- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
mrlujoak #15988 üzenetére
egész ijesztő ez az írás, nekem totál "egy bolond százat csinál" érzésem van tőle, mert a totál helytelenül elterjedt megnevezéseket magyarázza a hozzánemértőknek úgy, hogy még jobban elterjedjenek. az mp4-et még valahol meg tudom érteni (bár már ott is akkorát ferdít szerintem...), de ez az mp5...
itt egy korrekt írás a témáról. -
toth87
tag
válasz
mrlujoak #15605 üzenetére
nem akartam olcsón venni mp3-at,de ez tünt kompaktnak kicsinek,és sima mp3,ha ugyanez a lejátszó 30-ba került volna akkor is megveszem,de nem voltam tisztába vele honnan indul az ár/minöség dolog,de igazából most se vagyok
láttam itt nagyon dicsérik a sansa-t,meg hasonló lejátszokat ,csak az a baj hogy nekem tényleg nincs szükségem mp4,meg divx meg hasonló formátumok lejátszására,csak szimlpán mp3,hogy ne a telót keljen nyuzni,a satio a méreteivel nem tul kompakt,ezért gondoltam valami kis kütyüre.Az AVLS ki van kapcsolva.
-
toth87
tag
válasz
mrlujoak #15603 üzenetére
én értelek de mi az a pénz amiért a sonytól sima mp3 lejátszót minöségibbet kapok?mert nekem csak mp3 kellet,vagy hol kezdödik egy sima mp3 lejátszó ami nagyon minöségi? arról már nem is beszélve ami a youtubos videon van legalább angolul van rávésve valami,erre meg portugálul,én is láttam sokkal olcsobban ilyen lejátszót,de ott csak jövöhét szerdán lett volna raktárba,és akkor még két nap mire ide ér vidékre,ebböl kifolyolag nem is tudom a bemutató terembe össze hasonlitani,mert kicsit messze lakom(240km) a hang minöségével nem lenne baj,de a hangereje nem fog károsodást okozni, a satiom hangosabb,és hasonló tisztaságú,hát ebböl is tanult valamit az ember,most nézhetek másikat....a ledes világitást ki kapcsoltam,csak lejátszás közben a kijelzö mindig ki világit 15 másodpercenként,ez az ami idegesit,mert este zavaró lesz,,,,na mindegy,,csak azért irtam ide hátha valaki ilyet akar venni,és legalább meggondolja.
-
ponti_ak
addikt
válasz
mrlujoak #14829 üzenetére
Igen, láttam, valóban a "simás" mini pro lenne a legjobb. Mi több, még a stilusa is páásszolna a lejátszóméhoz de sajnos "túl új", biztos nagyon drága lesz, nem akarom / nem tudom most a téli tüzelő árát rákölteni..
Meg.. a Telenornál nincs is (még.. ?!)
bwoay: a querty a qwerty elütése. Javitsa, legyen szives, fiatalember ha már ilyen figyelmes .. és megteheti..
. Köszönöm, nagyon kedves!
Ja, és akkor már hosszú i-t is kérek, mer' az ángilus X41t-n nincs.. (.hmm.. lassan minden kütyü(m)nek X-es lesz a neve.?. A misztikus "X-faktor".. Ha marketinges lennék én is minden tipusjelzésbe beleraknám, mert úgy menő(bb)nek hangzik. Namindegy.)
-
Dottore
addikt
válasz
mrlujoak #14776 üzenetére
Nálam is van csak nem annyi, hogy ezért érdemes legyen 24 órára készenlétre rakni.
Hidegindítás (Hétvégén ki volt kapcsolva), 14 mp. Utána készenlétről 6 mp. Belátom közel duplája, de soha sehova nem siettem annyira, hogy ez számítson.
Ellenben az üzemidő volt hogy, hiányzott. Beáldozom azt a 8 percet simán arra, hogy ne kelljen különféle fura emberek történeteit hallgatnom a buszon mi mindent csináltak velük a lábdoktorok.Kora reggel. Éhgyomorra.
-
válasz
mrlujoak #14719 üzenetére
Félreértettél, és lehet hogy én is féleértettem dolgokat.
Az egész téma azért került elő, mert valakinek nem tetszett a Clip hangzása, és inkább preferált egy általa is zajosnak ítélt irivert, és egy Sonyt, vagy SGS-t szeretne venni. Erre írtam, hogy ne vegyen SGS-t, vagy Sonyt, mert hasonló hangkarakterben lesz része, mint a Clipnél. (Alaphelyzet, hogy nem érdekelnek az eq-k.) SGS-t tudom, ilyenen van, de Sonym nincs, és mivel azt a választ kaptam, hogy azoknak más a karaktere, ezért megkérdeztem, hogy miben más.
Megkaptam a választ, hogy színezett mély tartománnyal rendelkeznek. Itt jeleztem, hogy én ezt a hangkaraktert nem kedvelem, mert szerintem a semleges hangzású lejátszó mellé lehet csak jól fülest illeszteni. Ez akár már színezhet is, de ha a lejátszó színezett, akkor az mindenképpen meghatározza a végső hangzást.
Itt jött, hogy hallgassam meg az x1050-t, meg fogok lepődni. Erre írtam, hogy a színezett mélyet nem szeretem, másban meg nem tud meglepőt mutatni. Nyilván egy Cliphez képest tud, de sosem egy ligában fociztak, ahogy DACokkal sem, csak a másik irányban.
-
válasz
mrlujoak #14708 üzenetére
Lehet, hogy valamit félreértek, de eddig meg sem fordult volna a fejemben, hogy egy színezett hangú lejátszó egy fabatkát is érne.
Szóval akkor most előre szólok, hogy én színezett hangú lejátszót nem fogok ajánlani, de ezek szerint van akinek az tetszik. Aki így van vele, az gondolatban felejtse el, amit ajánlok.
-
themebuilder
senior tag
válasz
mrlujoak #14380 üzenetére
Én is segíteni próbálok, nem csak tapasztalatok alapján lehetséges ez.
Itt a topicban jelentősen többen (akár 10-15x annyian) vásárolnak a 15 ezer Ft alatti kategóriában Sandisk lejátszókat (pl Sansa Clip+), mint bármilyen Sony-t.
Az árukhoz képest remek hangzásuk van, hozzák a minimum elvárható szintet (alapminőség). A támogatottságuk is sokkal jobb és átlagban több mindent is támogatnak. (FLAC, RockBox FW, stb.). Az akkumulátor üzemideje itt közelít a gyári értékekhez, alternatív FW-vel akár túl is szárnyalhatja.
Annak ellenére, hogy rengeteg PH tagnak van ilyen Sansa player-je, viszonylag kevés velük a gond. Legutoljára valaki azt írta például, hogy halk a lejátszója, ami a "nem megfelelő" beállítások következménye (Euro - USA).
Sony-ból én továbbra is NWZ-E453-at ajánlom.
-
themebuilder
senior tag
válasz
mrlujoak #14368 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a Sony rossz lenne, hanem, hogy NWZ-E453 alatti kategóriát érdemes elkerülni. Ezt páran írták már itt a topicban nem is egyszer, nem a levegőből szedtem. A Sony legolcsóbb lejátszói helyett lehet érdemesebb venni egy Sandisk Sansa Clip+-ot.
Nem kell sokat visszaolvasni: [link] pedig itt is írtam...
Én csupán elmondtam a véleményem. Ne vedd zokon!
-
Stephan89
aktív tag
válasz
mrlujoak #14370 üzenetére
Köszi! Gondoltam, hogy a clear a dárágábbak kiváltsága, pont ezért kérdeztem, hogy ettől függetlenül ugye szépen szól a B kategória is, nem gagyi színvonal?
Azt hittem, mélyebben bele kell nyúlni a lejátszó "lelki világába" ahhoz, hogy a hangerő korlátozást kikapcsoljam. De ha alapból nincs bekapcsolva, akkor oké.
Üdv.
-
-
Alg
veterán
válasz
mrlujoak #14272 üzenetére
Azért a Samsungokat vagy akár a Sandisk Sansáit bőven össze lehet hasonlítani a Sonykkal hangminőség terén... és akkor a Cowonokról, vagy a külföldről beszerezhető termékekről (Cube, Nationite) még nem is beszéltünk.A nagy márkafanatizmus közepette meg jó lenne ha olvasnál is néha: hogy az ugyanennyiért kapható, kb. ugyanannyira jó minőséget produkáló konkurens termékek tudják... Persze, a jogod megvan, hogy csak SONY-ban gondolkodj, de ezért másokat lenézni nem kell...
A saját, CD-ről digitalizált zenéim pedig egytől-egyig FLAC-ban vannak, mert ugye vinyón elfér (erre írtam a "magára valamit is adó"-t). Ne kelljen már mindig konvertálgatnom, ha át akarom pakolni a lejátszóra. Ezért is lett nekem Samsung P3, és nem A sorozatos Sony.
-
themebuilder
senior tag
válasz
mrlujoak #14267 üzenetére
Sandisk Sansa Clip+ 2GB 9000Ft-os is tudja a FLAC-t. Hidd el van akinek fontos, hogy támogassa ezt a formátumot. Itt most nem a minőségbeli különbségekről beszélek, mert azok minimálisak valóban.
Sony NWZ-E453 például nagyon jó kis lejátszó, tetszik nekem is, jópáran biztosat ilyet vettek volna itt, ha tudja a fent említett formátumot.
A FLAC képességet alap dolognak mondanám a mai Mp3 lejátszóknál.
A Sony-nak illene beállni a táborba: Sandisk, Creative, Samsung, Cowon, stb -
Alg
veterán
válasz
mrlujoak #14267 üzenetére
Az, aki csak azért nem veszi meg az egyébként szuper hangzást biztosító Sony Walkman-eket, mert nem tudja a FLAC-et
Itt szerintem nem az a lényeg, hogy használja-e az ember a FLAC lejátszás képességét, vagy szüksége van-e rá, hanem hogy az ugyanennyiért kapható, kb. ugyanannyira jó minőséget produkáló konkurens termékek tudják... és ha már választhatok, persze hogy azt választom amelyik "okosabb".
Ráadásul, a mai terabájtos háttértáras korszakban már aki csak kicsit is "ad magára", az FLAC-ba digitalizálja a zenéit... én sem szeretnék minden egyes lejátszó-töltögetésnél konvertálni. -
csyo
senior tag
válasz
mrlujoak #14259 üzenetére
nekem volt Sony discmanem, és gyári fulessel is halk volt.
Az mp3 lejatszo visszajelzéseinél olvastam az amazonon, hogy sokan panaszkodnak, hogy halk a legtobb sony lejatszo.
Van pár ami jo minosegben jatsza, és hangosan.az általam belinkelt cuccok kozul melyiket ajánlanátok?
más egyéb:
hangoskönyvet is jo lenne hallgatni mp3 lejatszon.
olvastam, hogy ez a agyi eajatszoknak, (meg sok márkásnak is) nagy gondot okoz, mert tul nagy a file, és ha lekapcsol nem folytatja ott ahol abbahagyta. Porgetni meg katasztrofa, mert nem látni merre jársz a hanganyagbanHa ezt a Sandisk meg tudja tenni, vagy az iPod (valamelyik) akkor olyat veszek.
kedzek félni az olcso gagyiktol, de már a márkásaktol is -
themebuilder
senior tag
válasz
mrlujoak #14259 üzenetére
A Samsung YP-U6AP ugyanilyen kategóriájú lejátszó ami támogatja a FLAC-et ráadásul jóval régebbi modell.
Úgy látszik a Sony-t nem nagyon zavarja, hogy a lejátszóik nagy része nem támogatja ezt az egyre inkább elterjedtebb formátumot.
-
themebuilder
senior tag
-
gorlin
őstag
válasz
mrlujoak #14107 üzenetére
themebuilder és mrlujoak köszönöm szépen a válaszotokat.
Hát csak sikerült elérnetek, hogy letegyek a jó kis myaudiorólnéztem ezt a Sandisk clip+-t nagyon tetszik de nekem fontos a nagy hangerő, idézőjelbe nagy hangerő, legalább annyit tudjon mint egy Sony Erricson k750i ha ezt tudja nekem elég. A másik versenyző ez lenne:
Philips SA2RGA02SN 2GB MP3
Erről mi a véleményetek? A sandisk vagy a Philips a jobb választás?Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
themebuilder
senior tag
válasz
mrlujoak #13998 üzenetére
Elképzelhető, hogy csak a hozzáadott MicroUSB kábelével megy a Fuze+.
A fali töltő 5Volt 1000mA-s (sima USB 5volt 450-500mA-jével szemben).Asztali gépre is mikor rácsatlakoztatom nem kezdi el egyből tölteni, csak akkor ha már felismerte a gép az USB eszközt (megjelenik meghajtóként) kiírja, hogy csatlakoztatva és után indul csak meg a töltés. Lehet az FW van így megcsinálva.
-
PHM
addikt
válasz
mrlujoak #13998 üzenetére
A Motorola telefonomnál tapasztaltam, hogy az nem töltött,
csak az eredeti miniUSB töltőjével, vagy adatkábellal,
de azzal csak PC-hez csatlakoztatva.
Kiderült, hogy egy ellenállás volt a töltő miniUSB csatlakozójába
beépítve a test és egy egyébként nem használt érintkező közé.
Lehet, hogy itt is valami ilyen huncutság van a háttérben. -
NOD
senior tag
válasz
mrlujoak #13938 üzenetére
Hát most ezt a Sandisk Sansa Clip+-t nézem. Nem néz ki rosszul , csak a csiptetőre nem találok infót hogy milyen (tehát muanyag szar vagy nem kell hajlitgatni mert forog egy pici tengely korul) illetve hogy milyen a fülese (na meg hogy hol kéne megvenni, mert csak 20ad rangu webshopokban találtam).
-
bigmasterg
addikt
-
unyadavid
senior tag
-
válasz
mrlujoak #13867 üzenetére
No, rossz hírem van a Sony kereskedőknek!
Nem veszek új Walkmant. Semmilyent...Előzmény: "Közel 5 éves Sony mp3 lejátszóm (NW-E003F) beépített akkumulátora most kezdi éreztetni, hogy bizony lassan fél évtizedes lesz. Még tudja a 10+ órás lejátszási időt, de egy akkucserén gondolkodtam. Aztán kaptam hivatalos árajánlatot, ami 16300 forintos összegnél állt meg. Ez nagyon húzós."
Tesztre vittem a dolgot.
Akku feltölt, EQ természetesen ON, hangerő a standard 18-ra (30 a max) és go! (alapesetben 14 és 18-as hangerőfokozaton hallgatom a zenét)Tegnap délután 13 órakor indult a móka, ment egész éjjel, folyamatosan, megszakítás nélkül. Ma reggel 7:31-kor merült le, így 18 és fél órát teljesített a telep.
Még a teszt közben fellapoztam a kézikönyvét, mennyit pusztult az akku.
A hivatalos, mp3 lejátszási idő 27 óra!
De, ez 128kb/s-os zeneszámok esetében, kikapcsolt EQ-val(!) mért adat.A tesztem alatt szinte csak 160 és 320 kb/s-os számok szóltak bekapcsolt EQ-val
(egy-két régebbi 128-as is van még a gigabájtos táron)
Így bátran kijelenthetem, szeretett mp3 lejátszóm nem cserélem le...
-
XY_Z
csendes tag
válasz
mrlujoak #13872 üzenetére
Az NW-A805 -nek kontakt hibás lett az usb kábel csatlakozója (többi minden más tökéletesen működött...) éppen ezért vettem utána B szériásat mivel annál ugye nincs ilyen, de ezt meg mikor rádugom a gépre csak világít a kijelzője de nem csinál semmit csak az aksija töltődik, kihúzva a gombnyomásokra is csak világít... Amúgy mindkettőt elvittem sony szervizbe de nem tudtak velük mit kezdeni :-( (azért ilyen extra garanciával mint pl 3év lehet bepróbálnék még egyre mert amúgy jó kis kütyük...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest