Hirdetés
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
nyilasmisi #12166 üzenetére
Elvileg elveszik mindenkitől (ha már az összes konkurencia megszüntette). Gyakorlatilag meg majd kiderül. Nyilván azoknak van esélye alkudozni, akik nem valami megszűnt és/vagy továbbértékesítő flottában adatkártyáznak.
-
nyilasmisi
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy Yetteléknél hogy áll ez a privát/publikus IP cím kérdéskör?
Vissza lehet valahogy szerezni a publikus ip-t? -
4Grider
nagyúr
válasz
pietrrr #12163 üzenetére
Eddig internet.vodafone.net volt a natolt apn és standardnet.vodafone.net a publikus ip-s. Az új sim-eknél megszűnt a publikus ip (telekomnál már sok éve nincs, yettelnél most szüntetik meg). Hogy van-e új működő apn, azt nem tudom, de ha igen, a csomagolásban feltüntetik.
-
pietrrr
aktív tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
pietrrr #12161 üzenetére
A tuti fix része a havi ingyen 100 MB net. Meg az is fix, hogy az adategyeztetés újabb egy év rendelkezésre állási időt jelent. A kezdő feltöltéshez járó net mérete különbözik az online és offline rendelés esetén.
Szerk.:
Ez alapján a leírás alapján én ezért egy fillért sem fizettem volna. Nem is biztos, hogy ismeri az európai frekvenciákat.[ Szerkesztve ]
-
pietrrr
aktív tag
válasz
4Grider #12160 üzenetére
Ilyenem van, a 4G verzió.
Mert nem mindegy, milyen frekvenciákat használ, elég sokat ki lehet ütni hordozható eszközökkel...
Ezt nem értem, kifejtenéd részletesebben?Tutit személyesen is ugyanezekkel a feltételekkel (havi 100MB ingyen) tudom megvenni, ugye? Mert már ma kellene.
-
4Grider
nagyúr
válasz
pietrrr #12159 üzenetére
Jobban jársz a One (Tuti) feltöltőssel. Minden hónapban kapsz rá 100 MB netet ingyen. Évente az adategyeztetésnél pedig nem kell rátölteni, mert az adategyeztetés egy évvel meghosszabbítja az egyenlegfelhasználási időszakot. A Telekomot minimum évente tölteni kell 3000 Ft-al és abból még netet is venned kell.
Szerk.:
Milyen eszközöd van? Mert nem mindegy, milyen frekvenciákat használ, elég sokat ki lehet ütni hordozható eszközökkel...[ Szerkesztve ]
-
pietrrr
aktív tag
válasz
sajtos365 #12158 üzenetére
Sajna nincs iPhone-om (sem Samsungom, hogy esetleg Samsung taget használjak), meg az eszközöm már megvan, csak sim-kártyát szeretnék bele újítani, mert most realizáltam, hogy a direkt IoT-re kitalált Things mobile túlontúl drága.
Telekom Domino extra is jó lehet 990 Ft-ért, nem? -
sajtos365
tag
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Olyan szolgáltatásra lenne szükségem, ami havonta csak néhány MB-ot használ, viszont stabilan elérhető, ha kell (a mocimban egy nyomkövetőről van szó).
Mivel nagyon pici az adatforgalom, ezért gondolom egy feltöltőkártyás megoldás lenne a legjobb.
Mit ajánlotok erre a felhasználásra, ami olcsó is?
Köszi! -
Router
őstag
Sziasztok!
B525-ről érdemes B535-re váltani? Cat6/Cat7
-
MrSealRD
veterán
Van jelenleg olyan csak adatforgalomra használható sim-kártya opció amit kocsiba tudnék használni?
-
4Grider
nagyúr
válasz
zoli0226 #12146 üzenetére
Egyébként pedig attól, hogy egy néven vannak az előfizetések, még semmi köze nincs ezek mobilnet opcióinak egymás sebességéhez. Max. ha ugyanazon a cellán lógnak és együtt terhelik annak kapacitását. De ilyenkor egyformán kell csökkenjen mindegyiken a net sebessége (kivéve az xxl-t, mert az ezektől jóval hátrébb van sorolva).
-
zoli0226
friss újonc
Sziasztok!
Segítéget kérnék. A One-os előfizetés van 4 db egy néven(Maxi, Maxi, Maxi+, Mobilnet XXL).
Ha 2 telefonon megy a youtube (Maxi, Maxi) a 3-on már semmi net nincs (Maxi+). Vagy ha a számítógépen játszok (Mobilnet XXL) akkor már telefonon minimális a net sebessége (Maxi).
Ez miért lehet?
Válaszokat előre is köszönöm! -
donjohnson
addikt
válasz
akarmivalami #12140 üzenetére
a yettel otthonnet 13000 ft nálatok a címetek szerint? vagy mit néztél? nálunk sokkal olcsóbb az otthonnet (beírod a címet és kiadja az árat).
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
akarmivalami #12142 üzenetére
Végül is ha egy max. két sávon operáló 4G eszköz és egy bőven 100e Ft feletti 4-5 sávos 5G eszköz között ha nem látsz érdemi különbséget, akkor biztos a szolgáltatások árazásában van a hiba...
-
csernak75
senior tag
válasz
akarmivalami #12142 üzenetére
Majd amikor az One-os nettel akadozni kezd a 4K stream, a yettel 5G meg 500-800 Mbps al hasítana mellette akkor majd megérted.
Természetesen lehet hogy a One is tud nálad Miskolcon majd 50-150 mbps sebességet, de nem ez a gyakori náluk. A yettel viszont egész nagy részét miskolcnak N78 (gyors) 5G vel fedte le. Szóval ha nem "kenyérre" kell a különbözet és megbízható stabil gyors net kell több eszközre akkor nem a One lenne a nyerő.
-
Faterkam
addikt
válasz
akarmivalami #12140 üzenetére
A One-nál (voda) otthoni szolgáltatás mellé volt korlátlan mobilnet, XXL csak simkártya, vagy készülékkel. Az havi 5800ft.
-
akarmivalami
friss újonc
Sziasztok.
Miskolcon élünk egy olyan utcában, ahol valamiért állandóan problémázik a vezetékes internet. Többször kijött a szolgáltató, de javarészben csak a fejüket vakarták, megoldás nem született. Arra gondoltam, hogy megpróbálhatnánk az otthoni mobilnetet, az biztosan működne, mert amúgy a mobilokon van internet. (A mobiltelefonos net megosztása nem opció, fix otthoni internetet szeretnénk)Yettel-nél meg másik nagy szolgáltatónál találtam csomagot, kb 12-13000Ft a korlátlan internet. Tudtok esetleg valami olcsóbb, megbízható csomagot? Fontos, hogy készülék is kellene, mert nincs sim kártyát fogadó router-ünk.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Kisfundy #12138 üzenetére
Nem fogja neked itt senki megmondani a tutit, de ha eddig is a telekom osztotta ott meg a delejt, akkor valószínűleg ezután is így lesz.
Nyilván az N28 kis sávszélessége még 4G-vel is támogatva sem fog kiemelkedő sebességet produkálni. Az N1 már határeset lehet. N78-al meg egyelőre még a One és a Telekom sem nagyon kényezteti az előfizetőit (valószínűleg nem akarják elkapatni őket, mert ha megjön az étvágy, nehéz lesz újabb sávokkal megtámogatni, mert nincsenek újabb sávok). -
Kisfundy
aktív tag
Skacok esetleg tisztaba van azzal valaki,
Balaton északi part 700 lelkes falu strandjan van egy torony amin mind a 3 szolgaltato antennaja megtalalhato. Voda+telekom 5g vel szolgaltat róla, yettel csak 4g-vel.
A faluban csak réz vezetékes internet szolgáltatás volt eddig,max ~500mbit-es sebesseggel. (Valoszinuleg ezzel volt taplalva a torony) (mikro antennak nem nagyon vannak a tornyon)
Most fejleszt a telekom,el lett huzva a toronyig az optika.
A kérdés pedig hogy ilyenkor mind a 3.rom szolgaltató megkapja az új betápot? Lehet hogy a yettel ezert nem is rakott 5g eszkozt a toronyra mert eddig kevesnek ereztek a betapot!?
Amugy jelenleg a voda+telekom 5g sebesseg elmarad a yettel 4g sebessegetol,barmilyen eszkozon monitorozva -
Zola007
veterán
válasz
aprokaroka87 #12134 üzenetére
nekem ugyanabban az épületben másik lépcsőházra (A és B) más árat számolt a hölgy az üzletben
vicces árképzésmondtam is neki hogy honnan a f...ból tudják majd hogy én a válaszfalnak melyik oldalán teszem le a routert?
[ Szerkesztve ]
-
hungromit
csendes tag
válasz
4Grider #12133 üzenetére
Koszi! En is arra gondoltam, hogy ha egy utcaval van arrebb olcsóbb, akkor siman valahogy arra cimre kell megkerni, de a szamlazas miatt nem tudtam, hogy mikent lehetne, igy viszont ez mukodhet. Igazából felmerni azert nem latom ertelmet elore, mert vagy mukodik normálisan es az kiderul az egy honap probaidoszak alatt, vagy ugyse jo. A lefedettseg terkep alapjan amugy ha jol lattam pont ilyen hataron vannak ket zona kozott, a masik zona egy utcaval feljebb kezdodik, ahol az alacsonyabb dijak is vannak. Bar ez a ketto gondolom nem fugg ossze.
-
4Grider
nagyúr
válasz
hungromit #12132 üzenetére
A vezetékes szolgáltatók (konkurencia) jelenléte alapján és a saját bázisállomásuk helyzete alapján áraznak. A közműtérkép nem 100% pontosságú, így előfordulhat, hogy egy utcában nincs feltüntetve minden házhoz a konkurencia. Ebbe ügyfélként beleszólásunk nincs, sajnos a törvény lehetővé tette ezt a típusú árazást. Egyébként pedig az otthonnet használati címe eltérhet a számlázási címtől... Ebben az esetben viszont fontos, hogy előtte mérd fel a valós használat helyén a vételi viszonyokat és légy tisztában a lefedettséget biztosító cellákkal, frekvenciákkal.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Okosítható router van-e, volt-e, melyik az, ami ide vágó, továbbra is keresek egy ilyet. LTE-stickes (Cat4) felállás is játszik, tehát még csak SIM-et kell sem tudni fogadnia eredetileg, csak tudja a dolgát az okosság révén. Eshet filléres kategóriába is, nincs harag belőle.
-
4Grider
nagyúr
válasz
bytesizelife #12127 üzenetére
Minél túlterheltebb valahol a hálózat, annál nagyobb szívás az összes sáv helyett egyetlen egy sávot használni.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
Zola007 #12125 üzenetére
Ez egy elavult, egysávos modem. Manapság, amikor a 4G 2-3-4-5 különböző sávra épül, nagyon nem javasolt 1 sávos eszközök használata, mert töredék sávszélesség érhető el a használatával.
Ha beleteszel egy nem one-os sim-et, rögtön kiderül, hogy függő-e. Ha valakitől meg akarod venni, akkor nagyon nem ajánlom a tranzakciót az első mondatban leírtak miatt. -
Zola007
veterán
Hello
Vodafone kártyához régebben kapott 4G (Huawei) K516H modem hálózatfüggő vagy mehet más szolgáltatóval is? -
Diák66
őstag
válasz
kaszymusic #12118 üzenetére
Kapcsolj ki benne minden felesleges funkciót, amit nem használsz. Volt ilyenem, szenvedés volt vele a távoli adótorony elérése. QoS eleve kikapcs, mert csak "összezavarodott" miatta.
-
Zoleee89
aktív tag
1-8 óra közt változóan, gondolom ennyit illene tudniuk. Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva.
Nem megy torrent rajta és nagyobb adatforgalom sem, jelenleg maximum 3 eszköz (2 mobil - közösségi oldalak/email és egy internet rádió) csatlakozik rá egyidőben.Lehet ezeken downgrade-t elkövetni vagy érdemes-e próbálkozni vele?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Zoleee89 #12121 üzenetére
Ha nem torrentezel, vagy több eszközzel és nagy sávszélességgel nem terheled, akkor elvileg nem kellene ilyesmit csináljon.
Kérdés persze, hogy mi az x időnként. Mert azért ezek a szappantartók nem folyamatos netezésre vannak kitalálva...
Szerk.:
A WiFi energiatakarékos mód ki van rajta kapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek a problémám megoldásában.
Van egy Huawei E5785-320 eszköz, amit Yettel kártyával próbálok használni (csak net kártya ).
Sajnos X időnként wifi-n nem továbbítja a mobil internetet. Ilyenkor applikációból sem lehet elérni. Web felületről elérhető és látszik, hogy nincs adatforgalom (ping és traceroute sem megy a készülékről külső ip cím felé). Próbáltam várni, wifi-n újra csatlakozni, wifi 2.4 és 5ghz-es frekvencián is próbáltam használni, de csak az újraindítás segít rajta.
Ugyan azon a helyen és útközben is tapasztaltam többször is.
Applikáció szerint a legújabb fw van rajta.Valaki találkozott már ilyennel? Van rá valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
4Grider
nagyúr
válasz
kaszymusic #12118 üzenetére
Ez egy fos router. Ne terheld túl speedtest-el, és akkor talán nem fog fagyogatni.
-
gbr88
csendes tag
válasz
lockdown90 #12117 üzenetére
Ez lett végül a megoldás, köszi!
-
kaszymusic
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy Archer MR600 V1 4g routerem. Tökéletesen működik, mind addig még nem csinálok rajta egy Speed test-et, a letöltés oldal lefut, amint átvált feltöltésre. lefagy a router. Csak reset után érem el. Csináltam firmware updatet ( 1.2.00.9.1) és ISP updatet is ( 23021501) Pingelni tudom az eszközöket, akkor nem fagy ki, se netezés közben. Vodafone sim van benne. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
-
gbr88
csendes tag
Sziasztok!
Budapest 14. kerületben (Huszt utca) egy új építésű társasházban várunk a vezetékes szolgáltatás bekötésére. Néhány hétre keresem a legjobb ideiglenes megoldást, hogy netigényes homeoffice melót tudjam csinálni (legyen wifi is a lakásban, tehát ezek az usb-s stickek nem játszanak). Szolgáltatásként ez a 2 merült fel eddig: Yettel hordozható net (250GB) és Telekom Domino (korlátlan, igazából valami 40 GB). Sim kártyás routert nem úszom meg, az már világos, mit ajánlanátok a vázolt esetre? Ahogy látom, ilyen 20k Ft körül kezdődnek, de az olcsóbbak nem tudom mennyire lesznek jók (mint pl. ez [link] ).
Előre is köszi a segítséget! -
4Grider
nagyúr
válasz
Diák66 #12112 üzenetére
Dél-Buda az Budapest déli részét jelenti, Érd még odébb van. De ez nagyjából lényegtelen. Marha sok helyen van az országban B1/3/8/28. Lényegében közel az összes modernizált állomáson van a Dunától keletre. Nyugatra meg B20 is. Persze ezeknek az 1-2 kilométeres körzetében kell élni.
A te esetedben véletlenül nem a telekom biztosítja a B20-at és a yettel bázisállomása jóval messzebb van, ezért látsz abból csak B28-at? -
Diák66
őstag
válasz
donjohnson #12106 üzenetére
Yettel Otthonnet 4G Basic amit dob Max. 50 Mbit/s. Emiatt nem cserélném a routert. Ugyan az a B20-as cella, mint Telekomnál, ugyan azzal a sebességgel, ha +B28 is bekapcsolódik, maximum 10-15 megabittel lenne gyorsabb. Az semmi.
-
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom hogy yettel hálózaton 1-3-8-20-28-as csatornák közül csak 3db-ot tud egyszerre összefogni az mc801?
Csak mert bárhogy állítom 3-nál többet nem szeretne használni,vagy létezik más beállítás zte hack-en kívül?
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
Diák66 #12105 üzenetére
Épp ma voltam Érden egy ismerősnél mert szidta a mobilnetjét, hogy sokszor lassú, nem tud vele esténként szakadásmentesen tv-zni. A Cat4-es eszközével napközben 30-40 Mbps volt az elérhető sebesség, az ajándékba vitt leselejtezett Cat6-os eszközön 70 Mbps volt mérhető, az 5G routeremen meg ugyanott közel 400 Mbps. Neki sem javasoltam, hogy maradjon a jól bevált ősöreg eszközöknél...
-
donjohnson
addikt
válasz
Diák66 #12105 üzenetére
valóban nem tudja a B28+B8-at, de ez megint kirívó eset. nem ez a nagy átlag, hogy akkor mindenkinek ajánljunk cat4-es routert 2025-ben.
ha például van nálatok elérhető yettel otthonnet, akkor a zte mc801a, amit adnak, már tudni fogja a B28+B8-at, ha force-olod a B20 kivételével.[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #12104 üzenetére
Nekem Huawei B818 van, de totál mindegy, egy cat4 ugyan azokat a sebességeket hozza. Telekom csak B20, One szintén B20 only, csak fele akkora sávszélességen. Yettel 700/800/900 MHz, de a router képtelen ezeken a sávokon CA-t alkalmazni. Tehát érdemben nem gyorsabb a Telekom és a Yettel, főleg, hogy 800 MHz-en közösködnek, ami a legnagyobb sávszélességet biztosítja.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Norbi.Sz #12103 üzenetére
Mindig van értelme a jobb routernek, ha a gyorsaságra és rendelkezésre állásra hajtasz. Tegyél fel a telefonodra egy netmonster alkalmazást és nézz rá vele a bázisállomásra. Ha van 800, 1800 és 2100 MHz is, a Huawei máris nem fogja tudni használni mindegyik sávot. Ha csak kettő van a fentiek közül, akkor nem lesz nagy különbség a két router között. Ha pedig több frekvenciasáv is használatban van a tornyon, akkor még komolyabb router javasolt.
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
4Grider #12102 üzenetére
Szerintem nincs értelme jobb routernek, egy kistelepülés, ahol 4g van csak. Sajnos nincs más megoldás 100Mbit körüli internetre, egyéb szolgáltató 15Mbit-et tud adni (telefonon 100/50-et mértem Vodafone hálózatán - Redmi Note 13 Pro+). Gondolom ezt tudni fogja ezekkel a routerekkel is, vagy tévedek? Mivel árban nagyjából ugyanannyiért találtam használtan (5ezer HUF eltéréssel), ezért kérdeztem, melyiket éri meg jobban megvenni...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok! Otthoni mobilnet használatához melyik routert ajánlanátok inkább:
ZTE MF289D vagy Huawei B529s-23aLeginkább az számít, hogy stabil legyen, ne álljon le naponta 10x, ne fagyjon, ne dobálja el a hálózatot... Voda hálózatán menne, itt van légvonalban kb. 150m-re a torony, direktbe rálátok.
Esetleg más ajánlott típus? (UTP csatlakozó fontos)
THX
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Wifi erősítés mesh/extender/access point?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Cyberpunk 2077
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest