- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz
#24650752 #13497 üzenetére
Kinek mi a jelentos. Ha azt nezzuk, hogy Richland = 844 MHz (iGPU), Kaveri = 720 MHz, az majdnem 15% difi negativ iranyban, nekem az jelentos. Aki tuningban er el a masik iranyban 15%-ot, azt is jelentosnek szokta titulalni
4000 MHz-rol 4600 MHz-re nem elhanyagolhato tuning peldaul.
Teny, hogy ha az iGPU-t nezzuk, ott onmagaban a 33%-kal megnovelt CU-szam is tudja ellensulyozni az alacsonyabb orajelet (vs. Richland), ergo semmikepp sem lehet visszalepesrol beszelni. A problema nem is ott van, hanem inkabb az x86-reszben, de mivel sokan szeretnek leugatni engem, amikor barmi rosszat mondok barmilyen AMD termekrol, igy inkabb varjuk meg a januari release-t, majd leteszteli a media, es kiderul, hogy mire lesz jo az akkori Kaveri, az akkori orajelen, az akkor hasznalatos szoftverekben es benchmarkokban. Az fix, hogy az iGPU-val nem lesz gond, ez mindenkepp jo hir.
-
Fiery
veterán
válasz
#24650752 #13494 üzenetére
+10% es megvan, persze csak ha a memoria savszelesseg nem jelent problemat. De ez csak egy teszt, mas tesztekben kicsit maskepp viselkedhet a Kaveri. De mivel a Cape Verde es a Kaveri is GCN alapu, igy az arányok nagyjabol jol saccolhatoak. Jatekra mindenkepp cool lesz a Kaveri. Mantle-vel meg harapni fog
-
válasz
#24650752 #13362 üzenetére
Nem ez az első eset, hogy az AMD egy érkező termékével kapcsolatban erősen túlzóak az elvárások.
Én azért remélem, hogy tévedsz, vagy valamit figyelmen kívül hagysz, de nem leszek meglepve, ha bejön, amit mondtál.(#13364) Abu85: LOL, még ebből is az intel jön ki jól?
Tragikomédia.
Najó, nyilván ezt csak a CPU részre értetted, a GPU-t használó HSA kódban biztos hasít a Kaveri. -
-
leviske
veterán
válasz
#24650752 #12818 üzenetére
Engem meglepne, ha csak egy 5CU-s dGPU-val tudna menni DG módban a Kaveri. Szóval nem hiszem, hogy ebből a Sandra-s eredményből sok mindent érdemes volna levonni.
Bár még mindig nem teljesen értem, miért mindenki a DG-ban látja a fantáziát a Kaveri kapcsán.
(#12771) stratova & Oliverda:
(#12805) lee56: Ha a vevőre bízzák a döntést és félig a régi félig az új úton haladnak, akkor feleslegesen kidobott pénz marad a Fusion irány, hiszen a fejlesztőknek nem érné meg egy olyan platformot támogatni, amit még a saját gyártója se vállal be teljes vállszélességgel.
Desktopon most vélhetőleg feltettek mindent egy lapra és én csak remélni tudom, hogy bejön nekik a döntés. Bár egyelőre a nagy remény Frostbite 3 elég felemás képet fest, de a retail verzió és a Mantle támogatás elindítása még hozhat meglepetést. (Pláne, hogy az előző verziónál valamivel processzorérzékenyebb lett a motor, ami sejtet valami olyasfélét, hogy több feladatot bíztak a központi egységre.)
-
stratova
veterán
válasz
#24650752 #11576 üzenetére
Áh, először én sem tudtam hová tenni. Beugrott egy emészthető magyarázat. Illetve egy másik, szokásos Abu minőségben.
Egyébként pontosítanom kell, mert fent a Maxwell leírását ragadtam ki, a pletyka szerint Boulder APU-ból is az extrémebbik verzió 8-16 combos ARM maggal:
Nvidia's Denver/Maxwell will allow running an operating system directly on GPU (or CPU-on-GPU) chip sometimes in 2014. Considering the fact that Denver is a 64-bit ARMv8-compatible architecture, it should offer pretty high compute performance. Apparently, this is not enough for Nvidia, which is why it is also designing Boulder, an ultra-high performance system-on-chip with 8-16+ "fat" ARM-compatible cores as well as high-bandwidth interconnects and I/O, reports Bright Side of News web-site.
Boulder, which is also due in 2014, is said to be aimed at AMD Opteron and Intel Xeon chips in environments where their x86 nature does not matter much, e.g., high-performance computing. Essentially, Nvidia wants HPC servers featuring Tesla compute accelerators to use Boulder instead of traditional x86 central processing units to perform "serial" tasks.At present, nothing particular is known about Boulder, but its alleged difference from Denver suggests that this will be a high-performance architecture with high-end execution units, massive multi-level, multi-MB caches; advanced branch-predictors; extremely efficient dispatch; advanced scheduling and other features today found on advanced x86 central processing units.
Nvidia did not comment on the news-story.
Szerk.: Áttettem OFF-ba, mert mégsem AMD-s projektről esik benne szó javarészt.
-
stratova
veterán
válasz
#24650752 #11564 üzenetére
Gyanítom, hogy energiagazdálkodás terén igen hatékony ARM-alapokon van némi keresnivalójuk az Intel Atom alapú szervereivel szemben.
Bouldere AMD-nél a elvileg szerver APU-k készülnek válaszul.
The Echelon design incorporates a large number (~1024) of stream cores and a smaller (~8) number of latency-optimized CPU-like cores on a single chip, sharing a common memory system.Arányaiban kísérteties hasonlóságot mutat - szvsz - Kaverivel.
-
dezz
nagyúr
válasz
#24650752 #11564 üzenetére
Mármint hogy az ARM ne álljon meg 32 biten? A 64-bites fejlesztésükről is lehetett hallani pár hónapja.
A Boulder a HPC szektort célozza és az Opteron és Xeon CPU-kat próbálja kiváltani. (Bár ezzel elég nagy fába vágja a fejszéjét az Nvidia.) A második kép szerint viszont az AMD itt továbbra is az x86-ra épít. Az ARM-ot inkább adatkezelési célokra szánja.
-
dezz
nagyúr
válasz
#24650752 #11562 üzenetére
Már korábban is volt róla szó - hátha jobban csinálják, mint pl. a Qualcomm vagy a Broadcom, ami a végeredményt illeti. Bár akkor a legtöbben a szokásos 32-bitesekre gondoltak, pl. tabletekbe. De kézenfekvő, hogy a 64-bites vonalon is elindulnak.
Mondjuk jól bele kell húzniuk, ha már 2014-ben gyártani akarják...
Egyébként a HSA alapítványban is szoros az együttműködés, erről talán többet lehetett hallani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Milyen joysticket vegyek?
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mercedes topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 4790 Eladó!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest