-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz <Adamsky> #45487 üzenetére
kieg:
Egyébként egy dolgot jegyezz meg:
Rohadt sok minden láttam már... Olyan flottát is, ahol több ezer vállakozónak dőlt be a vállalkozásra használt száma.... mert a flotta kezelő mohó volt, egyre nagyobb előleget fizetett a sok kártya miatt, egyre nagyobb falatot akart, s a végén bedőlt a flotta....
Elvesztett számok ezrével akár...
Üzleti érdkek sérültek, pedig olyan szép kamuk, garantálások voltak....
Olyan flottát soha ne kössön az ember, ahol a kártya a flottakezelő nevén van! Bármit mondjanak.... az a tiszta, ahol te vagy ez elő-, és számlafizető is.....
Talán egy kivétel van, de azt csak cégek vehetik igénybe. A kék flottacsomag... Ők már a Westel létezése óta működnek és ott elkülönül az előfizető (Kék cégcsoport) és a számlafizető (a szerződő ügyfél)... minden más kamu, szemfényvesztés. Minden más azoknak javasolt, akiknek nem gond a szám-változtatás.
Az EuroQuattro emiatt nem foglalkoznék.
-
Soulfly842
addikt
válasz <Adamsky> #45487 üzenetére
A Vodafone ebben is hihetetlenül megtévesztő marketing kommunikációt folytat. Van rá látásom a telekommunikációs érára, hiszen ~ 10 éve ilyen területen dolgozom. Sokáig lakossági, s most üzleti ügyfelekkel foglalkozom. A Voda az egyetlen, aki a százalékos lefedettségi kommunikációjában nem a valós térkép szerinti lefedettséget nézi, hanem a lakott területek, s az elért ügyfelek százalékát. Ez egy iszonyatosan félrevezető kommunikáció, s megtévesztésnek is nevezhető.
Egy valamit hozzá kell tenni, hogy a Telekom és a Telenor világ viszonylatban élen jár független mérések alapján is (Lásd opensignal statisztikák, stb)... világ szinten a top szolgáltatók között vannak, mind elérhetőség, mind sávszélesség, mind ping, mind egyéb szempontból.
A vidéki fejlesztéseik is közösek. Nyugat Mo-n, a Telenor fejlesztette a 800 MHz-n a hálózatot, Keleten a Telekom és közösen használják ezeket a fejlesztéseket.
A voda teljesen elszállt a 3G foltozgatásokkal, s még sehol sem volt amikor a 4G a másik két szolgáltatónál már virágzott...
Persze, voltak erre okos kommunikációk....
Európa legnagyobb 4G szolgáltatója, a legszélesebben lefedett, stb...Marketingben mindig élen jártak, szolgáltatásban sosem... ha meg határ könyéki interferenciákkal kellett megküzdeniük (Ukránok, románok pl. tesznek az EU-s törekvésekre, hogy a szanaszét túllőt jeleik nem éppen a legjobb megoldást jelenthetik), akkor már inkább szolgáltatást sem adnak több helyen (Szabolcs, Hajdú-Bihar hatványozottan igaz).
A Telekom egyébként 4G-ben világ szinten sokáig top 3-ban volt, addig amég a németeknél sok helyen a 2G vetélkedik, őket csak egy szingapúri és egy dél-koreai szolgáltató előzte csak meg (most már talán skandináv ország is került az előtérbe...)
Összegezve: teljesen terület specifikus azért, nekem volt olyan kiemelt üzleti ügyfelem, aki magyarország legfőbb erdős területeit Szabolcsban és Bordodban végigjárta Telekomos és telenoros kártyával (ő a vodát ki is röhögné, hogy hagyják már a vicc szolgáltatásaikkal), s tudni kell, hogy a semmi közepén az erdők is árnyékolnak.... tudták, hogy szakaszosan működik csak, de a két kártya nála egyenértékű osztályzatokat kapott és most vált Telekomról, Telenorra, a jobb árak miatt.
Persze, lehet bp kontextusában beszélgetni, mert ott a tömeg, de vidéken azért több a kaland
Bp-n próbál vetélkedni a Voda, de ha mo. egészét nézzük, akkor annyit látunk, hogy a telelom és a telenorral nem tudják felvenni egy jóideig a versenyt.A németek talán még rendszerszinten előnyben vannak. Jobban priorizálják a hálózatot, a Torrentet, a Telenornál a torrentet még nem is akarják és tudják szűrni, de amióta a telenort a PPF csoport felvásárolta (O2 tulajdonosa több országba) és az antenna hungária is beszállt 25%-ban:
1, Lehet véletlenül több frekvencia pályázatot nyernek majd.
2, Rendszerszinten, támogatottságban is előrébb lépnek.Ebből az még nem derül ki, hogy ez a Telenor hibája lenne. Sőt az sem, hogy mindkét oldalon VoLTE-ről van-e szó, vagy sem, stb-stb-stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
FistXL
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz INGJOKE #45485 üzenetére
Vágom, most hasonlítgatom épp a Telenor és a Voda térképét, de azért kérdem, mert régen (igaz jó pár évvel ezelőtt) köztudott volt, hogy a Voda lefedettsége gyengébb. Egy ismerős pedig még nemrég is panaszkodott arra, hogy Pesten (!), igaz beltérben, de volt olyan, hogy nem jött be neki hívás. Mindez úgy, hogy a Telenoros haverjának nem volt semmi gondja. Na, nem off-olnám szét a topic-ot, de tényleg érdekelne olyanok véleménye, akiknek van friss tapasztalata a témában.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Viktor0610 #44518 üzenetére
Szia, ill. sziasztok!
Jelenleg Telenor-os vagyok, de erősen gondolkodom a csomag és/vagy szolgáltató váltáson.
Az egyik fontos szempont, hogy nem szeretném bukni a számomat, ha bármi "galiba" történik. Ebből adódóan a Viktor0610 által említett első két opció (a legelső egyébként se tetszik) kiesik, ugye?Nézegetem a EuroQuattro (Kedvező Üzleti Flotta) Telenor-os ajánlatait, és tényleg nem lenne rossz, csak tartok picit az előbb leírtaktól. Illetve ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy számhordozás egyáltalán megoldható náluk? És, ha igen, akkor én átruházom (?) rájuk a számomat (amit hozok magammal)? Vagy, hogy képzeljem el?
Van Vodás ajánlatuk is?Bónusz kérdés : akinek van / volt Telenoros és Vodás előfizetése, annak érdekelne a véleménye a szolgáltatás minőségével kapcsolatban. Itt most leginkább a lefedettségre lennék kíváncsi. Azt kibírom valahogy ha a 4G helyett valahol csak 3G van (de legalább utóbbi legyen), de az már dühítene, ha nem tudnék telefonálni ott, ahol mondjuk a Telenorral tudtam.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
hard74
senior tag
válasz joey04 #45482 üzenetére
Én hétfőn írtam nekik mail, hogy visszaküldöm nekik az adatjártyákat cirka 3 év használat után. Válasz nem érkezett, ettől függetlenül kedden postáztam. Szerdán kaptam én is egy dijbekérőt végszamlaként(eddig mail - ben jött nekem is).Remélem több nem érkezik. Egyébként nekem sem volt velük problémám.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
joey04
titán
válasz joey04 #45427 üzenetére
Na elküldték a végszámlát. Eddig mindig emailben jött, most díjbekérőn keresztül. De ott van rajta, hogy végszámla. Tudom, hogy sokaknak volt gondjuk velük, de én kinéztem őket anno, írtam egy mailt, jött a válasz a lehetőségekről, elküldtem mi kell meg az adatokat, pár napon belül jött a kártya, használtam, sosem volt semmi gondom, amikor ki akartam lépni leírták 1 napon belül, hogy mit kell csinálni, most elküldték a végszámlát. Szóval nekem első perctől az utolsóig pozitív volt a tapasztalat az iq pro-val. Aztán ha jövőben még b_szogatnak számlákkal, akkor majd módosítom a véleményem.
-
totron
addikt
válasz 4Grider #45479 üzenetére
Tökmindegy, ha egyvalaki számára jól állnak a csillagok, mert elkapott egy jó szériát/kielégített ügyintézőt, attól a többi ~95% még merőben mást tapasztal. Lehet, hogy csak egy szűk réteg jelentkezett a TorkosBorz fedőnevű emberkísérletbe és nekik hangos a hangjuk annyira, hogy többséginek tűnnek, ezt nem feltétlenül lehet fórumozva eldönteni, hogy melyikről van szó.
-
gábor-ka
tag
Felreertes ne essek, en csak leirtam a hosszutavu tapasztalataimat, hatha erint valakit, az egvilagon semmi kapcsolatom veluk.
(Nem birok rajonni hogy ironia volt-e) -
gábor-ka
tag
július óta használom az EQ 275 perc+50gb-ját.
első aktiváláskor csak 2 gb volt, de 1-2 hívás az irányukba és mindent beállítottak szépen.
pár héttel később SMS-ben kértem a net apn bekapcsolását, ami szintén megtörtént kb egy napon belül.
ősszel felhívtam őket VoLTE miatt, nem vették fel, de fél órán belül visszahívtak, és hívás vége után szintén kb fél óra múlva már működött is.
mindent el tudtam velük intézni, és a szolgáltatással sincs semmi baj.
azóta volt többször roaming is, amivel szintén nem volt gond.
teljesen jó tapasztalataim voltak velük -
balaaa88
aktív tag
Sziasztok!
Alábbi kritériumokhoz keresnék mobilflottát:
- 3 db telefonszám
- mindegy, melyik szolgáltató
- saját néven maradjon a telefonszám
- 10 GB mobilinternet telefonszámonként
és:
korlátlan beszélgetés: nemzetközi EU, belföldi mobil irányba, cégen belüli, belföldi vezetékes irányba Korlátlan EU roaming Korlátlan SMS belföldön és EU-n belül Korlátlan MMS belföldön.Tipp esetleg valakinek konkrét csomagra / flottára vonatkozóan?
Köszönöm!
Üdv.,
Balázs -
MODERÁTOR
Na egy barátom elment a szüleimhez, 3X ki kellett venni a SIM kártyát a Huawei B525 routerből, és utána helyre jött a kapcsolat.
Ugyan régen jártam már a router menüjében, de meggyőződésem hogy valami frissítést kapott, mert tökre nem így emlékszem hogy a kezelő felület így nézett volna ki.
Akinek ilyen routere van az vagy megerősít, vagy megcáfol majd.20 éve a Prohardveren
-
veterán
Nem egy telóba, hanem másik routerbe ha Telenoros ott mindig ilyen okosságokat javasolnak és ha mondod hogy nincs itt másik akkor még csodálkozik, mintha mindenkinek mindenből kettőt kellene tartania
-
MODERÁTOR
válasz gingerbalm #45457 üzenetére
Modem/Router újraindítás megvolt.
A kártya kivétel már problémásabb, mert idős szüleim ezzel már nehezen boldogulnak.20 éve a Prohardveren
-
totron
addikt
válasz Mikulásbá #45452 üzenetére
Sírok (itt meg botrányosan kevés). Mennyi ideig mérted ezt, Egy pillanat, egy perc, öt perc.. Ebben a hektikus műfajban egy pillanatnyi mérés főleg netmeterekkel nem feltétlenül releváns, inkább a perceken át tartó torrentletöltés a valóság. Ezzel nem az elfogadni nem tudást ecsetelem. Gigantikus a kontraszt, le kell nyelni.
FistXL: legyen már ez intő jel, hogy ha ennyire nem akarnak szóba állni veled, te ne erőltesd annál jobban, mert nincs az egyenletben varázspálca, amitől hirtelen az ellentettjére változna a hozzádállásuk.
-
nagyúr
-
MODERÁTOR
Ma reggelre a korlátan EQ-s kártyám főkártyáján nem meg az internet elérés.
Az adatmegosztón működik rendesen (nem egy településen van a két kártya).
Írtam az EQ flottakezelőnek egy e-mail-t, kíváncsi vagyok mikorra rendeződik a gond.20 éve a Prohardveren
-
sepsi0
őstag
válasz 4Grider #45448 üzenetére
Munkahelyemen van egy torony, amin van a Telenirnak, Tmobilnak és a Diginek antennája. Mindegyik cégtől járnak ide "technikusok". A Digit mindegyik cég szopatta, pl saját betápot kellett húzniuk, mert a másik kettő nem adott áramot nekik, addig generátoruk volt.
Amikor itt volt a Telenornak a brigádja, volt velük egy csoportvezető, vele beszélgettem erről. Amit elmondott: a Digi induláskor tőlük (Telenor) vette a netet és adta tovább. Mivel a Digi rájött, hogy nekik drágábban adja a netet a Telenor, mint a flottáknak, így felnyomta őket a GVH-nál (6000/2 sim = 3000ft/korlátlan), emiatt az egyik lépés a korlátlan adatmegosztó megszüntetése volt, meg még pár dolog, amire a GVH kötelezte őket.
Ha ez nem igaz, akkir hazudtak nekem, de nem hiszem...
Leírtam, amit tudok, vitatkozni, bizonygatni nem fogom.
A Te elméletednek ellentmond az, hogy a már kiadott simeket nem vonták be.
A mobilnet meg arra való, hogy használjuk ha már fizettünk érte, nem spórolgatni kell vele. Ezért korlátlan.
Sok sávszélt elvisz az HBO és a Mytv, mégsem számít adatforgalomnak.
Sokszor nem értem miért akartok itt embereket meg rendszabályozni az internetes szokásai miatt. Ha ez gond lenne a szolgáltatónak, már rég lépett volna.
Mai napig tudok olyan embereket, akik valamilyen VPN-es trükkel korlátlan adatforgalmat bonyolítanak nem korlátlan Telenoros adatkártyával, ez ellen sem tesznek semmit....
Nem a fórumtársat kell megfenyíteni, hanem a szolgáltatónál panaszkodni. Vagy szolgáltatót váltani...[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz FistXL #45446 üzenetére
Szia!
Ez így ebben a formában igaz: "4gb feletti csomag esetén igényelhető adatkártya is."Egyedül csak a korlátlan nethez nem lehet adatmegosztót kérni (információm alapján ez a Diginek köszönhető), de az élő előfizetéseknél nem szüntették meg a korlátlan adatmegosztót.
Nekünk van egy (EQ) korlátlan net +adatmegosztó és egy XXL +adatmegosztó előfizetés (4db sim). Mai napig tökéletesen működnek, teljesen korlátlanok.
Amúgy a Telekomnál is van "céges" előfizuban korlátlan net, ami így néz ki 10GB net 989ft és minden megkezdett GB 0,1ft,de ez sajnos flottában nincs, de létezik..... -
FistXL
senior tag
válasz gboszi #45444 üzenetére
Remélem csak megjátszod ezt, ellenkező esetben elnézésedet szeretném kérni.
EZT értettem előző kérdésem alatt (közvetetten kérdésként, de inkább leírom ezt is, hogy ne tudj belekötni) melyre EZ a válasz érkezett. De mivel írtam, hogy NEM tudtam elérni őket, így a fórumra hagyatkozhattam, hátha kapok biztos információt és feltettem a kérdést újból. De mivel most csako fórumtárs válaszolt, hogy központilag tiltva van a korlátlan net + adatmegosztás, így tudom, hogy annak ellenére sem lehetséges ez, hogy az OSS a tarifájában szerepelt az, hogy 4gb feletti csomag esetén igényelhető adatkártya is.
[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
válasz gboszi #45442 üzenetére
Azért az idegtől ne robbanj már fel... az előző kérdésemre is pontosan egy ember válaszolt érdemben, de ő is csak annyit mondott, hogy inkább kérdezzem meg őket.. amire nem igazán volt lehetőségem eddig, mert 3 naponta hívtam fel őket, eddig nem vették fel a telefont.
(#45441) csako
köszönöm.
-
johnmay
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudja esetleg, hogy az ELTEphone (Telenor) flottához az adatjegyek mennyibe kerülnek? A honlap szerint 3 és 10 GB-os van, de az árak belépés után se látszanak. Köszi!
-
gboszi
senior tag
válasz Lacika2013 #45420 üzenetére
Most látom csak, hogy nekem lett címezve, de gondolom véletlen. Azért válaszolok
Én eddig is mindig az EQ (kedvezo uzleti flotta) ajánlottam. Ott van az igényeidnek megfelelő csomag.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
taranis
addikt
Na ezek alapján örülök hogy az OSS-t választottam, ott legalább van üf. Igaz drágább is, de valamit valamiért.
Amúgy egy Bakony lábánál fekvő faluban használom a kártyát, 60/40-et mértem, aminek örülök, rosszabbra számítottam.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
joey04
titán
Visszaküldtem iq pro-nak a kártyát. Küldenek majd valamit hogy végeztünk egymással, vagy csak az utolsó számlát és kész?
-
siske30
csendes tag
Sziasztok!
IQPRO korlalan netem van kb. 1-2 hete , első 2-3 napban ment rendesen , utána már csak 0,2Mbpst le és kb 0,2Mbps feltöltés , de néha van olyan most is , bár ez ritkán főleg modem újraindítás után , hogy percekig de eléri a 30-40Mbps sebességet utána ismét lelassul 0,2MBps -re. Elötte ugyanazon a helyen ugyanazzal az eszközzel .Telenor kártyával rendesen működött. Valaki tapasztalt már ilyent vagy van valami tippje?
-
FistXL
senior tag
válasz kriptonsoft #45423 üzenetére
Számlakontrolltól egy hét után kaptam meg a SIM-et, igaz ők annyit is mondtak.
-
fanfunes
csendes tag
europetell flottarol valaki tud valamit? pro, kontra
Mas: iqpro rossz simet kuldott. hibas. beszeltem az Istvannal, azt mondta felad egy masikat postan. mondta másnapra itt lesz. de nem jott meg. valaki kapott mar sima levelkent toluk simet? ha igen mennyi volt a tenyleges ido? mert szuksegem lenne a kartyara.
-
Atomgeszi
nagyúr
Itt van előttem két telenoros SIM.
Honnan tudom eldonteni, hogy melyik melyik?Összekevertem véletlen a 4gb meg a korlátlant.
Most az egyik benne van a telefonban, de, ha letoltom a mytelenort, akkor kézileg kéri írjam be a számot.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
taranis
addikt
válasz RoyalAirForc #45412 üzenetére
Az jó, én 3 napja várom (munkanap)
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
Kb. hány munkanap szokott eltelni aközött, hogy a flotta leadja a rendelést a Telenornak és a Telenor felhív a szállítás miatt?
colorizer.net
-
gboszi
senior tag
Tud valaki valami infót a Forensis MINI csomag áráról? Mert mondták, hogy változni fog, nem tud ilyen olcso lenni. Kérdés mennyivel. Nem nagyon akarnak válaszolni
"If you're good at something, never do it for free!"
-
4Grider
nagyúr
válasz FistXL #45408 üzenetére
Igen, 500 Mbps körülivel. Persze ezeknek a celláknak az a célja, hogy a rengeteg nyaraló/fesztiválozó ne 0.1 Mbps alatti sebességgel netezzen, hanem meglegyen a 2-3 Mbps is. Szezonon kívül (inkább télen) viszont ilyen helyeken megfelelő készülékkel hasítani lehet. Már persze ha az adott cellákat az adott helyen nem mobiltornyokkal biztosítja az adott szolgáltató.
-
Tomi0703
addikt
A kártyát, amin a sim van, meg kell tartani? Ha esetleg visszamondom és vissza kell küldeni a simet, ez is kell nekik? iQpro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Eladó egy Amd R5 5600x proci dobozában
- 12 db umd film Psp
- Samsung Ps-WE551 2.1 nagy teljesítményű soundbar eladó kategóriaváltás miatt!
- Playstation 4 játékok,akár 1000ft-tól üzletből (a többi a leírásban)
- Intel i7-8700 processzor eladó, aminek a pontszámai ott látható a képek közt jobb oldalt (13575ponto
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest