Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elindult a One UI 8.5 béta program
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanna
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
Akkor egyelőre megvan a megoldás.
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
ha van valami kft-d vagy bt-d, akkor tudsz kérni üzleti előfizetést, amihez a sima díjon felül +4000 ezer forintért van fix ip/publikus ip.
valaki így kérte a fix ip-t a yettel topikban: [link]
talán még így is olcsóbban kijössz mint a 17 ezres starlinkkel. -
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Szezont a fazonnal. Inkább a mobilnet...
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
A Telekomnál ezer éve már csak privát ip cím van. A One pedig idéntől szünteti meg a publikus ip-t. Ha emiatt váltasz, akkor lassan nem lesz hova...
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
igen, de ha szeretnél gyorsabbat (vagy hogy ne legyen rajta fix sebességkorlát), akkor megpróbálhatod a szomszédos utca címét beírni, vagy a szemközti utcát, vagy eggyel nagyobb/kisebb házszámot stb. mert ezek már javatészt ígymaradtak.
a számlázási cím és a felhasználási cím lehet különböző.
lásd 12391-től 12399-ig hsz-ek: [link]
ViZion-nek sikerült a sima otthonnet így, csak neki másfajta korlátos volt előtte: [link] -
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Nekünk egyik csomagunkat sem korlátozzák, annyival jön, amit ott és akkor a torony éppen tud.
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Mostanában nem mértem ilyen alacsony sebességet, igaz útközben nem szoktam méricskélni. Itt most éppen 481/29 Mbps van telefonon, munkahelyemen 150 Mbps felett mérek 4G-n, Mogyoródon két torony között félúton is 150 Mbps felett van a 4G.
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Elég sok minden le van még róla írva. Pl. 5G-n nem müködik, vagy hogy elsőként lassítják ezt a csomagot, ha valahol torlódás van, roamingot pedig nem tartalmaz.
-
yanna
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
És ha nem tévedek, + a pénztárgépek nagy számban.
-
yodee_
őstag
válasz
bytesizelife
üzenetére
donjohnson: Köszi, olvasgatok
bytesizelife: Az eszközök adottak, és az árukból kiindulva nem cserélném ha nem muszáj
-
yanna
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
Nem védem őket, mert nálam is rosszabb lett a ping és letöltés is 15-25%-kal mióta NAT mögé raktak, de a weboldalukon publikálták/publikálják már hónapok óta, hogy mennyire jó ez bárkinek.
Úgy tudom, hogy fix ip-t is szolgáltatnak bizonyos ügyfeleknek havi 4000+áfáért.
Tudom, ez nem boldogít senkit...
-
yanna
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
Eszi, nem eszi, nem kap mást.

-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
1., Felhívod a yettelt, hogy szükséged van publikus ipv4 címre.
2., Valahol másutt publikus ipv4 cím mögött létrehozol egy vpn szervert, amin keresztül eléred a natolt belső hálózatodat. -
yanna
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
"- A hálózati biztonság kulcsfontosságú, ezért a Yettel a nyilvános IP-címeket privát IP-címekre cseréli az MBI előfizetések esetén 2025 első negyedéve során."
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Minél túlterheltebb valahol a hálózat, annál nagyobb szívás az összes sáv helyett egyetlen egy sávot használni.
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
azt hiszed, hogy ha nálad jó, akkor mindenkinél jó.

egy cat 4-es router-nél egy cat 12-es router egy sávon is gyorsabb tud lenni (ha nem 50 mbit/s-es csomagban vagy). nem viccből fejlesztik a rádiós hatékonyságot az újabb release-ekben. ha pedig az 1 sáv le van terhelve a cat4-es eszközök miatt, amik nem tudják egyenletesen kihasználni az elérhető sávokat, akkor a cat 12-es eszközöd vígan lekörözi őket a többi sávot összefogva.
ezek szerint nem voltál még ilyen helyzetben. valószínűleg a szomszédaid nem így interneteznek.rengeteg ember veszi az olcsó 4g-s telefonokat, amik vidéken folyamatosan b20-on lógnak, mert a telefongyártó nem vett hozzá CA licence-t. összegyűlnek páran és mérnek 6-8 mbit/s-et, aztán megy a panaszkodás. pedig valójában jóval többet is mérhetnének egy jobb telefonnal.
-
yanna
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
Garantált 50 ?
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Nem beidegződés kérdése, hogy miért használnak egyre több frekvenciát a szolgáltatók. Annak csak egyik fele a távolsági és mélységi lefedés, a másik fele a kihasználtsággal függ össze. Nyilván vannak helyek, ahol egyetlen frekvenciával is tök jól el lehet lenni, és vannak olyanok is, ahol kell 2-3, hogy meglegyen az 50 Mbps. Pl. olyan helyen, ahol a 800 MHz-en csúcsidőben nem jön összesen 5 Mbps, marha jól jön, ha van mellé egy B3 vagy egy B1 is, mégha azok is terheltek.
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Persze. Nyilván mind a három mobil szolgáltatónál van fix ip cím (hivatalosan egyiknél sincs), és publikus ip cím (kettőnél van).
-
makoss
veterán
válasz
bytesizelife
üzenetére
A sebességre kíváncsi lennék mert felénk a leggyorsabb net is csak 50 mega
A Telekom már tavaly szeptemberben megkapta az engedélyt az optika bekötésére, de eddig nem tudom mit csináltak
Ha 2025-ben sem lesz változás, valami olyan után kell nézni ami jóval gyorsabb, giganet vagy a közeli, stabil, és korlátlan
A vodafon XXL is egy nulla, semmi sebességben
[kép] -
winbox
senior tag
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ez egy mikrotik kültéri 4g router, ethernettel kap poe-n tápot, bele van építve a 4x4 mimo antenna, te kevered a sima antennával, ott veszne el jel. Az ATL és az LHG is cat18-as router a mikrotik jelenlegi 2db legjobb kültérije, ATL közelebbi toronyhoz jó 4x4 mimo miatt jobb a sebesség, míg az LHG nagyobb távra, de figyelni kell mert hiába cat18-as a modem, csak 2x2 mimo az LHG.
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Annyira ritkán van rá szükség, hogy nem látok benne sok fantáziát.
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
autóskártya? saját magadat lövöd bokán ha 2024-ben cat 4-es routert használsz.
a fritzbox-nál meg a mikrotik-nél ezzel csökkentik a költségeket, hogy elavult technológiát használnak, de jól telepakolt firmware-rel adják, mert jó programozóik vannak.
az említett zte meg valószínűleg b20-on ragadt, amire van megoldás ha van más frekvencia a környéken.
maradjunk akkor a részletekben rejliknél. -
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Melyik díjcsomagban limitálnak 50 Mbps-ra?
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
ok, akkor félreértettelek. azt hittem, korlátlan sebességű csomagod van.
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
szerinted 50 mbit/s az elérhető maximum B3-on? korántsem.
s21 fe telefon (lte cat.19, nem cat.4) b3 only módban 2,5x annyit tud mint a fritxbox:
sebesség
beállítás -
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
ha kicsit távolabb laknál a bázistól, annyi se lenne. lecsökken 20 mbit/s-re vagy még kevesebbre.
nem teljesen felesleges újabb szabványt ismerő eszközt venni. ahol te 50 mbit/s-et mérsz, ott egy fejlettebb szabványú (lte cat18, cat20 stb.) routerrel 1 sávon is többet lehet mérni, mert többet sajtol ki a hálózatból (újabb antennarendszer és újabb kódolásokat ismer). magyarul hatékonyabb.
-
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
ok, csak arra kérdeztél rá, hogy elérhető-e a 100 mbit/s. ha nem a fritzbox-ot választod, hanem huawei, zte modemet, akik az élen járnak a mobilfejlesztésekben, akkor ki tudnád maxolni még jobban azt a sávot, ami nálad van. 20 MHz-es bandwidth többre képes ott.
tekintve, hogy a megadott elméleti maximum értékek felét tudják nagyjából a modemek a gyakorlatban ideális vételi körülményeknél,
ezek a tapasztalataim a yettel lte-vel, különböző modemekkel:
cat.4 - elméleti max 150 mbit/s valóságban max 75 mbit/s mértem, huawei b593.
cat.6 - elméleti max 300 mbit/s valóságban max 120-150 mbit/s mértem, huawei b525.
cat.11 - elméleti max 600 mbit/s valóságban max 220 mbit/s mértem, huawei b618.
cat.19 - elméleti max 1,6 gbit/s valóságban 250 mbit/s mértem, huawei b818.szóval nagyban függ, hogy milyen lte category besorolású modemet használsz, egyazon helyen megdöbbentőek lehetnek a különbségek más-más eszközzel.
a fritzbox szerintem túlárazott. vehettél volna egy jobb lte modemet és egy normális wifi routert mögé kötve. -
donjohnson
addikt
válasz
bytesizelife
üzenetére
cat 4-es lte modem van benne, ne csodálkozz hogy csak ennyi a sebesség.

ennyi pénzért vehettél volna egy jobb lte tudású, cat 19-es huawei b818-at ami 3 csatornát is összefog. -
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Mostanában pedig csak router bérlet van. Ezek az 5G eszközök ui. annyira drágák, hogy nem adják oda őket a hűség után, csak bérelni tudod őket.
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Kicsit olvass utána: A legjobb mikrotik eszközök sem tudják azt az LTE kategóriát, amit a gagyi ZTE MC801A tud. A vállalati eszközeim elé nem véletlenül ez a kínai csoda van kötve...
-
yodee_
őstag
válasz
bytesizelife
üzenetére
A yettel jelenleg nem adja a Routert hanem bérled tőlük. Tehát nem kell kidobni mert drága játék lesz. Amúgy lehet csak SIM is, múlt hónapban kötöttem pont.
-
4Grider
félisten
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ez egy elég vicces hozzászólás volt. A Yettelnél most a piacon elérhető legjobb routerek vannak (sem a TP-Linkre, sem a ZTE routerükre nem mondhatod, hogy hulladék). A ZTE ráadásul bridge módba tehető, így vállalati szintű saját routert tudsz mögé tenni...
Egyébként ott a voda xxl mobilnet csomagja, ott nem próbálnak routerre rábeszélni. Mondjuk ne is várj acélos teljesítményt tőlük... -
hind
csendes tag
válasz
bytesizelife
üzenetére
Értem, köszi! Beleolvasok, a DECT/IP tel bővítés mondjuk nálam nem tényező.
Egyébként kint vagyunk most a háznál épp és a villanyszerelő sráccal nézegettük mobilon a Vodafonos adatsebességet. Nálam (Pixel7) DL 10 Mbit/s, nála iPhone 14-gyel 50 Mbit/s. WTF??
-
hind
csendes tag
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ez miben jobb, mint az MC801?
(Megnéztem az árát és nyeltem egyet.
Két ZTE kijön belőle.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Villanyszerelés
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ha 2025-ben sem lesz változás, valami olyan után kell nézni ami jóval gyorsabb, giganet vagy a közeli, stabil, és korlátlan