- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz
zserbox #2209 üzenetére
bocs a sok szövegért valószínüleg félreértem az egészet:
lehúztam a vinyót így vissza állt a rend nem veszett el semmi.
Viszont továbbra se értem, hogy kell beimportálni a többi mellé, hogy ne csak a rawokat ha nem a rajtuk elvégzet módosításokat is exportálja nincs catalógusban csak egy mappában a lr-be.
ezt akkor hogy kéne ki exportálni majd beimportálni ha nem catalog mókával? -
MrChris
nagyúr
válasz
zserbox #2196 üzenetére
Nálam is eltér, ha tüzetesen nézem minden szín, persze csak picit. A bőrön lehet leginkább észrevenni mert valszeg arra vagyunk a legérzékenyebbek.
Érdeklődés hiányában..., de mégis erre esetleg még valaki?
-
*Ropi*
félisten
válasz
zserbox #2193 üzenetére
Akkor annak örülj, hogy csak kismértékben változott meg.
A lényeg, hogy sRGB színtérbe konvertálva exportálj Lightroom-ból, ha webre dolgozol! A jpg csak 8 Bites (színcsatornánként), viszont 16 Biten 64-szer több információ áll rendelkezésünkre (színcsatornánként), ezért a jpeg nem képes minden árnyalatát visszaadni egy 12/14/16 Bites raw fájlnak, vagy annak amit 16 Biten szerkesztesz. A Lightroom belsőleg (kikapcsolhatatlanul) ProPhoto RGB-ben dolgozik, ami nagyobb az Adobe RGB-nél is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
zserbox #2187 üzenetére
"...lr-ben feldolgozom a raw fájlaim, de a bőrszínek exportálás után nem éppen olyanok (minimális eltérés, de nekem zavaró) valahol vmit állítani kéne a színteren vagy mi lehet a megoldás?"
Mert kisebb színtérbe exportálod, ez természetes.
"...valamint valahogy nem lehet átnyomni, hogy develop módba ne RGB értékeket mutasson hanem CMYK-ba mutassa mint pl. PS-be?"
Meg is válaszoltad.
-
Balinov
titán
válasz
zserbox #2180 üzenetére
bocs, tenyleg rosszul ertettem. Edekes, pedig elvileg nem kene szamitani annak, hgoy gyari, vayg 3rd party..ha van beepitett profil akkor mukodnie kene a logika szerintm. Adobe persze lehet, maskent gondolja. akkor tenyleg import, 1. kep, kivalaszt, lens profile sync a galeria tobbi kepere lehet a megoldas.
Nekem sajnos nincs 3rd party obim, (pedig egyutt tudnek elni egy Tokina UWA-val,)
-
Balinov
titán
válasz
zserbox #2172 üzenetére
lehet rosszul ertem a kerdest, de en csinalnek egy olyan presetet (amit utana beallitanek import presetnek) ahol Lens profile enabled, de nem default, hanem Auto. Default-al szivtgam, mire rajottem, hogy az egy adott lencse profiljat tolti be, nem pedig az eppen hasznaltet (18-105 vs 50). Azt hiszem, epp Ropi magyarazta el, az amugy szembeotlo, kulonbseget itt.
szerk:
dabgergo: nagyon otletszeru a tippem, de nem lehet a frissebb vga driververzio kavar be?
-
copass
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
zserbox #2170 üzenetére
Pluginnal megoldható a csak jpeg importálás.
A Tampon 17-50/2.8 profilt egy képre beállítod, utána library módban szűrsz, hogy csak a Tamival készülteket mutassa, kijelölöd az összeset majd synceled a többire is.
-
Balinov
titán
válasz
zserbox #2045 üzenetére
szerintem automatizalva nem muxik. Ha besynceli az eportalt jpegeket, akkor elvileg van olyan nezet a Catalogue-ban aminel lehet szurni, hogy csak a raw-ot mutassa. Ha ez megvan, akkor show raw->select all-> remove from catalogue.. De hogy konkretan melyik menuben van, azt passzolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Spórolós topik
- Synology NAS
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest