- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51635 üzenetére
Ez egy jó ötlet. Majd lehet én is megcsinalom az enyémmel
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51633 üzenetére
Alsó aio nem túl jó ötlet. Pár hónapig biztosan csendben lesz aztán lassan megadhatja magát a pumpa ha az van felül. Szóval ha alulra akarsz aio-t akkor pure loop az ésszerű megoldás.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51629 üzenetére
Én úgy oldanám meg, hogy vennék L alakú aluprofilt, abból vágnék 2 darabot olyan hosszba, mint a ház váza keresztbe. Arra mehet pl 2-2 db lyuk, mihez lenne fogatva a táp, majd az alu rögzítése mehetne a ház vázához.
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #51629 üzenetére
nem tudod valakivel kinyomtattatni?
egyébként nem erőltetném annyira az atx tápot ebben az nr200p-ben, nem arra van tervezve
szerintem vagy keress másik házat vagy ha ennél maradsz, akkor cserélj sfx-re -
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51610 üzenetére
NR200P: Fém és üveg oldallap, riser, 92mm venti, 2x120mm venti
NR200: fém oldallap, 92mm venti, 120mm ventiATX táp official nem megy bele, de lehet 3D nyomtatni keretet hozzá, ami fent van a gyártó honlapján. Ezzel az előlapra lehet csak rögzíteni.
-
XP NINJA
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #50668 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok én is. NR200P van sokaknak Reddit SFF fórumon, ott találtam ezt a videót. 9 Percnél kezdi belerakni az MATX-et 3 ventis VGA-val és ATX psu-val.
Jobb házat nem találtam erre a célra amihez még a full TG olallap is elérhető. A közeljövőben tervezem beszerezni hasonlóan itt aprón. -
válasz
Raijintek Styx?
Aprón is felbukkan elég sokszor... -
Zoltn
senior tag
válasz
Amúgy a legjobb megoldás a problámádra egy Bitfenix Phenom mATX lenne. Csak kár hogy nem lehet kapni. Volt ilyenem, elég jó kis pecó volt.
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #50662 üzenetére
hivatalosan nem támogatja az matx-et
inkább ilyesmi matx-es házat kereshetsz:
Cerberus -
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #50662 üzenetére
A gyártói web szerint 244x226 a max matx lap, ami belemegy. Ez most atx táp vagy sfx táp esetében értendő nem látom sehol.
De úgy tudom van itt már fórumozók közül olyan, akinek ez a kuckó van, hátha okosabbat tud mondani. Keresőbe ha beírod az NR200-at akkor sokkal sok infót meg tudsz róla. -
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #50659 üzenetére
Szerintem az NR200-tól nem igazán találsz jobbat. Ez most eléggé jól eltalált kuckó, legalább is ami a méreteit illeti.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #50655 üzenetére
Az egyik legkisebb "olcsó" mATX házikó a Cooler Master Q300L.
A kis prémium matx házak drágábbak, mint amennyit költenél az itx cuccokra...
-
Goose-T
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43800 üzenetére
Megmaradt a régi konfigom, csak a procit cseréltem ki, és kidobtam a VGA-t. Amúgy a lap Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, a RAM pedig G.Skill Trident Z 2x8GB 3200MHz CL16.
-
válasz
T0mBd1gg3R #43493 üzenetére
Egy jó hónapja feldobtam ezt. Utánanéztem, tényleg biosból van letiltva a Q-s procik kezelése, pedig az újabbakból lenne Q9400S, Q9550S amik 65W-osak, érdekes módon azonos órajelűek mint a nem S-es 95W-os társaik.
Arra a megoldásra gondoltam a gép megszerzésére, hogy veszek egy szintén 760-as de nem ultrapicit, becsempészem, átrakom a vinyót, összes azonosító matricát és kicsempészem a pici gépet. Kecske is, káposzta is. Bent egyáltalán nincs szükség kis méretre. A Q procik támogatásának hiányát nagyon sajnálom. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #43685 üzenetére
Ha hirtelen mégsem állsz neki faragni, - úgy vettem ki, hogy van időd keresgélni.
-
érdemes ATX helyett nézni egy ITX lapot, 15-20K körül már mindenfélét ki lehet fogni, ha napi kétszer ránézel az apróra a frissen felkerült hirdetések után.A szalagkábelnek 10cm-en még nem szabad problémásnak lennie. Olyan 15-17cm-nél már beleszólnak a kommunikáció minőségébe visszaverődések, hogy nem mindegy milyen impedanciás a kábelt használnak, milyen lezárással hozzá. Ezen távolság felett már mindenképpen érdemes az indokolatlanul drágát választani. Persze 10cm-es-ből is van az a dzsunka minőség, amit 3x összedugsz és leválik a PCB-ről a szalagkábel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43685 üzenetére
Amit linkeltél az is saját készítésű, így ha ilyet akarsz, akkor saját magadnak kell elkészíteni. Nekem is lennének ötleteim ház készítés gyanánt egyes gyártóknak, sokkal jobb helykihasználással is lehet jobb és kisebb gépházakat kihozni.
Én pl most matx lapot fogok majd ősszel metis-be tenni. De tervben van nálam is idővel egy saját koncepció, és akkor bármit tudok beletenni, nem lesz megkötve a kezem. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #43677 üzenetére
Nem túl általános amit szeretnél. Ami ennél is sokkal kisebb térfogatara az 2U-s rövid Rack 17,7L-el és ATX táp fogadással: [link]
Nem szép, a riser-t neked kell megoldani benne és csak hosszában szellőző tápot fogad, cserébe drágább mire hozzájutsz.
-
Archttila
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43680 üzenetére
Elnézésed kérem rosszul emlékeztem
m-atx
-
Archttila
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43676 üzenetére
Fogad ATX lapot és maga a ház elég picike nem?
akkor miért irreleváns?
-
imibogyo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43670 üzenetére
Nem a leges legkisebb, de a CR 1080 is elég kicsi a maga ~32,65 L-es űrtartalmával. Pár napig egy ilyenben lakott az 4770k + GTX780 párosom és nem voltak csapnivalóak a hőfokok, legalábbis együtt lehetett velük élni. A te leírásodból pedig amúgy sem az jön le, hogy egy csillagromboló gépet szeretnél összehozni...
Ha ez (vagy a TT) nem tetszik, akkor a legegyszerűbb a csináld magad útvonal, mert a gyártók nem igazán vannak ráállva a "nagy alaplap kicsi házban" koncepcióra.
-
törölt tag
válasz
-
Archttila
veterán
válasz
NCASE M1
-
dugo_
veterán
válasz
STREACOM FC5 Alpha
Amúgy szerintem nincs ilyen. TT Core G3 elég vékonyka, esetleg valamelyik ATX Silverstone.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #43512 üzenetére
Az állatkínzás. kb.: el sem tud aludni a HDD-led, a folyamatos lapozó file swap-olás miatt.
Nézd meg mekkora a lapozó file, szerintem 4GB rammal amiból 2GB ami használható +ennyi feladattal 10-12GB simán lehet. Én nem +4GB-re pályáznék ha HDD-vel kell kínlódni.
(#43513) hegegabi80: Sok szabadidővel+kalandvággyal egyértelműen.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Szépség.
Nekem egy 7900 USDT pihen a polcon. E8400/2x2/64SSD mellett pörögnek ezek a kicsikék. Nálam a Win 8.1 EIP vált be rajta a legjobban.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #43502 üzenetére
Ez kb.: a kiinduló ár, benne az egér+bill+W10Pro: DELL_Optiplex-3050_SFF
Belül:
(#43503) jokeph: Q43 express széria. Az alacsony árat és fenntartási költséget emeli ki a gyártó, alacsony TDP-s CPU-k járnak/jártak ebbe a kategóriába, a "Q" már nem fért bele ebbe akkor.
-
mpierre
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43497 üzenetére
Egy usb-s hangkarival, meg daphile-val egész jó kis zenegép lehet belőle. Egy hp t610 plus-ból csináltam már egyet. Tökéletes a feladatnak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Babaaa....
Böngészgetni még mindig jó, és zsebben is elfér.
Lehet, megérdemelne egy Quad-ot, ha birja.
-
Mercutio_
félisten
válasz
ThinITX
-
válasz
T0mBd1gg3R #43283 üzenetére
Oké, látom. A táp a kábele miatt nem az alaplemeznél kezdődik.
Insert facepalm Patrick Stewart -
Ispy
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #43248 üzenetére
Inkább nem számolom ki mennyi ment már el a metisre, viszonyítás képpen egy raklap dannál járok, szóval csak azt akartam mondani, hogy nem olyan sok az a 225 dodo.
-
válasz
T0mBd1gg3R #43248 üzenetére
¯\_(ツ)_/¯
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43229 üzenetére
A metis hátulján a 2 slot felett van egy perforált rész. Az pont egy slotot tesz ki. Tehát azt kell kivágni, ha olyan lap megy bele, ahogy a második helyen van a vga slot. Amit persze nem is értek miért oda tették a pcie sint, ha már ilyen kicsi lapot csinálnak. Persze ebben az esetben már venti nem fér a metis tetejébe, aminek a helyet előtte meg kell csinálni magadnak.
-
Ispy
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #43229 üzenetére
Az igazi férfiak vágják a metist, szóval ez nem lehet probléma.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43225 üzenetére
Igen kb így fér be 1-2 esetleg 3 mm ha marad. Egyébként még az Asrock lapok férnek bele, ami 17*19 cm körül mozognak, de ott vga csak akkor megy bele, ha hátul még egy slot kivágásra kerül.
Elvileg 120-as kompakt vízhűtés is belefér hátra, de kicsit nehézkes. Én is gondolkoztam rajta, de egyenlőre elvetettem marad a lég.A nomrál ATX-es tápnál szerintem max 20cm vga férhet be, mivel a kábelkorbács miatt nem fér el ami kijön a tápból. De sfx méretű tápnál már nincs ilyen gond. Nekem is 18 cm-es a vga, de gondolkozom az sfx tápon, ne legyen nagy szívás a szerelés (bár a metisbe ez a jó), meg ha esetleg cserélni akarom a vga-t, már azt ne kelljen.
Talán júliusban lehet lesz egy kis időm és akkor át pakolom a konfigot, max ha melege lesz, levesz az oldalát meg tetejét, és ősszel jöhet a modding.Én is gondolkoztam a váltáson, főleg AM4-re, de nagyon sokba kerülne. Nagyon kevés lap van, ami metisbe beférne, meg a DDR4 ram árak is elvették a kedvem. Ráadásul egyre kevesebbet játszok, többire meg bármi elég.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43220 üzenetére
Nagyon kevés.
Komolyra fordítva, én is pont ilyet készülök beletenni. Giga H81M-S2H ami 174x226. Még nem volt időm átpakolni, de megmértem és elvileg belefér még atx táppal is. És még vga-t is tudok tenni bele, mivel a cpu mellett van a pcie slot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- DDR4 RAM modulok
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged