Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz PuMbA #20932 üzenetére

Ja, én másik mérést láttam, ott fordítva volt, de igazából hajszállal. A gar/ár miatt vettem igazából a System-et.

Nem akarlak meggyőzni. Igazából attól függ ki mire használja és apróságok is okozhatnak eltérést. Szerencsére most rengeteg platformra építhető ilyen kisfogyasztású, közepes erejű ITX konfig, szóval sokféle jó választás lehetséges. :)

• sb

veterán

válasz PuMbA #20929 üzenetére

Igen, System Power 350W. Talán olcsóbb volt/több garival adták azért ez lett végül. Meg valami tesztben talán kicsit jobb hatásfokot láttam. De az elenyésző, nem is emlékszem már.

A ventivel én úgy vagyok, hogy
    - Egyrészt szerintem úgysem lehet még megúszni. Ha a cpu-ra nem is kell HTPC/NAS-szerű gépekbe mindenképp kell valami a körítés miatt. HDD, vagy HDD-k, a HTPC házak is kicsi, rosszul szellőzőek általában és elhelyezve is úgy vannak, hogy szar a szellőzés: polcban, sarokban, szekrényben, stb...
    - Másrészt egy jól irányzott hűtés lehet hangtalan. 1-2 lecsavart venti a megfelelő helyre és ugyanúgy nincs hangja semminek, de legalább nem fő meg.

A fogyasztásnál pedig valóban a nagy üzemidő a döntő. 24/7-ben számít csak kb. Olyan gépet még viszont semmiből nem építettem soha, aminek ilyen üzemidő kellett volna ezért ez nálam kiesett. Ha pedig kevesebbet megy (mondjuk elég csak a felét) ott már nincsenek nagy különbségek. Ott is idle lesz a nagy része, kicsi a különbség. Használatban meg ésszerű keretek között mindig az erősebbet választom. :B
    Ha elég X teljesítmény, ami 10W, de van 1.5X is 20W-tal ugyanannyiért akkor az utóbbit kérem. :D
    Épp a fenti idle/load megoszlás miatt.

Legalábbis netezős, mindenes gépnél. HTPC-nél ahol csak egy XBMC fut rajta, háttérben uTorrent ill. néha böngésző RDP-vel a torrentek miatt oda azért van egy teljesítményszint ami fölé nem érdemes menni szerintem sem.

• sb

veterán

válasz PuMbA #20896 üzenetére

Furcsa, mert az a noname táp biztos, hogy nem túl acélos hatásfokú. A 40W azért reálisabb, amit Osibaa utólag írt.
    Az is kérdés mivel mérjük, mert a gyorsabb GPU azért némi, 5-10W különbséget eleve jelenthet.

Meg azt kell még mérlegelni mire használja az ember. Ha csak HTPC-ként megy heti pár órát akkor majdnem mindegy. NAS-két meg idle/torrent-ben pötyög, ott meg jóval kisebb a különbség, 10W körül. Persze az már 24/7-ben összegyűlhet nagyobb összeggé.

OFF: Én végül kis netes/casual gamer konfigomhoz (a már említett Asrock H81-HDS, G3420, 7750) az mITX -> mATX cserénél vettem BeQuiet System Power 350W-os tápot. 3év garral. Kb. ugyanaz mint az L8. Talán hajszálnyival jobb hatásfok, de a teszt szerint +100rpm. Ettől függetlenül hangtalan. :)
    Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az L8-nak milyen az induló hangja, mert ez indulásnál kerreg 1mp-ig aztán viszont csend van. Szóval jó választás a BeQuiet.

Hatásfokra sincs teljes terhelésen (90W körül) nagyobb különbség 7-8W-nál a paneltáphoz képest. Ez is számított a cserénél nálam.

• PuMbA

titán

válasz PuMbA #20896 üzenetére

Tápot viszont előre megvettem. Be Quiet! Pure Power L8 300W, 22.5W-on 75% hatékonyság :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés