- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
pete_21 #51982 üzenetére
Nem, a béta az bétára frissül, vagyis legközelebb te már megkapod az 58-as bélát.
Én is felraktam az 55-s helyett ezt az 57-est fő böngészőnek, majd, ha kijön az 57-esnek a végleges változata, akkor uninstallom a bélát, és felrakom a "rendeset".
Annyira nagyon nem akarok béta verziós böngészővel dolgozni, de be kell valljam, az 57-es tulajdonképp bejött. Az, hogy a szögletes tab fül nem tetszik, majd megszokom -
Matthewus
őstag
válasz
pete_21 #51980 üzenetére
- Elvileg csak a következő 57-es verzió neve lesz Firefox Quantum, verziószám 57 lesz.
- Nem vált le semmit, ez csak egy elnevezés kb. mint a Windows 10 frissítésénél volt Redstone, stb.
- Waterfox egy fork, nem a Mozilla csinálja
- Firegestures helyett: Foxy Gestures, Gesturefy -
-
DS39
nagyúr
válasz
pete_21 #28684 üzenetére
nem gyorsabb a Fox, de megfelelő hardveren nincs akkora különbség.
az Opera Mobile egyébként teljes képernyőre tehető, nem lesz se alul se felül sáv, ha kikapcsolod a beállításokban: Állapotsáv KI, Navigációssáv KI.
a Foxban én ezt tartom szánalmasnak hogy a full screenhez is kiegészítőt kell telepíteni és sokkal macerásabb a váltás mint az Operában. (ez utóbbiban csak a menügombot kell megnyomni a telefonon, Foxban meg hosszan nyomni a kijelzőt, de az se mindig működik, azt telepíthetem újra a kieget...) -
WonderCSabo
félisten
válasz
pete_21 #26414 üzenetére
Én is megnyitom a Facebookot napi szinten, sosem találkoztam ilyen hbával. Stable releasem van, próbáld ki. Sajnos előfordulhat, hogy egy szkript tényleg fontos dolgot csinál, ahogy ebben az esetben is, és nem lehet csak úgy letiltani.
mozesapo: Vmi a profilodban csesződött el sajna, mert én most próbáltam ki a win64 nightlyt, és megy az egér előre hátra.
-
WonderCSabo
félisten
-
pete_21
addikt
válasz
pete_21 #23722 üzenetére
Mozbackuppal szerettem volna lementeni, csak a könyvjelzőket és jelszavakat, de a mentésben meglepően sok a fájl. Nem szeretném, hogy valami felesleges szemetet lementsen, ne legyen belőle baj.
Ha én csak a könyvjelzőket és a jelszavakat szeretném átvinni, akkor milyen fájlokat mentsek le?
Köszi a választ! -
márNemKereső
tag
válasz
pete_21 #21541 üzenetére
Ráadásul csak félig olvastam el a hozzászólását, így azt hittem a 3-assal van baja.
Na mindegy.
Egyébként ez számomra új amit írsz: hol lehet megtalálni ezeket a "hatékonyabb megoldás"-okat? Úgy értem: ezek manuálisan indítható karbantartó funkciók? Vagy már nem sqlite-ot használ? Vagymi? -
WonderCSabo
félisten
válasz
pete_21 #20532 üzenetére
Szemétgyűjtő az 1-es Firefoxban is volt.
Csak most továbbfejlesztették, megint.
(#20541) BullZeye: LOL,ez egy iszonyat nagy baromság ez a cikk... Szörnyű, hogy a neten azok osztják az észt, akiknek fingjuk sincs semmiről. ( A Firefox indítása még mindig lassabb, mint a többi böngészőé, a fejlesztések ellenére, ezt nem tagadom, de sztem azért annyira nem horribilis. Az ajánlott módszer és a magyarázatok viszont baromság.)
-
EmberXY
veterán
válasz
pete_21 #20526 üzenetére
Köszönöm a segítséget, most már tudom egyszerűbben is törölni a gyorsítótárat, ha szükséges.
A diagnosztikával az lenne a gondom, hogy a probléma random jelentkezik, szerencsére nem túl sűrűn, emiatt nem tudnám, hogy az adott lépés után megszűnt-e már vagy sem. A 2. pont pedig eleve az, hogy töröljem a cache-t, ami már megoldja a problémát, így nem tudnám, hogy lényegében ténylegesen mi okozza.. -
Steelmanus
addikt
válasz
pete_21 #20327 üzenetére
Egyébként tud valaki valamit az Fx6 betaról? Nem úgy volt, hogy 5-én jön?
Gyorsabban indul és kevesebb memóriát foglal a Firefox 7
A böngésző soron következő főverziója, a Firefox 6 a hivatalos ütemterv szerint már béta-stádiumban jár, stabil változata pedig augusztus 16-án jelenik meg -
myke01
senior tag
válasz
pete_21 #20248 üzenetére
A turkálásnál a pipelinening-ra gondoltam speciel :
"network.http.pipelining true-ra
network.http.proxy.pipelining true-ra
network.http.pipelining.maxrequests értéknek add meg a 8-at
nglayout.initialpaint.delay legyen 0"Szóval ezek (plusz még egy-két paraméter,de ezekre most nem tértem ki az idézetben) miért nincsenek alapból "csúcsrajáratva"
?
WonderCSabo: Akkor hogyan lehet gyorsítani a "rókát" ?
-
pete_21
addikt
válasz
pete_21 #19671 üzenetére
Az lehetséges, hogy annyi volt a gondja, hogy ki kellett törölni előzményeket, gyorsítótárat, cookikat stb? Végső elkeseredettségemben, utolsó lehetőségként már csak erre tudtam gondolni, és úgy néz ki, hogy most jó lett.
Kb. havonta, vagy még ritkábban töröltem. Normális, hogy a facebook chat meghülyül ennyi előzménytől, gyorsítótártól? (Lehet, hogy ő maga szemetelte tele azzal, ami bekavar neki...)
Van olyan, aki szintén ilyen ritkán űríti, és megy neki a chat? -
achon
aktív tag
válasz
pete_21 #19508 üzenetére
na ez kicsit webdizájn:
ez slimbox:
<div id="lbCenter" class="" style="top: 442px; width: 250px; height: 570px; margin-left: -125px; left: 675px;">A width-nek nem szabadna minden képnél fix 250px maradnia, vagyis ha 3.6 alatt működik, akkor nem jól tesztelte a fejlesztő a különböző böngészőkre, mert felülírt pár alap CSS-t a slimbox CSS-sel (vagy fordítva) és ezt nehezen viselik az újabb böngészők pl IE9.
Ne vedd alapul ezt az oldalt teszteléshez.
-
Brian_GT
őstag
válasz
pete_21 #19351 üzenetére
Ez meg megint csak kész...teljesen letöröltem a Firefoxot és mikor kérdezte minden személyes beállítást mindent dobtam a kukába.
Azt most visszacsinálgattam könyvjelzőket, jelszavakat stb..szóval full tisztaként került fel és ugyan úgy. Megőrülök.Régen nekem már fent volt ez a game, jó kis game amúgy érdemes.... csak nem jut már eszembe mert rég volt nagyon, mit csináltam, hogy ez a cucc ne jöjjön így elő.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
pete_21 #19192 üzenetére
Majd ha Fx6 béta státuszba ér, beteszem.
Egyébként, ahogy az előző hszekben is fejtegettem, ez nem GDIs renderelés. (mármint HW acc on, és beállítás gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode;2 ). Ezzel továbbra is a DW rendereli a betűket, és pont ezért működhet vele a D2D. Csak ezzel a DW azt a renderelési módot használja, amit a GDIs is használt, a Whole pixel renderelést. Az általatok homályosnak mondott renderelés pedig a Natural renderelés.
Szóval lényegében itt nem GDI vs. DW dolog van, hanem Whole pixel renderelés vs. Natural renderelés. Ezt nagyon szépen leírta egy srác itt, angolul.
-
törölt tag
válasz
pete_21 #19185 üzenetére
Köszönöm Neked is a javaslatokat.
WonderCSabo fórumtársunk ezúttal téved, mert nem vagyok tökéletesen tisztában a probléma okával, ugyanis, a D2D ki van kapcsolva, az a változó sem oldotta meg a hibát, amit beírtam. A nagyítás meg a hibát is nagyította. Nightlyhoz most nincs ingerem, örülök, hogy most ez 4-es a betű-ügytől eltekintve nagyon jól szuperál.
Úgyhogy marad a kompromisszum, ezzel élek a 6-os Firefox megjelenéséig -
WonderCSabo
félisten
válasz
pete_21 #19120 üzenetére
A preload patch már benn van a Nightlyban. Taras azt is beleírta, hogyha a prefetch el van cseszve, és emiatt a gyorsítás nem hogy nem műxik, de lassabban indul mint kéne, akkor inkább ne gyorsítson (preloadoljon). A szkript, elvileg nem szükséges, mert a Win Prefetch-nek jól kell működnie. Sajnos ez sok esetben nem így van. Ekkor a preload nem lép életbe. Hogy életbe lépjen szükséges kitörölni a prefetch fájlokat (akár a szkripttel). Tudtommal a szkript automatikus telepítését tervezik integrálni az Fx telepítőbe.
-
kranazoli
senior tag
válasz
pete_21 #18996 üzenetére
Igen, pontosan erről van szó. Függetlenül attól, hogy ez a probléma elenyésző létező probléma.
Steelmanus: Feltettem próbaképp az 5-ös Béta Fox-ot; Nightly-t; Aurora build-eket. Mindegyikben benne van ez a bug. Na, az lenne csak az igazán csúnya, ha Fox bezárása után is a memóriában maradna a plugin-conatiner. De mivel az árván maradt taszk nem leak-el a memóriába, így nem akkora probléma, hogy pl.: ezért érdemes lenne tiltani a használatát. Köszönöm a tipp-et az alkalmazás bezárásának a kényszerítésére, szerintem ma már nem, de holnap majd kipróbálom. Azonban ezt előbb is írhattad volna, hogy Nálad nem az Aurora build miatt záródik be a taszk hanem azért, mert erőlteted és/vagy vmi 3rd party alkalmazást is használsz.
1etértek Fatal-al. Az OS-nek ez nem feladata. Ennyi erővel akkor az is lehetne a feladata, ha leak-el a Fox, akkor szabályozza a leak-et. (túlzott példa) Első körben az alkalmazásnak kell Magát teljes mértékben kiürítenie a memóriából. Ha úgy hívta meg egy alkalmazás, akkor második körben annak legalább ellenőriznie illene, hogy a meghívott alkalmazás rendben lefutott-e, bezáródása rendben megtörtént-e. Első körben azt írod, hogy az Aurora build-re ezért (vagy ezért is váltottál), utána kiderül, hogy erőlteted a taszk bezárását.
Jelen esetben arról van szó, hogy nyiss meg egy tabfület amin van flash. Majd zárd be ezt a tabfület. (NE! A Fox-ot!) Közben nézd meg, hogy a plugin-conatiner ott marad a memóriában, nem tud szabályosan kilépni, bezáródni. (természetesen ne használj regedit és/vagy 3rd party alkalmazást taszkok bezáródására - ergó teszt környezetre gondolok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged