- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kemcso #24815 üzenetére
Plusz még sok apróság van azért, amit érdemes lehet figyelni, például az AK kisebb, szebb (szerintem), jobb a szoftvere és kezelése, illetve a támogatása is jobb valamivel (lásd a DAC driver a DX90-hez).
Ez már az a szint, ahol apró különbségekért komoly tízezrekkel toldják meg az árat. -
törölt tag
válasz
kemcso #24715 üzenetére
Tessék leszállni a hifikavicsról, az igenis működik!
Amúgy hamarosan nyílt sheratan hifikavics boltja
Bodz: Ez egy dolog, de azért ha mondjuk a hagyományos bolti USB kábel kb ilyen 500Ft/méter áron reális, akkor az ultrahifi USB kábel még 100-szoros áron sem kellene elérje azokat az eszement pénzeket. Talán ha színaranyból lenne.
-
Carlas
senior tag
válasz
kemcso #24690 üzenetére
Nekem tetszett az X3 hangja, de nem használtam ki a sok pluszt.Az X1 kezelése jobb és csak zenére van ami nekem elég. Nekem a hanggal sincs bajom a mélyek is jok voltak amiket hallgatok flac-ek szépen szóltak nagyon. Sansanal nem voltam elájulva egyáltalán ehhez képest. Nekem nagyon nem tetszett de minden embernél más. Neked az jön be és a Fiio nem, nekem fordítva. Nem is értem miért nincs e-téren több opció, régen csak válogattál a lejátszókból most meg semmi. Sansa Fuze talán érdekelne de ebből sincs sehol
-
Carlas
senior tag
válasz
kemcso #24688 üzenetére
ááá volt sansa clip+ + rockbox és nem az. Szépen szól de nagyon nem. A pénzét megéri de sima mp3 . Jack csatija is hulla gagyi hamar kilazult. 1 fekete 1 kékem volt pár hónapig
X1 tisztább, jobb hangzású, anyagra is. De tényleg ha van valami más megveszem de mostanaban ahogy látom nem nagy a választék itthon
-
JayZ
tag
válasz
kemcso #24648 üzenetére
Köszi szépen! Valszeg addig a régi lejátszó fog üzemelni. Egyetlen hibája van, kezd csökkenni az akku élettartama a kora miatt, de tűrhető. Jövőre ezek szerint muszáj lesz beruháznom egy komolyabb lejátszóba.. Nem is tudom hány éve volt egy iaudio x5-öm, akkoriban nagyon menő volt, de merevlemezes volt, nem a legjobb hordozni. Ezek a komolyabb lejátszók ugye flash memóriásak?
-
Andrew31
senior tag
válasz
kemcso #24581 üzenetére
Hú, ezek a Sansák nem tetszenek. :s Pl. a Sonyért sem vagyok oda, az iPod Classic nagyon tetszik külsőre, nem véletlenül hasonlóak a kisebb A&K-ek sem gondolom.
De a segítséget köszönöm, remélem lesz olyan, ami majd megtetszik.A FiiO X1 pl. tetszik, Apple klón, gombokkal kiegészítve, de az ára nem sugall nagy belbecset. Az X5, X3 sem rossz külsőre, sőt!.
Füles... Nehéz kérdés mindig, boltban nem tudod kipróbálni, nem is lenne túl tiszta dolog, kivéve, ha mondjuk lenne ott egy nagy tálka szilikon harang (vagy melyikhez mi kell) és pl. 50-100 Ft-ért vennél egy párat, aztán meghallgathatnál, amit csak szeretnél. Ilyen itthon nincs. :s
Volt már pár a tulajdonomban, volt olyan, amit csak kihoztam a boltból, kibontottam, már nem is kellett, de szerencsére a barátom, aki velem volt, elégedett volt vele, megvette helyben, kis engedménnyel.
Szóval ez így nehéz, nem játszom zsákbamacskát, majd talán találkozón találok valami tetszetőset! -
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #24560 üzenetére
Ez valami új high res-t is támogat. Adjunk neki egy esélyt.
Legalább egy valaki hallgassa meg aki már hallott több lejátszót is.(#24561) Andrew31
Nekem (nemcsak nekem) nagyon negatív tapasztalataim voltak a classic-al. Add el gyorsan és vegyél valami jobbat.
Nagyságrendekkel jobbak az ak-k meg az ibassok.
-
Nigér
őstag
válasz
kemcso #24349 üzenetére
Nézd, mivel én nem hallottam ezt a kütyüt, nincs okom nem elhinni nektek hogy nem jó.
De viszont (legalábbis képről) elég dekoratív, szóval mellé egy random Beats fejessel simán jobban lehet vele rajoskodni az uccán mint egy AK-valedit: f@xom, egy mondatban ennyiszer leírni hogy "nem"...
-
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #24218 üzenetére
Ész nélkül azért nem akarom még szórni a pénzt. Majd ha lesz elég, akkor esetleg.
(#24219) .DLL
Az a probléma, hogy annyiért amennyiért eladnám meg sem hirdetem. Mert nem megy el. 180k ért esetleg meg lehetne. Viszont annál már az AGE-T é is jobb vétel. 150 körüli összegért szerintem elmenne, de annyiért meg kb. én is megvenném 2. lejátszónak. Úgyhogy ez egy ördögi kör.
Igen veszélyes. De egy öltözőszekrényes strandra ki lehet vinni. Azért az ak240 túl drága meg nagy mindenes lejátszónak.
Az ak240 után nem szívesen hallgatnám a sony-t. -
korpicschess
veterán
válasz
kemcso #24021 üzenetére
Akkor lehet hagyom egy időre a dolgot. Egyébként BB Z10, mert az ipademen nincs eleg hely, BB-n meg van vagy 15 giga zeném, 48 gigan kicsit egyszerubb.
Talán pont az a gond a K551-gyel, hogy iszonyatosan reszletes, illetve a magasaival nehezen boldogulnak ezek a letjaszok. Dragonfly is nagyon nyers, magasakban kevesbe domborit, igy nem feltetlen a legjobb parositas.
A sansákról az én emlékeimben is az van, hogy részletesek, kicsit nyersek, nem valószínű, hogy jó választás lenne szintén.
-
törölt tag
válasz
kemcso #23986 üzenetére
Ja, lehet, hogy igazad van ezzel. Majd kipróbálom. A W30 úgyis nálam szokott lenni mindig, a K545 nem annyira, bár erre az alkalomra el tudom vinni persze. Mondjuk van 550/551 a boltban, csak az nekem nem annyira passzol a fejemre. Lehet, hoyg valami nyitott ATH lesz, vagy nem is tudom még mi értelmes cuccuk van, amit elvisz egy ilyen hordozható lejátszó.
A kettő egy napba nem fér bele, de úgy néz ki, hogy vasárnap lesz időm az egyikre talán.
-
törölt tag
válasz
kemcso #23984 üzenetére
Persze, hogyne
Mondjuk szerintem az új AK-kat inkább majd valami fejessel fogom kiprbálni, csak még nem tudom, hogy mivel, mert inkább az erősítőben lehetnek mások, ami nem feltétlen jönne úgy ki egy fülesnél. Vagy lehet, hogy elkérem a K3003-at erre a célra
Amúgy mostanában inkább az az Auralic lánc izgat, meg az, hogy hogy szólhat róla a He560
-
törölt tag
válasz
kemcso #23839 üzenetére
Így van. És jobb is amúgy a W40, de amennyit használom mostanában, a W30 is tökéletes. Viszont ennél lejjebb meg nem akartam már lépkedni.
Egyébként azt is hozzátehetjük, hogy nekem amúgy a hordozható forrásokról is tetszettek a fülesek, még a K545 is tetszik. Főleg az AK240-ről, de a sajátomról is szépen szól. Mondjuk amikor anyukámnak megmutattam az AK240+K545 kombót azzal a Vivaldi DSD-vel, ami rajta van, kb az volt a reakciója, hogy szebben szól, mint élőben
-
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #23839 üzenetére
Szerintem a 846-ot nem fogja leverni. De azért adnék neki egy esélyt. Aha persze.
Esetleg a jerry harvey audio és társai talán tudnak még fülest gyártani
Ok. Az asztali az egy más világ. De van már asztali szint, hordozhatóban is a chord hugo személyében.
Persze meg kellene hallgatni. Addig ez csak feltétlezés.Alig várom, hogy megvehessem ezt.
-
sunnysys
tag
válasz
kemcso #23772 üzenetére
Köszi!
Az iBasso DX50 nagyon tetszik, de az már sok szerintem nekem.
Utánaolvasok a Colorfly C3 és az IHIFI 770 lejátszóknak. Ezek amúgy hol vannak a Cowon D2+-hoz képest?
Esetleg van valami alternatíva Cowonból? A D2+ nagyon bejött, de szívesen kipróbálnék másik Cowon lejátszót, ha van olyan, ami legalább olyan jó, mint a D2+ és belefér a keretbe. -
pkaresz
őstag
válasz
kemcso #23675 üzenetére
Ha meg nem sértelek, nálunk van 2 db Sansa a hölgyeknek, nálam az X3 és teljesen más a véleményem, véleményünk erről.
Az X3 olyan mértékben lenyomja a Sansat mint annó Schum B Zsoltikát.
De természetesen ez az én, mi (lányok) személyes véleményünk.
Elfogadom a véleményedet, és tiszteletben is tartom.
Mivel naponta hallgathatom mindkettőt, mindhármat, elmondhatom azX3 felette áll a Sansakon.
Bocs, de el kellett, mondjam.
Viszont az X3 is megköveteli a jól masterelt zenéket, a Sansanál nem vehető ennyire észre.
Szvsz.
Üdv: Karesz23682: ha tovább olvasok , meg is értelek!
Biztos, hogy az AK jobb!
De nem fogom emghallgatni. -
bucsher
őstag
válasz
kemcso #23675 üzenetére
Egyébként amikor először meghallgattam, pont az jutott eszembe, hogy ti valószínűleg ilyennek halljátok az X3-at.
Ez alapján Atit óva intettem is tőle, hogy meghallgassa az X1-et, hiszen az valószínűleg úgy szól, mint az X3 hibái duplán kiemelve.
De persze nem hallgatott a jó szóra. -
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #23615 üzenetére
Igen az jóval könnyebben hajtható.
De azért annak is kell a minőségi nagy felbontású forrás.Azért az elég durva, hogy úgy ahogy lekezeli az 240 az ad2000x elképesztő felbontását.
Erre azért nem számítottam. A 120-al messze nem szólt így.A fene essen beléjük, hogy cseszhették el ennyire.
Lehet kipróbálom majd a fagyasztós megoldást is. Akkor is megcsinálom. Az se érdekel ha ketté törik az a szar.
Eddig nem volt annyira érdekes, mert keveset használtam. De mostmár igen.
Elképesztő. Olyan részleteket hallok amiket eddig nem. Most még nem írok. Majd hosszabban megemlékezek róla.
-
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #23610 üzenetére
Sokkal. Nem elég. (de élvezhető.
) Én már sajnos hallottam az zodic + -ról meg a sileo-ról.
Valamit kéne csinálni a fejes illeszkedésével. Sokkal jobb a befőttes üveg gumival, de ha rendesen rányomom a fejemre akkor az igazi.
Most olyan 95 % os. De érződik, hogy szivárog a hang...
Az ad1000x -el milyen volt?
-
AGE-T
őstag
válasz
kemcso #23585 üzenetére
Csak a méret, és a távol keleti support ami félelmetes. UI több helyen túlmutat az AK-én. Az, hogy milyen a design, pont letojom. A hangja viszont bever mindent, amit eddig hallottam. Igen, mindegyik hordozhatónál jobb. Az-az erősítő nagyon adja. Kár hogy ennyire elhanyagolják a supportot a Japánok. Mondjuk ők CSAK Japánban forgalmazzák a HDP-R10-et.
-
Peat;)
veterán
válasz
kemcso #23541 üzenetére
A régi sony lejátszóm is magasan volt jobb mint eddigi igaz nem csúcs telefonjaim, cowon s9-em szinjét megközelítette. Ez a modell meg kicsit komolyabb kategória, ph!n is dicsérték amikor kipróbálták. De lényegtelen, azt írtam hogy tesztet érdemes várni, nem azt hogy megvegye. Akkor kiegészítem tapasztalattal.
-
Peat;)
veterán
válasz
kemcso #23495 üzenetére
Softwarerről nem olvasni jókat finoman szólva
. De még olvasgatok utána, méretre fiio mintha kisebb lenne, ez sem elhanyagolható nálam. Hangra hasonló megítélésük van, többnyire elégedettek, de mindkét márkánál vannak csalódottak. Majd keresek személyes tapasztalatot, akksiidőről, kezelhetőségről, fürgeségről.
-
krx21
nagyúr
válasz
kemcso #23233 üzenetére
Ha egy Sony nwz-e584+Denon D1100-es pároson meghallottam simán az MP3 --- FLAC különbséget akkor egy DX90+SHR1540-en pláne kijönne, úgy gondolom...
Amúgy igen ezen még meg sem próbáltam, de nem is fogom mert ez igazéból tényleg nem MP3-ra lett kitalálva... 24bit/192Khz-et már nem biztos hogy könnyen menne megkülönböztetni a 16bit/48Khz-től, de biztos van az a rendszer ami azt kívánja...
Hasonlattal élve: mint ahogy egy 4K-s TV-n már nem indít el az ember VHS videó kazettát...
De amúgy sokan mondták, hogy egy ClipZip-en is rendesen van különbség... (Olyanom is van, de azt használom kintre, oda nekem is elég az MP3...)(#23244) raven12: Mármint MP3-FLAC? Szerintem vakon is kellene mennie..
-
-
.DLL
veterán
válasz
kemcso #23233 üzenetére
De akkor miért flac-ben vannak a zenéid?
Azért még is kell az a tudat, hogy "mindent megtettem ami tőlem telik"?
Félreértés ne essék ez a cikk benne van az aláírásomban is, de ha már mindent meg akar tenni az ember akkor nyugodtan tegyen köveket is a lejátszóra, meg tegye homok alá a hangfalkábelt, ha ettől úgy érzi, hogy "biztos ami biztos" és van rá fölös pénze.
Persze miután minden más fontosabb prioritású dolgot megtett az ügyért, végülis ez a nagy igazsága a cikknek, a fontossági sorrend.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kemcso #23203 üzenetére
igen, cimbora már informált közben. ahogy engedi időm, megteszem, nem sos, mivel kétszeres ár a tervezetthez képest, így még nem holnapi sztori a vásárlás.
Ati1979:
nekem sosem volt semmilyen apple termékem, de amúgy nagyon szeretem őket. más kérdés, hogy az árszabás és üzletpolitika hogy megy náluk
nem feltétlen arról van szó, hogy számít a pénz, hanem hogy ami van, az 1. véges 2. a legjobban kihasználva szeretem elkölteni.
-
AGE-T
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest