- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
Mikulásbá #12198 üzenetére
A kerdesem inkabb technikai jellegu volt, tehat jol gondolom, hogy mobilnet sim kartyat kell beszerezzek es egy sim kartya fogado kepes routert?
Tehat nincs kulon telefonos es itthoni nethasznalatra kitalalr mobilnet sim kartya ugye?
Szolgaltatohoz nem ragaszkodok es mindegy mennyibe kerul nagyjavol, csak 2-3 honapra kellene...
-
4Grider
félisten
válasz
Mikulásbá #12080 üzenetére
Ha Telekom, erősen nullához esik annak az esélye, hogy te tőlük a pusztában bármilyen N78-as aau-t láss. Két okból is. Viszont N28-on működőt láthatsz.
Ilyen távolságból pedig jó eséllyel csak a B20-at látod, ami a yettellel közös, szóval nehezen lehet a yettelnél a fele, ha egyszer közös. -
lipido
senior tag
válasz
Mikulásbá #12076 üzenetére
En tegnap vettem at a nem szolgaltatos routert. Minden funkcio mukodik rajta, (band valasztas/szures). Elotte yetteles volt. Nos, eg es fold a 2. Ahol a yetteles nem talalt 5g-t (zte igen) ott ez vigan megtalalja. A tkomos netet is nagyjabol 1,5x re hozta. Nekem kellemes csalodas a tplink. Gyors teszt volt csak,.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mikulásbá #12018 üzenetére
110cm-es árbóc hossz kell amúgy ? Jót tesz a jelnek, ha a két antennát távolabb teszem egymástól, jól sejtem ? (Még a 60cm-es kisebb csőre gondoltam esetleg, bár az, hogy csak két ponton rögzül a falon, kevésbé stabil számomra, mint a 4-pontos talpú, amit linkeltél. XPS-re megy egyébként, hozzá való tiplibe. Lehet maradok az eredetinél).
Másik: galvanizált szebb. (Bár ez ízlés dolga). De olcsóbb (elhanyagolható). A horganyzott tartósabbnak mondható ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mikulásbá #12002 üzenetére
Megrendeltük ôket.
Homlokzati falra megy tetô túllógás alá, már csak valami függôleges falra tehetô mini árbócot kellene találnom
(Kerestem, uh, vagy bénázok, vagy nincs)..
Ezek a sat-os weboldalak rohadtul nem informatívak, ahogy a termékeiket kategorizálják.
De igazából semmi sem..
Esetleg ha rutinotok van benne, hol találok ilyet ?
Poccc97 köszi Neked is.
-
cocka
veterán
válasz
Mikulásbá #11880 üzenetére
nem akkumulátoros de kompakt és jobb mint cat4?
Mondjuk halkan tegyük hozzá, hogy eleve nehéz (hacsak nem lehetetlen) e kritériumoknak megfelelő eszközt ajánlani.
Nem akkus: modem stick vagy asztali 4G router
Kompakt: modem stick
Jobb, mint a CAT4: asztali 4G router (és ott is számít, hogy melyik)A 3 metszete: üres halmaz.
-
adika4444
addikt
válasz
Mikulásbá #11478 üzenetére
Az ilyen felhasználást az akkumulátor sokszor intenzív teljesítményeséssel honorálja.
Mondjuk a ZyXEL WAH7706-osom javára szóljon, hogy 6--7 órát simán elmegy a mai napig akkuról. 2018-ban vettem, volt, hogy 1--2 hetekig ment szinte folyamatosan töltőről és még csak nem is púposodik az akkumulátora.
-
4Grider
félisten
válasz
Mikulásbá #11027 üzenetére
Én ott megelégednék a 80/15-el. Bár sík vidék, de nagy a távolság. De persze kíváncsi lennék és betenném azt a sim-et egy 5G képes telefonba és megnézném, hogy lát-e vele 5G-t. Ha igen, mérnék is vele egy párat. Az eredmény láttán pedig esetleg beruháznék egy 5G routerre...
-
-
4Grider
félisten
válasz
Mikulásbá #11021 üzenetére
Nektek ilyen távolságban nem jó az ZTE MC801A, mert nincs 4G külső antennacsatlakoztatási lehetősége. Nálatok jó ha 1-2 sávot ilyen távolságból össze lehet vadászni, jellemzően a B8-B20-B28-at. Viszont felétek a B20 a Telekomnál van, szóval egy másfajta 5G routerrel és yetivel a B8-B28-at tudnád összefogni a másik (távolabbi irányból). Vagy Telekom előfizetéssel és 5G routerrel a 3 kilométerre lévő toronyról a B20+B28 fogható. Egyik sem nagy élmény, talán az utóbbi jobb.
-
4Grider
félisten
válasz
Mikulásbá #11019 üzenetére
A ZTE annyival tud többet, hogy ahol a 4G routerek összefognak 3 sávot, ő ott minimum 4-et, mert a 700/800/900 MHz-ből ő tud kettőt is összefogni.
Persze ehhez az is kell, hogy legyen a közelebbi tornyon bőven frekvencia (B1-3-8-20-28 legalább, a B7 már bónusz és iszonyat nagy ugrás). -
4Grider
félisten
-
csernak75
senior tag
válasz
Mikulásbá #10923 üzenetére
Hát nem tudom lehet neked volt szerencséd...
Én a hipernet kezdete (2011) óta használok mobilnetet.
Az évek alatt 2 db Huawei mobil wifim adta meg magát, mind 2 akku púposodás miatt. Az egyik nem cserélhető akkus volt annak szét repedt a hátlapja...Utánna már 2018 körül egy asztali Huawei B525 került hozzám, az a mai napig működik egy hétvégi házban. Jelenleg meg egy B818 at nyüstölök több mint 1 éve.
-
válasz
Mikulásbá #10859 üzenetére
Akkor ehhez az antennához ne is vegyek 5G-s routert, mert teljesen fölösleges? Mármint konkrétan ZTE MC801A routert.
Lakott területtől légvonalban olyan 6-7 km-re kellene, a TP-Link 4600-as saját antennával 20/7 körül hoz, de van egy Huawei B535-333 router is, azzal még nem sikerült tesztelni, ahhoz a padlástérbe kell feljutni. -
Poccc97
tag
válasz
Mikulásbá #10859 üzenetére
Nekem is ilyen antennám van és MC801A routerem nem érzékelte a 4G-t egyáltalán. Nem az antennán múlik, az tudja amit kell, hanem a Router TS9 gyári csatlakozója kizárólag 5G-re van bekötve. A Router tudja a 4G-t is fogni külső antennával, de ahhoz tényleg barkácsolni szükséges.
14:30-től nézd meg. [link] -
4Grider
félisten
válasz
Mikulásbá #10835 üzenetére
Korrektül leírták neked, hogy miért nem szabad venni. Esetleg ha adnak hozzá egy Telekom számlát, amin csak az eszköz szerepel. Mert egy darabig lehetett a Telekomnál 70-77 ezer Ft közötti összegért kapni. De aztán tavaly nyár végétől már csak előfizetéssel adták, egy idő után azzal sem, mert kifogytak belőle. A yetinél megjelenők mind csak bérelhetőek voltak. Vodánál meg ilyet ne keress.
-
4Grider
félisten
válasz
Mikulásbá #10833 üzenetére
Nem, mert az 5G routereknél globális chiphiány van, így nagy tételben nehezen beszerezhetőek és igen hektikus az árazásuk. Így a szolgáltatók elsősorban a saját csomagjaik mellé adják őket. (Most szolgáltatás nélkül egyedül a Telekomnál kapható egy adott típusú Xiaomi 5G router. Részemről a nem ajánlott kategória.)
-
Router
őstag
válasz
Mikulásbá #10815 üzenetére
Úgy kukáztam én is össze a youtube-ról, talán cell id locking volt a kulcsszó a modem típusa után.
Itt egy link ami alapján el tudtok indulni. [link]
Kell egy usb a-a kábel, huawei driverek és némi türelem, főleg mire élő linkeket találtok.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, százszor stabilabb mint a gyári a lehetőségekről ne is beszéljünk…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest