- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
OP-ToTo #12150 üzenetére
Nálad gyenge az a multiplex. próbálhatsz erősebb antennát, vagy változtatni az antenna helyzetén.
Valószínű, hogy nálad sem lesz soha stabíl az RTL TV2 páros.
Érdekes, hogy ha esik a hó, akkor nálam ezek bejönnek (úgy ahogy), de gyengül a közszolgálati rész.
Ha erős szél fúj, semmi sem normális. Olyankor jobb nem nézni a TV-t.Ez sajnos egy ilyen műfaj. Lassan beletörődöm.
-
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #12156 üzenetére
Windows alatt a legegyszerűbben smartkártya (bankkártya) olvasó és például a homesys program segítségével oldható meg. Ezt a programot már nem fejlesztik tovább, nem tudom mennyi ideig használható. Esetleg még a smartdvb + oscam windowsos változat és persze az előfizetői kártya kell hozzá. Így a mostani tuneredet használhatod továbbra is. A media centerrel így nem lehet összehozni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
OP-ToTo #12143 üzenetére
A szerkezet típusa leginkább analóg adás esetén érdekes, DVB-T-nél a hozzá használt szoftver számít igazán. Próbáld ki a SmartDVB-t, én azt használom és egész jó. Például a gyári PVR2 a tuneremhez (Leadtek PxDVR3200H) nem fogta a rádiókat, az említett program pedig igen.
Az RTL Klub és a TV2 vételéhez meg valószínűleg az antenna nem elég. -
törölt tag
válasz
OP-ToTo #9415 üzenetére
Azt első körben terveztessétek meg a Leadtek-kel. nincs DVB-C tunerük, és a mostani "profiltisztítást" elnézve nem is lesz már. (A Dual hibridjük is kész van már szép lassan négy éve, de még mindig nem dobták piacra, és nem is fogják.) Gyakorlatilag leállították a fejlesztést.
-
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #9412 üzenetére
Szerintem nincs dvb-c tunere a leadtek-nek. Ha megtudod a pontos típusát, akkor a leadtek oldalán is meg lehet nézni. Majd meglepődik haverod, ha a dvb-c tunerét becseréli dvb-t tunerre és nem jönnek be az adók (legfeljebb a mindigtv ha rákeverék a kábelre a muxaikat).
-
zhagyma
őstag
válasz
OP-ToTo #9410 üzenetére
" ... leadtek dvb-c kártyára ..."
Hoppá. Van már ilyen?
... Remélem nem variál a digi és megtartja ezt a digitális sugárzást így kódok és kártya nélkül. ...
Reméljük. Szerintem nem nagyon van pénzük a kódolás bevezetésére, ami meg is látszik a műsorstruktúrán: kevés a HD adás
-
törölt tag
válasz
OP-ToTo #9400 üzenetére
Ha a Presto! PVR-t használod, akkor sok lehetőséged nincs. Szegény alkalmazás egy trágya. Keress helyette valami mást. Az E8000-et én is inkább PVR2-vel használom. Bár neked erre nem sok esélyed van, hacsak az U83000 nem csereszabatos a DTV Dongle H-val. Akkor annak a driverét kicsit meg kell buherálni, felrakni hozzá, és lesz egy értelmesen használható sw-ed.
-
weeni
csendes tag
válasz
OP-ToTo #9400 üzenetére
nekem is digi-m van, igaz én más programot használok (dvbwiever), ott úgy rendezi a csatornákat, hogy a bp-i csoportba teszi az összes digitális adást a debreceni csoportba meg a sport 1-2-m, travel, mezo, rtl (német)m ezeket simán át tudok szerkeszteni a bp mappába és sorbarakni, nem tudom hogy az általad használt program hogy keres, de lehet hogy ez a baj ott is...
A másik amit megpróbálhatnál az a kézi keresés... itt megtalálod a városonkénti csatornakiosztást
Úgy ha elég erős a jel akkor meg fogod találni a csatornákat, ráadásul leellenőrizheted hogy megvan-e mind -
-
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #9371 üzenetére
Szerintem némi képzavar esete áll fenn.
Nincs 100 hd adás, legfeljebb 10 körüli. Összesen van vagy 60 adó szerintem [link]Legfeljebb kétszer számoltad a csatornákat, mert analóg és digitális formában is elérhetőek.
A digitális adáshoz dvb-c tuner kell, ahogy írták is. (hbo csomagod nincs mert ahhoz kártya is kellene)(#9372) vitya81
Conexant CX2388x chipsetes PCI csatolóval, 64 bites windows 2GB+ memóriával akadozó analóg kép és az egyik processzormag 100% terhelése várható. Ajánlottabb pci express csatolós tunert venni. (vagy nem conexant chipsetest). -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
OP-ToTo #9369 üzenetére
DVB-C tunerrel két gondod lesz:
1- nem nagyon fogsz kapni, alig van a piacon (mivel drága, főleg nem fogják neked becserélni)
2- az első pont oka (szerintem): A DVB-C adások kódoltak, tehát kódkártya szükséges hozzá. A szolgáltatók általában nem engedik, hogy az adott SeTopBoxon (tuner kódkártyafoglalattal) kívül mást használni tudj. olyasmi ez mint a kártyafüggő mobiltelefon esete. (hiába van kódkártya olvasós tv tunered pc-hez, nem fog működni a rendszerrel)
Amúgy igazad van, hazánkban a digitális TV (DVB-T) jel általában nagyon gyenge, a tunerekhez adott szobaantenna sokszor kevés. (nem a gyártó hibája)
Viszont azt se feledd el, hogy ha panelban laksz, akkor az kemény vasbeton. Igazi Faraday kalitka. Mindenképp érdemes ablakon kilógatni valamilyen antennát bármilyen vételhez.
Az általad vásárolt tuner egyébként szép minőségben kell, hogy fogja az analóg kábel TV-t.
És ezt is teszi. A digitális kábel TV jeled (DVB-C) mellett a szolgáltatód néhány csatornát analógban is megküld feléd. Esetedben úgy néz ki 25-öt.
Ha viszont mégis analóg kábel TV-d van, akkor próbáld átállítani a tuner szoftverében, hogy nem antenna, hanem kábel jelent keressen az analóg! tuner.
(Nekem nem kristály tiszta amit leírtál... van SetTopBox kódkártyával? Onnan megy a 132 csatorna a TV-hez? vagy közvetlenül a TV-be fut a koax kábel? Bár analógon nem lenne 132 csatorna...) -
törölt tag
válasz
OP-ToTo #9367 üzenetére
Digitális sugárzás három részre van bontva, de ugyan az a szabvány írja le mindet. A szabványcsalád neve DVB (Digital Video Broadcasting). A három része:
DVB-T (Terrestrial - földfelszíni). Ez a hagyományos földfelszíni analog sugárzás kiváltására szolgál. Ez az a sugárzási forma, amihez antenna kell. Ezt támogatja a most vásárolt tunered (és nyilván a tévéd is).
DVB-C (Cable - kábeles). A kábelhálózatokon történő sugárzásra szolgál. Ezt is támogatja a tévéd.
DVB-S(2) (Satellite - műholdas). Nyilván nem igényel magyarázatot. Mivel ez az a része a szabványnak, amelyik a legrégebben elterjedt (DVB-S), ezért már létezik a módosított változata, ez a DVB-S2.
A három egymással nem kompatibilis. Ennek oka nagyon egyszerű: a három átviteli közeg különböző követelményeket támaszt. A DVB-T esetén a legnagyobb az esélye a jel szóródásának, torzulásának, ezért ebben a szabványban a normál moduláció mellett van még egy (COFDM), ami a zajvédelmet javítja. A kábeles hálózatokon a legkisebb a jelveszteség esélye, így itt ilyen plusz moduláció nincs (majd a DVB-C2-ben lesz), lehet használni szinte minden modulációt. (Magasabb moduláció esetén egy multiplexen több csatorna fér el. Emellett alapból magasabb sávszélességet biztosít egy DVB-C multiplex, mint egy DVB-T.) A DVB-S pedig jelentően magasabb frekvenciákon dolgozik, emiatt teljesen más berendezéseket igényel.
Van jelenleg is DVB-T adás az országban. Az Antenna Hungária MinDigTV szolgáltatása ez, ezt tudod fogni a tunereddel, ha van egy megfelelő antennád.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest