- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Igen, legtöbbször csak a NAS funkció lesz aktív, azt 24/7-re szánom és alkalmanként futna még mellette 1-2 virtuális gép vagy pár program.
Ha idle fogyasztásban szinte nincs különbség, akkor maradok a Haswell-nél. Köszi!
Az alulfeszelés (+ akár freki visszavétel) volt a másik ötletem nekem is, csak nem voltam biztos ebben, hogy a normál Haswell-ek mennyire tűrik az alulfeszelést, de ezek szerint nem probléma. A plusz teljesítmény meg persze jól jön bármikor, ha rendelkezésre áll.
-
mrbig25
őstag
Köszönöm a felajánlást, de nem kell. Ezen a képen jól látszik, hogy az ITX-es lap alja és a ház széle között nincs meg a legalább 2,1cm-nyi hely, amennyivel a szüleim gépében lévő Asrock lap nagyobb az ITX-es lapoktól.
HookR
Ismerem a kollégát, csinált is már nekem alkatrészt a jelenlegi házamhoz.
Akkor láttam igazából, hogy mennyire jó is egy CNC gép...azóta tervezgetem a leendő házamat.
Ha nem találok senkit a közelben, akkor lehet hogy nála fogom megcsináltatni. Hajlítógépet meg itthon is tudok csinálni végszükség esetén. -
törölt tag
Lassan megjön hozzá az adapterem, de neten megjelent tesztek szerint túl nagy csodára nem számítok fogyasztás terén, úgy néz ki HD filmek alatt 25W körül zabál, renderer mellett picit többet. Összességében egyébként magam is kevesebbre számítottam, de erre ott lesz a Beema... Inkább a hangminőség miatt furdal a kíváncsiság, de ez itt off, meg te sem vagy nagy rajongója a témának
-
HookR
addikt
Például:
- Chieftec IX-01B
- Chieftec IX-03B
- Gigabyte MIB-T5140
- LC-Power 1320MI
- Silverstone ML05*
- Silverstone ML06*Esetleg:
- In-Win BP655 / PB659 / BP671
- In-Win Wavy II (IW-BMR651)* SFX táp helyére mehet akár 2db 3.5"-es HDD, csak csinálni kell neki rögzítőkeretet.
==============================================
Gigabyte B85N Phoenix hivatalos oldal - [link]
"The GIGABYTE GA-B85N Phoenix is equipped with exclusive Pulse LED lighting on the underside of the PCB, providing a signature look for any custom PC build. The soft-glowing orange lighting elegantly phases in and out during system operation, bringing to life the GIGABYTE B85N Phoenix. Controllable through BIOS, users have 3 options including "Always On", "Off" or "Pulse" mode."
==============================================
-
viperabácsi
addikt
nekem a be quiet! sfx power 350 hangja nem feltűnő AZ ITT LÁTHATÓ RENDSZERBEN.
-
-
TrYoL
csendes tag
Köszi! Valami jó fogyasztású 4 magos procit tudnál ajánlani? I5-re gondolsz? A tápba már most "beleszerettem".
Ahogy az előző hozzászólásban is írtam, semmi szükségem nincs a grafikai teljesítményre, csak nem találtam hasonlóan jó fogyasztású processzort. Intelnél csak Haswelleket néztem.
-
PuMbA
titán
System Power, Pure Power mérések...elenyésző a különbség
"Ha elég X teljesítmény, ami 10W, de van 1.5X is 20W-tal ugyanannyiért akkor az utóbbit kérem. "
Még itt meggyőzöl és nekem is AMD lesz
Mondjuk pont most esett 2k-t a legnagyobb Athlon ára, ha még esik egy kicsit az már megfontolandó számomra
-
PuMbA
titán
System Power 7 a tiéd ugye? Majdnem azt vettem, csak pont néhány napja nem lehet venni a 300W-ost, szóval Pure Power lett
Igen, felhasználás dönt. AM1 jobb, ha kevesebbet megy a gép, HTPC, 3D vagy nagyon alap játékokra. Nekem azért lenne fontos a fogyasztás, mert netezés, zenélés, filmezés, letöltés mellett sokat is menne a gép + a nincs venti is csábító.
"Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az L8-nak milyen az induló hangja, mert ez indulásnál kerreg 1mp-ig aztán viszont csend van. Szóval jó választás a BeQuiet."
Hétvégén beszerelem és megnézem
"Hatásfokra sincs teljes terhelésen (90W körül) nagyobb különbség 7-8W-nál a paneltáphoz képest. Ez is számított a cserénél nálam."
Én is ezt néztem + ez is hangtalan
-
PuMbA
titán
Ezek szerint annyira nem volt kamu az 50W-os ATX tápos fogyasztási teszt, amiket néztem a Kabini-ről
Bay Trail-t kéne megnézni, de az a 10W miatt, max terhelésnél is 20W-nál kell, hogy legyen egy vinyóval. Brutálisan nagy az Intel előnye úgy néz ki teljesítmény/fogyasztásban. Én most úgy döntöttem, hogy várok a Cherry Trail-re, amiben már Gen8 Intel IGP lesz, több feldolgozóval.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
A 48W csak pillanatnyi csúcs volt, inkább 40-41W körül tetőzött a fogyasztás. Ezt inkább a tápegység választás miatt néztem és írtam. Az is rátehetett erre egy lapáttal, hogy 1,7V-ot kellett adni a jó öreg Kingston moduljaimnak az 1600-as órajelhez. Majd megnézem ez mennyit jelent, ha visszaveszem az órajelet és a feszültséget.
A proci feszültségét nem néztem, hogy lehet-e állítani, majd megnézem este.#20890 Goose-T
Valóban, viszont ilyen memória volt itthon a fiókban.
-
G3220-at néztem ki Intel-től egy Giga H81N, vagy B85N lappal, de lehet hogy maradok inkább Trinity vonalon, csak nem tudom hogy paneltáp elbírná. Ez még eldől, megvárom az AM1 tesztet, lehet hogy az a teljesítmény is elég lesz.
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy hogyan tudnék paneltápot rögzíteni normál ps/2-es tápra kialakított házban? Van ehhez valami bracket, vagy felfogató?
És olyankor mi lesz a normál táp nyílásával? Ott ki-be mászkálhatnak a hörcsögök a jó kis melegbe? -
Igen, a Pentium lenne a második lehetőség, nyilván meg kell várni az alaposabb teszteket, mielőtt belevágna az ember. Azért biztató a video végén a Cinebench eredmény...
Nagyon tetszett az asrock lapnál, hogy közvetlenül rá lehet dugni a noti adaptert, csak az aggaszt kicsit, hogy a manual-jában az ajánlott adapterek között 90W-os a legnagyobb (nincs leírva, hogy ennél erősebbet nem lehet).
-
Goose-T
veterán
Nekem is van már egy Big Shuriken 2 revb-m, azért gondoltam rá megint, mert nagyon bevált az A10-5700-on egy FI-01B házban. Hamarosan építeni fogok egy combosabb gépet A10-7850K alapon, ahhoz keresek hűtőt. A CM GeminII M4 nálam is harmatosan teljesített, gyorsan túl is adtam rajta.
-
Goose-T
veterán
Hát akkor nem lesz olyan. Én is keresgéltem, de csak egy-két 3U szerverhűtőt találtam elvétve, de azok hangosak, és messziről rendelhetőek.
Akkor új kérdés: melyik a legbrutálisabb top-flow hűtő, ami mondjuk max. 80mm magas? Az első jelöltem a Scythe Big Shuriken 2, 120x120x25-ösre cserélt ventilátorral. A ház valószínűleg BT-02B lesz, PCIe hely nem kell.
-
kovsol
titán
Nekem mondjuk itt hever a fiókban egy 4GB-os DDR3-1600 modul amit bele tudok rakni az AM1 -be, míg az intel megoldásához vennem kell laptop ramot. Nekem a laptop ramos megoldás nem szimpi, mert később ha felszámolom a gépet a normál ramokat még át tudom pakolni tuti máshova.
Az a másik érdekes kérdés, hogy a FM1 -es proci mennyire lesz melegedős majd. Mehet-e majd passzívban.
-
Honkydoo
őstag
Őszintén szólva nem tudom.
Nekem ezt ajánlották, mert régen nekem is ilyen laptop töltőhöz hasonló tápegységem volt, de 2-3 év után elment tönkre.. Ismerek pár szakit, ők azt mondták, hogy ezek ritkábban mennek gajra. Az igazat megvallva egyelőre nem volt gond vele, remélem nem is lesz..
Egy psu-t hajtok meg vele, eddig nem panaszkodott. -
sb
veterán
Én egyébként épp a napokban rakom össze G2020 helyett az A6-3620-at HTPC-nek a FullHD 3D és a rendes 24p hiánya miatt. Ha érdekel valami tapasztalat akkor szólj.
Én arra már tényleg kíváncsi vagyok a nem egyértelmű gyártói 3D támogatás miatt, hogy valósan milyen lesz a GPU és CPU terhelés 3D közben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Anno ez a ház elég jól bevált, igaz nagyobb.
-
Rick4
félisten
A gépem egy i3-4130, mini itx lap, 128GB SSD, 2TB HDD. Ez így kompletten kemény 20W-ot fogyaszt idle-ben, ha pörög a proci 28W körül, és ez már a konnektorból mért érték, tehát a paneltáp- adapter is benne van. Hol van ez a 100W-hoz képest? egy 29"-os samsung led TV a monitorom, előttük van egy szünetmentes, ami 8W körül eszik, és most a fogyasztásmérőm 87.11W fogyasztást mutat az egészre.
Az előző konfigom egy AMD A10-5700-as procis lap volt 16GB ram-mal, és az APU videokártyáját használva, ATI 5670-es kb 20-30W-ot evett mellé ha bent volt, de az APU-s vga-val kemény 40W körül evett. Nincsenek itt már 100W-ok se nagyon, max ha nagyon komoly vga, meg 3-4 vinyó van a gépben, vagy valami régi nagyfogyasztású procit használsz, 300W fölötti tápért felesleges pénzt kiadni.
-
törölt tag
Yate loon-t vettem innen:[link] Nem vagyok elájulva tőle. 2-3 óra után felzajosodott, és még nem is a névleges 12V-al kergette a táp.
Van még "kicsit" drágábban:Noiseblocker
Vagy SilenX
Nagyon nevetséges statikus légnyomást tudnak.
Delta PWM-es 80x80x15-ös van az LGA 771-es toronyhűtőn 5-7000Rpm a 100%-on.
Hallgassa az akit 7x szültek!Lóbögyörőt a fenekébe annak, aki kitalálta hogy ilyet tegyen egy alkatrészekkel telezsúfolt sfx tápba
Befejeztem a fél-OFFolást
-
mrbig25
őstag
Van pedig, csak éppen 5k az ára
Viszont ha van hely, akkor érdemesebb a tápegységen kívülre rakni egy 80x25mm-es ventit. -
HookR
addikt
Igazán kis térfogatú microATX kuckókat leginkább talán a HTPC házak soraiban érdemes keresni. Volt egy olyan, aminél vagy kettő bővítősín belógott a tápegység alá (kihasználhatatlanul), de annak most nem ugrik be a neve. Mindenesetre ehhez hasonló az is: Silverstone ML04.
Kompakt kocka például az Antec NSK1380, cserébe nem éppen ATX táp való bele. - hardverapro.hu
Vagy jól kihasználható és relatíve kompakt mondjuk a Silverstone SG09 és SG10.
Persze ezt a méretkategóriát nem követem annyira, úgyhogy biztos akad még számos relatíve töpörödött képviselője. -
törölt tag
A GPU feszt nem vettem le, de dvga mellett az teljesen inaktív, nem? Vagy számít?
Amíg nem kezeli a többi beállítási lehetőséget addig nem számíthat sokat.
Kell egy jó bios arra lapra...(#19881) prmcsk:
[link] Itt vesézik a lapodat: Well, after using this board in a server, I decided to buy another one to use in a small home theater PC. That was a huge mistake. The graphics performance is abysmal with absolutely no support from Intel (32-bit drivers suffer, no 64-bit drivers, and no Windows 8 drivers; all Metro apps crash). I really like this board otherwise, given how low power it is, but this is not suitable even for basic 1080p playback. -
-
sb
veterán
Látom ez senkit nem fogott meg. Pedig szerintem jól sikerült a táp beépítés a tápcsati fölé. Plussz a Ninja Mini beerőszakolása, ki lett maxolva a hűtés.
Itt az új konfig.
Asus H81I-Plus, G3420, CM Hyper TX3, Sapphire 7750, 3.5" 500GB HDD, 60GB SSD, LR1106, Cooltek Coolcube.
Végül egy SSD is került bele a tervek ellenére, így lehet, hogy a 3.5-ös HDD le lesz cserélve 2.5-re, hogy szellősebb legyen az alja. Most a gyári rögzítés helyett 90 fokkal elforgatva lettek berakva, így a 7750 ventije épp a HDD mögött kezdődik.A TX3 pedig - bár eléggé le van csavarva 800rpm-re kb. - talán hátrafelé szellőztet kicsit a házból, ill. a tápnak is jut némi légmozgás.
Egyelőre a hőfokok nagyon jók, nem jött elő a korábban tapasztalt gond, hogy bemelegszik a ház teteje, mivel ott nem mozog a levegő. A 7750 is elvan a gyári 40% körüli venti helyett 20%-on, terhelve 60 fokig max 25-30%-ig kúszott fel eddig.
-
Gaben01
őstag
Azt nem szeretném,hogy egymás ellen dolgozzon a táp és a cpu hűtő ventije,úgyhogy azt a verziót hanyagolom.Azt hiszem kipróbálom mindkét verziót és meglátom melyik a jobb.
Reméltem,hogy van valakinek ilyen jellegű tapasztalata,de úgy tűnik ezt nekem kell kideríteni.
Köszönöm a segítséget. -
sb
veterán
Összeállt a konfig a végleges helyén, paneltáppal. Egy kicsit korrigálnom kell magam újra. Rosszul emlékeztem, mert nem ugyanazzal az ATX táppal teszteltem most, mint régebben. Ennek jobb a hatásfoka, így a paneltápra átállás nem hozta meg a várt fogyasztásjavulást, amiről írtam.
Másik változás, hogy mégis kibővült a konfig egy 60GB-os SSD-vel.
Tehát: H81I-Plus, G3420, 7750 1GB GDDR5, 1SDD, 1HDD (3.5" 7200, 500GB), LR1106Idle: 32W (Zero Core: 25W)
Prime95: 56W
Load: 84-85W, de nyilván ez játékfüggő, néha a 90W-ot is megkarcolja. Szóval itt szinte nincs előrelépés sem. Túl jó hatásfokú volt a teszt ATX táp.Így ebben a formában, tartalékkal együtt talán a 120W-os táp is egyértelműen kevés lenne neki kényelmesen. Legalábbis órákra 85-90W-os terhelést nem engednék rá egy 120W-os tápra szívesen.
Tisztán a cpu terhelést nézve pedig egyértelmű, hogy benéztem a dolgot. Idle ugyanazt hozza, mint a G2020, terhelve viszont sokkal többet eszik. Így is van köztük 10-11W alulfeszelve, de alapfeszen inkább 15-16W.
Az egyetlen Haswell Pentium tesztben Civ5 volt, de ezek szerint az nem hajtotta ki rendesen. Ivy-s tesztekben azért látni, hogy mégis van különbség a modellek között, van ahol a G2020 és 2120 között is +8-10W-ot mérnek. i3-akra +10-12W. Arányaiban elég irreálisnak tűnik, de úgy látszik ez van. A 3GHz feletti Pentiumok inkább az i3-ak mellett vannak, míg a kisebbek jóval lentebb. A többi különbözet nem tudom honnan jön, vagy a lapból vagy a Haswell általánosan kicsit magasabb csúcsfogyasztásából.
Ilyen alapon egy Ivy-s i3 a B75-ös lapban lehet, hogy kevesebbet fogyasztana és persze gyorsabb is lenne. (Csak drágább is nyilván
).
A konklúzió az, hogy még a szegmensen belül is nagyon jó teljesítmény/fogyasztás mutatójú a G2020.
Ill. a táp kérdése. Még agyalok rajta, mert igazából az ITX mellett a méret és a hangtalanság szól, de látva az ennyire jó hatásfokú ATX tápot így már felmerült bennem, hogy sokkal egyszerűbb és jobb lett volna mondjuk mATX-ben összedobni a rendszert. Fogyasztásban sem sikerült egyértelműen jobbat kihozni belőle mITX-ben, a táp/tápzaj sem lenne rosszabb. Árban, kényelmes szerelésben meg nyilván jobb lenne az mATX.Egyébként ezen felül egész jól sikerült a konfig, minden összeállt kb. úgy ahogy terveztem. 1-2 képet rakok majd fel.
-
HookR
addikt
Ha 25mm vastag ventivel 80-90mm körüli magasságban gondolkodsz, akkor a listáról a venti nélkül 55-65mm magas hűtőket érdemes nézegetni. A fizikai adottságait és a hazai beszerezhetőséget mérlegelve a Thermalright AXP-200 tűnik a legmegfelelőbb választásnak (60+25mm). Illetve jó lehet még a Noctua NH-L12 is, bár az 120x25mm-es ventivel már 91mm magas (a gyári 120x25mm-essel 93mm, mert azon még alul-felül gumi 'sarokelemek' is vannak). Mindkettő kb. 16e Ft.
Jó ár/érték arányú kompromisszum lehet pl.:
- Alpenföhn Panorama
- Scythe Shuriken
- Scythe Samurai ZZVagy maradnék még az alacsonyabb, 40-50mm közötti, de széles hűtők:
- Akasa Nero LX
- CoolerMaster GeminII M4
- Prolimatech Samuel 17
- Scythe Big Shuriken 2
- Thermalright AXP-100 -
HookR
addikt
Na várjál, akkor először pontosítsuk! Milyen házba, milyen alaplapra lesz? (Nemrég ugye még a Cooltek Coolcube és az Asus H81I-Plus is említésre került, aminek középen van a CPU-foglalata)
NT01-szerű aszimmetrikus toronyhűtő kapcsán esetleg vedd fel a kapcsolatot szab.tam-mal, ő szokott mindenféle hőcsöves hűtővel bűvészkedni. Hátha tud készíteni az egyedi igényednek megfelelőt. Akár valamilyen gyári top-flow hűtő hőcsöveit meghajlítva, hogy a lamellázott rész fölfelé álljon...
-
Benőke
őstag
2.5" HDD azért halkabb. Vendégeskedik a gépemben időnként egy WD Black 750, Nem különösebben hangosabb az én 5400 -es vinyómnál. Igazából nem is veszem észre, hogy hangosabb lenne. A gép az asztalon tőlem alig több mint 1 karnyújtásnyira van. A háztól függ, hogy rázza -e vagy sem.
-
törölt tag
van, wd black. szuper cucc. eleinte tartottam tole, de lehet haztol is fugg h mennyire tud rezegni. a lian pc-q07-ben van, azon laknak a a linux image-ek, virtualis gepek, forrasok. szuper. de nem tudom neked mi szamit hangosnak. azt hiszem en is erzekeny vagyok a zajokra es ez teljesen jo, csak a seek hallatszik, ha nagyon figyelek. valszeg az antec tap nyomja el
-
Mercutio_
félisten
Ehh, melóhelyről netezés átka
Mekkora kéretben gondolkodsz?
1TB-sből ezt a Hitachi-t láttam ami még megfizethető talán, de vagy én vagyok béna, vagy még nagyon új, mert nem találtam tesztet, ja meg van még ez az 5K1000 aminek Tom'sHW-n van tesztje, itt pedig egy másik,esetleg SSHD nem játszik?(Közben látom már amit radinak írtál)
Kisebb méretben (500GB, 750GB) meg ahogy nézem a ]WD Black-eknél nincs lényegesen olcsóbb -
Mercutio_
félisten
Jaaa, így már tiszta.
Haswell-nél is van 24p framedropp?Azért az az i5+7850 nem egy picoPSU konform cucc
gere: Így tiszta, majd jönnek a szakik és megköpködik a dolgot, aztán ha tudnak jobbat erre a célra leírják. De ez a proci még tényleg nagyon új, én megvárnám az első teszteket.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Most nézen a G3420 eleve 65W-os TDP-be sorolt, a G2020 55W-os volt, esetleg freki felső határát lehet korlátozni biosban? Mert akkor a 35W-os G3420T 2,7GHz-ét beállítva...
MÁS: Nézegetem az FM1/2-es lap és proci hirdetéseket, ennyire elégedettek a tulajok, hogy nem akarják eladni, vagy ennyivel kevesebbet adtak el belőlük?
-
HookR
addikt
"már ha sikerül szerezni, mert eddig nem úgy néz ki."
Mármint alaplapot, vagy melyikre érted?
(#19331) kspbarebone: A Socket P fogad mobil Intel Core2 Quad procikat, mely foglalat leginkább ipari környezetbe szánt mini-ITX lapokon lelhető fel, ezért olyan gyártók kínálatát érdemes átnyálazni, mint például iBase, Jetway, Portwell...
Nincs tapasztalatom velük, illetve a pontos igényeiddel sem vagyok tisztában, de a specifikációk alapján ezek egész jónak tűnnek:
- iBase MI945X (PCIe X16, mini PCIe, CF foglalat, DDR3 SO-DIMM, 2x Gb LAN, 4x SATA II, 1x PATA)
- Jetway NC64-LF (PCIe X16, mini PCIe, DDR3 SO-DIMM, Gb LAN, 4x SATA II, DVI, HDMI, eSATA)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged