- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
Motaba78 #9782 üzenetére
Attól függ, hogy rövid távra kell a tuner vagy inkább hosszabb távra. Egy-két évig még jó az analóg is, de hosszabb távon várható, hogy kábelen is megszűnnek az analóg adások.
Ha más platformokat nézünk, akkor műholdon már csak egy-két analóg német van szemben a több ezer digitálissal. A földi sugárzás esetében is több mint tízszerese a digitális csatornák száma az analógokhoz képest nálunk.Talán az is megoldás, hogy egy-két évre analóg tuner, majd ezután dvb-c. A dvb-c is idővel ugyanolyan tömegtermék lesz, mint most a dvb-t. Pl. a VHS korszakban a dvd megfizethetetlen csodának számított, most pedig már párszáz forintért lehet kapni lemezeket.
Ha lényeges a HD, akkor szerintem mindenképpen dvb-c. Kezdetben én pl. CRT monitoron néztem hd adást és hd tartalmat, ott is érezhető volt a különbség. Akkor még csillagászati ára volt egy "lapos" monitornak.
Az is lényeges lehet, hogy mire akarod használni?
Ha csak tévé nézésre és másra nem, akkor nem is kell a tuner, mert ott a tévé.
Ha rögzíteni is, akkor kényelmesebb a digitális, mert kábelen az sd adások mpeg2-esek, amit akár újrakódolás (minőségromlás) nélkül lehet vágni és dvd-t gyártani belőle. A HD egy picit macerásabb az mpeg4 miatt, de ott is lehet sok esetben újrakódolás (minőségromlás) nélkül vágni és bluray lemezt gyártani.
Szerintem Digikábel esetén a dvb-c kényelmesebb, mint az analóg. Más szolgáltatók esetében a titkosítás miatt már nem feltétlen.
Ha VHS-ről akarsz digitalizálni vagy analóg (pl. Video8-as) kameráról, akkor meg inkább egy jó digitalizáló kártya kell, amiben van hw tömörítés. -
zichie
senior tag
válasz
Motaba78 #9779 üzenetére
Digikábelhez dvb-c tunert érdemes venni. Összegyűjtöttem párat:
Belső PCI:
SATELCO EasyWatch PCI DVB-C "Basic Edition": [link]
Technotrend Budget C-1501: [link]
Mystique CaBiX-C2: [link]
TerraTec Cinergy C PCI HD DVB-C: [link]
Technisat CableStar HD2: [link]Külső USB:
TBS USB DVB-C TV tuner: [link]
Terratec H6: [link]
Hauppauge WinTV-HVR-930C: [link]Ha csak digikábelre szeretnéd használni, akkor analóg nem is fontos, mivel az analógon adott csatornák megvannak a digitálison is. Ez alol kivétel az egy-két helyi tv.
Nekem a TBS USB tunerem van, amiről már korábban írtam: [link] -
Motaba78
addikt
válasz
Motaba78 #9776 üzenetére
ezt néztem ki elsőre, ez megfelelne a fenti követelményeknek ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest