Új hozzászólás Aktív témák

• vtommy

aktív tag

Sziasztok,

Engedjétek meg, hogy bemutassam az eddigi legnagyobb kihívásokat rejtegető buildemet.

Alapvetően megegyezik a korábban megosztott setuppal, viszont azt hosszas mérlegelés után kiegészítettem egy 5070ti Asus Prime-al.

A gond ott kezdődik, hogy mindenképpen meg akartam tartani a FormD V1.1-et, de ez a házikó alapvetően alkalmatlan egy 2.5 slotos kártya normális befogadására. Az igazán jó megoldás egy 50XX Founder's kártya lett volna, viszont az 5070-re semmi értelmét nem láttam váltani 3070-ről, az 5080 ára pedig számomra nem indokolt az 5070ti-al szemben.

A gond pedig abból adódik, hogy itt nem lehet finomhangolni a risert különböző távolságokban az alaplaptól.. vagy 2 slot van, vagy 3 slot, és mindenképpen az alaplapra kell 'felfeküdnie', viszont az AXP90-X47 botrányos felfogatása miatt, legalább 6-7mm-re állnak ki az anyák az alaplap hátuljából. A megodlás az volt, hogy kidobtam a merevítő alátétet, ami egyébként pont semmit sem merevített, mert a hűtő így is úgy is ráhajlít egy kicsit a lapra. + Jött a kapton szalagos kókányolásom :DDD , amit már korábban is alkalmaztam. Nem szép, de tökéletesen megvédi a kontakttól a kártyát, úgy, hogy közben nem olvad rá a socket hátuljára.

A végeredmény:

A következő akadály a riser volt. Csak a Cobalt jöhetett szóba, mivel ezt tudtam 'befésülni' a csavarok közé, ennek viszont nincs lefogató pöcke, így állandóan elmászott a kártya a PCIe foglalatban.. Ezt tudtam kompenzálni egy gyorskötözővel :DDD + hátul megfelelő mennyiségű csavarral. (Egyébként nem vagyok elájulva az asus hátlapjától, a terhet kb 2 csavarra engedi rá..)

Így már elől sincs több hely a házikóban:

A hőfokok parádésan jók, GPU ambient 30C, terhelés alatt pedig 63C.
    A 9800x3d nem annyira releváns, mert erősen alul van feszelve. Játék közben egyébként ez is ilyen 65-70C körül alakul.

A Prime-ot egyébként jó szívvel ajánlom. 0 hangja van és 0 cw még terhelés alatt is. 1400RPM volt a max, amin pörgött, ez is performance módban. A 2 Phanteks még 6-700 rpm-en is hangosabb.

Ha lesz értelmezhető árú 5080FE a jövőben, még lehet, hogy váltok, de egyelőre megnézem mit tud ez a setup. :D

Új hozzászólás Aktív témák