- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Tessék, ez olcsó és valamilyen duál radiátoros vízhűtés befér: Cougar QBX
Cserébe nem is 12,6l. -
-
kisza25
félisten
na akkor nálam még jobbak is a hőfokok
VGA max 78, CPU venti nélkül max 55, ami a nagyobb baj, hogy a táp üvölt és az SSD-k 45-50 fok izzadnak
Duracellm...: nekem rx 570 platinum volt ami szintén kifelé fúj, annyira, hogy meg is kellett fordítani a ház szellőzését, de azzal is meleg volt a cucc és a kártya volt hangos -
törölt tag
1060FE nem férne bele?
Terhelve ugyan úgy megvan a 83C° és magas RPM szellőzés nélkül, de kikerülne ~100W hő a házból, az észrevehető 13,4L-es térfogatnál.
Most az történik hogy lassan felmelegíti a belsejét a háznak, és elkezdi csökkenteni a tdp-t, valahol beáll egy órajel/hőmérséklet egyensúly...
-
Grave_444
nagyúr
Lehet előbb a házat veszem meg, méregetek aztán utána választok kártyát.
kisza25 Láttam
Cooltek U2-vel sokat szenvedtem én is. Az alaplap alatt elvezettem a kábeleket úgy, hogy ATX táp mellett rajt volt egy Mugen 3.
Ja és elöl-hátul venti, a kezem meg gipszben..
A végeredményről talán tettem fel képet csak kártya nem volt már benne. -
Archttila
veterán
Szerintem meg nem csak a terheléstől függ, hogy bekapcsol-e hanem a táp belső hőmérsékletének is el kell érnie egy bizonyos magasságot.
De az is lehet, hogy pár hónappal a gyártás megkezdése után úgy döntöttek, hogy tolnak picit a limiten, és elég ha csak 50-55 fokos belső hőmérsékletnél kapcsol be a venti. A korai modelleknél még mást mutatnak a tesztek és szerintem ezért, mert ott még alacsonyabbra volt belőve a határhőmérséklet/terhelés/fordulat hármas... de lehet rossz a logika, nem értek hozzá. Viszont ha így van akkor csak kitolták a dolgot, ami egy még csendesebb PSU-t eredményez, ahol a hőmérsékleti értékek még mindig a biztonságos tartományon belül vannak.Nekem most nagyon nem hiányzik egy RMA, főleg nem feleslegesen...
de hátha mondanak valamit a szakik, esetleg itt Dura vagy a hozzáértőbbek.
Azt még gyorsan hzzátenném, hogy amikor 100%-on járatom a vasat (IBT vh+Heaven extreme preset) akkor sem érzem úgy, hogy túlmelegedne, vagy valami iszonyat nagy hő ömlene ki a felső (egyébként igen sűrű) furatokon. Szóval simán el tudom képzelni, hogy ez így, még 360 watt fogyasztás környékén is normális. (már ha hihetünk a HWInfo-nak)
-
shteer
titán
Hááát, őőőő, most már biztos nincs
AxBattler: még nem tudom, eredeti tervek szerint maradna családtag
&rew, Nirvanus:
remélem (emiatt) nem. Amúgy liciten nyertem német eBay-en, szállítással 33k ami kicsit túl van az erre szánt határon de táppal együtt már nem sajnáltam rá. Még nincs nálam, 1 hónap kb mire hazaér.
-
-
törölt tag
Többféle megoldás van ezeknél a "12V-ról világító" kapcsolóknál: amelyikben előtét ellenállással van 1db led 1,6-3,2V@20mA->12V@20ma ott halványan de világítani fog.
Ahol 3db-led vagy több van sorba kötve 4,8-9,6V@20mA->12V@20mA + előtét ellenállás ott nem fog az alaplapi Power led csatlakozóról életjelet adni, ezeket mindenképpen 12V-ra (pl.: ventilátor csatlakozó) kell kötni.Teljes fényerőhöz olyat kell keresed ahol a beépített led-re 1,6-3,2V közötti (4V alatti) nyitófeszültség van megadva, a többit intézik az alaplapon lévő 21mA-es áramgenerátorok, amik fix árammal hajtják a ledeket színüktől, nyitófeszültségüktől függetlenül.
-
HookR
addikt
Két dolgot mérj meg (fél mm pontosággal, ha lehet):
- PCI-E sín (a ház bal oldal felőli oldalfalának) távolsága a ház (bal oldali) külső széléig.
- Fedlap anyagvastagsága. (A honlapon 4mm-t írnak, de a ház szélességénél külső méretre 240mm, belsőre meg 234mm van megadva, azaz gyanús, hogy a fedlap csak 3mm vastag.)Az első kb ~24,3mm (+/- 1mm)
-
Nem is rossz, ha kivágja az ember az oldalát, és rácsot applikál rá, akkor egy LP MSI RX460 is beleférhet - csak győzze a rendszer kakaóval. Bár a csendes HTPC-nek akkor annyi, ezek a kis kávédarálók már IDLE is hangot adnak. Maradnak a passzív GT730-ak...
39mm-es szélességű kártya elfér a lemezig?
-
alcsa
senior tag
Egy kanyarító fűrésszel, ha jól tudom a megnevezését, utána egy kis reszelés, s végül 400as csiszoló papír.
Tudom, hogy egy kicsit girbe-görbe, de ahhoz képest amire számítottam, szerintem profi darab, plusz, a ráccsal távolról már nem is látszik annyira
(#36713) Csokilama Köszi
. Ja, azt a problémát én is ismerem, 3 DP és 1 HDMI közül csak 1 DP-t tudok használni
.
-
+ (#36629) Csokilama
Az SSD megy az előlapra, az SFX táp elé - ez nem is volt kérdés.
De azért nehogymá' ne férjen el 2db 2.5-ös SSD...(#36630) alcsa
Tehát minden keret nélkül, simán az oldalsó felfogatóikon rögzítetted, csavarral?
Nem rossz, de ahogy nézem, neked csak SSD-id vannak, nálam meg 2db HDD-ről van szó, azok kicsit nehezebbek, és jobban is féltem, mint az SSD-met. -
Csokilama
tag
Nem ér annyit. Nagyon max 2-3 fokot jelentene, viszont a kevés vas miatt egyszerűen a hőleadó felület a legszűkebb keresztmetszet.
Pl gtx 1070 Foundersnél is ez a helyzet. Újrakentem Conductonauttal!! és nagyon max 1 fokot nyertem vele.
Pedig amíg a Conductonautnak a hővezetési tényezője 73 W / (m · K) az MX4-nek 8.5 W/(mK) -
tomi5244
őstag
Nem gondoltam volna, meglepő. Nekem úgy lenne logikus, ha a kinti (hűvösebb) levegőt szívja be, akkor hatékonyabb.
Mindenesetre a Metis szerintem úgy lenne igazán frankó, ha csak sfx tápot fogadna és elöl kialakítottak volna egy légbefúvó helyet, így könnyebben lehetne kereszthuzatot csinálni. Nem beszélve arról, hogy fent még rácsozás sincsen. Nem csoda, hogy mindenki furkálja össze vissza
Ma nekem is megérkezett, egész korrekt kuckó, az sfx átalakítót már be is csavaroztam, aztán a többi szépen sorjában
csak jönne már meg a vevő a gépemre
Amúgy eléggé ki lesz számolva a keret, procit és a ramot használtan veszem, Alpenföhn ben nevis hűtőt néztem ki, nem egy drága példány és sokan dicsérik is, de lehet első körben az intel gyári hűtőjével próbálkoznék. Arról van tapasztalat? alap órajelen/terhelésen is hallani valamit? net, YT, filmezés, semmi komoly.
-
alcsa
senior tag
Valahova csak kell áramolnia a levegőnek, ezért gondoltam, hogy a kártyától is lefele indul, és ezért volna jó ha a hátsó venti szívó hatása kitenné a levegőt.
Vagy gondolod, hogy a megnövekedett nyomás miatt a levegő ott áramlik ki ahol tud? (tápon és réseken keresztül
.
Kérlek a fejleményekről számolj be, mert engem is foglalkoztat ez a kérdés.
-
alcsa
senior tag
Tudom te is vágni fogod a tetejét és raksz be 2 ventit. Nem gondoltad te is, hogy a hátsó ventit megfordítsd? Így a 2 felső nyomná lefele a levegőt, a hátsó meg szívná ki, plusz a tápon keresztül is tudná, ha úgyis félpasszív. Rossz esetleg a gondolat menetem?
Szerk.: Megelőztél a válaszoddal
-
Ispy
nagyúr
20 perc szőrös fánk és meg se moccan a venti. Ez annyiból nem jó, hogy elvileg a táp ventinek kéne kihúzni a meleget a házból, amit a hátsó venti befúj.
Lehet akkor érdemes lenne megfordítani a hátsó ventilátort?
Terhelés alatt a proci max 55, a lap 40-42 fokos szokott lenni. Igaz a két nb csak 600 rpm-mel megy.
-
Goose-T
veterán
Csak én vagyok itt a trú Metises, hogy nem moduláris ATX táppal nyomulok?
-
Csokilama
tag
"Aki járatos a barkácsolásban és megvannak hozzá az eszközei, az szerintem is át tudja alakítani a házat, hogy a tápegység teljesen bent legyen. Sajnos nekem se tehetségem, se eszközeim nincsenek ilyesmihez."
Emiatt mondtam.
Ideális alap a vagdosásra. Nekem is 10k-ba volt így nem fájt annyira a szívem amikor szétnyestem a szűz házat
Most látom, hogy volt fent egy új ezüst 7k-ba, jó lett volna alapanyagnak
-
"ez a ventilátor 1500 rpm-ig ad ki elfogadható zajt magából, legalább is nálam." - értem
. Mondjuk át kell gondolni, zavar-e a zaj, amikor maxon megy a kari? A zaj leginkább mozizás közben probléma, akkor viszont néma. Ha valami combosabb CUDA vagy játékfeladatot kap, akkor nem nagy gond ha kiabál.
-
alcsa
senior tag
Engem elbátortalanítottak az 1060 topicban, meg amúgy is vannak előítéleteim a márkával. De persze ez nem garancia semmire.
-
Ispy
nagyúr
Na most végre felfogták mit is szerettem volna. Cserébe a válasz az, hogy ne akarjam lecserélni a ventilátort, mert az úgy jó, ahogy van. Igen, tényleg remek a 2300 rpm, hajszárító hang és a 82 fokos vga (nyáron lesz majd +5 fok), ennél jobb már nem is lehetne
Talán nem kéne alul méretezett hűtéssel kiadni kártyákat...
-
törölt tag
Meg sem érzi, ha 4pin-es az "y", amin a PWM is közös, akkor még szabályozni is tudod a ventiket.
(#36294) &rew: Amíg volt időm napi szinten áttúrtam az egész netet, láttam pár kemény vonalas DIY őrültet, aki A-Z-ig meg is csinálta amit itt leírtál
Nem szerencsés vegyíteni a funkciókat, alapból a PC akkora (föld)áramokkal dolgozik, hogy ha egybeépítenéd egy jobb minőségű erősítővel, akkor az alapzajon kívül (sípolás és a búgás) kívül nem hallanál semmit, de az élethű lenne.
-
Plasticbomb
addikt
Ha gamer laptop, akkor van annak rendes topikja is: GamerLaptop Topik. Meg áruk is van nekik.
-
cinemazealot
addikt
Félreértesz, nem magamnak gondoltam. Eszemben sincs elgaloppozni mITX vonalról.
Szerk.: na, azért.
Az a szörnyű, hogy nagyon régóta töröm az agyam, mi lenne az optimális megoldás az értelmes munkavégzésre. Mert ugye az Általad is említett pasziánsz tolható tábláról/telefonról is, amihez meg már billentyűzet kell, az vagy nagyon alap játék (tehát tolható tábláról/telefonról) vagy erősebb, de ahhoz meg már nem elég a kommersz laptop. Én személy szerint a gamer laptop létjogosultságát sem vagyok képes felfogni, dolgozni meg azért csak jó volna a nagyobb képernyő méret és felbontás, az viszont már nem laptop kategória. Egy ideje a mITX alapú, akkumulátoros egybegép jelentette számomra a megoldást, de a napokban felismertem, hogy a minőségi kivitelezhetőséghez én kevés leszek. Szóval maradtam a kis dobozos alacsony fogyasztású mITX konfignál, ami hordozható, utólag akkuzható, monitor seggére csapható, vészhelyzet esetére meg lehet rátenni egy 5"-es kijelzőt, SOS parancssorozni az is megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Próba
- Kuponkunyeráló
- Béta iOS-t használók topikja
- Battlefield 7
- Android játékok topikja
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest