- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrYoL
csendes tag
Erre jutottam:
Alaplap: ASROCK B75M-ITX (+ wifi kártya)
CPU: i3-3220
Ház: Coolermaster Elite 130
PSU: BeQuiet! L7 350W (Nagyon jó árban van és későbbi bővítésekre is hasznos lehet)
És ez így ~80e a 110e-ről.
Remélem jobb konfig mint az első nekifutásra. -
TrYoL
csendes tag
Köszi! Valami jó fogyasztású 4 magos procit tudnál ajánlani? I5-re gondolsz? A tápba már most "beleszerettem".
Ahogy az előző hozzászólásban is írtam, semmi szükségem nincs a grafikai teljesítményre, csak nem találtam hasonlóan jó fogyasztású processzort. Intelnél csak Haswelleket néztem.
-
TrYoL
csendes tag
Sziasztok!
MESE###
Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy Acer Aspire 5520-as 5 évet használt laptopom.
Elég rossz állapotban volt már, a videó kártya rosszalkodott, stb..
Windows volt rajta azalatt az 5 év alatt, de már nem láttam értelmét hogy továbbra is kínozzam őt, meg magamat is a lassú grafikai interfésszel.
Felraktam inkább rá egy Debian Szervert, hogy kipróbáljam magamat a hosztolásban.
Haveroknak volt mindenféle játékszerver, TS szerver, Web szerver, FTP szerver és sokkal hasznosabbnak tartottam úgy, mint azelőtt.
Történt egyszer, hogya legkisebb kirá..hibás lett az alaplapja és teljesen feldobta a talpát.
Azóta is Linuxozok, virtuálisan rendes PC-ről, de mégsem az igazi… és sokat fogyaszt, ha megy éjjel nappal. Elhatároztam, hogy építek egy rendes szervergépet, ami kis helyen is elfér, és keveset fogyaszt, így berakva a ház egyik elrejtett zugába nem zavar senkit hogy továbbra is hosztolhassak.
MESE VÉGE###Egy Mini-ITX-es gépet szeretnék építeni hely és energia megtakarítás szempontjából.
Kisebb játékszervereket futtatnék rajta egy időben a WEB és FTP szerverrel.
Eddig ezt a konfigot sikerült összeraknom:Alaplap: ASROCK FM2A88X-ITX+ 28.119 Ft
Processzor: AMD A10-6700T 2,5GHz 35.809 Ft
Ház: FRACTAL DESIGN Node 304 fehér 20.010 Ft
Tápegység: BE QUIET! TFX Power 2 300W Gold 20.180 Ft
HDD-t és RAM-ot már "beszereztem" (van itthon használatlan)
Ez így összesen ~110e Ft-ba kerülne.
Van valakinek tapasztalata ezekkel az alkatrészekkel? Esetleg valami jobb javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest