- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Arthuro_Adam #16398 üzenetére
Amíg nem indul el a rendszer csak a biosban matatsz, illetve az oprendszer nem kezeli az engergiagazdálkodást, addig bizony maxon teker minden és a feszeket is a gyári maxon kapják a komponensek.
-
törölt tag
válasz
Ric4m0nd #16396 üzenetére
regen bios alatt 100%-on mentek a procik, most nemtom hogy van. ott meg nem volt semmi energiatakarekossagi opcio.
mod:
ma nogyogyaszati modszerekkel upgrade-eltem ram-ot az sg05-ben (j&w minix 780g + big shuriken kombo). nagyonnagyon nem szerettem volna kivenni a hazbol az alaplapot. haz oldallap le, persze siman nem fert be a hatso helyre a memoria (+2G-t akartam bele az eddigi 2G melle). tap kikapcs, alaplapcsavarok kicsavar. arrebvittem a hazban az alaplapot par centivel h a hatlapot ki tudjam szedni, aztan a lukon benyulva lazitottam le azon az oldalon a procihutest. leakaszottam a procihutot es ugy mar be tudtam zsufolni a hatso slot-ba a memoriat. csodak csodajara osszerakva minden ment -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #16395 üzenetére
Milyen RAM van benne? Ha magas frekvencián használod (pl. 2133, 2400Mhz), akkor nagyobb feszültségen dolgozik a CPU is. Ugyanezzel a problémával szembesültem egy hónapja. Már terhelés nélkül, a BIOS-ban elkezdett melegedni a rendszer és maximumon pörgette a ventillátorokat. Szellősebbre cseréltem a házat ami segített rajta, de nem volt megoldás, úgyhogy visszaadtam az egész konfigurációt a boltnak. AMD APUnak pont az a lényege, hogy gyors memóriával dolgozzon. A CPU / vagy az alaplap nem tudta lekezelni rendesen.
-
Arthuro_Adam
őstag
Összeraktam a gépet.
Ház: Antec ISK 110
Proci: AMD A10-5700, hűtő: Noctua NH-L9-a
Alaplap: ASRock FM2A85-ITX2x4 GB RAM, 120 GB SSD, 150W Pico PSU.
Aránylag könnyen sikerült összerakni viszont a processzor és az alaplap is 50 fok felett van nyugalmi állapotban. Ez normális? Lehet, hogy a hűtő nem érintkezik megfelelően a processzorral?
Köszi.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
szabi__memo #16391 üzenetére
Igaz, a 450 csak az első Brazos frissített verziója. Brazos 2.0 pl. az E2-1800
Ezt is helyretettük. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #16391 üzenetére
Nem ám
-
-
HookR
addikt
válasz
Ric4m0nd #16388 üzenetére
"Következő tervem, hogy egy komolyabb monitort veszek 2560x1440-as felbontással. Ahhoz már biztos kevés lesz."
Attól, hogy az asztalon nagy a felbontás, még nem kötelező akkorában játszani, az 1280x720 is egész pixelekre esik (vagy az 1920x1080/1200 körben fekete kerettel).
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Pista0001 #16381 üzenetére
"-Ne olvass híreket fél évig." Kösz!
Könnyű ezt mondani egy "tech-freak"nek.
Helyzet az, hogy az utóbbi pár évben ugyanolyan tempóban cseréltem a gépeket, mint ahogyan kiadták az új generációt. Ennek oka az volt, hogy a kutatási projekteknél nagy előnye van az Intel SB,IB i7 szériának a többihez képest. VGA-ra nem költöttem a nagy fogyasztás miatt, pedig sok helyen 10-30x-os GFLOPS teljesítményük van a CPU-khoz képest. Mindegyik rendszert i7-860-tól 2600, 3770-ig Codegen MX31-be építettem. dVGA nem is fért volna bele.
Utóbbi időben felhagytam a kutatással, de jó lenne folytatni, az AAA játékok szintén kimaradtak 2012-től. Ott is van pótolnivaló. Ha a Richlandet (pl. A10-6800k) választom, akkor kérdéses mennyire viszi 1080p-ben a legújabb címeket medium/high beállítások mellett. Következő tervem, hogy egy komolyabb monitort veszek 2560x1440-as felbontással. Ahhoz már biztos kevés lesz.
@F34R A Haswell az AVX2 és a jobb energiagazdálkodása miatt érdekel. Ha 24/7-ben szeretnék kutatást futtatni, akkor jelentős lehet a megtakarítás az előző generációkhoz képest, vagy az AMD-hez hasonlítva. Szerintem ha valaki nagy számításra használja az Intel CPU-t, akkor TICK-TOCK-ból azt kell választania, ahol az új utasításkészletek jöttek.
E-450 tudtommal Brazos 2.0, amit a KABINI követ.
Nem összetévesztendő a KAVERI-vel ami a Richland utódja..
-
F34R
nagyúr
válasz
Ric4m0nd #16380 üzenetére
azert a Kaveriben levo IGP-t kar is lenne osszehasonlitani egy HD8xxx-el, ebbol a szempontbol en meg a haswell-t sem varnam mert nem lesz akkora durranas, raadasul olyan felarat kernek majd erte hogy szetszakad a bankszamlad. Ritka jatekhoz en biztos nem ruhaznek be dVGA-ra hanem a Kaverire varvan azt lepnem meg (olyan 7750-es IGP szint)
-
Pista0001
addikt
válasz
Ric4m0nd #16380 üzenetére
Amilyen tempóban jönnek az új cuccok így soha nem lesz géped.
El kell dönteni hogy mire kell a vas, aztán gyorsan megvenni az arra legmegfelelőbbet. A lényeg hogy ezután ne olvasd a híreket legalább fél évig.
Akármit választasz, működni fog évekig, de szerintem ha játék is van a listán akkor a dVGA-s hardver jobb lehet, amellé meg - főleg a fogyasztás/teljesítmény mutató miatt - az Intel proci jobb. Hogy érdemes-e megvárni a Haswellt, vagy az Ivy is bőven jó-e... Szerintem az utóbbival is évekig el lehet lenni.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16379 üzenetére
Ugyanígy vagyok én is ezzel. Kíváncsiság miatt nehéz a döntés, hogy kipróbáljam-e az új Haswell-t és később kiegészítsem egy Radeon 8XXX-es dVGA-val, vagy válasszam a legerősebb Richland APU-t amikor a Kaveri is "hamarosan" piacra kerül.
Egy biztos, hogy a ház FD Node 304 lesz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #16378 üzenetére
Nem sürgős az eladás, szerencsére már szinte minden felesleges cucc elment.
ez a játszós konfig annyiból lett volna érdekes, hogy ha kiderül róla, hogy a saját szokásaim mellett nem érzem lassabbnak a mostani gépnél akkor elgondolkodom a '' visszalépésen '' cserébe az erősebb gpu-ért, így viszont túl sokba lenne a kíváncsiság, annyira nem vagyok motivált -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #16377 üzenetére
A Club3D, a VTX3D és a PowerColor ugyanaz, egy gyártó három branddel, így nem meglepő hogy nem olcsóbb mint a többi. Szerintem azért rákölteni hogy eladd nincs értelme, nem adnának annyit érte mint amennyibe a hardverek kerülnek, mellesleg pont olyan igényű embert kéne találnod mint amilyen gépet összeválogatsz. Szerintem hirdesd kitartóan üresen, el fog az menni ha olyan árat kérsz érte ami reális. Én annak idelyén egy Silverstone Nitrogon hűtőt adtam el nagyon hosszú idő után. Annyira rétegigényt fedett le annak idején hogy ki kellett várni azt akinek ez kell.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #16376 üzenetére
Van itthon egy SG05 abban van az '' asztali'' gép (AMD 3820 + SSD + 8GB ram) viszont abból indult az egész, hogy mivel üresen kevés az érdeklődő az MX31 - re osszerakok bele egy olcsó alap játszós gépet, de ez meghiúsulni látszik.
Találtam közben még egy 1 slotos 7750 - et VTX 3D [link] nem mintha ez olcsó lenne... Nvidia esetén gondolom ami olyan erős mint egy 7750 az vagy nem 1 slotos vagy fűt mint a kazán vagy semmivel nem olcsóbb
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #16371 üzenetére
Opcionális lehetőség. UEFI-s alaplappal Win8 alatt hamarabb bootol be. Ha minden igaz.
-
Mercutio_
félisten
Most nézem a 2 powercolort, aszonnya, hogy AX7750 1GBD5-DHE "UEFI Ready" emmeg mire akar talni, hogy a másik UEFI-s bios-ú lap esetén csak win alatt ad ki jelet, vagy...
-
Mercutio_
félisten
Mindenkinek köszönet a tippekért
Ezek az 1 slotosak rettenet drágák
igazi virtuális tökönrúgás, ha valaki kisebb házba szeretne olcsó játszós gépet összerakni, mert amiben elfér a 2 slotos az vagy nem elég kicsi, vagy nem olcsó
amibe meg csak 1 slot fél el...
F34R: Az msi lapo(ka)t elvitték, én is a HookR által linkelt H61MV-ITX-et néztem ki arra az esetre, ha "csonka" mATX lap nem férne bele, de reménykedtem, hogy hátha és van valami jobb csipszetes azok között.
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #16363 üzenetére
PowerColor HD7750 1GB GDDR5 (AX7750 1GBD5-DH / AX7750 1GBD5-DHE)
Vagy ha kisebb kell: Sapphire HD7750 LP (11202-10-20G)
Ezen a képen láthatod, hogy mégha létezne is, sokat nem nyernél azzal a néhány mm-nyi nyáktöbblettel oldalirányba. A Mini-ITX miért nem jó?
-
-
Mercutio_
félisten
Szaikik!
MX31 házba milyen 1 slotos HD7750-es kártyát ajánlotok, vagy esetleg van karcsúbb 2 slotos is ami befér?
Másik kérdés: Létezik-e olyan normálnál kisebb 1155-ös mATX alaplap ami gányolás nélkül befér az MX31-be?
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
HookR
addikt
válasz
juliabrilke #16347 üzenetére
Amennyiben a 39W megbízható adat (az a biztos, ha leméred), úgy lényegében megválaszoltad a kérdést.
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Picopsu-120W-25 (ha minden igaz WI széria) kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Csak egy 19V-os 65W-os adapterem van hozzá. A gép, amire rákötöm olyan ~36W-ot ehet, terhelve olyan 39W kb. (IB930H alaplap+backplane és mellé egy ssd, 1GB memória és egy U7700-as processzor)Elegendő lesz neki, hogy minden probléma nélkül stabilan fusson vagy szerezzek hozzá másik erősebb adaptert?
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #16344 üzenetére
Silverstone pont hogy nem tucat, akkor eleve starch-bol kellene epitkezned.
-
viperabácsi
addikt
Igen én is gondoltam , hogy nem lenne egyszerű.Azért kérdeztem , hogy van -e valakinek mert , ha le tudná mérni levett burkolattal a ház szélességét akkor egyből kiderülne minden.
Amúgy nem áll tőlem távol a kihívás mert ezek is kihívások
A fa kész a másik még alakulóban.A carbon szövetből a lapokat saját magam gyártom.
(#16343) F34R ezek nem vonzanak mert ez tucatcikk, belerakni egy gépet egy számára gyártott házba az SNASSZ számomra
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #16330 üzenetére
szerintem bele se fogj mert nem megy bele , en meg worklogot sem lattam senkinel sem.
Ha mindkeppen "kicsi" koll akkor en ezt vennem Silverstone SG09 vagy SG10 matx is belemegy. van ahol akar most is megtudod venni [link] -
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #16340 üzenetére
Éppenséggel nem lehetetlen. Kérdés mennyire vagy elhivatott?
Az alaplaphoz mellékelt, szabványos befoglalóméretű hátlapi takarólemez úgysem férne el, mert túllóg a nyíláson néhány mm-rel, a nyílás meg az alaplap nyákján. Ha az új, általad készítendő hátlemezen csak az egyes csatlakozóknak alakítasz ki nyílásokat (az egybefüggő nagy helyett), a maradék köztes 'hús' elég lehet merevítésnek. Pláne ha alapanyagnak például kellően vastag műanyaglemezt választasz, aminek az élében elhelyezheted a süllyesztett fejű csavarokat, amik a ház vázához rögzítik oldalról.
Esetleg ha nincs szükség az összes bővítőkártya számára kialakított nyílásra, akár azok közül is meghagyhatsz egyet kivágatlanul.Mindenesetre érdemes alaposan megtervezni, mert lesznek helyek, ahol majd a milliméterekkel kell sakkozni.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #16339 üzenetére
A hűtőben egyetértek. Azért is akarom betuszkolni a Ninja Mini-t, ha már van. Még akkor is, ha kisebb is elég lenne. Pont azért vettem, mert brutál és álló létére mégis befér a legtöbb 13+cm magas házikóba.
Lian-ból vmi kisebb tetszene, de azok drágábbak. Ha 15-16k akkor inkább a Coolcube. Szvsz az az első konfigra a tökéletes ház... csak azt épp minél olcsóbban kéne kihozni.
A HTPC NAS is lesz így a külső dokkoló nem igazán jó. Akkor már egyszerűbb és olcsóbb egy drága ház is, amibe belefér minden.
-
Pista0001
addikt
Jaa....
Szerintem túl nagy hűtő nem létezik. A mérettel általában kevesebb zajt lehet nyerni. Ennek a konfignak továbbra is az MX-31-et vagy a Lian-li PC-Q07-et tartom alkalmasnak. A 3 vinyós HTPC-re nincs ötletem. Ha a vinyók nem lesznek tömbben akkor szerintem a dokkoló megoldás, így extrém kicsi ház is jó. Ha ez a gép végzi a letöltést akkor mehet bele egy 500-as 2,5-es vinyó, aztán lehet hetente szortírozni.
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #16330 üzenetére
A specifikáció szerint 250mm a Node 304 szélessége. Hajlok a nemleges válaszra, mert a 6mm-es különbözetbe el kell férnie a 2 oldallemeznek és a hátlap 2 oldallemezzel párhuzamos hajtásának is. De még ha be is préseled cipőkanállal, ki kell ötlened valamit:
- a nyílások által meggyengített hátlap merevítésére;
- a tápegység feljebb költöztetésére;
- alternatív HDD rögzítésre.Persze ha a kiszemelt microATX-es alaplap kisebb a szabvány által maximalizált 244 x 244 mm-nél, akkor mindjárt más a helyzet.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #16335 üzenetére
Kb. úgy gondolkodtam én is, ahogy leírtad, de lehet, hogy nem voltam teljesen világos a leírásnál.
Két konfigban gondolkodom.1. Az egyik egy erősebb, 65W körüli konfig (i3-A6), erre menne a Ninja... bár még erre is feleslegesen nagy. Ebbe a konfigba 1db HDD megy + paneltáp, így bármelyik ház megfelelne neki.
- Jelenleg PowerCube-ban van, de oda nem fér el a Ninja. nem is a ház magassága miatt, hanem a házmerevítő felső sínek belógása a gond.Nyilván más szempontból teljesen jó a ház.
- Az MX31-be a képek alapján beférne a Ninja is simán. A venti nyúlna csak épp kicsit előre az ATX táp rögzítő fémlemeze mellett.
- Erre a konfigra viszont egy Coolcube lenne a legszebb megoldás. Alul HDD, táp helyén a hűtő, nagy oldalszellőzőn egy nagy venti. Kész.2. A másik gép pedig egy HTPC+NAS lesz. Ebbe megy majd a 3x3.5" HDD, jelenleg még nincs meg a konfig, csak a HDD-k. A régi csereérett cucc: Atom/Ion+Feel 202, az új vagy egy alulfeszelt A4 vagy remélhetőleg egy Kabini lesz, így ide elég egy kicsi, alacsony cpu hűtő. Szóval itt meg valahogy a proci feletti hatalmas légteret szeretném megspórolni, ami egy Powercube-MX31 párosban az általad leírt HDD elhelyezések után.
-
-
Pista0001
addikt
Szerintem nem fogsz jobbat találni az MX-31-nél. A Ninja Mini-re nem is kéne venti, a mögé szerelt 92-es elég lenne neki. A táp helyére simán befér a kívánt HDD mennyiség, csak minimális barkács kell. Az egyik gyári 3,5-es hely pont a táp helye felett van, onnan le tudsz lógatni két lemezt amik közé be tudod fogatni a maradék 2-t.
Most nézem hogy a 3 db vinyó a powercube-ba is befér (1 az 5,25-ös helyre, egy a gyárira, agy alájuk egy pár lelógatott lemez közé),
kérdés hogy a Ninja befér-e. Ahogy számolgattam hiányzik 5-10 mm.Na ja, ezt írtad.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #16331 üzenetére
Láttam azt is... igaz amikor ránéztem múlt héten még csak 5k volt asszem.
Erősen agyalok, mert a Spire Powercube-om is hasonló, ahelyett lenne MX31, mert nem fér be Ninja Mini a Spire-be.Bár igazából semmi szükség ekkora hűtőre sem... plussz lennének jobb házak is, pl a Coolcube... csak ott meg ugye az ár nem ugyanaz. 18k körül van. Igazából csak azért opció az MX31 mert olcsó. Ennyit megérne a Spire-ről a csere megtartva a hűtőt.
A másik amit viszont kérdezni is akartam itt:
3db 3.5" HDD-hez mi a legkisebb ház, amit ajánlatok? Minimális barkács is belefér... különben amúgy is esélytelen lenne kis házba ennyi HDD. A cpu hűtésre nem baj, ha nem marad túl nagy hely, lényeg a házhűtés. Ide is felmerült a Coolcube, ha valami felfogatási pont benne belül (akár fellógatni a HDD-t), de elég steril a ház ilyen szempontból. Vagy valamivel nagyobb méretben az MX31, Powercube, SG05 amibe szerintem betuszkolható még 3 HDD. (Persze Hookr csodaházát leszámítva.)
-
viperabácsi
addikt
Üdv
valaki rendelkezik közűletek Fractal Design Node 304 házzal?
Érdekelne , hogy a szélessége mekkora ?Bele fér -e a ház hátlapcseréjével egy matx alaplap?
24.4x24.4 a lap mérete.
-
kisza25
félisten
eh tehát akkor inkább a hagyjuk kategória
na akkor marad a Silverstone sg05 kuckóm, de akkor teljesen más lesz bele a hardver is -
kisza25
félisten
nos akkor szerintetek elég a ház 200W-os tápja, mert erre még nem kaptam konkrét választ
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #16322 üzenetére
Jah, így már más, azt hittem a tarajos sül jellegű hűtőbordás.
-
kisza25
félisten
mondjuk ha lemérnénk biztos, hogy nincsen 35W különbség a kettő között, 400Mhz a CPU részén és 40Mhz a GPU részen és ennyi, amúgy biztos tolerálna némi alulfeszelést a CPU rész én a GPU-t szeretném 1Ghz-re feltornázni, mert az a gyenge része a dolognak, a CPU 3,8Ghz-en bőven kihajtaná tuningolva is, na meg teljesen egy árban vannak, ez később az eladhatóság miatt sem mindegy
Mercutio_: a gyári hűtő nem tudom milyen, de egyelőre azt fogom használni, gondolom az nem lóg túl a felfogatáson, a memóriából direkt olyat kerestem amin kicsi a hűtőborda ,akkor szerintetek elég lenne hozzá a táp? -
kisza25
félisten
-
törölt tag
koszi mindharmotoknak a valaszokat.
az ssd-t azert szerettem volna bele, mert mindig az szokott lenni h amikor elmondjak h mire kell a gep, legtobbszor kiderul h 'hat igen, de meg erre, erre meg erre is akarjuk hasznalni', marpedig amint akarmilyen programokat is akarnak inditani, az 5400-es wd nem lesz egy szelvesz. az mar soxor kiderult h a felhasznaloi elmenyben a boot ido es a progik indulasanak ideje rengeteget szamit, abban pedig meg egy 32G-s ssd is eleg jo.
en eredetileg egyebkent is i3-3220t-vel terveztem a gepet
de a koltseghatekonysag miatt lett g1620/g2020
a g1620 melle pedig azert gondoltam a diszkret vga-t, mert nem bizom a celeronokeban. folyton csiszolgatjak a videolejatszast a programok, jonnek az ujabb algoritmusok, stb es nem szeretnem ha bizonyos videok akadnanak vagy nem lennenek eleg szepek.linux lesz rajta. az en gepeimbe ugyan legtobbszor ati videokartyat valasztottam (es amd processzort), de klasszikusan problemamentes az intel+nvidia kombo szokott lenni. altalaban
banzai,
&rew -
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #16295 üzenetére
A 3D nyomtatott részelemek az én fantáziámat is felettébb birizgálják. Mértékkel, a megfelelő helyeken alkalmazva teljesen profi, gyárinak tűnő házat lehet velük otthon készíteni. Persze az árszabásnak még mindig bőven van hova mérséklődni.
-
F34R
nagyúr
Ennek oromere johetne mar a egy Kabini-s lap is nem igaz hogy a Computex-ig varni kell a reszletekre.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16299 üzenetére
Nekem az asztali gépen a rendszermeghajtón 25GB-t foglal a Win7+full Office+minden szir-szar kisebb program, természetesen virtuális memória és hibernálás tiltva
htpc-nek bőven elég 4GB ram, sose fog elfogyni
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16302 üzenetére
Ez megint a felhasználástól függ. Egy normál használatú gépnél (semmi fotó/videó szerkesztés/vágás, semmi játék) 4 - de szerintem akár 2 - gigával is elvan virtuális memória nélkül, 24/7-es üzemhez vagy türelmes felhasználóhoz meg a hibernálás nem kell. 2 GB ramnál ez a kettő letiltása hoz 3-5 GB szabad helyet. Szerintem megéri ha szűk a hely. Most már én is lezártnak tekintem. Písz.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16297 üzenetére
Házimozi+fényképtároló felhasználásról volt szó, nekem ez egyféle HTPC+NAS kombóra utal, utóbbi funkció csak a fényképek tárolását (megosztását) szolgálja. Ezt figyelembe véve nem kell szinte semmi plusz program a Windows mellé, csak az alaplap és a dVGA driverei (képminőségben jobb lehet egy alap nV vagy AMD (ATi) az Intel IGP-nél), valamint egy filmlejátszó program (mondjuk XBMC). Mint írtam, láttam már 20 GB-os vinyón Win 7-et úgy, hogy mellette 1,5 GB szabad volt. Ha a 30/32 GB-os SSD-n akár 25 GB-os partíciót hozol létre (a 20 % így teljesül), akkor is ráfér ami kell. Értelemszerűen a virtuális memóriát és a hibernálást célszerű letiltani, ezzel rengeteg helyet lehet nyerni.
Az hogy kinek mekkora SSD kell... Nekem a "nagy" gépben 128-as van, 100-as partíció van rajta, annak a fele szabad úgy, hogy még játékok is vannak rajta. A HTPC-ben 64-es van, 50-es a partíció, 20 GB szabad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- ZIDOO médialejátszók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SkyShowtime
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest