- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ja, én másik mérést láttam, ott fordítva volt, de igazából hajszállal. A gar/ár miatt vettem igazából a System-et.
Nem akarlak meggyőzni. Igazából attól függ ki mire használja és apróságok is okozhatnak eltérést. Szerencsére most rengeteg platformra építhető ilyen kisfogyasztású, közepes erejű ITX konfig, szóval sokféle jó választás lehetséges.
-
sb
veterán
Igen, System Power 350W. Talán olcsóbb volt/több garival adták azért ez lett végül. Meg valami tesztben talán kicsit jobb hatásfokot láttam. De az elenyésző, nem is emlékszem már.
A ventivel én úgy vagyok, hogy
- Egyrészt szerintem úgysem lehet még megúszni. Ha a cpu-ra nem is kell HTPC/NAS-szerű gépekbe mindenképp kell valami a körítés miatt. HDD, vagy HDD-k, a HTPC házak is kicsi, rosszul szellőzőek általában és elhelyezve is úgy vannak, hogy szar a szellőzés: polcban, sarokban, szekrényben, stb...
- Másrészt egy jól irányzott hűtés lehet hangtalan. 1-2 lecsavart venti a megfelelő helyre és ugyanúgy nincs hangja semminek, de legalább nem fő meg.A fogyasztásnál pedig valóban a nagy üzemidő a döntő. 24/7-ben számít csak kb. Olyan gépet még viszont semmiből nem építettem soha, aminek ilyen üzemidő kellett volna ezért ez nálam kiesett. Ha pedig kevesebbet megy (mondjuk elég csak a felét) ott már nincsenek nagy különbségek. Ott is idle lesz a nagy része, kicsi a különbség. Használatban meg ésszerű keretek között mindig az erősebbet választom.
Ha elég X teljesítmény, ami 10W, de van 1.5X is 20W-tal ugyanannyiért akkor az utóbbit kérem.
Épp a fenti idle/load megoszlás miatt.Legalábbis netezős, mindenes gépnél. HTPC-nél ahol csak egy XBMC fut rajta, háttérben uTorrent ill. néha böngésző RDP-vel a torrentek miatt oda azért van egy teljesítményszint ami fölé nem érdemes menni szerintem sem.
-
sb
veterán
Furcsa, mert az a noname táp biztos, hogy nem túl acélos hatásfokú. A 40W azért reálisabb, amit Osibaa utólag írt.
Az is kérdés mivel mérjük, mert a gyorsabb GPU azért némi, 5-10W különbséget eleve jelenthet.Meg azt kell még mérlegelni mire használja az ember. Ha csak HTPC-ként megy heti pár órát akkor majdnem mindegy. NAS-két meg idle/torrent-ben pötyög, ott meg jóval kisebb a különbség, 10W körül. Persze az már 24/7-ben összegyűlhet nagyobb összeggé.
OFF: Én végül kis netes/casual gamer konfigomhoz (a már említett Asrock H81-HDS, G3420, 7750) az mITX -> mATX cserénél vettem BeQuiet System Power 350W-os tápot. 3év garral. Kb. ugyanaz mint az L8. Talán hajszálnyival jobb hatásfok, de a teszt szerint +100rpm. Ettől függetlenül hangtalan.
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az L8-nak milyen az induló hangja, mert ez indulásnál kerreg 1mp-ig aztán viszont csend van. Szóval jó választás a BeQuiet.Hatásfokra sincs teljes terhelésen (90W körül) nagyobb különbség 7-8W-nál a paneltáphoz képest. Ez is számított a cserénél nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Windows 7
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Subaru topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest