Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtsdexter
csendes tag
Sziasztok.
Nem rég álltam neki egy SR 50 Minarelli AC (94) felújításának és rendbe tételének. Nem egy versenygépet, inkább egy tartós "menekülő"-s gépet szeretnék össze rakni. Már most vannak problémák természetesen, úgyhogy megbombáználak benneteket, hátha találkozott már valaki ilyennel.
Első apróbb érdekesség, azaz "olaj visszajelző szondán" mért 24V feszültség. Kapott egy teljesen új kábelezést, szálanként újra húztam mindent, sajnos csomó csatlakozó nem szabvány, vagy már nem használják, ezeket úgyhogy azok helyettesítő cserére kerültek. Ez lehet annak következménye, hogy a korábbi 134563 tulajdonos levágott, felrakott, kivett, betett kábeleket, még szerencse, hogy nem testelt csak a "fékkarok" a "lámpa kapcsoló" ami egybe volt már forrasztva és még sorolhatnám.
Második neki futás az önindító probléma volt. Állítólag nem működött vagy túl gyenge, hogy meghajtsa a 70cc-t. Kábelezés után ez is rendbe jött, viszont állandóan átpörgött. A "berúgóköröm" és a varió külső szíjtárcsa is hiányos volt úgyhogy ezeket kicseréltem (sajnos nem gyári minőségre) így a 4 alkalom után le kopott a berúgóköröm, a rosszabb viszont az volt, hogy belemart a Varió tárcsába. Újra kuka.
Amikor ezeket cseréltem vetetem egy pillantást, a szabadonfutóra és az önindító fogazására, megvolt a hiba, csere. Végre önindító is működik.Másik nagy dilemma a sztenderd, jelenleg oldal kitámasztó van rajta, amit mielőbb cserélek, középre, mivel meglazult, és simán lefekszik a motor ha kicsit sem vízszintes felületre rakom. Ennek a bal tükör látta kárát, majd a hátsó fékkar. Se baj, új betét, új kar, új bovden. Úgy is szegénykedett a dobfék.
Eljutottunk napjainkig a rengeteg hiba orvoslása után ideje belenyúlni kicsit komolyabban. Blokkot szét!
Az hogy amikor lehúztam hengerfejet picit kormos volt a hengerfej az még hagyján, a dugattyú a szivárvány színeiben pompázott (Egy kovácsolt vas Sprot Malossi dugattyúról beszélünk) persze csak miután kivakartam a kokszból, az egyik dugattyú gyűrű önálló életre kelt majd elrepült, az egyik csapszeg zégere pedig elment megkeresni. A henger falban látható mély karcok már sejtették ez nem lesz olcsó ismét.
Az első probléma és fejtörést a gyújtás alap leszedése jelentette. Mire a Google és Youtube virtuális tanácsadó megadta a választ eltelt pár "most ba**om szét az egészet" ... meg "hol a flex ..."., sikeres levétele után apróbb örömöm szintén nem tartott sokáig, a blokköntvény szét szedése újabb komolyabb fejtőrést okozott. pedig, egy gumi kalapács és simán szét mászik (na ezért is kellet kicsit googleznom
). (1 óra aktív mért nem mész el az any**ba után). Ez is megvan, jöhet a főtengely és csapágyak. A szabadon futó felőli oldal maradt az öntvényben, ezt simán ki lehetett ütni. Na most maradt a főtengelyen egy ajándék csapágy aminek már akkor olyan hangja volt, mintha homokot szórtak volna bele. 2 féle csapágy lehúzóval és különböző módszerekkel próbálkoztam mind kudarcot vallott így elküldtem a gépészéknek: van egy ilyenem meg egy tálca Sopronim, egy kérés a főtengely egyben maradjon. Szaki ránéz, hozott egy ipari fűrészlapot, 2 perc alatt le kocogtatta... Ennyit tudtam mondani: Taníícsá mester!!.Na van egy főtengelyem mint kiderült kár volt vele vacakolni van a fogazáson egy merőleges kopás, feltehetőleg a szabadon futó megette azért is pörgött át, továbbá, a hajtókarral olyan testkörzést tudok csinálni, amitől már nekem is megfájdul a derekam. KUKA!
- Új főtengely,
- Malossi Hengerfej szett 70ccm és 40.00mm-es dugattyúval 10-s csapszeggel
- SKF Explorer 6204/c3 102N és 207N (14k/perc)
- SKF HMSA10RG 139M és 300K szimeringek (12K/perc),
- Új varió, új körmök, és berúgó szerkezet tömítések.
- Teleszkóp szimeringek új olaj (Fork Oil 10W) (itt sajnos nem találtam mennyiségi adatot így azonosan keménységre nézem)
- Új hátsó rugó (ebből még nem tudom mit)
- Dellorto PHBN 17.5 karbi (látható hibája nincsen, és korábban sem volt vele gond kivéve a beállítását, mivel vissza ment a légszűrőbe a benya)
- Olaj szivattyút nem kap, sok vele a gond.
- A kuplungban és házában nem láttam semmi hibát, szimeringet és tömítést olajat kicseréltem.
- Új karbon szíj
- Új gyári cuccok: CDI, Index relé, Relé, Feszültség szabályozó, új lámpa kapcsoló.Egyenlőre kormány csapágyhoz nem nyúltam, nem érzek benne kotyogást.
Esetleg valami ötlet amit ki felejtettem?Kérdés:
- Milyen motortömítőt használjak?
- A gyújtás alappal lehet gond, ha villódzik a lámpa?
- Gyújtótrafót cseréljem?
- Állítólag össze szerelésnél, érdemes a dugattyú és henger közé kis motor olajat használni?
- Milyen motor olajat használjak (Benzin keverék) Repsol 2T full szintetikus volt hozzá sárga dobozos (pontos típusát most nem tudom) de állítólag nem ég el rendesen, azért is kokszosodott el a hengerfej és dugattyú?
- NKG BR7HS-t a gyárija, de télen 8, nyáron 9-s fűtőértékű kellene ez lehetséges? A másik, hogy az NKG-nál állítólag fordított a hőérték számozás?Köszi, hogy végig olvastad, és a válaszokat is előre!

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). (1 óra aktív mért nem mész el az any**ba után). Ez is megvan, jöhet a főtengely és csapágyak. A szabadon futó felőli oldal maradt az öntvényben, ezt simán ki lehetett ütni. Na most maradt a főtengelyen egy ajándék csapágy aminek már akkor olyan hangja volt, mintha homokot szórtak volna bele. 2 féle csapágy lehúzóval és különböző módszerekkel próbálkoztam mind kudarcot vallott így elküldtem a gépészéknek: van egy ilyenem meg egy tálca Sopronim, egy kérés a főtengely egyben maradjon. Szaki ránéz, hozott egy ipari fűrészlapot, 2 perc alatt le kocogtatta... Ennyit tudtam mondani: Taníícsá mester!!.
nyogo83
sityupityu