- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #37345 üzenetére
"15A a peak, ráadásul ezt csak át kell engednie kívülről (Switched input), ergo ezzel elvileg nem lehet túlterhelni."
picoPSU-160-XT: "At max load, forced air ventilation is required. For fanless or improper ventilation operation derate the output of the 3.3 and 5V rails until PSU temperature falls below 65C. Peak load should not exceed 60 seconds. Combined max power output should not exceed more than 200watts."
Egyszerre pár darab 3,5"-es HDD felpörgésénél jól is jön a peak 15A, azok egy percen belül vannak.
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #37339 üzenetére
A 160W az ágak (3,3 / 5 / 12V) összesített, névleges terhelése. CPU-nál és dVGA-nál a 12V-os ág terhelhetősége számít, az a szűk keresztmetszet. Itt írtam róla bővebben.
-
válasz
Oliverda #37321 üzenetére
Helyes!
Szerintem a GTX1050Ti-hez + i3-hoz komolyabb 200+W-os paneltáp kellene, durva külső adapterrel, az meg együtt kerül már annyiba, mint egy 450-es Corsair, szóval utóbbival jobban jársz teljesítmény/ár szempontjából. Plusz van hozzá normális hazai gari, míg a panelt küldözgethetnéd külföldre; ráadásul a topikban olvasottak alapján a passzív adaterek is beadják a kulcsot előbb-utóbb.
-
válasz
Oliverda #37312 üzenetére
Az már a Te egyéni szocproblémád.
A modulárisakkal egyébként az a bajom, hogy...
1, sokszor hosszabbak a kábelei, mint a sima változatoknak.
2, úgyis mindig van 1 csati/hardverelem, ami miatt be kell rakni még egy vezetéket.Szóval általában a végén ugyanott van az ember, mintha simát vett volna, csak hosszabb kábelekkel, és sokkal többet áldozva rá. Viszont szép dizájnosak, harisnyázottak a vezetékek, és ugye azért ez is valami.
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #37233 üzenetére
Ezeket találtam csak: arukereso / [link] (ML06-E is van a varázsló kínálatában)
Fontos, hogy nem keverendő a sima ML06-tal, annak más a belső elrendezése.Ezen kép nagyobb felbontású változata alapján* olyan 42mm (+/- 1mm) marad a CPU-hűtő számára. Viszont top-flow hűtő ventijének szellőznie is kellene, úgyhogy ilyen esetben például a 37mm magas Noctua NH-L9-nél magasabbat nem célszerű berakni. Közben látom, hogy Silverstone honlapon is "37~70mm"-t adnak meg hűtőmagasságra a különböző variációk függvényében.
* CPU tetejétől a hátlap alaplapi IO nyílásának teteje ~32,5mm. Onnan viszont a single slot-os kártya szélét érzésre lőttem be.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Oliverda #37233 üzenetére
Varázslónál van, igaz, az ML09B
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Oliverda #37120 üzenetére
ne is mondd.
van az a penz, amivel mar megoldhato.
mar regen is nezegettem a streacom-okat, a DB4-es kocka terve regota kedvencem, az fc5-tel sokaig szemeztem.#37127Duracellm... :
szerinted miert nincs belso kep?
kabel management egyelore nem letezik, gyari kabel mindenhez, oriasi katyvasz. kell csinalni meretre, legalabb a 160W-os hdplex es az alaplap kozott.
a cpu huto egy dynatron t318, felette egy 12cm-es slim ventivel.
mod: mikor valasztottam a procit, a 1265L azert nem jott kepbe, mert azt hittem ezen fogok otthon dolgozni es futtatni 4-6 magon virtualizelt routert. azota persze nagyon nem igy tortent, most mar gondolkodhatok a cseren
dual socketes 10magos Ivy bridge-es lapokat kaptam dolgozni akkoriban. -
Oliverda
titán
válasz
Oliverda #36996 üzenetére
Közben megtaláltam az EVO és az Alpha modellek közötti különbséget.
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #37029 üzenetére
E kép alapján a single slotos LP kártya és a ház oldalfala között olyan ~3-4mm marad.
A hátlap alaplapi IO nyílásának (hátulról nézve) jobb szélétől a ház jobb széléig ~33,7mm a távolság, míg a dVGA nyákjának hűtő felőli oldaláig ~6,7mm. A maradék 27mm-ből lejön a ház oldalfalának 4mm-es vastagsága, így a dVGA nyákja és a ház oldalfala között ~23mm marad (ebben tehát nincs benne a dVGA nyákjának vastagsága: ~1,5mm).
Ha van kéznél egy single slotos dVGA, akkor lemérheted, hogy a hűtője milyen vastag a nyáktól mérve. A kettő különbségéből megkapod, hogy jól tippeltem-e. -
törölt tag
válasz
Első ránézésre az EVO kevesebb/egszerűbb a CNC megmunkálást kapott a hátlapon, borda felső részén nincs kivágás, viszont több a fin (27 vs 23), és kapott szellőzőnyílást a fedlapra.
Szerintem optimalizáltak rajta, talán a gyártási költségeken is, V2.0-nak lehet értelmezni.
(#36997) Ispy: ~10x10mm-es kopasz magon billegő blokk, amit girbe-gurba heat-pipe-ok tartanak el valamilyen irányba a vízszintestől... szerintem ne bánd hogy nem sikerült "rátenni".
-
Ispy
nagyúr
válasz
Az EVO-ban a front usb alapból 2.0, az Alpha-ban 3.0, az Alpha tetején nincsen rács, ezért több drive-ot tudsz belepakolni.
EVO:
1 x 2.5″ + 1 x 3.5″ or 2.5″ (shared bay)Alpha:
1 x 2.5″ + 2 x 3.5″ or 4 x 2.5″ or 2 x 2.5″ + 1 x 3.5″Nekem F7 EVO van, sajna a fanless megoldás nem jó a N3150-es laphoz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #31922 üzenetére
Pont most írta HookR, hogy nála 3 év után kezd megfingani a DA-2. Ennél még egy Vargáné is tovább bírta régen, a P4 előtti időkben.
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #31901 üzenetére
A Streacom kuckóit amúgy a Wesena gyártja.
(#31902) Benőke: Xbox 360 tápja nálam kiesik a benne lévő pinduri légkergető és az általa keltett zaj miatt. A Dell DA-2-esem meg úgy néz ki nem egész 3év elteltével feladja a harcot. Néhány hét alatt fokozatosan egyre nagyobb feszültségingadozást tapasztaltam a procinál, és miután már nem csak komolyabb terhelésre, de sima netezés mellett is előfordult, hogy emiatt kifagyott a rendszer, kénytelen voltam egy tartalék SFX táppal kiváltani. Egyelőre nem volt indíttatásom vele foglalkozni, de majd tápos topikban rákérdezek, lehet-e vele valamit kezdeni, illetve érdemes-e, vagy egyszerűbb másikat szerezni.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #31896 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert erőssen a felső limit a 65W TDP-s cpu, bármit nem lehet bele rakni.
A maradék 95W-ot sem mindegy milyen módon eregeted szét, benne, meleg formájában, mert növelni fogja a CPU és a többi komponens hőmérsékletét kényszer szellőzés híján.Nem beszélve a VRM hűtéséről, amit úgy találtak ki, hogy a cpu foglalat körül mindig van légáram.
Hdd-t és nagy teljesítményű M.2-es SSD-t sem ildomos bele rakni. Normál SSD-tl is olyat kell keresni, ami 50-60C külső hőmérsékletet sem vesz zokon.Lényeg a lényeg, hogy ha ekkora passzív házat keresel, akkor behatárolt hogy mekkora hőteljesítményt lehet belerakni, még az is lehet, hogy kevés lenne az egyenlőre ismeretlen komponenseknek, és ahhoz meg drága hogy hiába megvedd.
Javasolnám, hogy a komponenseket gondold ki és ahhoz keressünk neked jó házat.
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #31890 üzenetére
- ASKTech ZENO (NT-TX2000)
- ASKTech ZENO3 (NT-ZENO3)
- Chieftec HF-200
- HDPlex H1.S (Csak Thin Mini-ITX alaplap esetén van kártyahely)
- htpc.jp B112
- ID-Cooling NOFAN-ITX
- ID-Cooling Silencer ITX
- Streacom FC9 Fanless
- Travla F525 / F526"Melyik most a létező legjobb paneltáp? Nagyjából 150 wattban gondolkozom."
- HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX (19V-os)
Alternatívák:
- PicoPSU-160-XT (12V-os, közvetlenül alaplapba dugható)
- Realan LR1106-250W12VDCX2 (12V-os) -
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #31890 üzenetére
Hogyne létezne, nemrég mutatták be: Chieftec HF-200B. Lehet ezt is itthon kapni, mint a Streacomot, de nem olcsóbb.
-
-
patomi
őstag
válasz
Oliverda #31239 üzenetére
Z3-ATX-200 Ilyenem volt, szépen tette a dolgát.
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #20467 üzenetére
"Tápból a picoPSU-150-XT modellt néztem ki. Van ettől jobb hasonló a teljesítményen?"
Egyrészt: Tápellátás
Másrészt a HDPlex oldalán érdemes még nézelődni combos tápmegoldások kapcsán.De ami kiváltképp érdekes lehet a számodra, az a HDPlex H1.S. Itt találsz róla egy rakás review-t.
- Kellően apró.
- Passzív hűtésű.
- Thin Mini-ITX alaplappal mehet bele teljes magas bővítőkártya is. Meglehet, ilyen felállásban 2,5"-es meghajtót bajosan tudnál belegyömöszölni, de ha más nem, használhatsz mSATA-s SSD-t is.=============================================
Silverstone DS260 - cowcotland.com / videó / computerbase.de (4-estől a 7-es képig)
=============================================
be quiet! TFX Power 2 Gold review - hexus.net
=============================================
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #20455 üzenetére
Amúgy 250x250x100mm-be nem fér be a teljes magas kártya sem a PCI-E slot-ban állítva, sem az alaplaptól kifele eldöntve 90 fokkal. Marad az alaplap fölé döntés 90 fokkal, vagy az alaplap alá befordítás 270 fokkal.
Ha már a C292-es versenyben van, akkor érdemes megemlíteni még:
- Morex T3460
- EMKO EM-150/EXT (EMKO-éknál van még néhány teljes magas bővítőkártyának, de valamelyik méretük nagyobb a kitűzött célnál Pl. EM-141, EM-142, EM-153)Csinálhatsz olyat is, hogy a fő tartószerkezetük köré magad építesz valamilyen mutatósabb külső héjat.
Ezeknél a kuckóknál érdemes odafigyelni a mellékelt riser card-ra és tápegységre. Pl. a C292-hez PCI-hoz valót adnak, vagy a T3460-hoz 60 és 80W-os tápot, melyeknek ki tudja milyen erős a 12V-os ága...
-
tlac
nagyúr
válasz
Oliverda #20458 üzenetére
ha emellett döntesz és sikerül beszerezni, mindenképpen írj róla, sokan kíváncsiak vagyunk az abee cuccokra
nem értem, hogy miért tolják még ennyire az optikai meghajtókat.
én sem örülök nekik, de gyanítom az az indok vezérli őket, hogy így több lehetséges vásárlót fedhetnek le vele
(#20459) Duracellm...
ábrándozni lehet továbbra is
-
sb
veterán
válasz
Oliverda #20460 üzenetére
"VGA (egyelőre) biztosan nem kerülne bele."
Egyébként én továbbra is azt mondom, hogy ekkora házban külön cpu+vga-val esélytelen a hűtéssel megküzdeni.
Vagy felesleges a vga, mert ami befér hűthető módon egy ekkorka házba az elfér a cpu mellett is.
Milyen cpu menne bele?
-
-
sb
veterán
válasz
Oliverda #20424 üzenetére
Alapterületre a Coolcube sem nagy. Kicsit magasabb, mint kéne, de elfér bőven egy 2 slotos vga.
Hűtés kérdéses és a paneltápot bele kell erőszakolni.
De amúgy jó cucc.szerk: A HookR által javasolt E-D3 kb ugyanez csak az még nagyobb. Cserébe a felső venti jó hűtést eredményez.
Teljes magasságú vga-hoz kevés lesz ez a 25x25x10-es méret szvsz amit belőttél. Hűtésben is necces lehet.
Vagy ha annyira kis fogyasztásról van szó akkor APU kell és nincs gond a vga hellyel. -
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #20446 üzenetére
Ha nem ragaszkodnál ahhoz az elaggott hangkártyához, akkor ez tökéletesen megfelelne neked, és nem kéne vagyonokat kiadnod itthon szinte beszerezhetetlen egzotikus házakra.
Egyáltalán vannak még driverek hozzá?
-
HookR
addikt
válasz
Oliverda #20401 üzenetére
Talán úgy kerülsz legközelebb ezekhez az egzotikus követelményekhez, ha szerzel egy Realan E-D3-at, bele egy passzív hűtésre termett (szellősebb lamellákkal ellátott) toronyhűtőt. E ház előnye, hogy a tetején van 120mm-es ventihely, ahova valamilyen csendes példányt biggyesztesz, amit az erre alkalmas alaplap PWM vezérlésével beállíthatsz úgy, hogy csak bizonyos hőmérséklet elérése esetén induljon el és akkor is csak alacsony fordulatszámon (biztos, ami biztos alapon). Hozzá alaplapból ajánlott olyat választani, amin a procifoglalat kb. félúton van a PCI-E sín és a lap széle között.
Hűtőnek olyasmire gondolok, mint például:
- Zalman FX70
- Zalman FX100
- Scythe Ninja 3
- Esetleg Nofan CR-80EHHáz alternatívának meg esetleg:
- Lian Li PC-Q03
- Jonsbo V3Bár ezek lehet kevésbé szellősek.
Vagy, ha mégis jó a nagyobb alapterület, akkor az alacsony passzív HTPC házak között érdemes nézelődni, mint például:
- Streacom FC05 Fanless
- Streacom FC10 Fanless -
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #20431 üzenetére
Az EDID hackelésemnek az a lényege, hogy elhitettem a Windows-zal, hogy a tévém fogadja az AV erősítőm által támogatott hangformátumokat. Itt van némi leírás hozzá. A splitterbe bele van kötve a PC, a splitterből pedig megy egy-egy HDMI kábel a tévébe és az erősítőbe. Az EDID override miatt a Windows a TV és az erősítő "keverékét" látja. A HDMI kimenetek tudnak multichannel PCM-et, a lényeg az, hogy az erősítő is tudja. A tieddel szerintem nem lesz gond.
-
imibogyo
veterán
válasz
Oliverda #20435 üzenetére
Hát igen, ezért is írtam, hogy "HA elég a sztereó". De akkor sajnos nem. Mondjuk rá kötni éppen rá lehetne, de persze az tudom, hogy nem megoldás. Én már nagyon régóta nem szórakozom "sok.1"-el, igy nekem a DAC-nál nincs jobb megoldás. Igy bármi változhat a láncban, mindig elég csak azt cserélnem.
De ez itt már nagyon OFF. Abbahagytam.
-
imibogyo
veterán
válasz
Oliverda #20427 üzenetére
Szerezni kell egy jó DAC-ot és meg van oldva a probléma, már persze ha a sztereó kimenet elég. Én is ilyen kártyáról váltottam át egy HRT MS2+ (koporsó) DAC-ra és nem bántam meg. Főleg, hogy Win, Mac és Linux alatt is driver és telepítés nélkül szépen megy minden.
Bár azóta már azt is eladtam és most egy ELE DAC-ot nyúzok, van belőle egyszerűbb (1600 Ft) és picit komolyabb (3400 Ft) is itthon, de mivel azóta hangrendszer downgrade is volt, így nem bocsátkoznék a hangjának jellemzésébe. Az biztos, hogy Presenter 2-vel és HD660-as fejessel nem érzem visszalépésnek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #20427 üzenetére
Hát én egy ilyen HDMI splitterrel és némi EDID hackeléssel átléptem ezen a problémán.
Az OpenAL meg egy halott technológia. Persze ha már eleve megvan a kártya, akkor érdemes megtartani, de megvenni csak ezért szerintem fölösleges.
-
tlac
nagyúr
válasz
Oliverda #20405 üzenetére
esetleg még ez
Jou Jye 528i -
imibogyo
veterán
válasz
Oliverda #20401 üzenetére
Szerintem egyelőre ez csak építéssel oldható meg (mármint, hogy minden paraméterednek megfeleljen), de majd jön HookR, ő a nagy tudorja a témának. Én a PC-Q33 beszerezhetetlensége folytán valószínűleg meg kell építsem az álomházat, mert hiába várok rá (még mindig a Cooltek U2 a legesélyesebb, bár ugye nekem szempont a csendes ATX tápom megtartása). A terv már megvan, az alapanyagok is, már csak idő kellene, hogy neki tudjak ugorni.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Oliverda #8691 üzenetére
Nagykert nem tudok, én is az adapter.hu-t ajánlottam volna, vagy valamelyik LC Power házat, amiben már van ilyen.... a tulajok még nem panaszkodtak a minőségét illetően.... és lehet olcsóbb házzal együtt, mint az adapter.hu-ról külön paneltáp+adapter.
Pico psu már nehezebb dió, az ha jól sejtem csak külföldről beszerezhető...Hopp Hardverkernél látni Pico PSU-t kérdés, hogy mikorra ér ide és megér-e annyit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest