- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #20205 üzenetére
Ertem. Kiprobaltam en is az Stabil 5.0-t, es akkor nem figyeltem mert termeszetesnek vettem hogy egyszer kerdez azutan nem, hiszen a sutit nem mindennap toroltem.
De valahogy mindig visszaterek a Nightly-hoz
Neztem en is WonderCSabo kepeit (elotte-utanna) pont akkor amikor meg nem telepitettem fel a frissitest, azutan feltettem de nekem nem tetszettek a fontok, igaz szemuveggel nezem a kijelzot es csak egy bizonyos tavolsagbol latom elesen, sokat szamit ez is, es talan az is hogy nincs fent az IE9 / Office - legalabb - 2011-es paros. -
egykori
őstag
válasz
HZoli87 #19650 üzenetére
Eddig én mindig rátelepítéssel frissítettem, de most megakadt a szemem a Flash saját Unistallerén és ezzel leszedtem, aztán az újat fel. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy az előző megoldás rossz lenne, mert még nem emlékszem ebből fakadó problémára. De lehet, hogy nem véletlenül adják ki a speciális Uninstallert. Majd - gondolom - valaki hozzáértő elmagyarázza nekünk, ha van konkrét vagy fontos különbség a két megoldás között.
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #19647 üzenetére
En unistallalom mindig a regieket, a Flash sajat unistall programjaval, marcsak azert is hogy elkeruljem az esetleges Flash lejatszo hibakat. Mivel mindig kiadnak uj veziohoz azonos verzioszamu uninstall programot azt is leszedem es azt hasznalom, es ha esetleg valami nem stimmel a lejaszoval, ugyis el kell tavolitani, azt pedig a sajat uninstall programjaval erdemes leinstallalni. Ha a fejleszto azt ajanlja hogy az elozot szedjuk le, miert ne tartanam be az ajanlast, akarcsak pl az ATI/AMD drivereknel, a Flash uninstall 2 masodpercen belul lefut. Tudom hogy az uj fajlok ugyanoda kerulnek vissza, de akkor is.
-
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #19414 üzenetére
Sziasztok!
Na csak most kerultem a sajat gepemhez, szoval lecsereltem a Nightly-t FireFox 5.02 Beta-ra, es megszuntek a gondjaim a videokkal. 1080p-videot nezegettem a Yt-on es a karika meg egyet sem tudott fordulni es mar jatszotta is le, igaz hasznalom a GM-it es a Youtube Embed HD fixed version 1.4a-t es GPU-val jatszom le oket.
Hat a fontok olyanok amilyenek, de mar nem erdekel, a Nightly-ban szebbek voltak.
Mar nem kell sokat varni es jon a Final, majd meglatjuk. -
egykori
őstag
válasz
HZoli87 #19271 üzenetére
Szóval, a végére jártam annak, hogy a több lap bezárása kérdés nélkül miért történhet meg, holott:
1. a Beállítások > Lapok > Figyelmeztetés több lap bezárása előtt pipa van;
2. a Mozilla Firefox topik 1. hozzászólásában "A Firefox 4 miért nem kérdezi, hogy mentse-e a lapokat bezáráskor?" című részben szereplő két about:config változó (browser.showQuitWarning = true; browser.warnOnQuit = true) helyesen van beállítva, és mégis, se szó, se beszéd, bezár egyszerre kettő vagy több ablakot.Csakhogy van még egy opció, ami befolyásolja a bezárási működést, ez pedig az, ha a
Beállítások > Adatvédelem > Nem jegyzi meg az előzményeket vagy a Maradjon mindig a privát böngészési üzemmódban van kiválasztva.
Ez esetben sem kérdez - és teljesen logikus!WonderCSabo, ha jónak látod, akkor az itt leírtak közül azokat betehetnéd az 1. hsz-be, ami ott nem szerepel.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
HZoli87 #19099 üzenetére
Most kipróbáltam én is, kíváncsiságból 2 verziós firefoxot.
Az egyik, még közvetlenül a 6.0-ra váltás előtti még 4.2pre Nightly, azaz kb 1 hónapos.
238.1ms +/- 0.5%Másik pedig a legújabb magyar Nightly (2011-05-09).
238.4ms +/- 0.4%Nálam nem gyorsult 1 hónapnyi fejlesztés alatt semmit.
-
BullZeye
veterán
válasz
HZoli87 #19076 üzenetére
Ez csak akkor jó, és csak akkor működik, és csak arra jó, hogy ha előtte kitöltöd azt a mezőt, aztán bezárod az oldalt, és újranyitod, de attól még ugye a "cím" mező nem kerül mentésre, hogy azt később felhasználja más oldalakon.
De aztán lehet ez kell neki, bár ez defaulton menti nem?
(#19077) toldy
Nekem dettó ilyet csinál, de nem csak sok lapnál, hanem ha autopager betölt 10 oldalt és bezárnám azt az oldalt ,akkor 2-3 másodpercre befagy és használhatatlan. Vagy pl ha Brief-et nyitom meg, és sok RSS van, akkor is befagy és magához tér.
És mellékhatásként nálam W7en tálcán ha elől van a Firefox, akkor onnan összecsukódik, aztán az utolsó helyen újranyílik. -
kranazoli
senior tag
válasz
HZoli87 #18964 üzenetére
HZoli87, pete_21, Steelmanus!
Köszi!
Steelmanus: Nem a firefox bezárásával volt gondom, hanem azzal, hogy a plugin-container.exe a memóriában marad miután bezárom a tabfület, ami használta. Cca. 4-8MB-os foglalással marad a memóriában. Csak ott van a taszk, csücsül a memóriában. Ahogy HZoli és pete is írta.
De akkor ezek szerint nem vagyok egyedül és mégsem Nálam van probléma.
Ezért most nem fogok feltenni másik build-et az asztali gépemre, mert semmi problémám nincs a 4.0.1-essel, csak ezt a viselkedést nem értem teljesen.
Ha van vmi funkciója, hogy a memóriában marad, akkor megérteném, csak nem tudom, hogy mi lehet az. Ez most vagy bug, vagy direkt marad a memóriában. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ennek mi értelme, azonban ez a pár MB-os memória foglalás egyáltalán nem zavar.
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #18614 üzenetére
Mindig kiprobaltam a vegleges valtozatokat, de azutan eldontottem hogy a Nightly-t hasznalom hogy lassam milyen ujitasok kerulnek bele. Mezei user vagyok, de kovetem a topikot vagyis erdemben nem tudok segiteni, arra itt vannak a profik de pl volt egy ido amikor hasznaltam a 4.0-at es a Nightly-t kulon profilokkal, de meguntam a ketto karbantartasat emiatt valasztottam a Nightly-t csak az zavart meg hogy 6.x-nek irja vagyis az Aurora, en pedig 5.x szamitottam.
Enezest amiert ilyen keson valaszoltam csak csaladi kortelefonalas volt.
Namost ha majd kijon az 5.0 Final akkor gondolom a Nightly valtani fog 7.x-re? -
laszlohu
addikt
válasz
HZoli87 #18590 üzenetére
Ami jó, az jó, nagyon frankó az új flash player és be lehet kapcsolni a hardware accelerationt, és nem omlik össze állandóan, és a processzor terheltséget levitték a felére, csak 2 hónapot kellet várni rá.
Pl. a Youtube nálam eddig 8% - ot evett, most 4% - ot , gratula.
-
natë
nagyúr
-
laszlohu
addikt
válasz
HZoli87 #17018 üzenetére
Sziasztok!
3.6.14 - gyel Az alábbi probléma volt, ahogy olvastam, hogyha rámész az alábbi linkre, és mozgatod az egeret lenyomott egérgomb mellett egy képet látsz a képen, amit nem szabadna látni.
http://www.ansechastanet.com/pressimages/jademountain/images/JadeMountain28.jpg
-
HZoli87
veterán
válasz
HZoli87 #15538 üzenetére
Hiba megfejtve, Avira WebGuardja okozta a problémát, béta verziónál azért nem jelentkezett a hiba, mert azzal nem kompatibilis a vírusirtó, így azt nem ellenőrizte. NOD32 mellett 2 nap alatt egyszer sem jött elő a hiba, előtte akár percenként, ha olyan oldalt nyitottam meg.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
HZoli87 #16130 üzenetére
Maradhat alapon, ha esetleg sok WebGL tartalmat nézel, akkor rakd át a WebGL renderert OGL-re.
-
WonderCSabo
félisten
-
HZoli87
veterán
válasz
HZoli87 #15538 üzenetére
Újratelepítettem az egész gépet, bizonyos honlapokon megint dobja a tartalomkódolási hibát (pl.: SG, PC World, de nem mindig). Csökkentett módban is, szóval nem beállítás vagy kiegészítő a hibás. Minefiled és az utolsó béta nem csinál ilyet. Valamit elszúrtak az utolsó stabil változatnál (3.6.13), mert azóta van ez a hiba, előtte éveken keresztül sosem találkoztam vele. Na mindegy, most már egészen hozzászoktam ...
-
kw3v865
senior tag
válasz
HZoli87 #15466 üzenetére
Nem csak az első indítás lassú, összességében is sokkal lassab mint a 4-es, na meg nagyon elavult, a többi böngészőhöz képest is pl. a felülete (Opera, Chrome). A 4-es viszont nem lassabb mint az előbb felsoroltak, ja és nálam stabil, csak nagyon ritkán omlik össze, és nálam nem is bugos.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest