- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2025.02.19.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
totron #52870 üzenetére
Ha külső IP alatt a NEM NAT-oltat érted akkor a KÜF-ös korlátlan SIM pl ilyen, nekem még régről van 2db-ra fizetek havi 5820 Ft-ot bruttóban. Fő és megosztókártya.
Van 2 APN a NET és ONLINE, az egyik NAT-olt a másik nem, de ha nem menne akkor Yettel-nél megoldják, megmondod, hogy riasztóba, kamerához kell és kívülről WAN oldalról szeretnéd elérni. Nekem évek óta működik.
-
4Grider
félisten
válasz
totron #52893 üzenetére
Én meg leírtam, hogy a legjobbmobil. Google első találat: https://legjobbmobil.hu/
Mit írtam még (kedvező üzleti flotta, ami egyébként ugyanaz, mint a legjobbmobil), Google első találat:
https://www.kedvezoflotta.hu/
Regisztráljunk is helyetted? -
4Grider
félisten
válasz
totron #52873 üzenetére
Annyi mindenképpen, hogy csak netre (adatsimre) publikus ip címet csak a yeti ad. A kérdésedben nem szerepelt az adatkeret mérete, de mivel a legjobbmobil/kedvező üzleti flotta ajánlata a legkönnyebben elérhető, az oldalukon érdemes végignézni.
Ha megfelel a nem adatsim azaz hangcélú sim is, akkor 60%-al drágábban találsz feltöltős lehetőséget is 30 naponként 500 GB-ra a vodánál, szigorúan standardnet apn-el használva. Ez viszont a hangcélúság miatt napjában többször meg fog szakadni. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
totron #51995 üzenetére
Tegnap este Messengeren beszéltem a flottával. Az alap tarifacsomagot kellett változtatni.
Belépéskor 13 GB-tal kértük, gondolom ezért egy magasabb alaptarifába tettek, ahol 13 GB a legkisebb net. Bementem egy üzletbe, az útmutatás alapján elmondtam, hogy melyik tarifacsomagra akarok váltani, így már be tudták állítani a 10 GB-ot.
És később a 1220-on már módosítható lesz a netcsomag.
(Egy kissé kuszák a Telenoros flotta tarifák.)Szóval nekem ez gyors ügyintézés.
-
C0d3r
addikt
válasz
totron #51995 üzenetére
Yettel üzletbe az ügyintéző nekem is a 13 GB-ot tudta beállítani, de tényleg ekkora botrány ez? A flottakezelő elérhető FB csoportba, telefonon, segítenek azonnal.
Egy iqpro-t próbáljon az ember elintézni... 2 éve voltam kb náluk, úgy látom semmit nem változott, 10-ből 9 mailre nem válaszoltak, most se nagyon a hozzászólások alapján. -
4Grider
félisten
válasz
totron #50190 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy nála lefedettségi problémák is vannak. Ilyen a rádiós technológia, nem lehet mindenütt tökéletes lefedettség. Még a 800 MHz-es hálóra is rosszul lát rá, logikus, hogy ne várjon ott ettől a szolgáltatótól egy darabig (amíg új torony nem létesül) teljesítményt. Nem véletlen, hogy kis hazánkban az online pénztárgépek máltai simekkel működnek, amik mind a 3 hazai hálózaton roamingolnak...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
totron #50139 üzenetére
Akkor Te valami más táblázatot néztél mint én
írva vagyon, hogy másodperc alapú számlázás, de valaki mellékerekítette, hogy másodperc/Ft, ami úgy hülyeség ahogy van és ezt szóvá is tettem, tehát még választ is kapott kérdésére
Geo19870322
Minden hívás másodperc alapon számlázódik és ha a vezetékes belföldnek számít...Mondjuk a "másodperc alapú számlázás" mehetett volna az Aktív elnevezés mellé pl. zárójelben
-
arcszesz
aktív tag
válasz
totron #50004 üzenetére
Akkor pláne érdemes router cserén gondolkodni. Nekem háromszoros sebesség növekedést hozott az új router és a szakadások is megszűntek.
Jó, nyilván mindenhol eltérőek a vételi viszonyok. Lehet nem lesz 100-170 Mbit/s mint nekem, de arányosan sokat javulhat a helyzet.Az egy sávra korlátozás meg nem oldja meg a stabilitási problémát, mert az inkompatibilitás akkor is megmarad.
-
mexel
veterán
válasz
totron #48978 üzenetére
A visszaélést simán lhetne kezelni: vagy előre fizetni a hónapot, vagy kaució és max 3 hónap hűség. Kb ennyi lenne és máris nincs mivel visszaélni. Csak akarni kellene és átgondolni. de sokkal jobb 1 év hűség, ha nincs műás sokan úgyis veszik és meheta kaszálás télen is.
-
törölt tag
válasz
totron #48678 üzenetére
Akinek korlátlan adat kártyája van megosztóval azokat megértem, hogy ragaszkodnak hozzá mert azt máshol már nem kapna.
Sima adatért meg nem éri meg hűséggel görcsölni pár száz forintért szerintem sem.
Nem lett volna itt gond ha a Telenor nem ilyen komolytalan módon csinálná az átírásokat.
Nekem a flottával addig nem volt gondom, a flotta ebben az ügyben tehetetlen de kihat rá. -
-
válasz
totron #46979 üzenetére
Nekem is volt ilyen tapasztalásom.
Mikor próbálgattam a netet egy helyen korábban, 60-80 megabit volt a sebesség. Mióta sűrűbben használom ugyanott, leesett 3-10 megabitre.
Egyeztettem a Telenorral, azt a választ kaptam tőlük, hogy ennyit tud a hálózat, valószínűleg jobban terhelt.
Ezért írtam, hogy ez Telenor specifikus, nem flotta vonatkozású. -
-
-
fairi
őstag
válasz
totron #46937 üzenetére
Sima logika, ha hálózatot sokan használják akkor vagy bővíthetsz, vagy használókat korlátozod. Első a társadalmi ellenállás miatt lassul, így marad a második opció.Növekvő igényeket kielégíteni csak újabb és újabb frekvenciák munkába fogásával lehet ráadásul minél modernebb szabvánnyal. Ok és okozat.
-
törölt tag
válasz
totron #46836 üzenetére
1 Nem értek egyet mert többségben a fővárosban vagyok szóval ez a mérvadó.
2 Igaz lenne az amit felhoztál akkor miért a korlátlan net az embereknek?
A tömegközlekedésem, Margitszigeten, munkahelyen stb... miért nem állnak rá a wifi-re és akkor elég lenne 1-2 giga net?
Szóval ha a nagy városokban nem lehet meghatározni akkor nincs is számottevően különbség.
Vidéken nem nehéz meghatározni mikor 1 szolgáltatónak a tornya van a közelben, akkor vajon melyik a jó sebességben a 3 közül? -
pinnacle
nagyúr
válasz
totron #46774 üzenetére
Telenornál 2 évnél régebbi SIM kártya esetén ingyenes a SIM csere. Én általában arra hivatkoztam, hogy dobálja a hálózatot. Telenornál többször cseréltem, igaz lehet a 2 év is megvolt. Egyébként lehet, hogy ügyintéző függő, mennyire kötözködik. WestEndben a fenti Telekomnál, amikor a telefonom ellopása miatt (külföldön voltam, telefonon bejelentettem az ügyfélszolgálaton" kértem új SIM-et, azt mondták ezért fizetni kell, alul meg simán kicserélték.
-
4Grider
félisten
válasz
totron #46744 üzenetére
Tök mindegy, hogy mi a forrás. Ha a flottáknál bevezetik, az még évek, a flottáknak pedig értesíteniük kell erről a tagjaikat. Mivel a legtöbb korlátlan mobilnetes flotta hűségidő nélküli, így kár nem igazán ér senkit (max. a belépődíjas flottáknál).
Ha pedig a mobilnet használatáért 1 TB havi forgalom felett extra díjat kell fizetni, akkor azzal a többségnek maximálisan egyet kell értenie. A mobilnet osztott erőforrás, nagyon nem áll korlátlanul rendelkezésre és extra gáz, ha az ezt használók 1 TB feletti forgalomra rendezkednek be, mert akkor eltévesztették a házszámot. -
4Grider
félisten
válasz
totron #46669 üzenetére
Ha a tagok nem csesztetik, akkor nincs sok dolga. De ha igen, pl. mert a tagok nem jogosultak egyéni ügyintézésre, akkor összegyűjti a teendőket és továbbítja a kapcsolattartója felé. Flottája válogatja, hogy mennyire szabják nekik testre a Telenor online-t, és mit tudnak közvetlenül benne ügyintézni.
-
Beniii06
addikt
válasz
totron #46076 üzenetére
Azért nagy szórással írtam, mert szemléltetni akartam, hogy ugyanazon a helyen, ugyanabban az időpontban(pár s eltéréssel). Akkor írok saját konkrét tapasztalatot: asztali router(B525) és mobiltelefon(RN4) egymás közelében, de pár s eltéréssel(B20 only), speedtest mérés: 120 Mbps, telefon 40 Mbps, utána többszörösen megismételve hasonló eredmény stb.
Azért alkalmasabb az asztali router, mert:
-céleszköz, erre van kitalálva
-van ethernet port rajta, alacsonyabb késleltetés, mintha az LTE jelet még WLAN-on osztanád szét
-állítható NAT típus
-jobb antenna van benne, nagyobb LTE sebesség
-állítható DHCP szerver
-állítható tűzfal, szabályokkal
-etherneten saját "igazi" vezetékes routerre kötve használható backup ként, a mobil nem
-van rajta rj11 port, SIP profilt kezelő VOIP telefont is rá lehet kötniMost hirtelen ennyi jutott az eszembe.
A mobilnál hátrány, hogy akkut kell töltögetni/cserélni még(állandó töltésen túlmelegszik stb.), illetve a nem állítható NAT miatt nem tudsz két megosztott eszközön pl YouTube-ot nézni, mert az azonos portok miatt összeakadnak és csak az egyiken lehet pl nézni egyidőben és még sokáig lehetne sorolni a telefonos megosztás hátrányait. -
bul07
nagyúr
válasz
totron #46024 üzenetére
Már volt olyan nem is egyszer hogy édesapámmal beszéltem majd a végén egyikünk se tette le
Valahol 4óra környékén vettem észre hogy valami zörej jön a telefonból, még jó hogy korlátlan csomagba vagyok (korlátlan beszéd sms +2GB net 2800Ft, zárt helyi önkormányzatos flotta)Mondjuk én a sms-t szeretem, az tuti odaér mindenkihez
-
123xyz
aktív tag
válasz
totron #45833 üzenetére
Nem állítottam, hogy a táblázat szentírás lenne, és nincs is baj azzal szerintem, ha valaki a táblázat alapján kérdez, akár pl. azt, hogy aktuális-e még xy flotta csomagja... De remélem azért azzal egyetértetek, hogy nehéz lenne úgy ajánlani bármit is neki, hogy nem osztja meg, mi lenne neki ideális. Nem véletlenül van az összefoglalóban az a pár kérdés a részletekről
-
tobias40
veterán
válasz
totron #45618 üzenetére
Bekötötték a településen a telekom optikát és így már nincs rá szükségem.
Egyébként nagyon jó volt mert 40-70 megát tudott és akár 10-15 embert is kiszolgált a routeremben.(vendégházba kell időszakosan a net,de így már megoldom majd a telekommal,hasonló összegért akár gigabites sebességet kapok)) -
mickemoto
őstag
válasz
totron #45262 üzenetére
Nem tudom lehet e valami összefüggés,de már vagy egy hónapja karbantartás alatt van az oldaluk. Egyébként én is náluk vagyok, de mivel a havi keretem már elfogyott, így csak 30 kB/s a sebesség. Forduló nap után kderül, viszont nálam gyakran ingadozik akár 30Mbit és 5Mbit között is a net letöltésnapszaktól függően.
-
mickemoto
őstag
válasz
totron #44470 üzenetére
Én most szerződtem hozzájuk, szombaton kértem visszahívást, hétfőn reggel hívtak, aznap elküldték a szerződést mail-ben, visszaküldtem szintén hétfőn, ma már meg is jött a sim, arról netezek.
Egyébként nekem is ezt a hibát írta ki először mikor visszahívást kértem, de másodjára sikerült. -
zzola
titán
válasz
totron #41602 üzenetére
Én épp így használom a mobilnetet. Annyi, hogy nem sreamelek (felfelé legalábbis), nem torrentezek illetve a konzol az otthoni netről megy.Wi-fi-t nem használok...
Nem tolok semmit! Csak jó magyar szokás szerint szarért, fosért, húgyért akartok terrabyteokat forgalmazni!
Az ilyen tahók miatt nem jut másnak sávszélesség-szerintem!
Új hozzászólás Aktív témák
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest