Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
Extra nagy lett a pangás, lenne egy kérdésem.
Hogyan kell a karburátort helyesen beállítani? Tact-on most kísérleteztem, most nem áll le melegen, viszont szerintem kevés benzint ad indításkor, így hidegen többször meg kell rúgni (püröfög párat, és leáll). Gázt sajnos nem tudok húzni neki olyankor... Ja és hidegen elég masszívan füstöl. Gondolom sikerült túl sok olajat adni neki? Viszont melegen ugyanúgy (sőt jobban) megy. Most már kisebb a "holtpont" induláskor.
-
kcsa
veterán
Micsoda nagytakarítás a topikban...

-
Heffi
őstag
Sr 50 alkatrészbeszerzéshez nem tudtok valami megbízható olcsó forrást? Most épp a hátsó lengéscsillapító eresztette le a fáradtgőzt (meg az olajat).
Esetleg tudtok olyan rugós tagról, amitől kényelmesebb lesz a moci rugózása?
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Reverzibilis nyitási technikát mondj... (Hegesztés nélkül.
)
Amúgy köszi, lehet fújok rá WD40-et, bár nem tudom, hogy
hogyan fog eljutni a menethez. Egyszerűbb lenne legurulni
a szerelőhöz: ő tekerte be, tekerje ki... Csak bosszant, hogy
a manuál szerint ez otthon elvégezhető ~5 perces művelet.
Olaj is van, leeresztő tálat is szerváltam, de ez a csavar.
-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Igen, én már szétszedtem vagy 10*
A dugattyún van darabonként egy- de van amelyik brembon kettő tömítés -
urbanjozsi
senior tag
Kifutottam az időből.
Tehát van benne dugattyú, azon pedig van tömítés is. Ilyet nem találtam még...... -
golyani
addikt
válasz
urbanjozsi
üzenetére
szivároghat a légtelenítő csavar is akár, illetve a dugattyúknál is. vagy még a két oldal illesztésénél, de az durva lenne.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Ma észrevettem, hogy cseppent az olaj az első féknyeregnél. Kézzel az alját éreztem olajosnak. A kép alapján "csak" 2db kis tömítőalátét van a fékcsőnél. Ezen kívül jöhet máshonnan is olaj belőle?
Köszi
-
golyani
addikt
nahát akkor napi tapasztalat:
- RMS szíjat többet az életbe nem veszek. az elméleti 747mm hossz helyett kb 770-et mértem, illetve a 16,5 szélesség ~2-3000km után 15,8mm.
- visszaraktam a gyári yamaha szíjat 10k km-t futott és még 16mm a hossza meg ~753mm, illetve beraktam a 0,5 helyett egy 0,8mm-es hézagolót a fix tárcsa elé. az eredmény az lett, hogy másik szíjhoz képest találtam még 3-4km/h-t. így a korábbi 68-72 helyett ma 72-75 körül mértem android speedometerrel. -
DigitXT
félisten
Srácok! Ha hivatalosan csak 32 Nm-rel kell meghúzni az olajleeresztő kupakot, akkor hogy a faxba nem tudom megmoccintani sem egy 1/2"-os crovával? Be lett tépve nagyon? Mivel, légkulccsal?
Vagy csak be van rohadva? De hát tavaly volt olajcserén elvileg... Gondoltam, hogy "megkocogtatom" az elektromos légkulcsommal, csak az nem fér alá. Veszek majd egy kardáncsuklót, hátha, de elb*szni sem akarom, ha esetleg valamit rosszul csinálnék... Tippek jöhetnek!
-
golyani
addikt
emberek! mi a gyári szíjmérete a hosszú mina blokknak? csak mert találtam három értéket is: [link] és még a webshopokban található 16,5*747. a gyári szíjat lemértem 10k km után ~755mm hosszú. ha lehűl a blokk megmérem a most benne levőt, aztán egy cserét eszközölök a régire, mert gyanús nekem, hogy az rövidebb.
-
javorszky
tag
Igen napi használatban van.Egyik estéről csinálta másik reggelre.Este még motoroztam vele vagy 20-25 km-t.
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Pontosan így történt. A múltkori 125 4T-vel sem hagyott le nagyon, most is maximálisan figyelt rám. Az meg nem zavar, hogy néha elmegy mellettem, sőt... Jót gurultunk, szépjuhászné úton szerintem is a "maximális" tempót nyomtuk (mármint ami a biztonságot illeti).
SymbianOS: Kicsit úgy érzem kisebbségi komplexusod van azért, mert 50-es roxival mászkálsz... Hát a Tactom még lassabb
Lehet, hogy viszi a 60-70km/h-t, de kényelmesen 55 max. 60 óra szerint (1-2km/h-t csal). De engem nem érdekel, ha együtt megyünk ki, megvárnak, én meg majd húzom neki. 
Más: Szombaton az esőre való tekintettel elkértem rokonoktól a CC-t. Így 1 napot állt a robogó. 7-8 rúgásra gyönyörű füstfelhővel indult. Utána végig tolta a vastag füstöt. Csak akkor múlik el, ha terhelésen bemelegítem. Most erőt vettem magamon, állítottam az alapjáraton (megemeltem), így ma reggel volt túl magas a szivatós alapjárat (ezek szerint nem szívató lesz a gond, az működik). Az előző tulaj azt mondta, hogy úgy állította be, hogy bejáratásnál maximális olajzása legyen. Ez most ugrott be. Okozhatja az általam leírt hibát? Köszi

-
wolfnet
tag
Ez ugye nem egészséges.
Minden motoros bemutató végén divat eldurrantani a gumit a közönségnek, mert akkor van a legnagyobb taps.
De amit kiáll a technika a háttérben az durva. 
-
javorszky
tag
Sziasztok vettem egy piaggio nrg extreme robogót.Idáig nem volt vele semmi gond,most hogy reggel hidegebb lett nem indúlt be csak a 7-8-ik inditásra.Azt hittem be se fog indúlni.Tud nekem valaki segíteni,hogy reggel hogy kell inditani hogy beindúljon.Hátha van valami fortélya amit én nem tudok.Vagy mi lehet az oka annak,hogy hidegen nagyon nehezen indúl be.
-
Heffi
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Csak a szívómembrán formájából gondoltam.
Mindíg belekeveredek a motorfajtákba. Ezt a képet szoktam elővenni, ha nem jut eszembe milyenem is van.
Az enyém a középső. -
Heffi
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
A Ditech változaton is van ilyesmi, kicsit hosszabb tán és nem karburátor van rajta, csak egy folytószelep. Szerintem a működésből adódóan a motor nem is lenne annyira érzékeny a fals levegőre, mint a karbis.
SymbianOS: Látom karbonlapos a tied is. Hogy sikerült eltüntetni a rést, illetve milyen vastagok a lapok?
-
molnarpeter
nagyúr
Ez a kompresszióvégnyomás, a gyári érték meg a térfogatból van kiszámolva - nem ugyanaz. Nekem pl. fojtott simson hengerrel, durván 20k km van benne, és 1,1 MPa értéket produkált, a sűrítése valahol 1:8-9 körül van. (Kilőtte az egyik ftgszimmeringet, és kerestük a hibát, először a hengerben, szóval ezt is megmértük.)
-
-
Heffi
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Amikor 7 volt benne, meg lett furatva. Fúrás után 6. Nem a kopás volt a hiba, hanem a szívómembrán. Azóta használtam 4500 Km-t, és eltört a szívómembrán. Most karbonlapokat tettem rá. Kompresszió maradt 6. A motor 90-t megy 2,2-es fogyival. Hogy dolgozna, ha nagyobb lenne benne a kompresszió?
-
Heffi
őstag
Üdv!
Tudja valaki, hogy hány bárnak kellene lenni a kompressziónak egy SR50 Ditechtben? Azt tudom, hogy a gyári kompresszió arány 13,2:1, de mit kellene mutatni a kompressziómérőnek?
-
wolfnet
tag
Érdekes összeállítás.

-
golyani
addikt
válasz
barack1997
üzenetére
tessék itt vannak egy totál gyári motorra vonatkozó adatok.
-
AndrewTdi
addikt
#38818) Dealer95 : 33.600-ért is találtam ZX-et
-
Dealer95
őstag
válasz
barack1997
üzenetére
-
Grillo
őstag
válasz
Weeman1
üzenetére
Hát, akkor egy cipőben járunk. Boltban típusspecifikus dolgokat nem nagyon fogsz találni, burkolati elemeket el is felejtheted. Ebay-en van sokminden, de nem olcsó, és elég változó a kínálat. Olasz webshopokban van még alkatrész, de ott sem olcsó.
Mivel ritka, keveset bontanak, és onnan is gyorsan eladják a jellemzően hiányzó dolgokat.
Keress rá vaterán, képesmotoron, expressz, duen. Én sajnos nem sok mindent találtam.Vizes vagy levegős?
-
Weeman1
veterán
Sziasztok
Vettem olcsón egy Aprilia Guliver-t.
Pár dolog hiányzik sajnos róla,nem tudtok olyan helyet ahol tudok hozzá venni esetleg bontott dolgokat?Üdv
-
-
válasz
DigitXT
üzenetére
8200 fölé nem tud pörögni, ott csont gázon megy. Úgy kértem a motort h tartós legyen. Ne forogjon szét.
El lett mondva, hogy vagy nagyon megy és X km után kuka, vagy nem megy és sokkal többet elmegy. Én az utóbbinál maradtam. Minden olyan lett amit kértem. Szó szerint. Amúgy Leovince TT -
maszekember
aktív tag
-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Fene tudja, simán lehet hogy velem van a gond, Leonardon is zsibbadtam anno.

A kuplung/szíjra visszatérve meg: az utóbbi napokban többször volt hogy lassú haladásnál (araszolgatás jellemzően, amikor leold a kuplung néha-néha) akkor visszagyorsításnál nyekergett, ezért gondolok inkább kuplungra. Nemsokára jönnek a rosszabb idők, akkor szétszedem. Addig úgyis kibírja, csak a tudat zavar inkább

-
molnarpeter
nagyúr
Amikor haverokkal mentünk ki környéki gurulásra terepen 400-tól 50-ig (én utóbbi, és alig motoroztam pár hete talán, kb. kanyarodni nem tudtam
), akkor is bevártuk egymást, nem volt durva széthúzás, inkább csak a tudásom miatt. Ma már szerintem egyben mennénk. -
DigitXT
félisten
Nekem is ezt csinálta terhelésre: szerintem csak elmelegedett.
Persze ha holnap is megmarad, úgy lehet, hogy "kuplung gond"
lesz, bár azt nem hiszem, hogy úgy járnál, mint én, hogy törött.Amúgy meglep, amit írsz. Olyan kényelmes fotelnak néz ki.

A Maján semmi gondom nem volt az üléssel, igaz csak 120 km
volt egy út, de aznap jöttem vissza (pár óra elteltével) ugyanúgy. -
kcsa
veterán
No, tegnap és ma lenyomtam egy 2*170km-es utat. (mármint tegnap oda, ma vissza). Ennyire tán még sose fájt a s.ggem

Odafelé utolsó öt kilométeren minden elképzelhető és elképzelhetetlen KRESZ és egyéb szabályt megszegve már gyakorlatilag féloldalasan ültem. Visszafelé már kemény voltam, és kitartottam

Két dologra jó volt: most tényleg ki van kormolva az eddigi gyakorlatilag kizárólagos városi használathoz képest. És most már tudom hogy lejtőn lefelé megy 140et a Satelis
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cserébe szerintem bekövetkezett az, amit már vártam: vagy kuplung, vagy szíj megkopott, elég lustán indul

-
szerk: nehogy tiltsanak!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
értem. Youtube-n kerestél már szerelést róla? Biztos tudod hogyan kell, nem azért kell keresni, hanem mert ott szoktak mondani pontos méreteket is. 

(Kardáncsukló és "ütögetős" nyitás?

Az enyém a középső.

És még néger is vagy: ne fokozd!
nyogo83
sityupityu