- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunpower
tag
válasz
Avermedia_hu #10009 üzenetére
Lehet hogy ez lenne a megoldás?
Az Avermedia-t már úgyis megszoktam, jól működik, könnyen kezelhető.....Szerintem megreszkírozok egy ilyen kártyát!
Remélem a DVB-C-s beállítása sem lesz nagyon durva.
Hol és hogyan lehetne esetleg hozzájutni? (Ramiris ugye nagyker....)Köszi előre is!
sun
-
sunpower
tag
válasz
#65675776 #10001 üzenetére
Ez nem hangzik túl jól, hogy egy szoftver béta verziója ad lehetőséget egy olyan funkció elérésére, ami a herdverben benne van.
Annyira azért nem értek hozzá, hogy elmélyülten "paraméterezgessek". Jelenleg egy USB-s Avermedia hybrid ultra működik nálam analóg kábelen, idestova 5 éve, XP és W7 alatt, de eddig szikra hibája nem volt sosem.
Ezek szerint ez a DVB-c-s dolog még vagy nagyon gyerekcipőben jár, vagy valamiért nem csípik a gyártók, hogy nagyon fejlesztgessenek. Vagy még nincs eléggé szabványosítva? Magyarul egy mezei júzernek nem annyira ajánlott dolog.Valamit pedig vennem kell, mert amíg nem tapasztalom meg és nem látom a dolgokat, addig csak mások véleményére vagyok utalva, ami szubjektív.
Mindenesetre minden véleményből lehet tanulni és lassan összeszedni a morzsákat........Köszönöm, hogy leírtad/megosztottad a tapasztalataidat!
sun
-
Avermedia_hu
senior tag
Hölgyeim és Uraim!
Jó hír:
2-3 hét múlva megérkezik pár darab A717 az országba. (Ramirishez)
Avermedia A717 Aver3D Quadro HDTehát lesz DVB-C tuner az Avermedia kínálatában.
A kezdeti alacsony darabszámok miatt, némi lokalizációs problémába ütközöm.
A "Russion only" kifejezés a globális weboldalon azt jelenti, hogy a csomagolás orosz piacra lett tervezve. (természetesen a törvényi előírásoknak meg fogunk felelni)
Én bízom a termékben és a magyar piacban, hogy rövidesen Európai és főleg magyar csomagolása legyen.
De értékelni fogok minden támogatást (főleg viszonteladók részéről) a fórumban, a konkrét rendelési darabszámok felmérésében.Köszönettel: Attila
-
törölt tag
válasz
sunpower #9990 üzenetére
Véletlenül van egy TerraTec DVB-C tunerem. Amit tudni kell, hogy a HomeCinema csak az utolsó (illetve már az utolsó előtti is) beta-ban ad lehetőséget DVB-C hangolásra. Ráadásul a DVB-C hangolása nem olyan egyszerű dolog, mint az analog vagy DVB-T, hogy elindítod és kész. Paraméterezni kell, sw függő, hogy mennyire. A HomeCinema-ban ez nagyon egyszerű. AVeR MediaCenter-ben több paramétert kell megadni, és ha csak az egyik nem jó, akkor vagy nem talál semmit, vagy mindent megtalál 3-4 példányban. Szóval leginkább user error a dolog.
Arra mondjuk nincs lehetőségem, hogy minden létező TerraTec tunert kipróbáljak, nem vagyok milliomos. Persze ha a TerraTec-től megkeresnének, hogy itt egy rakat tuner, próbáld ki őket, hát nem tiltakoznék.
Egyébként a DVB-C tunerek valamiért rasszisták. Eddig amelyikkel volt dolgom mind összeveszett valamelyik másik tunerrel. Az A717 miatt át kellett rendezni a gépem, különben nem látszott a PxDVR3200 H, a TerraTec miatt meg ki kellett venni egyelőre az E900F-et, mert ha bent van, akkor a HomeCinema kékhalállal megfő. Mondjuk lehet itt is csak egy kis rendezkedés lenne szükséges, de nem volt hangulatom rá eddig.
-
azbest
félisten
-
sunpower
tag
válasz
#65675776 #9988 üzenetére
A visszavitelek okára a DVB-C-s tuner rész használhatatlanságát mondta.
De kifejtette azt is, hogy valamit tudhat a Terratec, mert ezeket a tunereket kérdezés nélkül cseréli.......... Elmondása szerint a 2.-3. próbálkozásra jó szokott lenni, ha addig nem unja meg valaki.Természetesen nem tudom hogy ebből mi az ami igaz (a visszavitt darabszámok igen, mert az láttam a monitoron), de mindenesetre erősen elbizonytalanított, hogy Terratec DVB-C-s tunert vegyek.
Az a legnagyobb probléma, hogy alig lehet itthon kapni ilyeneket és a választék is kicsi!
Ezért tettem fel a kérdést a tapasztaltabbaknak, hogy kinek mi működik DVB-C tunerként és mik a tapasztalatok hardver és szoftver téren.
(Annyira azért nem olcsó, hogy kísérletezzek a típusokkal, melyik a nyerő.....)Eddig nem jöttek válaszok. Senkinek nincs USB-s DVB-C tuner a gépén?
Előre is köszi a válaszokat!
-
sunpower
tag
Sziasztok!
DVB-C tuner ügyben kérdezném az okosabbakat, hogy ki mit ajánlana. (Több száz hozzászólást olvastam el de elég nehéz dió)
A 14. ker.-ben lakom, kábeles tv meg net van és a szolgáltató digitálisban is tolja az adást kódolatlanul, így szeretném azon nézni.
Jelenleg egy Avermedia Hybrid Ultra USB-m van, ami tökéletesen működik évek óta, de sajna nem tudja a DVB-C-t.
Ha lehetne akkor USB-s tuner érdekelne a mobilitás miatt.
Néztem Terratec cuccokat, de amikor elmentem az egyik üzletbe és rákérdeztem hogy mik a tapasztalatok vele, akkor azt a választ kaptam, hogy felejtős, mert 53db eladottból 48-at vittek vissza.Ezt egy nagykeres ismerős is megerősítette minden terratec termékre. Tehát terratec ezek szerint kuka. (Pedig azt hittem hogy full extrás cuccokat gyárt)
Maradt a Technisat Cablestar Combo HD CI típus, ami elérhető magyarországon.
Elsősorban olyan érdekelne, akinek használatban van ilyen cucc a gépén és tapasztalaból beszél (hardve, szoftver, használhatóság,.....).
Ha esetleg valakinek más típus van, de bevált (DVB-C, USB, elérhető az országban), akkor azokat a véleményeket is szívesen várom!
Az is érdekelne, hogy a régi analóg Avermedia és egy új DVB-C-s tuner együtt használható-e a gépen? Nem vesznek-e össze szoftveresen, vagy a driverek?Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
üdv
sunpower -
stan_smith
csendes tag
Technisat CableStar HD 2 nevében a 2-es azt jelenti, hogy 2 tuneres?
Tehát tudnék egy frekvencia egy csatornáján felvenni és egy eltérő frekvencián timeshiftet használva nézni egy másik csatornát?
DVB-C -s kell
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#65675776 #9919 üzenetére
A másik tunerem Hauppauge PVR 500
(#9922) CoolBoy323
Attól függ, hogy mire akarod használni
A mostani antennád, ha be van dugva a tv be és semmiféle kiegészítő nélkül jön egy halom csatorna akkor az analóg.
Ha digitálisan is akarsz venni, adást, akkor lehet azt ami a levegőben jön DVB-T
És azt ami kábelen jön, de csak akkor ha nincs kódolva, jelenleg a digi-n és egyéb kistérségi szolgáltatókon kivül mindegyik kódolva van.
kábeles digitálishoz DVB-C kell, olyan tunerről ami egyben mindegyiket támogatná beleértve esetlegesen a digitális műholdat nem tudok. -
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #9922 üzenetére
Ha kábeles digitális és analog kell, akkor DVB-C analog hibridre lesz szükséged. Az meg 30k.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #9900 üzenetére
A földhurok a nem megfelelően kialakított védővezető rendszer (ha jobban tetszik földelés) miatt alakulhat ki. Ilyen esetekben a védővezetőn keresztül jut a rendszerekbe hibajel. Emiatt rázhat pl a koax.
Védekezni nem nehéz ellene, valamelyik koaxba be kell építened egy leválasztót. Persze homemade is megoldható, valamelyik tuneres topicban le lett írva.
E900F-ből mennyi van az országban?
CoolBoy323: A Leadtek kínálatát felejtsd el ha DVB-C-t akarsz nézni. Nincs ilyen tunerük. (Arról, hogy az országban szinte semmilyen termékük sem kapható jelenleg csak és kizárólag a két disztribük tehet. Azok az állításaik, miszerint a termékeik mindegyike kifutás alatt van rémhír, csak Ők terjesztik! Nem értem miért nem bontják fel a szerződésüket a gyártóval ha nem akarják forgalmazni a termékeiket.)
Hauppauge WinTV HVR-930c, ez tud DVB-C-t is kezelni. Laza 30k az ára.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
CoolBoy323 #9901 üzenetére
Digitális kábeles, tehát DVB-C tunerekkel kapcsolatban keress vissza ebben a fórumban.
Ebben a hónapban minden lehetséges ajánlat megjelent itt.
Avermedianak jelenleg nincs DVB-C tunere.
-
qfm
őstag
Sziasztok,
keresek olyan pci-os, vagy usb-s tunert, ami képes dvb-c-t kezelni (digi), nem kell külön kábelezéssel szívni, hogy hangja legyen (pci esetén), és jól használható szoftver jár hozzá, vagy szerezhető (leadtek tv2000 xp expert-hez vagyok szokva)
Láttam a korábbi linket az ajánlott kártyákról, de a sok külföldi oldallal, ismeretlen névvel, nem tudok mit kezdeni, főleg hogy szoftveres oldalról sem ismerem őket. Olyan kellene ami itthon beszerezhető boltból.
-
zichie
senior tag
válasz
Lalikiraly #9874 üzenetére
Digikábelhez nem kell dvb-c tuner, hanem ajánlott. Ez olyan, mint a dvd és a vhs esete. Lehet nézni ugyan azt a filmet vhs-ről vagy dvd-ről is, csak az utóbbi jobb minőség és talán kényelmesebb is.
UPC Digitalhoz nem lehet dvb-c tunert használni, mivel a UPC gondoskodott arról, hogy ne lehessen. UPC esetében egy kivétellel az összes digitális adás kódolt. Az előfizetői kártya csak a UPC boxában működik. A UPC ezzel a technikával gondoskodik arról, hogy a PC-be csak analóg jel juthasson, azaz ebben az esetben csak analóg tuner használható. Ezzel sajnos le kell mondani a közvetlen digitális rögzítés előnyeiről, mivel a szolgáltatónak ez külön érdeke.
Összefoglalva UPC-hez csak analóg tuner jó, amivel lehet rögzíteni, nézni az analóg adásokat vagy a mediabox digitálisról analógra alakított jelét lehet visszadigitalizálni, ha a tunernek van videóbemenete is. DVB-C tuner tévénezéshez nem használható UPC esetében, másra viszont igen, pl. jelszint mérésre vagy pl. a csatornák bitrátájának mérésére, transport stream analízisre... stb, sőt még az EPG is megy vele.
-
Lalikiraly
addikt
Sziasztok.
Ha jól értelmezem a leírtakat csak a Digikábelhez kell DVB-C tuner.
De nekem UPC Bronze csomag van és sima coax kábel jön be.
Ehhez viszont melyik olcsó alap tuner jó?Sokat visszaolvastam de már végképp megzavarodtam...
-
azbest
félisten
ha véletlen digi kábeltévé lenne, akkor ha sikerülne olcsóbban találni dvb-c boxot, az jó ajándék lehetne (nem hallani arról a típusróül, amit 10 alatt is árultak, 40 alá azért talán beférnek). Ahogy neten rákerestem már a dvd felvevők is mintha kifutottak volna, úgy látszik az analóg eszközök lassan kihalóban vannak (bár kábelen még biztos lesz analóg jel jó ideig). Persze ha digi kábele van és újabb lapos tévéje, akkor még az is lehet, hogy az eleve kezelné a dvb-c-t külső box nélkül is
-
r3v0Lut10n
senior tag
Ilyesmikben gondolkozzak, vagy mivel kábelen akarom (be van húzva egy korábban használt sima koax) DVB-C kell mindenképp ? DVB-T az csak földfelszíni ha jól tudom, ez kábelen jövővel nem is tud mit kezdeni ?
-
r3v0Lut10n
senior tag
Digi-hez keresek belső (pci, pcie) vagy külső (usb) tuner DVB-C vételre. Lehet kapni olyat ami működik rendesen Wind7 64 bit alatt ? (8g ram miatt)
-
zichie
senior tag
válasz
Flashget #9829 üzenetére
Cablestarhoz nincs 64bites driver?
Magyarországon valóban kicsi a választék dvb-c tuner ügyben és ami van, az is drága. Én pl. a héten a Media Markt-ban láttam most egy dvb-t dvb-c analóg hybrid usb tunert, de horror ára volt. A pontos árra nem emlékszem, de 30 és 40 ezer között volt, ami irreálisan magas.
Egyébként mi a gond az usb-s dvb-c eszközökkel? Nekem kifogástalanul működik, több órányi felvételt csináltam már vele hiba nélkül. Egy full transport stream gond nélkül átmegy usb-n. Mitől megbízhatóbb egy PCIe vagy egy PCI, mint az USB-s? Nekem pl. fontos szempont volt, hogy ne csak egy pc-ben tudjam használni, hanem az asztalin és a notin is.
Értelemszerűen nem a magyar kínálatból kell dvb-c tunert beszerezni, hanem külföldről. Én ebay-en megvettem, másfél hét után megjött, beüzemeltem és használom, ennyi... Mégy csak ki sem kellett érte itthonról mozdulnom.
Több dvb fórumot olvastam és úgy tűnik, hogy megpróbálják elrettenteni az embereket attól, hogy dvb-c tunert használjanak, ami elég szomorú. Az ok, hogy upc-nél nem megy, amit több helyen leírnak, de itt sem azzal kéne foglalkozni, hogy siránkozunk azon, hogy nem megy, hanem összefogni és megoldást találni rá, hogy menjen. Persze ez már nem egyszerű dolog.
-
Flashget
félisten
válasz
Vartanus #9827 üzenetére
(#9822)
én 2009 óta kerestem digi kábelhez PCI tv tunert amihez van win7 64 bites driver..Mo-n nem kapsz.
Majd talán az avermedia A717 tipus ha árulni fogják..de az húzós áron lesz dupla annyiért mint amiért keresel.
USB-s DVB-C tuner van magyar webshopokban de csak 1 fajta. -
Flashget
félisten
samsung tuneres monitort vagy valami 32"-os LCD/LED tévét vegyél amiben van dvb-c tuner..
mert semmilyen Mo-n beszerezhető korrekt tv tunert nem fogsz venni digikábelhez. ha valahol elfekvőben mégis lenne win7 64bit driver?...
DVB-T tuner nem jó!mindenféle ebay meg ukrán beszerzési forrás létezik (olvass vissza)ugyan de garit hogyan intézel ezekhez?
-
Flashget
félisten
Gíakorlatilag az kijelenthető, hogy magyarországi kiskerben jelenleg nem kapható olyan DVB-C tuner (digikábellhez) ami win7 64 biten is futna?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Forza_JUVE #9814 üzenetére
Hello.
A Hybrid Volar HD csak analóg és DVB-T jelet tud kezelni.
DVB-C-t nem.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kérdés: ez a tuner képes a DVB-C jelre, vagy csak a DVB-T jelet tudja ??
Az Avermedia weboldalán csak DVB-T és DVB-S kategória van ... C (kábeles digi tv) nincs.Ha nem tudja, akkor tudtok mutatni 1 ehhez hasonlót, ami már a C-t is tudja ??
/jelenleg analóg műholdas tv-m van, de nincs kizárva h lesz Digi-s kábel TV-m, ahonnan rögzítenék digitális adásokat/Köszi.
-
zichie
senior tag
válasz
Motaba78 #9782 üzenetére
Attól függ, hogy rövid távra kell a tuner vagy inkább hosszabb távra. Egy-két évig még jó az analóg is, de hosszabb távon várható, hogy kábelen is megszűnnek az analóg adások.
Ha más platformokat nézünk, akkor műholdon már csak egy-két analóg német van szemben a több ezer digitálissal. A földi sugárzás esetében is több mint tízszerese a digitális csatornák száma az analógokhoz képest nálunk.Talán az is megoldás, hogy egy-két évre analóg tuner, majd ezután dvb-c. A dvb-c is idővel ugyanolyan tömegtermék lesz, mint most a dvb-t. Pl. a VHS korszakban a dvd megfizethetetlen csodának számított, most pedig már párszáz forintért lehet kapni lemezeket.
Ha lényeges a HD, akkor szerintem mindenképpen dvb-c. Kezdetben én pl. CRT monitoron néztem hd adást és hd tartalmat, ott is érezhető volt a különbség. Akkor még csillagászati ára volt egy "lapos" monitornak.
Az is lényeges lehet, hogy mire akarod használni?
Ha csak tévé nézésre és másra nem, akkor nem is kell a tuner, mert ott a tévé.
Ha rögzíteni is, akkor kényelmesebb a digitális, mert kábelen az sd adások mpeg2-esek, amit akár újrakódolás (minőségromlás) nélkül lehet vágni és dvd-t gyártani belőle. A HD egy picit macerásabb az mpeg4 miatt, de ott is lehet sok esetben újrakódolás (minőségromlás) nélkül vágni és bluray lemezt gyártani.
Szerintem Digikábel esetén a dvb-c kényelmesebb, mint az analóg. Más szolgáltatók esetében a titkosítás miatt már nem feltétlen.
Ha VHS-ről akarsz digitalizálni vagy analóg (pl. Video8-as) kameráról, akkor meg inkább egy jó digitalizáló kártya kell, amiben van hw tömörítés. -
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #9758 üzenetére
Pedig rengetegen keresnek DVB-C tunert PC-hez..digi mióta beköltözött a panelokba csak az van.
-
Flashget
félisten
válasz
Poplacsek #9786 üzenetére
Én a digikábel miatt már tavaly is kerestem belső tunert DVB-C és Win7-hez..amit találtam tunert 2010-ben! is csak xp driverrel volt nem reszkíroztam a kompatibilitásra hivatkozva. Felraktam próbaképp win7 64 bit rendszert és a PCTV már nem is települt driver fronton.
Viszont most már a 2GB memoria kevés így lesz 4giga ram és win64 így tavasz végén vettem egy egy samu DVB-C tuneres monitort ami maxi jó digikábelhez.
van vagy 95 csatorna ebből 5x csatorna jön DVB-C-n.
holnap ram csere és örül -
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Win7 64bit miatt kénytelen leszek leváltani a jóöreg PCTV Pro 878A-s tuner kártyámat.
A TV szolgáltatóm koaxon nyomja az analóg és DVB-C digit jelet. Létezik olyan belső PCI, v. PCIe TV tuner kártya amin van analóg tuner és CAM modulos DVB-C tuner is?
Sok évre venném és amíg van analóg sugárzás addig nem vennék bele CAM modult csak az analóg részét és a kódolatlan DVB-C csatornákat nézném.Ja és persze Win7 64bit driver!
Köszi!
-
Motaba78
addikt
csak azért érdeklődőm, mert a sima, ősrégi képcsöves tv-n is tökéletesen jön most a műsor, és abba még biztos nincs dvb-c tuner, csak simán a koax bele azt csőváz.
akkor is dvb-c-t vegyek ?
ez van most jelenleg, tökéletes, csak 8GB rendszermemóval nem lehet használni a conexant chip hardveres elb@szása miatt.
a cablestar hd2-ön milyen chipset van ?
-
zichie
senior tag
Jut eszembe dvb-c2 -es szabványnak megfelelő tunert lehet kapni? Ha igen akkor milyen árban? A guglival keresve nem találtam a neten. Van olyan szolgáltató, ami már dvb-c2-őt használ?
-
zichie
senior tag
válasz
Motaba78 #9779 üzenetére
Digikábelhez dvb-c tunert érdemes venni. Összegyűjtöttem párat:
Belső PCI:
SATELCO EasyWatch PCI DVB-C "Basic Edition": [link]
Technotrend Budget C-1501: [link]
Mystique CaBiX-C2: [link]
TerraTec Cinergy C PCI HD DVB-C: [link]
Technisat CableStar HD2: [link]Külső USB:
TBS USB DVB-C TV tuner: [link]
Terratec H6: [link]
Hauppauge WinTV-HVR-930C: [link]Ha csak digikábelre szeretnéd használni, akkor analóg nem is fontos, mivel az analógon adott csatornák megvannak a digitálison is. Ez alol kivétel az egy-két helyi tv.
Nekem a TBS USB tunerem van, amiről már korábban írtam: [link] -
Flashget
félisten
válasz
salytmasztor #9767 üzenetére
ez az USB tuner engem is érdekelne csak laptophoz kellene.
DVB-C kérdést megoldottam egy samu P2470HD monitor vételével digikábel miatt.
gépbe van régi analóg PCTVPRO tuner ha nagyon akarnék felvenni valamit, de már évek óta nem használom erre csak tévézésre. -
törölt tag
Kérdés drága-e. Mert olyan nagyon azért nem. Csak manapság kezd eltűnni.
A jel kérdésével meg lehet akár visszább is menni. A legtöbb tévékanális analog technikával dolgozik, azt digitalizálja. Többnyire már maga az analog jelük is trágya, ezt igénytelenül digitalizálják, a szolgáltatói részt meg már leírtad. Sokat nem oszt, nem szoroz. Ezért van az, hogy a DVB rendszereken sem feltétlenül egy hüdejó a kép (DVB-C-n tipikusan enyhén homályos az SD csatornák képe).
(A DVD-s példa igazából mégiscsak warez, mert egy másolásvédelmet fel kell törnöd ahhoz, hogy biztonsági másolatot készíts. Márpedig a tartalomvédelem visszafejtése nem legális.)
Attól függetlenül, hogy nem tömegtermék, még nem lesz érdemben több a bekerülési költsége. Simán csak extraprofitot raknak rá.
róland: Mint moderátor nem tudok ez ügyben tenni semmit. A gyártókkal/forgalmazókkal való kapcsolattartás nem az én feladatom. Javasolni ugyan annyira tudok ilyesmit, mint bárki más a fórumon.
Az Alcor-nak egyébként DVB-T-n kívül semmilyen tunere nincs. A STB-aik megbízhatóságáról meg inkább nem mondok semmit. Szóval nem sokat érnénk velük DVB-C ügyben.
-
zhagyma
őstag
válasz
" ... Feltételes módban beszélsz... A piac nem megoldás, hanem profitorientált. ... "
Khm. Végletekig leegyszerűsítve a mikroökönomiát: a "szükséglet" kielégítéséből származik "áttételesen" a profit ... Ennek "szellemében" próbáltam sugallni, hogy egy 5-10 USD anyagköltségű DVB-C tunerre alapozott 10 eFt-s árral le lehetne tarolni a piacot. Ha ebből élnék akkor megcsinálnám nem itt magyarázgatnék ...
" ... Ha tudsz olyan kereskedőről, aki vállalja a kockázatát, hogy 200-500 db DVB-C tunert berendel az országba, jelezd nekem. ..."
Szerintem ennél innovativabbnak kellene lennie egy gyártónak / kereskedőnek. Gondoljunk a Apple-re ...
-
róland
veterán
daa-raa:
Mint moderátornak felvetem, hogy a Prohardver! egyik partnere a magyarországi digitális átállás úttörője közé tartozik. (Infopatika)
Termékeik között rengeteg Alcor márkájú digitális vételt elősegítő eszköz található.
Szerintem rajtuk keresztül előre lehetne lépni a DVB-C kérdéskörben. -
Avermedia_hu
senior tag
Ajánlott végfelhasználói ára az A717-nek: 149 USD.
Tehát még a magyar viszonyok között is bőven 40 e Ft. alatt kellene maradnia az árnak.Valóban nincs DVB-C kategória.
Érdemes a magyar Avermedia oldalt használni.
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Itt már szűkített, Magyarországon megvásárolható terméklista van.
-
azbest
félisten
válasz
Ha jól látom, akkor ez is prémium kategóriás termék, mivel mindent vesz / 3D effektezést tud... megáll az ára kisker 40 ezer alatt?
Ha jól sejtem a dvb-t és dvb-c közt nem sok különbség van áramkör szempontjából, gyakorlatilag akár csereszabatos is lehetne a nyák a chip alatt. Persze gondolom a chipgyártók sem készítenek olyat, ami lábkompatibilis lenne a T-s eszközükkel.
Egyik nap nézegettem a weblapotokat. Jól látom, hogy nincs dvb-c kategória rajta? Nem sikerült kilistáztatnom (sőt megtalálnom) egy dvb-c terméketeket sem (a typus előzetes ismerete nélkül).
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
zhagyma #9757 üzenetére
Feltételes módban beszélsz...
A piac nem megoldás, hanem profitorientált.Hiába van nekem megoldásom és termékem, ha arra nincs megrendelésem.
A DVB-C tuner (A717) lokalizációját és tesztjeit elindítottuk.
Ha tudsz olyan kereskedőről, aki vállalja a kockázatát, hogy 200-500 db DVB-C tunert berendel az országba, jelezd nekem.
Vagy adjátok le a rendelést pl. a Ramirisnél, mint hivatalos disztributornál.
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #9755 üzenetére
" ... Igazából az egyszerű DVB-C tunerek hiányát nem értem. ..."
Szerintem a korábbi években kialakult vélemény az oka: kábelen úgy is kódolnak, ezért egy DVB-C tunernek önmagában semmi értelme.
Ezzel az a gond, hogy szép lassan egyre több megoldás "születik" amivel már lehet kódolt kábeltv adást is nézni. Mivel a piaci szereplők nem szolgálták ki ezeket az igényeket, gondolom szerintük nincs ilyen igény, ezért "mások" megoldották:
Például az FFDeCSA-t, ami a dvb-csa implementációja, egy ember fejlesztette évekig egy google által üzemeltetett repository-ban public hozzáféréssel (lehetett nézelődni az összes verzíó forráskódjában). Most nem tudom ki / hogyan / hol fejleszti. A fejlesztés akkor elég nomád információs kötülmények között zajlott: nem volt algoritmus leírás, ezért a dvb szervezet nyilvános prezentációi és néhány egyetemi kutató által végzett CSA algoritmus "biztonsági rés" vizsgálat alapján lehetett csak dolgozni. Mondanom sem kell évekig miden visszhang nélkül. Most meg ezt az implementációt használják a legtöbben. Ha egy cég felkarolta volna ezt a projektet akkor ...
Ma meg a Homesys-ben hivatalosan benne van a dvb-csa szoftveresen a Conax CAM szoftveres.implementációban
Azt gondolom akkor lesz "igény" több DVB-C tunerre, ha softcam-mal és kártyaolvasóval lehetne kábeltévézni. Ez technikailag és liszensz oldalról is megvalósítható (lásd: Homesys). Avermedia meg nyomhatja nagy tömegben az olcsó DVB-C tunereket ...
Zichie:
" ... A sat-os közönség nem "úri". ..."
Jó értelemben az.
-
zichie
senior tag
válasz
#65675776 #9751 üzenetére
"P3-as géppel gond nélkül lehet rögzíteni analog adást is, csak hw encoderes kártya kell hozzá."
Ez igaz, de egy dárga hw encoderes kártya és egy olcsó dvb eszköz között van némi árkülönbség.
Analóg rögzítésnél, egy - a kábelszolgáltató által - digitálisból analógra konvertált jelből digitalizál vissza az eszköz. Ez kb. olyan mintha saját dvd-t úgy másolnánk fel számítógépre, hogy a dvd lejátszó analóg bemenetéről digitalizálunk vissza. Ennél sokkal egyszerűbb betenni egy dvd olvasóba és - megfelelő progival - bitről bitre le leszedni a tartalmát. Hangsúlyozom, saját megvásárolt dvd-ről van szó, így nem warez.
Vajon melyik ad jobb minőséget és melyik az egyszerűbb eljárás?
1. A kábelszolgáltató által digitálisból analógra jelet visszadigitalizálni.
2. A kábelszolgáltató által sugárzott digitális adatfolyamot lementeni minőségromlás nélkül."Érdemes a sorok mögé nézni. A sat-s úri közönség vidáman nézegeti a piac 75-80%-s szeletének nagyobb részét a korábban jelzett módszerekkel."
A sat-os közönség nem "úri". Egyes kábelszolgáltatók kérnek el vagyonokat HD szolgáltatásokért. Műholdról meg ingyen össze lehet vadászni csomó fta HD tartalmat, csak egyszeri nagyobb beruházás szükséges. Ezek alatt nem csak a HD csatornákat értem, hanem a közvetítőcsatornák (feedek) nagy részét is, ami FTA, ahol élő - többnyire sport, de akad zenei is - eseményeket csatorna logó, reklámok és kommentár nélkül lehet élvezni 20-50 mbit/s közötti bitrátával, s mivel fta, így legális is.
A "jelzett módszerek" közül 5-6 évvel ezelőtt a 4. virágzott nagyobb külföldi szolgáltatók esetében, ez mostanra már szinte halott dolog. Most a 3. módszer elterjedt azzal a különbséggel, hogy a kártyaolvasó és a kártya akár több száz kilómérenyire van a tunertől és a tunerer gép neten használja azt. Persze ez már nem nevezhető legálisnak és nem is igazán stabil, megbízható módszer."Hozzáteszem, az $50 rengeteg. Fele annyit ér kb egy ilyen eszköz."
Mert sajnos nem tömegtermék. Idővel az lesz.... reméljük. Egy dvb-t2 eszköznek is csillagászati ára van, amire pl. a szigetországban lenne is kereslet. Pl. az mpeg4 is évekkel ezelőtt drága technológia volt, de az eszközök ára folyamatosan csökken. Jelenleg ennél olcsóbb megoldást nem találtam dvb-c -re, mint az ebay-es cuccot.
"Mi kevesen vagyunk a DVB-C igényünkkel."
Én több számítástechnikai boltban jártam és több helyen mondták, hogy sokan keresnek dvb-c tunert főleg digikábelhez. Az eladó is mondta, hogy neki is jó lenne egy, de még a nagykerben sem igazán van.
Ha itt a fórumon valaki azzal indít, hogy "milyen tunert ajánlotok digikábelhez?", akkor ő potenciális dvb-c tuner vásárló lenne. Szóval igenis van tömöges igény, csak sokan azt sem tudják, hogy valójában ez lenne az optimális vételi eszközük. Minek digitalizáljon vissza méregdrága hw-s kártyával digitálisból analógra konvertált jelet, egyszerűbb, ha a digitális adatfolyamot lementi minőségromlás nélkül. Egyszerűbb, kényelmesebb és praktikusabb is.
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #9753 üzenetére
Egyetértek. Csak példát hoztam egy "nem létezőnek" nyilvánított piac meglétére (DVB-C tuner). Vélhetően előbb-utóbb, valószínűleg utóbb, egy gyártó / kereskedő felfedezi ezt a piaci szegmenst és leartja a babérokat. Nyilván akkor mindenki DVB-C tunert is fog gyártani (kínai gyártók udvariasan mellékelnek egy smartcard reader-t is) és "hirtelen" elkezdik fejleszteni a Conax / Crypto / Nagra plugin-eket is ...
-
zhagyma
őstag
válasz
Avermedia_hu #9750 üzenetére
"... Mi kevesen vagyunk a DVB-C igényünkkel. És a pár dollár, akkor pár dollár, ha nem havi 50 db a várható kereslet egész Európára. ..."
Ezt a DVB-C tuner igényt szerintem "mellé lötted". Nem a raktárkészlet fogyásából kéne "piacfelmérést" prezentálni, hanem meg kell "teremteni" egy piacot. Ha az emberek tisztában lennének Zichie kolléga leírásának jelentőségével [link] és tudnának itthon is venni például TBS USB DVB-C Stick-t és nem csak az ebay-n 50 USD-ért, akkor vélhetően nagyobb számú megrendelésre lehetne számítani.
Persze a szolgáltatók mindent megtesznek az ellen, jelenleg sikeresen, hogy ez ne terjedjen.
" ... A Piacot kb 75-80 %-ban olyan szolgáltatók fedik le, ahol nem lehet saját Ca modult használni. (itt a Sat TV-t is kalkuláld!) ...'"
Érdemes a sorok mögé nézni. A sat-s úri közönség vidáman nézegeti a piac 75-80%-s szeletének nagyobb részét a korábban jelzett módszerekkel. Nyilván ennek fényében egy CI slotos tunernek, vagy ne adj isten beépített Conax CAM funkcionalításnak semmi értelme és piaca sem nagyon lesz.
-
Avermedia_hu
senior tag
Bocsáss meg, de ennyire egyszerű.
Mi kevesen vagyunk a DVB-C igényünkkel. És a pár dollár, akkor pár dollár, ha nem havi 50 db a várható kereslet egész Európára.
CICA: Igazad van, de Ismét a számok mögé kell nézni. A Piacot kb 75-80 %-ban olyan szolgáltatók fedik le, ahol nem lehet saját Ca modult használni. (itt a Sat TV-t is kalkuláld!)
Csak a példa kedvéért. Az Avermedianak van CA slotos TV Tunere. (DVB-S2). /R889/
Alig tudtunk eladni... Pedig ár/érték arányban egyedülálló. -
zichie
senior tag
A HelloHD-nek én is ügyfele vagyok igaz nem kábelen, hanem műholdon. Műholdon Conax rendszert használ, ahol - az olcsóTV szolgáltatásán belül - használható saját eszközben a kártya. Ami viszont érdekes, hogy nekem a kártya Conax modulban valamiért nem működött, csak "szoftveres" kártyaolvasóban. Persze ez lehet kártyahiba is.
A HelloHD mikrohullámon is szolgáltat, ami a volt AM Mikro rendszer. Ott Cryptoworks rendszert használ és szintén nincs párosítás, azaz működnie kell saját eszközben. Ebből adódik, hogy kábelen vagy Conaxot vagy Cryptot használ.Szerintem digitális irányban érdemes beruházni, mert az analóg folyamatosan épül le, meg az analóg adók is digitális forrásból vannak analógra konvertálva. DVB-C tuner ritka mint a fehérholló és amiket itthon lehet beszerezni azok tényleg drágák. Külföldről be lehet szerezni olcsóbbat, bár ott sem nagy a választék. Modulfogadó helyett jó megoldás egy un. phoenix/smartmouse kártyaolvasó, mert ekkor nem kell külön CAM modult venni, hanem csak a titkosítási rendszernek megfelelő szoftvert, plugint kell használni a dvb progiknál. Pl. szolgáltatóváltásnál jöhet jól, ha az egyik szolgáltató Conaxos volt a másik meg Cryptoworks-öt fog használni, akkor nem kell új modult venni, csak egy pár száz kilobájtos plugint kell lecserélni, ami ráadásul ingyenes.
Ami még a digitális adás mellett szól, hogy sokkal kisebb a hw igénye, mivel csak adatfolyam lementésről van szó, ill. kódolt adás esetén decryptálásról is. Én pl. egy P3-as géppel gond nélkül tudtam rögzíteni HD-ben, igaz a HD adást nézni viszont nem, de a rögzített anyagot egy erősebb gép lejátszotta. Persze ez FTA forrásból ment.
Kódolt HD adásnál már kevés lehet egy P3-as, mert szoftveresen elég nagy mennyiséget kell dekódolni, amit a decsa algoritmus végez. Szerencsére az alap decsa algoritmusnak van már különböző cpu típusokra optimalizált változata (FFDeCSA), ami elég gyors.
Ami a kódolt adásokat illeti, négyféle képpen lehet nézni:
1. szolgáltató saját stb-jével és kártyával
2. cam modul segítségével saját tunerrel és kártyával
3. saját tunerrel + szoftveres cam emulációval + kártyaolvasóval + kártyával
4. saját tunerrel + szoftveres cam és kártya emulációvalA 4. esetben nincs szükség sem kártyaolvasóra és a kártyát sem kell a gépbe dugni (porosodhat a szekrény alján), mivel a gép mindent szoftveresen csinál. Azonban érvényes előfizetői kártyára és előfizetésre mindenképpen szükség van, mivel anélkül illegális.
Az elsőt minden szolgáltató támogatja, a másodikat és a harmadikat azok nem, akik kártyapárosítást alkalmaznak, ill a Fibernetnél volt néhány csatorna, ami csak Conax modulban ment a "kettős ECM" megoldás miatt, de "szoftveres" kártyaolvasóval nem. A negyedik sehol sem működik, ill. egy kábelszolgáltató esetében igen, ahol a 2. ás a 3. módszer nem működik a kártyapárosítás miatt.A kábeles HelloHD esetében, ha nincs párosítás, akkor a 2. és a 3. módszer működhet, de a 4. semmiképpen sem.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #9746 üzenetére
"létezik egyáltalán tuner a TV jelemhez? És ha az smart kártyás, azt mondjuk: nem."
Azért ez nem ilyen egyszerű, mert éppen az a probléma, hogy nincs normális árú dvb-c tuner. Sőt, szinte nem is kapni ilyesmit, pedig egy szimpla usb tuner pár dollárból meglenne, ahogy a dvb-t is megvan. CI slotos tunert pedig lehetne használni minden olyan szolgáltatónál, akinél nem csak box hanem cam modult is lehet kérni (például a tévéhez).
-
szab.tam
nagyúr
"dvb-c -s kell hozzá"
miért is?
ha analóg kábeltv-d van, akkor egy szimpla pci, pcie tv tuner kell. ha dvb-t-re is képenek akarod, akkor egy hybrid-et.
sokan vagyunk, aki a leadtek tunerekre esküszünk.
azokban vannaka hardveres mpeg2-ben rögzítők. ott a gép terhelése nélkül, mpeg2-be ódolva tolja kia hdd-re a kép + hangot. nekem 2 hw-esen rögzítő kártyám is avan a htpc-ben, gyakorlatilag nulla procihazsnálat melett tud rögzíteni egyszerre mindkettő.nézz szét a leadtek topic-ban is...
először olvass vissza pár oldalt, majd ha nem tudod, melyiket vegyed, kérezd bátran daa-raa-t. mindent tud.... -
verdan
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen tunerrel tudok számítógépen kábel tv-t nézni. Azt tudom, hogy dvb-c -s kell hozzá, abbol is milyen? Van itthon kábel tv előfizetés, csak szeretném tv-t kiiktatni a szobámból, mivel a géppel együtt sok helyet foglal. Kaptam kölcsön egy Msi Digivox mini Hyrid usb-s tunert, ezzel tudom nézni a tv-t a gépen, de nem igazán tetszik a kép minősége, és néha mintha akadna. Válaszaitokat előre is köszönö.
Üdv. Verdan -
ladoba
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #9730 üzenetére
Az USB-vel semmi,csak az hogy külső.Most szüntettem meg minden cuccomat és egy HTPC lett helyett.Erről megy a DVB-C,T,S2 és minden más is.Nem hiányzik hogy megint lógjanak vezetékek össze vissza.Így igen leszűkül a kör amiből lehet választani.
-
azbest
félisten
válasz
transmission #9713 üzenetére
Milyen bemenet van rajta? hdmi? dvi? vagy csak dsub?
Ha hdmi vagy dvi csatlakozója van, akkor tetszőleges hdmi kimenetes box (digitális adás, dvb-t esetleg kábeles dvb-c vagy műholdas dvb-s). A hangot lehet külön kell megoldani hozzá. Ha analóg jelet szeretnél nézni vele, ahhoz is kapni külső tunert, bár az ára lehet a monitor árával vetekszik.
-
törölt tag
válasz
jolmegmondom #9707 üzenetére
Kicsit sok lesz az igény. Ilyen kártya kb nem létezik. A hibrid DVB-C-t is tudó kártyák tipikusan 25k körül indulnak.
Hw encoder már szinte egyetlen új tervezésű eszközön sincs, az viszont tévhit, hogy a mai procikkal lehetne zökkenőmentesen felvenni.
-
jolmegmondom
csendes tag
Sziasztok!
Most gondolkozom tvtuner kártyán és szeretném a segítségeteket kérni. Nézegettem őket és nem nagyon tudok dönteni, így inkább leírom, mit kellene tudnia:
- PCI legyen, mert a másik két PCIE foglalat sajnos már foglalt a két VGA-nak
- Lehessen távirányítóval ki/bekapcsolni a gépet
- Külső eszközt rákötni, pl videómagnó, hogy régi családi felvételeket rögzíthessek vele digitális formában
- hibrid kártya legyen, mert jelenleg digikábel van, de legkésőbb március környékén váltunk digitálisra, tehát ha jól tudom, DVB-C funkció kellene, mert az felel a kábeles digitális jelekért
- Teljes Windows 7 kompatibilitás
- opcionális, de jó lenne ha hardveres kódolású lenne, de ha nem, az sem baj, mert bírja a gép bőven. Mostanában nem látom feltüntetve a tvtunereknél, hogy szoftveres vagy hardveres, talán már nem is számít, vagy csak szoftveres létezik?
- úgyancsak opcionális, de rádió is jó lenne ráteletext meg a többi nem nagyon érdekel, mert sosem használom. Amit még nem tudok ezügyben, hogy számít-e, hogy tud-e MPEG4-et vagy sem, hisz nem műholdas vagy szabadon fogható jelről beszélünk.
Aki tud valami jó TV kártyát ajánlani, ne habozzon
Fontos lenne már csak a családi felvételek miatt is.
Az ár is fontos lenne valamennyire, árgépen 15-18 ezer körül már láttam jobb kártyákat, de onnan is milyet..?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot! -
törölt tag
A két tuner gyakorlatilag ugyan az. Digi esetén nem lesz szükséged a CI-re, mert egyrészt a digi nem kódolja a DVB-C-t, másrészt nem ad neked STB nélkül CAM-et és előfizetői kártyát (egyébként sem tudom ki az, aki kiad pénzt HBO-ra, mikor kb egy fillért sem ér).
A különbség a sw. A Terratec-é egy nagy rakás hulladék. A Technisat-ét nem ismerem. Szóval mindenképpen érdemes még beszerezni mellé a DVB Viewer-t, az ára sem vészes.
Milyen tuner volt az, ami nem működött x64 alatt?
-
pusi1981
aktív tag
Win7 alá kellene usb tv tuner ami tudja kezelni a dvb-t (mpeg4 foldi sugarzasu digitalis adasok)illetve a digitalis kabel adasokat is tehat dvb-c is. Lehetoleg minnel olcsobb megoldas erdekel.
Koszonom! -
iRONFO
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is Digi-m van és ehhez keresek valami jó minőségű, lehetőleg hybrid megoldást, mellyel tudok PC-re rögzíteni. A diginél STB nélkül, kódolatlanul jön a HD adás is.
Olvastam fentebb a Darkcrystal HD Capture-os megoldást, de ez nekem kissé drágának tűnik, illetve nincs STB és ha jól értem ezeket valamely jelküldő eszközre kell kötni.
Van valami jó DVB-C vételére képes USB/kártya amiről aztán jól tudok rögzíteni?
A hardware nem gond: 4magos proci+CUDA-s 1GB-os videókártya.
Viszont 64bites windows 7-hez is kell, hogy legyen drivere.
Árban olyan 20E Ft. környékén gondolkodom. -
Gregorius
őstag
válasz
Cyberbeni #9626 üzenetére
de gyanítom, hogy a digikábeltől csak a tőlük kapott vevővel tudsz tévéni, akkor viszont egy capture card kell neked
Diginél kódolatlanul jön az adás, kártyamentes DVB-C tunerrel is vehető, csak a prémium csatornához kell kártyás vevő (HBO, HBO Comedy, Cinemax), azért viszont a normál csomagokon felül is fizetni kell. -
törölt tag
válasz
scott_free #9625 üzenetére
Analog-ról sok értelme nincs, mert analog kábelen csak SD jel van.
DVB-C esetén meg minden tuner olyan felbontásban vesz fel, ahogy a jel jön. Elvégre a felvétel csak a bejövő stream lemezre mentése, mindenféle áttömörítés nélkül.
-
törölt tag
válasz
Flashget #9622 üzenetére
A probléma az, hogy a legtöbb szolgáltató a STB-hoz zárja az előfizetői kártyát. Vagy jobb esetben a CAM-hez. De utóbbit általában nem tudod kiszedni a STB-ból, csak ha azt szétszeded, kívülről nem hozzáférhető. Külön meg nem jellemző hogy adnának CAM + kártya kombót, elvégre abból nincs bevételük (a STB-ok bérleti díja jó anyagi forrás). Amit még nem árt tudni: a TV-k és STB-ok nagy részének rossz az érzékenysége vagy szelektivitása az alacsony frekvenciatartományokban, szóval ott problémáik adódhatnak.
Asus, MSI és Giga egyébként is noname a témakörben, nem igazán érdemes foglalkozni velük.
Leadtek a jelek szerint szinte teljesen leépíti a tuneres üzletágat.
Aver-nek van DVB-C tunere (A717), de csak Oroszországban forgalmazzák. Egyébként nem rossz cucc.
Hauppauge esetén ott a HVR930c nevű USB-s tuner.
És ugye ott van a Terratec, nekik van belső is, csak sajnos egy ótvar sw-jük van hozzá (évek óta nem képesek stabillá tenni, és a fele nem is működik, idióta korlátozások vannak benne...).
Ja, és már többször le lett írva: A DVB-C tunerek kivétel nélkül 2-3x annyiba kerülnek, mint amennyi a valós értékük.
-
Flashget
félisten
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy a DVB-C csak magyarorszáégon használják? Miért nem érdekük a gyártóknak ilyen tipusú tuner kártyákat gyártani? TV-be a Samsung és LG megtudta oldani a DVB-T/C vételt tunerbe miért nincs (asus, leadtek, giga, avermedia stb.)?
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia!
Ha felvétel az elsődleges cél, kérlek gondolkodj el valamelyik capture (digitalizáló- felvevő) eszközön.
Az Avermedia C874 összeköthető bármilyen szolgáltatótól kapott (akár DVB-C, Satellite) Set Top Box-al. /tehát az eszköz önmagában nem fogja a TV jelet/
De ezzel a Darkcrystal Capture Station-nel, szolgáltató függetlenül megoldható a felvétel, HD minőségben is.Ha nem szükséges HD, és az időztett felvétel sem fontos, akkor érdemes ezt választani:
DVD Ezmaker7Mindkettő tökéletes VHS digitalizálásra.
Ha Analóg tuner (antenna vagy kábel), és AV bemenet digitalizálásra elég, akkor megoldás lehet még ez a termék:
Avermedia Hybrid Volar HD USB (A DBT-T gyakorlatilag a mindigTV-t jelenti, kábeles digitális TV-t nem tud feldolgozni a tuner.)Természetesen a kollégák, más márkákból is tudnak majd hasonló termékeket ajánlani. Úgy gondolom az Avermedia versenyképes ajánlat marad.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bling95 #9555 üzenetére
Szia!
Az analog kábel TV-hez tökéletes. A digitálishoz DVB-C tunerre lenne szükség. (nem is tudom van-e ilyen a piacon MAC-re. még win-re is nehéz találni)Szerintem tökéletes választás. De én elfogult vagyok.
(ha harmadik személy szeretné véleményezni, hardveresen testvére a H830 tipusnak, amely talán a legsikeresebb tipus) -
Robeerto
csendes tag
válasz
szuzi80 #9508 üzenetére
Hasonló problémával küzdök én is. Digi TV-hez DVB-C tuner kéne, de nem hogy olcsón, még drágán se nagyon találok. Egyszerűen nem lehet kapni őket. Nem is értem. Amúgy az analóg adás bejön a sima tunerekkel is, de nagyon idegesítő, hogy Full HD monitoron igen rossz a képminőség, váltakoznak a csatorna hangerők és nem tudom a HD adást nézni, amit az előfizetésem nyújtana.
-
szuzi80
tag
sziasztok,
dvb-c tunerek közül van 10ezer vagy azalatt usb kivitelű kártya, vagy olyan ami külső egy külső egység, de usb-n jut el az adat a gépbe?
Végre megtudtam a kábelszolgáltatómtól hogy pechemre csak dvb-c tuneren keresztül fogom tudni venni az adást -
Robeerto
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #9493 üzenetére
Igen Hybrid Volar HX tunerem van és a programnak a neve amit használok a következő: H810_6.5.1.11011902_Drv_10.2.X.46_SWEncd_3.0.1.6_AVin_2.0.1.6_QEPIN_2.0.1.6_GPS_1.2.0.1_SnugTV3.6.15_110201. Próbáltam beállításokban a DVB-C-t bepipálni, de inaktív és nem is lehet változtatni rajta, ezért gondolom, hogy vagy nem támogatja az eszköz vagy nincs jel. Esetleg van ötlet valami másik programra amit megpróbálhatok? Scan-nél amúgy az all frequency scan-t választottam, de semmit nem talál. Most analógon használom, azon bejönnek, a csatornák, de mindenképp jó lenne a digitális, mert több csatorna van rajta meg a minőség is jobb.
A monitor az digitális jelet fog, bejön rajta az infó sáv meg minden.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Robeerto #9491 üzenetére
Nem hiszem. Tehát, ha jól értem Hybrid Volar HX tunered van, és AverTV 6 valamelyik verzióját használod. Az lesz a gond, hogy más frequencián keres tuner, mint ahol a TV jeled van. Digitális jel esetén DVB-T sugárzott csatorna tartományban keres csatornát, nem DVB-C kábeles tartományban.
Nem biztos, hogy bejön, de dgitális tunert választva, keresésnél válaszd az "all frequency scan"-t. talán sikerül befognod. (ilyen helyzetben még nem próbáltam)a másik verzió, hogy az analóg tunert választod, és a kábel jelforrást.
A TV tuneres monitorod digitális jelet fogad? Van EPG, info sáv csatornaváltáskor?
Nem lehetséges, hogy a monitor is analóg jelforrásra állt? -
ToBeY
nagyúr
Melyik a legolcsóbb dvb-c tv tuner msi digivox mini trio?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szuzi80 #9450 üzenetére
Nem. Az analóg tuner rész, a kábel TV-d analóg csatornáit tudja megjeleníteni. De mivel azt írtad, hogy SetTopBoxod van, így DVB-C tunert nem is tudnál használni. Kódolt adást kapsz, amit a szolgáltatók csak az adott STB-vel engednek nézni. Hiába adnék neked DVB-C tunert, akár smart kártya olvasóval.
Ha felvenni akarsz TV műsort, akkor inkább vegyél valamilyen digitalizálót (capture kártyát/box-ot), amit összekötsz az STB-vel.
Ilyenre gondolok:
[link] -
szuzi80
tag
válasz
Avermedia_hu #9449 üzenetére
és ezek is tudják a DVB-C -t? Tehát kábeltévé vételére alkalmas lesz az avermedia H830?
-
zhagyma
őstag
válasz
Bati0501 #9435 üzenetére
Remélem jól kódoltam ki, amit szeretnél:
Amennyiben van egy DVI-D / HDMI bemenetes monitorod és szeretnéd használni digitális TV-zésre számítógép nélkül, akkor a legolcsóbb megoldás venni egy STB-t. Az STB típustól függően tartalmaz DVB-C (kábel) / DVB-T (földfelszín) / DVB-S(S2) (műhold) tunert és MPEG4 videódekódert. Az STB kimenetén található HDMI kimenet, amelyen "kijön" a kikódolt videó / hang. Ha rákötsz egy monitort / TV-t, akkor lehet nézni.
Ha a monitorban nincs beépített hangkódek és hangszóró, akkor lehetőség van arra, hogy az STB HDMI kimenetét rákösd egy erősítőre (hang). A legtöbb mai erősítőnek van HDMI kimenete amelyen tovább addhatja a videót például a monitornak.
Ha nincs ilyen erősítőd, akkor a digitális hangot kikódolja neked az STB és az analóg hangkimenetét (RCA, SCART) rákötheted egy korábban linkelt PC-s hangrendszerre is.
Ui.: Az STB lehet a szolgáltató által adott "kötelező" darab is. Ez akkor előnyös, ha szolgáltató kódolja az adást és párosítja az STB sorozatszámát az előfizetői kártyához. Például a Digikábel topicban egy 8500 FT-s techwood DVB-C tuneres STB a sláger ...
-
törölt tag
válasz
OP-ToTo #9415 üzenetére
Azt első körben terveztessétek meg a Leadtek-kel. nincs DVB-C tunerük, és a mostani "profiltisztítást" elnézve nem is lesz már. (A Dual hibridjük is kész van már szép lassan négy éve, de még mindig nem dobták piacra, és nem is fogják.) Gyakorlatilag leállították a fejlesztést.
-
zhagyma
őstag
válasz
Avermedia_hu #9416 üzenetére
Ha már ATSC akkor nem DVB-C lesz a HDTV200H hanem ClearQAM.
-
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #9412 üzenetére
Szerintem nincs dvb-c tunere a leadtek-nek. Ha megtudod a pontos típusát, akkor a leadtek oldalán is meg lehet nézni. Majd meglepődik haverod, ha a dvb-c tunerét becseréli dvb-t tunerre és nem jönnek be az adók (legfeljebb a mindigtv ha rákeverék a kábelre a muxaikat).
-
zhagyma
őstag
válasz
OP-ToTo #9410 üzenetére
" ... leadtek dvb-c kártyára ..."
Hoppá. Van már ilyen?
... Remélem nem variál a digi és megtartja ezt a digitális sugárzást így kódok és kártya nélkül. ...
Reméljük. Szerintem nem nagyon van pénzük a kódolás bevezetésére, ami meg is látszik a műsorstruktúrán: kevés a HD adás
-
OP-ToTo
aktív tag
Elég erős szoftveres problémák vannak itt, mert a Román részeknél megtaláltam a sport csatornákat és az mtv1et is. Az a baj hogy van 50 féle lehetőség ahol keresni lehet a csatornákat. Ezek országnevek kb. Ha az egyikben van ez a másikban van az, egyszerre nem lehet nézni, újra kell hangolni. Egy szóval nem normális így a dolog. Valószínűleg kicserélem ezt a technikát egy leadtek dvb-c kártyára akkor és csak digitálist fogok nézni. Remélem nem variál a digi és megtartja ezt a digitális sugárzást így kódok és kártya nélkül.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #9390 üzenetére
ez szerintem dvb-c digitális tuner lehet a hd adásból kiindulva.
(#9389) ween:
Nekem a tv hangjával volt problémám (földfelszíni adásnál a tv2 és rtl klub hangja he-aac és ez megakasztotta azt hiszem a tévénéző programot)... nem kell esetleg monogram vagy milyen aac hang codecet telepíteni hozzájuk? Bár kábelen mpeg2 kép és talán mp2 hang szokott lenni. Szóval fura... mert ezeket biztos támogatja mindenféle program. -
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #9371 üzenetére
Szerintem némi képzavar esete áll fenn.
Nincs 100 hd adás, legfeljebb 10 körüli. Összesen van vagy 60 adó szerintem [link]Legfeljebb kétszer számoltad a csatornákat, mert analóg és digitális formában is elérhetőek.
A digitális adáshoz dvb-c tuner kell, ahogy írták is. (hbo csomagod nincs mert ahhoz kártya is kellene)(#9372) vitya81
Conexant CX2388x chipsetes PCI csatolóval, 64 bites windows 2GB+ memóriával akadozó analóg kép és az egyik processzormag 100% terhelése várható. Ajánlottabb pci express csatolós tunert venni. (vagy nem conexant chipsetest). -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
OP-ToTo #9369 üzenetére
DVB-C tunerrel két gondod lesz:
1- nem nagyon fogsz kapni, alig van a piacon (mivel drága, főleg nem fogják neked becserélni)
2- az első pont oka (szerintem): A DVB-C adások kódoltak, tehát kódkártya szükséges hozzá. A szolgáltatók általában nem engedik, hogy az adott SeTopBoxon (tuner kódkártyafoglalattal) kívül mást használni tudj. olyasmi ez mint a kártyafüggő mobiltelefon esete. (hiába van kódkártya olvasós tv tunered pc-hez, nem fog működni a rendszerrel)
Amúgy igazad van, hazánkban a digitális TV (DVB-T) jel általában nagyon gyenge, a tunerekhez adott szobaantenna sokszor kevés. (nem a gyártó hibája)
Viszont azt se feledd el, hogy ha panelban laksz, akkor az kemény vasbeton. Igazi Faraday kalitka. Mindenképp érdemes ablakon kilógatni valamilyen antennát bármilyen vételhez.
Az általad vásárolt tuner egyébként szép minőségben kell, hogy fogja az analóg kábel TV-t.
És ezt is teszi. A digitális kábel TV jeled (DVB-C) mellett a szolgáltatód néhány csatornát analógban is megküld feléd. Esetedben úgy néz ki 25-öt.
Ha viszont mégis analóg kábel TV-d van, akkor próbáld átállítani a tuner szoftverében, hogy nem antenna, hanem kábel jelent keressen az analóg! tuner.
(Nekem nem kristály tiszta amit leírtál... van SetTopBox kódkártyával? Onnan megy a 132 csatorna a TV-hez? vagy közvetlenül a TV-be fut a koax kábel? Bár analógon nem lenne 132 csatorna...) -
OP-ToTo
aktív tag
válasz
#65675776 #9368 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ, most már tiszta. Megpróbálom akkor kicseréltetni DVB-C tunerre. Adtak hozzá antennát de ez csak dísz lehet szerintem. A 3 analógból a tv2-t és az m1et fogja úgy hogy a kép nézhetetlen a hang jó. Tudtam hogy a digital része nem jó mert abból semmi se megy, mígy analógnál kiírja hogy 132 csatornából 25et fog. Holnap veszek egy rendes fejet mert lehet ez gyenge a koaxra. Tv vitte, de talán ez érzékenyebb műszer.
-
törölt tag
válasz
OP-ToTo #9367 üzenetére
Digitális sugárzás három részre van bontva, de ugyan az a szabvány írja le mindet. A szabványcsalád neve DVB (Digital Video Broadcasting). A három része:
DVB-T (Terrestrial - földfelszíni). Ez a hagyományos földfelszíni analog sugárzás kiváltására szolgál. Ez az a sugárzási forma, amihez antenna kell. Ezt támogatja a most vásárolt tunered (és nyilván a tévéd is).
DVB-C (Cable - kábeles). A kábelhálózatokon történő sugárzásra szolgál. Ezt is támogatja a tévéd.
DVB-S(2) (Satellite - műholdas). Nyilván nem igényel magyarázatot. Mivel ez az a része a szabványnak, amelyik a legrégebben elterjedt (DVB-S), ezért már létezik a módosított változata, ez a DVB-S2.
A három egymással nem kompatibilis. Ennek oka nagyon egyszerű: a három átviteli közeg különböző követelményeket támaszt. A DVB-T esetén a legnagyobb az esélye a jel szóródásának, torzulásának, ezért ebben a szabványban a normál moduláció mellett van még egy (COFDM), ami a zajvédelmet javítja. A kábeles hálózatokon a legkisebb a jelveszteség esélye, így itt ilyen plusz moduláció nincs (majd a DVB-C2-ben lesz), lehet használni szinte minden modulációt. (Magasabb moduláció esetén egy multiplexen több csatorna fér el. Emellett alapból magasabb sávszélességet biztosít egy DVB-C multiplex, mint egy DVB-T.) A DVB-S pedig jelentően magasabb frekvenciákon dolgozik, emiatt teljesen más berendezéseket igényel.
Van jelenleg is DVB-T adás az országban. Az Antenna Hungária MinDigTV szolgáltatása ez, ezt tudod fogni a tunereddel, ha van egy megfelelő antennád.
-
azbest
félisten
válasz
h.adam.92 #9334 üzenetére
Az is igaz, hogy csak d-sub kábellel köthető monitorhoz. De ez nem probléma, mert attól te használhatod a számítógépeddel a dvi vagy hdmi bemenetet, ha most is ilyennel használod. Ha eddig d-sub kábellel használod a monitort a gépeddel, akkor pedig tuner -> tv doboz -> monitor felfűzés lehetséges.
Szerintem arra gondolt, hogy az a külső tuner csak csak analóg antennás vagy analóg kábeltévés adás nézésére való. Nem alkalmas digitális földfelszíni (dvb-t) vagy digitális kábeles (dvb-c) vételére.
-
azbest
félisten
A sima pci kártyákat inkább kerüld az analóg vételnél, mert sok közülük problémás conexant chipsettel szerelt (64bit 2+GB memóriával magas prociterhelés és akadozó kép).
Erről úgy emlékszem itt is volt szó pár hozzászólással ezelőtt. Szóval inkább pci express csatolósat válassz, ott nincs ilyen közismert hiba a kártyáknál.Földfelszíni digitális (dvb-t) és analóg vevő 16 körül már full extrás pcie kártyát találni, nemrég írtam is példát, de van hasonló olcsóbban is. Nagyon nem tudom melyiket éri meg jobban. A gyári programjaikat sok kritika éri, alternatív programból sem tudok igazán jót ajánlani. Bár a windows media center egészen jó, az meg a legtöbb tunert tudja használni.
Ha te kábeltévés digitális adást szeretnél (dvb-C), az egészen más árkategória.
Ahogy neten láttam usb változatból például a Terratec H6 ami dvb-c, dvb-t és analóg adást is tud kezelni. Az ára 20-26 ezer körül van ahogy látom [link]. Ha a digitális adáshoz kártyaolvasó is kell, akkor vagy még drágább vagy alternatív programmal plusz kártyaolvasóval lehet megoldani. Már ha olyan szolgáltatód van akinél ez lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest