-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
aktív tag
válasz
sniper112 #1957 üzenetére
Szerintem sokat nem vesztetek vele.
Ha valaki ésszel használja, akkor ennyi késés nem gond.
Ellenkező esetben pedig nem véd meg semmilyen frissítés sem!Egyébként úgy tudom, hogy eddig, a 14-től már nem jelentkeznek ezek a problémák.
@ sniper
Igen, a SIM-es kavaráson kívül, lehet/ lehetett még más is.Ez is kb olyan, mint az üzenet értesítések ...
-
válasz
sniper112 #1821 üzenetére
Most még nem írnék semmit, mert egyelőre elég vegyesek a benyomásaim (pedig én 300 eft alatt vettem a készüléket).
Könnyű, jól néz ki, gyors, hatalmas háttértárja van, 120 W-al tölt, töltő/tok van a dobozban, kezel eSIM-et (ellentétben sok új Xiaomi telefonnal), jó a térereje, az USB port displayport is.
Kamerája nem rossz, kb. Samsung S24Ultra szinten van, van amiben jobb, van amiben gyengébb.
A szoftvere viszont még döcög, kell vagy két frissítés, hogy minden OK legyen (egy már jött is rá).
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
sniper112 #1814 üzenetére
Semmi változás, bár annak is örülnék, hogy ha az alkalmazások értesítései megfelelően fognak működni (most eddig minden rendben, kopp... kopp...).
Amúgy csalódás, hogy az alap Android 14-es funkciókat se kaptuk meg:
- Zárolási képernyő testreszabása, továbbra se lehet egyéni óra típust beállítani, gyorsindító gombokat testreszabni.
- AI által generált háttérkép opció nincs.
Viszont végre ujjlenyomattal is fel lehet oldani a Secure Folder-t.
-
PoganyPtR
tag
válasz
sniper112 #1777 üzenetére
Végül kikapcsoltam mindent, majd alaphelyzet és nem piszkálok semmit, mert már sehogy sem jöttek értesítések 😃... Újratelepíteni nem kellett a messengert.
Gondoltam, hogy átrakom Indiaira a régiót, hátha úgy megjön az update, de nem találtam rá lehetőséget. Anno a Xiaominál így oldottam meg sok problémát. -
PoganyPtR
tag
válasz
sniper112 #1771 üzenetére
Mindent bekapcsolva működött rendesen. Szóval így nem okoz problémát.
Viszont nem akartam minden alkalmazásba belépni és egyesével engedélyt adni az értesítésekhez, szóval beléptem az engedély kezelőbe és ott végignyomtam a csúszkákat. Na azóta nem kapok értesítést 😅
Ui.: a lentebb írt "végrehajtás felfüggesztése..." beállítás nekem nem hozott eredményt. -
Scooter86101
tag
válasz
sniper112 #1691 üzenetére
Nem. Nem erre gondoltam. Hanem nézd meg hogy megnyomod a lezár gombot oldalt, és kell neki kb 1 mp mire elsötétül ... ugymond nem azonnal abban a pillanatban zár .. a régi telefonjaim ahogy megnyomtam oldalt a bill.lezár gombot szinte azonnal le is zártak , ennek kell egy mp mire lezárja , és ha gyorsan akarod lezárás után a telefont zsebre tenni , mire lezáródik benyomódik egy ikon ha úgy érsz közben a kijelzőhöz . Remélem érthetően próbáltam megfogalmazni.
-
Ronyn
senior tag
válasz
sniper112 #1678 üzenetére
Nekem meg pont ezzel a beállítással nem ment.
(Eddig így volt beállítva (a korlátlan adat nem volt bekapcsolva,de annak nem hiszem hogy jelentősége lenne , mivel az csak arra az esetre vonatkozik ha be van kapcsolva az Adatforgalom csökkentő))Most pont azok vannak bekapcsolva,amit te kikapcsoltál,és úgy jó
Alkalmazások használata a háttérben>be >Engedélyezés mindig>ide betettem azokat az appokat,amivel probléma volt,és most így jól működnek
Adaptiv akku is be, akkumulátor teljesítmény növelése is be.
Más alkalmazás is jól müködik így ,ami eddig szintén mindig bealudt
Természetesen az Alkalmazás oldalán az "Alkalmazás akkumulátorhasználata" korlátlanra van állítva nekem is az említett appoknál.Lényeg ,hogy én hiába kapcsoltam ki az Alkalmazások használata a háttérben funkciót, ugyanúgy korlátozta , mintha igazából nem is lenne hatása a kikapcsolásának, ugyanúgy müködött a korlátozás továbbra is
Mondjuk azt én is észrevettem ma,hogy a Messenger ma már nem volt a Mindig engedélyezett appok között,pedig tegnap tettem bele.
Valahogy elfelejtette. .. -
vence
aktív tag
válasz
sniper112 #1461 üzenetére
Szóval elrontották a frissítést, közben pedig többen a telót/gyártót szidják ... :s
Ezért nem szeretem én, amikor az appok önállósítják magukat ...
Sajnos egyre ritkábban dönthet a használó, mert közben épp
az x-edik újabb kémkedési módszerüket szeretnék kipróbálni és az a legfontosabb.
A face ebben mindig is élen járt.Ma már százával, de sok oldal ezrével teríti/ terítené a sütiket.
Kész csoda, h nem omlik teljesen össze minden ...
DE rosszabb pinggel azért sokszor előjönnek az akadások.
Nem kicsit kiábrándító ez a helyzet ...
És valahol, inkább több helyen ezt a kommentet is szépen scannelik. -
Ájvé
veterán
válasz
sniper112 #1383 üzenetére
2 havonta jön javítás ez a hivatalos, stabilnak szerintem bőven elég ennyi, de persze valami többre vágyik az kereshet magának mást. Én is így vagyok, nekem bőven elég ez is, A14 sem annyira izgat (sok újítást nem hoz), csak annyira rá vannak izgulva, hogy reagáltam rá.
-
OP3N DOTT T
tag
válasz
sniper112 #1317 üzenetére
Hát egyre furcsább, az a tag akiről irtam 40 neóval kapcsolatban a neo fórumában nem rég írt, küldött képernyőképet, az nem derült ki mivel frissítette de ami érdekes hogy most meg már egyel frissebb februári verzió van neki. Enyémnek 100.1.3 a vége övé meg 141.2 lett. Lassan elvesztem a fonalat.
-
vence
aktív tag
válasz
sniper112 #1300 üzenetére
Kivéve, ha ők is egy nagykerből, képviselettől szerzik be a készülékeket, mint a legtöbb más piaci szereplő.
Kimentek már a divatból a brand-elt készülékek, pont az említett okból is.
Bármikor előfordulhat, h egy telón megakad az OTA frissítés, erre a helyzetre van a moto-nak megbízható desktopos megoldása.
Azért kicsit még lehet érdemes várni is, mert csak most lett beüzemelve a teló.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
sniper112 #1268 üzenetére
Nálam is hasonló a probléma és hibának nincs nyom. Ellenben az utóbbi 3 napban lassabban veszem fel és azt vettem észre, hogy már a felvétel pillanatban is kis ablakba vágódik a hívás. Mintha rosszul fognám meg a telót és egy véletlen oldalsó/hajlított részes érintés miatt lenne ez az egész.
-
OP3N DOTT T
tag
válasz
sniper112 #1203 üzenetére
Hát igen.Azt pont én küldtem be büszke is voltam magamra,hogy hú de milyen jó lett.Hát az öröm tartott kb 2 hétig.2napja megint elkezdődött pedig a beállítások maradtak.Viszont amíg nekem jó volt addig asszony szívott Samsungjával lányom meg Xiaomival,most nálam szar náluk jó.Kicsit fura nem?Eddig biztos őket hallgatták le most meg én jövök.
-
OP3N DOTT T
tag
válasz
sniper112 #1158 üzenetére
Pont az volt a bajom hogy kijelzővel felfele nem volt fényjelzés hiá ba volt jól beállítva!Na de királyság! Megoldódott a széleken megjelenő fényjelzés. Az ok a következő volt. Mivel sosem szerettem azt ablakanimációkat mikor a menüben navigálunk ide oda vagy megnyitok valamit vagy bezárok, ezért ezt a funkciót ki szoktam kapcsolni az új telókon már az elején a fejlesztői beállításokban. Ablakanimáció-kikapcs, Áttűnési animáció-kikapcs, Animáció tempója-kikapcs. Így bármit csinálok azonnal animáció nélkül teszi. Viszont most rájöttem, hogy az Animáció tempóját legalább 0,5x-ön kell hagyni Motorolánál mert különben löttek a fényjelzésnek. Úgyhogy most öröm és Bóóódogság nem a teló a ludas. Visszaállítás előtti uccsó próbálkozás volt a megoldásra.Nem gondoltam volna hogy ez az oka..2 hónapja így használtam de eddig nem érdekelt gondoltam valami bug. Okos Motorola buta felhasználója voltam.
-
vence
aktív tag
válasz
sniper112 #1160 üzenetére
Kezd el!
Biztos segítenek páran ötletekkel, kérdésekkel, esetleg részeket elvállalva.
Nekem sajnos nem ilyen telóm van, de még lehet!Tulajdonképpen minden telós topik elejére kellene egy, akár "szabványosított" áttekintő rövid specifikációval,
előnyök- hátrányok résszel, ajánlott beszerzési lehetőségekkel.
Ajánlott tartozékokkal, tok, fólia stb.
pl. ez utóbbi jó lenne, ha nem a hsz-ok között lenne eldugva.Látod, egy vázlatot már adtam is.
-
krizitomo
tag
válasz
sniper112 #1042 üzenetére
en ezt vettem, 1300 korul volt, teljesen jol passzol, nem szedte le az alis hidrogel foliat, nem zavarja sem a feny-, sem a tavolsagerzekelot. nekem bejott es nem rossz az a babakek a fekete telefonomra. alin pedig ha rendelsz bele van szamitva minden koltseg
-
mhydas99
senior tag
válasz
sniper112 #1020 üzenetére
Igy van. Mondjuk lehet azert mert oregszem de mar egyre inkabb becaulom a fenntarthatosagot es amit lehet az utolso utani pillanatban cserelek csak. Szerwncsere megtehetnem h surubben valtsak sok mindent de mar nem akarok. Zavarnak a szemetdombok es hogy merre tart a vilag. Vizet is ugy iszom h megszurom pl. mert nem fogok egy ev alatt egy haznyi muanyagflakont kidobni stb.... az ujrahasznositas meg egy mese, BBC par eves riportja is mutatja h hiaba szelektalnak mar evek ota az angolok is ha a szemet nagy resze igy is a kinai es egyeb keleti orszagok hulladeklerakataban vegzi mert nem hasznositjak.ujra, egyszeruen tul draga elsunnyogjak...szoval amit lehet azt sokaig hasznalom illetve jasznaltan veszek jopar dolgot, erre mar nagyon is figyelek de persze mindenki mas.
-
válasz
sniper112 #992 üzenetére
Hiányzik is az ütemezett újraindítás opció, amit a Samsungnál megszoktam és használtam. Minden vasárnap hajnalban újraindult és nem volt gond az aplikációkkal egész héten (mondjuk lehet, hogy amúgy sem lett volna, de szerintem is hasznos a restart). Ha lenne itt is ilyen a beállításokban, akkor már használnám is, nélküle elfelejtem és több hét uptime is összejön, mire a homlokomra csapok és újraindítom. Külön alkalmazást meg nem teszek fel ezért.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
sniper112 #979 üzenetére
Ezt néztem én is, de végül nem rendeltem meg (még
).
Nem túl vastag vagy merev a széleken?
Tudnál saját képet küldeni róla pár szögből? Szívesen megnézném valós képeken, mert amúgy tényleg jónak tűnik elsőre.
Más:
Nekem úgy tűnik, hogy ha az 5G-t kikapcsolom, lényegesen javul az akkuidő (akár fél-1 órát is!). Ez valós lehet és másnál is ilyen vagy egyelőre csak mindig összejátszottak ellenem a véletlenek? -
Scooter74
őstag
válasz
sniper112 #444 üzenetére
Szia.
Kétszer is Beszéltem velük és a válasz pedig ez volt.
Yettel kínálatában a Motorola Edge 40 nem szerepel így a VoLte és WoWifi sem működik.
Motorola készülék egyedül a G23 -s van náluk azon megy.
Nem tudunk mást csinálni mint reklomálni és ütni az asztalt, hogy mielöbb javítsák a hibát.
-
válasz
sniper112 #122 üzenetére
Több napig tartott amíg átköltöztem erre a telefonra. Nem volt sürgős, és volt kedvem bíbelődni vele. Kezdeti tapasztalatok. Abszolut nem melegszik (sosem játszom), kivéve töltés közben. Akkor eléggé. Kézmelegnél jobban, de nem zavaróan forrón. A műbőr hátlap biztos nem jó partner a telefon hűtésében. A töltés számomra szokatlanul gyors. Azóta töltöttem vezeték nélkül is. A telefonhoz kapott kemény plasztik tokkal is működik a qi töltés. Egyébként ez a tok olyan kialakítású, hogy a telefon oldalát nem védi, cserébe a telefon nem lesz szélesebb, kényelmes marad a fogása.
Átköltözés. A telefont dummy amcsiknak csinálták, ugyanis nem én döntöm el, mikor vagyok átköltözve, hanem a telefon. Van rajta egy (egyébként hasznos) átköltözési segédlet, aminek ha egy pontját kihagyod, ott marad az értesítések között amíg nincs befejezve a processz. És minden műveletet meg kell csinálni, de legalábbis végiglépkedni. A telefonon sok képes, animációs segédlet van ami szintén dummy amcsi júzer miatt készült, akinek nem elég hogy leírták mit kell csinálni, még meg is mutatja a telefon, egyébként kedves jópofa módon.
A Huawei-en megszokott extrák nem működnek. Nincs minden alkalommal másik zárképernyő háttér, és az órámat hiába párosítottam a telefonnal, ma reggel nem az óra ébresztett, hanem a telefon. P30-nál, ha órában aludtam akkor az óra ébresztett rezgéssel, ha nem volt rajtam az óra, akkor a telefon ébresztett, mindenféle állítgatás nélkül.
Beállítások. Feltűnt, ha valaminek nem adok meg max hozzáférést, akkor több alkalommal is az orrom alá dörgöli, hogy csak kb helyadat van megadva, nem a pontos helyhozzáférés.... ugye mondtam már ,hogy ez a telefon nagyon gugli. A gyárilag rajt levő 44 alkalmazásból 5 Moto, 19 gugli. Ja, így már értem ha zavarja, miért nem férhet valamihez hozzá. És azt mondják, a kínaiak kémkednek.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Megújult a PROHARDVER!
- LEGO klub
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Autós kamerák
- Windows 11
- NiMH akkumulátor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest