Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
sziasztok, ezt néztem most ki. Szerintetek érdemes jobban megnézni? [link]
-
Pixx96
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem csak volt szerelőnél a motor és ő azt mondta karbi kéne rá azért nem indul. De én az úszószintre gyanakszok hogy azért nem indul de nem tudom én úgy emlékszek alapból feljebb állt az úszó mintha most lejjebb lenne mikor leveszem az úszóházat szóval biztos állított rajta.
Akkor pár tipp hogy miért nem indulhat 1 motor?Automata szívató jó.Jól is van beállítva igazából így kezdődött a baj vele.
Elmentem dolgozni kicsit darabos volt a motor vagy 2 napig aztán mikor jöttem volna haza már nem indul ha indult is csak felpörgött 2-3ms-re aztán le is fulladt.Elmentünk érte rá kb 2-3 órára akkor meg beindult 1 rúgásra nem mondom ez fasza.Másnap mondom kitakarítom a karbit levettem darabokra szedtem minden.Nem indult 2 napig szenvedtem vele 1x csak elindult.Na utána boltba elmentem vele stb..(kb ment 3-4km-et) Haza jöttem utána még félóránként megnéztem hogy indul-e tekert egyet azt az önindító indult ezt kb 3x néztem meg másnapra nem indul és azóta nem is indult el
kompresszió van bőven gyertyánál is meg a csonknál is szóval én is csak már a gyújtásra tudok tippelni ma max veszek új gyertyát bele bár 1 hónapos van benne.Ha netán még is gyújtás gond van akkor ott mit is kéne pontosan cserélni trafót?Benzin baja biztos nincs most Shell V-power nitro+ van benne ha ezzel nem indul semmivel 
Köszi a választ előre is

-
-
gabe_
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az az, amelyiknél a gyertya menetére rá kell tekerni egy hengeres bigyót? Mint az autóknál
-
-
gabe_
őstag
Mai eset: szép napos délelőtt, mondom megsétáltatom a robogót. Elindulás után 100m, leállt mintha elvettem volna a gyújtást. Lerázódott a gyertya pipa. Visszatettem, 20m múlva megint. Egész nyáron tán ha 3x lett levéve róla, tehát nem értem miért, de teljesen kilazult. Piszkáltam benne a kis drót darabot ami rögzíti, de csak rosszabb lett. 10 méterenként leesett. Addig szórakoztam, míg egy nálam lévő cipőfűfővel rögzíteni tudtam a vázhoz, hogy elvergődjek egy autós boltig, ahol vettem egy univerzális pipát 750ftért. Ott helyben kicseréltem, és gyí.
Még jó, hogy nem kellett sietnem sehova...
-
Micsurin
nagyúr
Miután elkapott az eső múltkor suliból haza... jobbnak láttam lemosni még ha egy kis porón kivűl nem is volt koszos (Marha kényes sajnos ez a sárga... ), még ha az estébe bele is szaladtunk. Ciripelés meg van mitől volt... feszítők lesznek cserélve meg elől egy lánc (Bár akkor már inkább mindkettő egyszerre...), most nem lett még, valószínű mikor hó végén a fűtőt garázsba költözik megrendelem a a KoreanBikeParts.com-ról (Hátha jól jön valakinek, Hyosung, Daelimmel foglalkoznak... robi és motorok ... minden. OLCSÓK (A két vezműláncot és feszítőt megúszom 45-ből... bár lehet eggyel erősebb D.I.D vezmű lánc jobb lenne... na erről majd beszélek a szakival.) és mindenhova szállítanak.és elmegyek Taschnerhez.
-
-
-
Narancs
őstag
-
Pete55555
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szia! Nincs meg sajnos...

-
Pixx96
aktív tag
Valaki tudna segíteni párdologban?
Mikuni karburatoron akarom az úszószintet beállítani (robogó) de nem tudom hogyan kell vagy mit kell nézni ilyenkor gondolom biztos van valami módszer rá.Illetve a rosszul beállított úszó az eredményezheti a motor nem indulását? Nagyon hálás lennék ha valaki segítene köszönöm előre is a válaszokat

Ilyen karbiról lenne szó!

-
válasz
22balu
üzenetére
Úgy akartam írni, hogy a Yamaha Axis-nak is voltak 90-es motorjai. Ugyanaz a motor van bennük. Van pl 50-es Axis is ami ugyanaz mint az 50-es Jog. Ezen egy nagyobb henger van és ennyi. És van gyárilag olyan változat ami azon a néven fut mint amit az adásvételire írtatok. Az 50-es Jog-okon nem 100-as óra van.
-
22balu
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
szoval szerinted ez olyan jog amibe axis motor van???
-
-
-
22balu
aktív tag
sziasztok
Vettem egy ismerosomtol egy yamaha jog ot . azt mondta hogy ez 90cm3...honnan lehet megtudni a pontos tipusat?mert szerintem inkabb 50cm..az igaz hogy siman megy 80km/h alattam.a km oraja 100ig van irva de gyanus nekem...yamaha sport jog al irtuk az adásvételit (sport edition felirat van rajta) .. motorszam: 3wf...
alvazszama: 3vr05....
van valami oldal ami alapján belehet azonosítani? a googleba hiába irtam be
köszi -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Néztem itt a közelben egy jó állapotú YAMAHA JOG 3KJ 50.000ft az ára ezt szerintetek mennyire jó? 183cm magas vagyok és 80kg munkába kéne járni úgy kb havi 320km-et menne mennyire lenne ez jó nem lenne kicsi nekem ?
héten megakarom nézni miket kéne megnéznem rajta? illetve mennyire ajánlott motor ez nem eszik sokat stb?Köszi a válaszokat előre is!

Üdv.
Pár kép róla:
-
Pete55555
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Volt egy bontott Jog-om, annak voltak pótalkatrészei, komplett zárkészlettel, gyújtás, tank, ülés. Meglesem meg van-e még.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Felhívtam a helyi (Monor) lakatosokat, kulcsosokat, nem tudnak segíteni.
Megpróbálok bontott zárakat beszerezni.
Van új szett 14.000 Ft körül, ha nincs más megoldás.
-
kaposznyak
aktív tag
Üdv.
Elhagytam a robogóm (Yamaha Jog3kj) kulcsait.
Kit keressek, mit csináljak?
-
Rico45
őstag
válasz
letepem
üzenetére
Suzuki sepia Karburátor (Mikuni)oldalába való.Valami melegítős dolog lehet ez.Üzemanyag előmelegítő.Valaki írta is asszem.Igaza lehet. De kell ez oda egyáltalán? :-)Egyik saru le volt szakadva,és mikor döccentem a mocival leteszelhetett mert lehetett érezni,hogy akadozva járt akkor a motor.
-
Rico45
őstag
-
forandor
tag
Ha az akku nem kap megfelelő töltési feszültséget (12V-os akku esetén: kb. 13.5-14V), akkor tönkremegy. Veszek új feszstabot, aztán meglátjuk meddig bírja, ha az is tönkremegy, akkor lehet generátort is cserélni.
Ha már így szóba jött: melyik utángyártott márka a jobb: RMS vagy Teknix?
Illetve: eredeti NGK gyertyákat hol lehet venni? (BR7-HS) Sajnos sok a hamisítvány. -
KisTé
tag
válasz
forandor
üzenetére
Sajna nekem műszerem sincsen meg nem tudom mi hol van nem értek hozzá nem szedtem még szét soha. Nemrég vettem majd jövőre nekifekszek mindennek csak nagyon jó lenne tudni, hogy ennyire szar akkuval vettem vagy maga a feszültségszabályzó vagy más tette-e tönkre az akksit mert ugye nem akarok majd párhavonta akksit vásárolgatni. Szívesen megmérném csak nem tudom mit hogyan

-
Narancs
őstag
"Progrip PG3000 páragátló lencse
-teljes páragátlást bíztosít, akár 0 fok alatti hömérsékleten is
-egyszerűen csak be kell ragasztni a bukósisak plexi belső oldalára
-bármilyen plexihez használható"Használ ilyet valaki? Mennyire működik?
-
-
Telda
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Görgő, szabadonfutó, aksi, ezek vagy picit olcsóbbak, vagy ugyan olyan árban vannak mint máshol.
Viszont kipufogóba gyapotot csak itt találtam 1500ért, annyit még adok érte. -
KisTé
tag
Valaki tudja, hogy hívják azt az alkatrészt ami a robogókba az akksit tölti ?? Lehet, hogy rossz az enyémbe mert mértünk feszültséget alapjárat közben igaz egy rossz akksi van most a robeszba nem tudom ez mennyire jó így...??? Olyan 6-10Voltig összevissza ugrált persze 10re gázadással ment fel. Nem tudom mi a neve gerjesztő vagy a tököm tudja hogy keressem

-
-
Telda
addikt
Átfutottam a boltokat amiket ajánlottatok, de ezek mind drágábbak mint az egü
. -
Telda
addikt
Köszi mindenkinek
. -
-
Rivaul
addikt
-
Telda
addikt
Hali!
Tudtok ajánlani valami jó webáruházat?
Pár apróságot kellene vennem, vízpumpa felújító, görgők, variátor csúszka, szíj.
Az egü nekem kicsit drágának tűnik. -
-
Onlány
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szeretném átolvasni. Köszönöm ezt az oldalt már én is megtaláltam egy kezelési útmutatót keresnék de látom nincs magyar nyelven. Tavasszal vettem egy ilyen robogót de aztán külföldön dolgoztam így nem tudtam használni. Gondoltam átolvasom, hogy legyen fogalmam dolgokról. Kezdő vagyok még az indítás is újdonság volt nekem

-
Rivaul
addikt
Nem robogó de ugyan azon elvű. 2t fűnyíró
Indításnál ment, majd dadog és nagy kék füst közepette leáll. Gyertyát kivettem és beköpte rendesen. Jól sejtem hogy az olajozás a ludas és tolja a hengerbe? ilyenkor mocinál mi a történet? Pucolás és olaj lekötése, külön keverés? Még nem szedtem szét mert apósnál van de nem 2 forintos darab. Neki nincs türelme és villanyt akar venni mert ez nem jó. Sztem viszont csak kis baki van vele. -
Onlány
tag
Sziasztok! Honda dio AF34 robogóhoz magyar nyelvű kézikönyv valahol fellelhető? Orosz és angol nyelvűt találtam de jobb lenne magyarul vagy németül. Köszönöm előre is.
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok!
Yamaha Jog3kj-be milyen akkut vegyek?
Most nincs benne.Jóféle kéne.
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Melóba járós Suzi Sepián cseréltem automata szivatót.Jó is lett indul szépen.Viszont találtam a fotón lévő csatlakozót ami sehová nem volt csatlakoztatva.
Vagyis csak az egyik oldala,a másik a piros sehova.
Mi lehet ez?A blokk felső részél volt .Vagy ez az olajpumpa csatlakozöja?Választ előre is köszi!
-
-
forandor
tag
-
Telda
addikt
Megfordult a fejemben hogy kicsit föntebb kellene váltani a 50ccm-ről és gondoltam szétnézek a hirdetések között. Szomorúan tapasztalom hogy a 125-250 kategóriában hirdetett robogók kb. 80%-ra nem hogy rendszám, semmiféle papír nincs hozzá, mindenki 50ként használja... Ráadásul minden második motor rom.
Ilyen 8-9000km-rel hirdetik a 96-01 gyártású gépeket. Hagyjuk már, nekem a körSRben óra szerint van 45ezer.
Jól meg kell gondolnom, nehogy csak egy pénztemető legyen. -
forandor
tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Ezzel kezdtem. Csak az akku feszültségét láttam. Rámértem akku nélkül is, hogy lássam mit kap. Alapjáraton 3V körül, pörgetve 7V körül ugrált. Ezért is ellenőriztem le a feszültségstabilizátort, melyet hibásnak vélek, ugyanis látnom kellet volna a dióda nyitófeszültségét, de mindenhol minden kombinációnál, polaritást is figyelembe véve szakadást mértem. Új fesztab vásárlását nem úszom meg.
Generátor szépen adja a feszt, csak furcsállom, hogy az egyik kimenete és a földelés között rövid zárt mérek, a másikon meg attól függ épp milyen kedve van. Erre vagyok kíváncsi, hogy ez normális-e? Mert ha nem, akkor hiába veszek új feszstabot, az is ki fog nyiffanni. -
mumtaz
senior tag
válasz
forandor
üzenetére
Ha nincsenek referencia értékek, akkor azért sokat mem ér az ellenállás méregetés.
Mérj inkább feszültséget az akkusarun alapjáraton és emelt fordulaton. Nézd a különbséget, valamint fordulaton gagyi multival 14V körüli feszültséget kell mérni. Ha nem változik, illetve megegyezik az akku feszültségével, akkor van gáz. -
forandor
tag
Sziasztok! megelégeltem, hogy nem töltődik az akku, ezért rámértem a feszstabra diódaméréssel. Az összes kombinációt kipróbáltam, de mindenhol szakadást mutatott a multiméter.
A generátor váltóáramú feszültsége alapjáraton 14-15V, finoman pörgetve, ahol már kezd fogni a kuplung, ott 20-30V fölé megy. A generátor kimenetére rámérve (ami belemegy a feszstabba) kb. 0.5 MOhm. Az egyik kimenet mindig rövid zárba van az alvázzal, a másik csak néha-néha.
Ez a rövid záras dolog, csak szerintem nem normális? Vagy ez így OK?
(97-es Aprilia, fekvő minarelli, 1 fázisú)
Szerk: Így utólag belegondolva, a tekercs ellenállása egy kicsit nagy, vagy a multiméter ennyire gagyi. -
Tomdriver
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
"Egyébként ha odáig jutottál, hogy a rendőr alvázszámot keresgél a motoron az már rég rossz.
"Nálam keresgélhet mert passzol, de amúgy jogos mert akkor nagyon bele akar kötni valamibe.

-
válasz
Tomdriver
üzenetére
Motorszámot nem igazán szoktak nézni csak alvázszámot. A biztosítási csekken is csak az alvázszám van rajta. Sok motoron két helyen is megtalálható az alvázszám. Ha lefestették akkor tegyék újra láthatóvá.
Egyébként ha odáig jutottál, hogy a rendőr alvázszámot keresgél a motoron az már rég rossz. 
-
Tomdriver
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Amúgy ha a szerv megállít és elkéri a biztosításról szóló passzust, összevet valami adatot a papíron szereplővel, mi a tapasztalat erről?
Alvázszám jó kiindulópont lehet, szokták azt ellenőrizni? Csak azért kérdem, mert haverom fiának motorjánál ezt sikerült frankón lefesteni, így abból semmit nem látni, bukta lehet.
-
válasz
kaposznyak
üzenetére
Simán. Személyes megkötéskor is csak tippelt adatok szoktak általában bekerülni.
-
Tomdriver
őstag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szerintem igen, alvázszám a fontos inkább, abból a gyártási év egyébként kiolvasható. (de típus függő hol jelzik)
-
Tomdriver
őstag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Simán alkuszon keresztül akár, én is így kötöttem Allianzal, ment minden simán, két héten belül küldték a kötvényt.

-
kaposznyak
aktív tag
Hogyan tudok leggyorsabban biztosítást kötni robogóra?
Gugli-n alkuszokat, árajánlat-kéréseket vagy kocsira kihegyezetteket találok.
Direkt link valami biztosítóhoz? Vagy személyesen hol? Uniqua, K&H?
-
Tomdriver
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Na ez a védelmi osztály az, amit minden sisak forgalomba hozatali engedélyéhez kötelezővé tennék, csak akkor lehet eltűnnének az óccsók, mert azokat tuti nem tesztelik.
Köszi a tippet, néztem az oldalukat ha minden igaz valami spanyol cég, és mivel a motorom is az így rossz nem is lehet.
-
KisTé
tag
válasz
Casoli
üzenetére
Nekem gyári Yamaha Jog ZR Evolution van és 85öt is mentem már vele és nem lejtőn bármikor simán hozza megy mint a golyó és 2literrel elvan szóval olasz robogó kanyarba nincsen hiába szép, persze a Runner-eket elismerem meg az SR Apriliákat is mert gyönyörűek és mennek is rendesen csak injektorosat ne vegyen senki mert ahhoz nagyon érteni kell, nagyon fasza csak írta mindenki ha baj van akkor kuka !
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver
üzenetére
Az a baj, hogy nem látunk bele ezekbe a sisakokba és csak a drágábbakról van részletes leírás. Így 20 - 50K közötti tartományban kaphatók közül senki nem tudja mennyire véd és úgy ahogy mondod, csak az éles bevetések tapasztalatai segítenek a választásban.
(#65214) sityupityu: Tudom, tudom és örülök hogy így gondolkozol (remélem a többiek is.!) és figyelmeztetsz másokat. Nálam az a helyzet, hogy csak azon a néhányunk által bérelt 900 ha erdőn teszem ezt, ahol vadászunk is és szigorúan a vadászati létesítmények ellenőrzésére - így már valamilyen szinten jogszerű. Ezt itt nem akartam annyira kibeszélni de a lightos túrázás esetemben ez.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Ne vazze!
Ezek szerint jobban körül kellett volna járnom a témát?
Nekem ez van. Ismeri valaki? Nem versenyhasználatra vettem persze, csak egy kis lightos erdei túrázásra.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kaposznyak
üzenetére
Épp erről beszélek... egy MT
FluxOptimus (nyitható) ... zárt téren az MT Blade SV ami szerintem a minimum.... -
Micsurin
nagyúr
válasz
kaposznyak
üzenetére
Ha gatya van... akkor nem hiszem, hogy ez óvná meg a fejed...

Nézd meg az MT-ket... Nem drágák és már egész elfogadhatóan teljesítenek a Sharp teszten! -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Aláírom. 22 éve Nolan-t hordok. Akkor lett egy N80-asom. Aztán 3 éve letettem, mert felhajtható állvédőst akartam. Akkor vettem egy Nolan N100E-t használtan. Azt használom jelenleg.
Bár nekem nagyon tetszett az a sisak, amit Lidl-ben árulnak hébe-hóba. Nyilván nem az a kategória, de amikor néztem, nagyon kényelmes volt, jól is nézet ki és jó volt a körítés hozzá. Nagyon tetszet és nem tűnt gagyinak.
Relatíve mondjuk könnyebb dolga lenne a halottkémnek, vagy a tűzoltóknak, mert könnyebb lenne lehámozni a holttestemről. -
válasz
kaposznyak
üzenetére
Volt különbség a két bukó között.

Egyébként azoknál a biliknél amit sokan hordanak tényleg többet ér, de normális bukó nem igazán van 40-50 alatt. -
kaposznyak
aktív tag
Ha azt veszem, hogy biciklivel is dombról lefelé megyek 40-et és csak biciklis bukó (vagy az se) van rajtam, tényleg előrelépés.
Bár ez a teszt nem Tornádó, de szemlátomást gyenge elég riasztó.
-
siti
őstag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Bogarak ellen mindegyik jó, Zetor ellen meg egyik sem. Érzésre döntsd el, hogy mivel találkozhatsz útközben. Amíg mások rohambilivel futnak, ahoz képest ez már egy életbiztosítás. Én csak azért ragaszkodnék márkáshoz, mert jobb eséllyel tudja az előírásokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kompresszió van bőven gyertyánál is meg a csonknál is szóval én is csak már a gyújtásra tudok tippelni ma max veszek új gyertyát bele bár 1 hónapos van benne.Ha netán még is gyújtás gond van akkor ott mit is kéne pontosan cserélni trafót?Benzin baja biztos nincs most Shell V-power nitro+ van benne ha ezzel nem indul semmivel
Tavaszig ki nem hozom a garázsból

"
nyogo83