerintem ezzel a pontszámmal nincsen nagy gond. A10-6800K 322 pontot kap gyári beállítás mellett. Ott 4.1 GHz az alap 4.2 a 4 magos turbó órajel. A10-7850K 3.7 GHz alap 3.8 GHz 4 magos turbóval bír. Itt c2c ~6.9%-kal gyorsabb Richlandnél úgy, hogy feltehetőleg csak egy memóriamodul volt mellette.
-
apatyas
Korrektor
El akartam olvasni ezt: http://support.amd.com/us/Processor_TechDocs/48882.pdf, az IOMMUv2 leírása.
De vagy én nem látom, vagy leszedték. Megvan valakinek? -
korcsi
veterán
-
marcell991
tag
2015-ös server roadmap a videóban: [link]
(néha S|A fórumon is lehet értelmes dolgokat találni
) -
Cloudius Systems, HSA Foundation and Valve Join Linux Foundation
"HSA Foundation, a nonprofit backed by founding members AMD, ARM, Imagination Technologies, Qualcomm, Samsung Electronics and many others, is dedicated to developing open-standard architecture specifications to advance heterogeneous parallel computing.
“Joining The Linux Foundation is a natural fit for the HSA Foundation as we strongly believe in supporting an open ecosystem, and the HSA Foundation is focused on bringing richer heterogeneous computing into mobile, cloud-based and big data computing where Linux dominate,” said Gregory Stoner, vice president and managing director of the HSA Foundation."
-
lee56
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Igen, ez tart vissza (többek köztt) engem is attól hogy a boltba rohanjak és előre lefoglaljam a legütősebb Kaverit, hogy valószínűleg mire teljesen ki tudják majd aknázni a GPU-s gyorsítás képességeit játékban is, már legalább a Carizzo is kapható lesz, ha még nem az azt következő generáció..
-
-
lee56
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Ha BF4 a fontos, akkor ahhoz azért még mindíg jó egy Vishera is. (BF4 meg már eleve optimalizálva van és lesz továbbra is 8+ magra. És ha már nem adnának el több FX-et, akkoris ott vannak az új konzolok 8-magos CPU-val (amit szintén ki kell használni), szóval ez a magokra optimalizálás téma még nem ért véget itt. Pont tegnap láttam Steam-en egyik uj játéknál (Maia) az ajánlott gépigény egy Intel i5-3570K vagy AMD FX 8350, mondjuk a minimum gépigénye is elég meredek : Intel Core i3-3250 or AMD 6350
) A mantle is még mindíg inkább elmélet mint gyakorlat. Tényleg nem a legjobb időpont gép újításra ez.. Sok a különböző infó, és viszonylag nehéz kiszámítani a jövőt /pillanat. Univerzális jótanácsom az lenne; hogy várj. 
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
A fene. Az a baj, hogy januárban kell gépet vennem. Perpill AM3+-ban gondolkodom, de ha az egy halott platform, akkor félő, hogy senki nem fog rá optimalizálni. A kaveri meg nem hiszem, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy meghajtson egy 290-et. Meg az sem biztos, hogy idehaza elérhető lesz januárban.
Mondjuk egyedül BF4-el multizok, ott meg a 128-as mappok a cpu igényesek, de ugye a Mantle besegít, szóval lehet még a kaveri-n is normálisan futna.
Ezt a dilemmát. Pont a legjobbkor kell gépet venni
-
A Vishera utódkáról a Warsaw-ról lehet valamit tudni?
Konkrétan az érdekelne, hogy lesz-e?Köszi
-
Oliverda
félisten
Valószínűleg semennyivel sem lesz jobb, legalábbis desktopon. A jelenlegi szintnél lejjebb már csak SoC-cal lehetne menni, de az is csak pár watt mínuszt hozhat. Az asztali Haswell sem javított az Ivy Bridge üresjárati fogyasztásán, pedig abban már a VRM egy része is integrálásra került.
letepem: A Kaveri nem SoC. Az a slide nem Kaverihez tartozik, hanem a Kabinihez.
Yutani: desktopora tuti nem lesz 4 modulos APU, de én már a 3 modult is kizárnám. Talán szerverre megcsinálják, bár ha normálisan fog működni az OpenCL és a HSA, akkor lehet hogy ott is inkább a GPU-t fogják izmosítani.
-
MiklosSaS
nagyúr
Megtudja valaki modani pontosan kb mikortol lesznek a kaveri CPU-k a boltok polcain?
Le szeretnem cserelni a pentium-ot a mediaPC-bol es nagyon jol hangzik amit olvastam roluk.
En inkabb az IGP-vel szivok, mivel a pentiumban eleg gyenge, ha meg beteszek egy diszkretet akkor ugrik a fogyasztas is. Ilyen szempontbol egy 65 W-os Kaveri tokeletes volna. -
Yutani
nagyúr
válasz
TRitON
üzenetére
Ha képes lesz 4 modulos APU-t gyártani az AMD a jövőben, akkor nyugodtan vessenek véget az FX vonalnak. Egyébként meg innentől kezdve az ember büszkén használja tovább a Vishera magos cuccát, tudva, hogy egy utolsó mohikán dolgozik a gépében!
És nem utolsó sorban a gyorsabbak még elegek lesznek a következő 2-3 évre is szerintem. Ahogy egy meghúzott Athlon X4 vagy Phenom X4/X6 is elég a legtöbb esetben egy átlagfelhasználó számára. 
-
TRitON
aktív tag
Hivatalossá vált, hogy a Vishera az utolsó AMD CPU.
Itt hivatkoznak a Prohardverre, de a kép forrása nem az... Én mulasztottam el valamit, vagy ők írtak rosszat?

-
-
Vartanus
őstag
válasz
letepem
üzenetére
A SoC ugye arról szól hogy egy lapkába integrálnak mindent,tehát ha az alaplapon van mellette egy A88X-es FCH ami vezérli az USB,SATA funkciókat akkor az már nem lehet SoC szerintem a Mainstream desktopra nem is terveznek SoC-ot még jópár évig.
A TDP-vel az a helyzet,hogy az AMD-t manapság főleg a magas TP miatt fedik meg. Példának okáért ott az FX 8350 ami már bőven versenyképes teljesítményét tekintve az i5 3570K-val is az FX 9550 pedig az i7 3770K- nyaldossa teljesítmény szemszögből,de a relatív magas TDP okán sok szakértő lehúzza(némileg jogosan is),ezért az a célja az AMD-nek hogy minél kisebb legyen a TDP olló az ő és a konkurencia termékei között.
A Kaverinél pedig nem tudható,hogy mi miatt lett alacsonyabb a frekvencia,meg kéne várni előbb a teszteket nem? Az is lehet hogy a 7850K 3,7Ghzen hozza azt a Ricsi 6800K 4,1Ghzen.
-
leviske
veterán
válasz
letepem
üzenetére
Korábban mintha arról lett volna szó, hogy a magasabb maximális TDP korlát emeli az alaplapok előállítási költségeit is és vélhetőleg emiatt döntöttek emellett a lépés mellett. Mert ugye a tuning lapok ígyse a processzorok alap TDP-ire vannak felkészítve, viszont az OEM-ek, meg az olcsóbb lapok esetében előfordul, hogy igen.
De lehet, hogy rosszul emlékszem. (Ezt be kéne raknom aláírásnak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De akkor ehhez mérten az eddigi modulon belüli skálázódásnak kakinak kéne lennie, legalábbis a 90%-ból nem tudom hogy lehet 140%-ot csinálni. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)