- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avermedia_hu
senior tag
Igazad van. Elragadtattam magam.
Nekem sincs rá szükségem, és ilyen áron én biztos nem is venném meg. De mivel nincs Apple termékem sem, így ismét látszik, nem én vagyok a célközönség.Remélem fordul annyit a világ, hogy ismét legyen saját DVB-C tuner. Hiányzik az A717. De ha az nem is jön vissza, most ismét várhatóak tuner fejlesztések nálunk. Csak ne kiabáljam el...
Minden héten van itt a fórumon DVB-C tuner kérdés, sokszor DigiTV miatt, ahol használható is.
Vajon hogyan lehetne pontosan felmérni hány ember szeretne venni elfogadható áron ilyen PC tunert?
Ötletet szívesen fogadok PÜ-ben. -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #12581 üzenetére
Mondjuk ha külön-külön nézed a DVB-T és a DVB-C tunereket, így egyben már nem is olyan drága. Persze nekem se kellene, mert nincs rá szükségem.
-
-
Avermedia_hu
senior tag
Tudtok olyan DVB-C vagy DVB-S tunert aminek van AV bemenete is?
Én nem. Kérem javítsatok ki, ha tévedek.
Marad a DVB-T azaz mindigTV. [link]
A legtöbb Hybrid tunernek van AV bemenete is, ami alkalmas VHS digitalizálásra.
Természetesen nem csak AVerMedia létezik, de példaként én azt adnám meg. H830
Szerintem egész érthető ábra van az oldalon a lehetőségekről. -
Bozek
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12573 üzenetére
A kérdés továbbra is az, hogy milyen digitális jelet. DVB-T (földfelszíni), DVB-C (kábeles) vagy DVB-S (műholdas)?
-
-
yusufhun
csendes tag
ÜDV!
TV-Tuner kártyát szeretnék vásárolni. Nem igazán értek a dolgokhoz amit tudok hogy itthon UPC TV-van. Van két média box anyám és a bátyám szobájában az enyémben nincs, az én régi TV-m analogon kapja az áldást ezek szerint. Nos lényeg a lényeg Gépen szeretnék TV-zni, s most hogy lesz ez a digitális átállás jol gondolom hogy DVB-C kódolással rendelkező tunert érdemes vennem vagy elég a DVB-T?
-
zichie
senior tag
válasz
Mittu88 #12467 üzenetére
A CI slotba nem a kártya megy, hanem a conax modul. A conax modulba megy a kártya. Ebben az esetben a conax modult meg kell venni.
Ha olyan tunert veszel, amiben nincs CI foglalat és külön veszel kártyaolvasót, akkor oda nem kell conax modul, mert a kártya közvetlen az olvasóba megy, a dekódolást ilyenkor a pc végzi szoftveresen.
Mindkét megoldásnak megvan az előnye és a hátránya.
Azt nem tudni, hogy vidanetnél a kártya hozzá van-e párosítva a boxhoz, ha igen, akkor nem tudsz dvb-c tunert használni.
Nekem a fibernet volt évvekkel ezelőtt a szolgáltatóm, ahol kerek-perec megmondták, hogy az előfizetői kártya csak a settopbox-ban megy, ennek ellenére saját eszközzel tudtam használni a kártyát. Magyarul, akkor derül ki, hogy működik-e a dolog, ha gyakorlatban kipróbálod. Érdemes vidanetes fórumokat olvasgatni, hátha másoknak vannak gyakorlati tapasztalatai. -
zichie
senior tag
válasz
Mittu88 #12464 üzenetére
Ha szerencséd van, akkor ebay-en kapsz 10e HUF körül (de lehet, hogy picivel többért) dvb-c tunert, de az az analógot nem tudja, csak a dvb-c -t és az árban nincs benne a szállítási költség, vám... stb.
Ha vidanetes vagy, akkor még külön kártyaolvasót is kell venned, mert a szolgáltató mindent kódol. A settopboxból kiveszed a chipkártyát és a saját olvasódban használod, ha ebben a vidanet műstakilag nem korlátoz.
A settopbox meg megy a szekrény aljára pihenni, de a bérleti költséget fizetned kell még akkor is, ha csak a kártyát használod belőle. -
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Tegnap előtt kisebb vihar volt errefelé és egyik pillanatról a másikra beb@szott egy akkora villám a közelben, hogy 2-3 másodpercig áramszünet volt. Meg is lett az eredménye, azóta a Leadtek TV2000 XP Global tv-tunerem nem ad képet. Próbáltam mindent, de ez kuka lesz.
Viszont: amúgy se voltam nagyon megelégedve vele, fagyogatott, nagyon zajos volt a képe, stb stb... Most viszont keresem hű utódját, ami egy phenom II B55-ös processzor, egy sapphire hd5830, 4 giga ram és windows 7 oprendszer alatt szolgálna.
Kérdésem, hogy mit ajánlotok, mik a lehetőségek? Árban bármit meghallgatok, de szívfájdalom nélkül olyan 10e Ft-ot költenék rá.Ami elvárás: legyen hozzá távkapcsoló, szép képet adjon (tudom, relatív, de értitek mire gondolok
), azt hiszem DVB-C tuner kell nekem, kábelen jön az "élmény". Egyelőre analóg adást kellene fognia, de a későbbiekben mindenképpen digitális lenne a követelmény. Ha ilyen nincs, akkor olyat írjatok, ami a digitálisat tudja fogni, max bemegyek a vidanethez és megrendelem azt. Oh és elalváskapcsoló is kell, az a mindenem
Ami nem fontos: time shifting, adás felvétele, PIP, meg mindenféle hókuszpók... Teletext se kell. Mindegy, hogy PCI, PCI-E vagy külső, USB-s. Földhurokkábelem is van (azt hiszem így hívják), úgyhogy ilyen extra se kell hozzá.
Segítségeteket előre is nagyon-nagyon köszönöm
-
Kernel
nagyúr
válasz
Viktor06 #12462 üzenetére
Mármint analóg tuner is jó lehet, ha megelégedsz az analóg minőséggel. DVB-C tunert én nem használok, így ehhez a részéhez nem tudok hozzászólni, legfeljebb látom, amit látok, hogy nem olcsók.
De ha később úgyis TV-t vásároltok, most már a DVB-T/C tuner alapnak számít az új készülékeknél.
Nem kell külön STB, itt látható például egy kiosztás, bár ez egy régi fájl, de a lényeget szemlélteti:
http://digi.hu/uploads/documents/aszf/20110501-4_csatornakiosztas.pdf
Sárga szín jelöli a digitális multiplex-csatornákat, abba tömörülnek a DVB-C adások, aminek részletes kiosztása a dokumentum utolsó oldalain szerepel.
-
Viktor06
csendes tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
Viktor06 #12460 üzenetére
Digikábelen nem csak analóg jelet adnak, hanem DVB-C rendszerben is ugyanazt. Ezért van az, hogy a standard DVB-C tuneres TV-k is működnek a Digikábelen, eltekintve a kódolt adásoktól (HBO, Digifilm).
Csak sajnos a számítógéphez való DVB-C tunerek pont drágábbak, mint a DVB-T eszközök.
-
a1200
aktív tag
válasz
róland #12450 üzenetére
Az analóg kábel TV-t hagyjuk, nem érdekes.
Egyelőre hagyjuk a DVB-C-s tunereket, mert újan 20-30e-be kerülnek. Ami olcsóbb használt, nem támogat 64 bitet, és/vagy nincs svideo bemenete.
Egyelőre egy olyan is elég, ami Win7 64 biten működik, PCI-s, vagy USB-s, és van svideo+hang bemenete, az ezen át bevezetett jelet lehet hanggal jó videóformátumban rögzíteni, lementeni HDD-re, tehát szoftverek is kellenek mellé.
Ez milyen, használ valaki ilyet? [link] -
róland
veterán
Fura szolgáltatód van, ha megszünteti az analóg adást a kábeltévén. Arra nem vonatkozik a digitális átállás, így a legtöbb szolgáltató nem erőlteti a váltást.
DVB-C nem túl elterjedt, de mintha említettek volna pár lehetőséget a topicban. Érdemes visszaolvasni.
S mihez kell a fényképezőgép? Nem látom az összefüggést a fotózás és a tv-vétel között.
-
a1200
aktív tag
Azaz olyan TV kártya kell, ami egyszerre tud kezelni DVB-C-t és analóg svideot.
Eddig csak DVB-C+DVB-T-seket találtam. -
a1200
aktív tag
Hali. Létezik olyan PCI-s TV tuner kártya, aminek van svideo és koaxon digitális bemenete, plusz Win7 64 bithez driver?
Ezzel PC-re tudnám vezetni a TV-m képét svideoval, amit valamilyen programmal rögzíteni lehetne valami népszerűbb file formátumba, plusz a kábel TV digitális jelét is nézhetném PC monitoron. Analóg bemenetes nem jó, mert jövőre megszűnik az analóg TV adás kábel TV-n is. De ha nem is szűnne meg, az analóg felejtős.
Ha ez menne, nem is kell videokamera, mert a régi fgépem még működik, ezzel az asztali tárgyakat le tudom fotózni.
Ha csak külön, 2 kártyával tudnám megoldani, egyikkel az svideot, a másikkal a DVB-C-t, akkor melyik típusok a jók?
Milyen ez az USB-s svideos eszköz? [link] -
Kernel
nagyúr
válasz
baranyaib90 #12433 üzenetére
Egyébként én úgy gondoltam, eleve a DVB-T csatornákra utalsz, vagy másik lehetőség, hogy vannak szolgáltatók, akik ráteszik a kábelre a MinDigTV-t is.
Idézet (a jobb olvashatóság miatt nem dőlt betűkkel írom):
=======================================
http://www.juropnet.hu/index.php/kabeltvModern LCD vagy Plazma televízióval
A Jurop Telekom digitális kábeltelevízió szolgáltatás vételhez DVB-C tuner szükséges. Ha már Önnek Új típusú készüléke van, ami tartalmaz DVB-C tunert és támogatja az MPEG-4 kódolást, valamint rendelkezik CI (Common Interface) nyílással, akkor nem szükséges a különálló beltéri egység (set-top-box) megvásárlása.
Amennyiben most tervezi a TV készülék vásárlását, érdemes ilyen modellt választani. A forgalomban levő készülékek többsége már mind a DVB-T-t és DVB-C-t támogatja, de egyes kifutó modellekben még csak DVB-T tuner van. Mivel a digitális szolgáltatás csatornái kódolva kerülnek sugárzásra (digitális alapcsomag és minicsomagok), ezért a DVB-C TV készülék esetén a szolgáltatás igénybevételéhez szükség van kártyafogadó modul + kártya megvásárlására. A kártyafogadó modult a készülék CI (Common Interface) nyílásába kell helyezni.
Saját kártyafogadó modul használata
Ha Ön már rendelkezik saját kártyafogadó modullal és a digitális vételre alkalmas készülékkel, akkor lehetősége van csak a kártya igénylésére is. A kódolt programcsomagok vételéhez az arra alkalmas TV készülékhez Conax CAS7 kártyafogadó modul szükséges. A kártyafogadó modul és a kártya nélkül kódolatlanul DVB-T és DVB-C formátumban egyaránt a következő csatornák érhetőek el: RTL-Klub és TV2 normál SD minőségben; MTV1, MTV2 és DunaTV pedig HD minőségben.
-
Kernel
nagyúr
válasz
baranyaib90 #12433 üzenetére
Reményre semmi ok, mert a DVB-C vétel hardveresen másfajta demodulátort igényel. A demodulátor az USB-vevő része, annak kimenetén kapjuk vissza azt az alapsávi multiplex adatfolyamot, amivel adóoldalon modulálták a nagyfrekvenciás vivőt.
A multiplex csomagból szoftveresen (pl. VLC stb.) választhatjuk le a kívánt műsort, majd az MPEG-videót dekódolni kell, értelemszerűen egy MPEG-dekóderrel, lejátszóprogrammal.
Így gondolom érthető, hogy az elképzelésed miért nem működhet.
-
baranyaib90
csendes tag
azbest:
Köszönöm szépen a segítséget!
Feltelepítettem a Homesys progit, felismerte a TV kártyám és a Conax kártyát is.
Már csak a csatornakereséssel lesz bajom :S
Konkrétan vannak benne alapból fix csatornalisták, de még nem jöttem rá, hogyan keresem végig az egész sávot :S
Később majd megnézem a SmartDVB-t.
Az előfizetés nem kötődik készülékhez szerintem. (Juropnet-es a szolgáltatónk amúgy.)
Amúgy dvb-t-s a tunerem, de behozta a kódolatlan csatornákat. Ezért reménykedek, hogy a dvb-c-s adásokat egy szimpla dekódolással megúszom. :Sróland:
http://www.ebay.com/itm/400428441052?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Conax-hoz jó. -
azbest
félisten
válasz
baranyaib90 #12430 üzenetére
Windows alatt a homesys program a legkönnyebben kezelhető, ami előfizetői kártyát is támogat. Sajnos befejezték a fejlesztését, de még elérhető például innnen: homesys4_4.46.0.200.zip.
Ezen kívül bonyolultabb megoldásként a szintén ingyenes smartdvb program + acamd plugin amihez oscam kártyakezelő program is kell. Ezt nem olyan egyszerű beállítani, viszont lehet hogy több kódolást támogat.
Linux alatt a tvheadend, oscam backend és vlc vagy xbmc frontend programok jutnak az eszembe.
Ha a dvb-c előfizetés kártyája hozzá van kötve szolgáltató készülékhez, akkor nem igazán fog működni mással. A legtöbb helyen saját eszköz használatát engedik csak. Máshol pedig eleve kódolatlan az adás (kivéve a prémium hbo és még néhány csatorna). De ezt gondolom csak elírtad, mert a dvb-t kártyával nem fogsz tudni dvb-c adást nézni. A dvb-t mindigtv extra kártya nincs készülékhez kötve, az működik ilyen megoldással is.
-
baranyaib90
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Lenne egy kérdésem:
Egy Gigabyte U8300 DVB-T-s tunerem van és egy USB-s SmartCard olvasóm, ami a Conax kártyát képes olvasni (szabvány szerint).
Tudtok olyan TV néző programot javasolni, ami dekódolja az USB-s kártyaolvasóval a DVB-C adást? -
Kernel
nagyúr
Gondolom, a régi, SCART-os box van nálatok, az annyit tud. A UPC mindig is "hencegett" vele, hogy az egy digitális box, holott csak vételi jelút szempontjából (kódolt DVB-C), míg a kimenet analóg PAL 576i. Marketing duma.
Van HDMI-kimenetes UPC-box is, amihez a digitális csomagra kell előfizetni, vagy újabban már mindenkinek azt adják, nem tudom. De azt sem tudod rögzíteni külső eszközzel. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a HDCP hiányát érzékelve a kimenet automatikusan átvált titkosítatlan, de SD-felbontásra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Fisherhun #12376 üzenetére
DVB-C szükséges és konkrétan a DigiTV kábeles szolgáltatása követi a szabványt, az üzletekben kapható DVB-C tuneres TV-kel is ezért működik. Így a hasonló boxokkal is.
Kivéve a kódolt csomag (HBO, DigiFilm), amihez a kártya is szükséges, azt hiába dugjuk a TV-be, ha jól tudom, mert a kártya csak a Digi saját dobozával megy.
Típus szerint közelebbről nem ismerem ezeket, de a biztonság kedvéért az eladónál is érdemes rákérdezni a kompatibilitásra, a szolgáltatód pontos megnevezésével, már amennyiben hazai cégtől vásárolsz. Így utólag joggal tudsz reklamálni is. További információkat találhatsz itt is, ha visszaolvasol a témában:
-
Avermedia_hu
senior tag
-
Avermedia_hu
senior tag
Hello,
az elképzelésed kíváló és logikus. A megvalósítás már nehezebb lesz.
Igazából, ami neked jó lenne (szerintem) egy olyan HDMI elosztó, ami távirányítható. Tehát váltható a bemeneti HDMI jel. Viszont ilyet még életemben nem láttam.
De az internet szerint létezik: [link]
A TV adás:
vagy beltérit használsz HDMI csatlakozással, és az jó lehet UPC vagy bármely szolgáltató eseténvagy a notebookra keresel USB DVB-C tunert. Ilyenből ismerek egyet, a Delockot. Ha még létezik. Persze lehet van más féle is. De ez csak a Digivel lesz kompatibilis.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Kokusz #12276 üzenetére
1. Hát át lehet lőni bármit ami a monidon van máshova, de csak ugyanazt, ebben az esetben a moni képét akármire, erre is vannak célhardverek. /vga ba bedug stb.../
2. Ideálisabb, ha a tuner szoftvere tudja ezt.
Nos a Leadtekhhez adott PVR2 es ezt tudja, élő közvetítés menüben.
És akkor egy böngészővel lehet nézni benne, még nem próbáltam milyen.
De ugyanazt, mint amit a gépen is nézel, tehát az nem megy, hogy egyiken ezt, másikon azt.
esetleg akkor, ha duplatuneres a tv kari, vagy 2 van benne.(#12275) threwory
A digi hálózatán tudtommal, DVB-C ben jön digitálisan kódolatlanul, akiknek van majd kijívatanak ha nem így van.
Ha analógban akarod venni, akkor gyakorlatilag bármely analóg vételre is alkalmas tuner jó lehet,
usb-és felejtős.Ha digitálisan szeretnéd venni, ez már keményebb dió, mert ilyen tuner alig van, de azért akad 1-2
[link] -
róland
veterán
válasz
Neoteric #12241 üzenetére
Ma már az USB-s tunerek is bőven megfelelnek a célnak. (Én egy Leadteket használok.) A gyenge adóteljesítmények miatt azonban a gyárilag csomagolt mini botantenna gyakorlatilag használhatatlan.
Pár hozzászólást visszaolvasva ajánlanak konkrét típusokat is. (Megfontolandó egy hibrid tuner, hiszen az kábeltv-vel is használható. Míg DVB-C tunert elvétve lehet beszerezni.)
-
nokri
csendes tag
ugye jól gondolom hogyha veszek egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C 61959-et és a hátuljára nem a saját antennáját hanem a digitv-s koax kábelt dugom akkor fogom az analóg és a digitális kábelt tv-t? van aki így csinálja/használja win7 64bit alatt?
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Végül úgy döntöttem nem vacakolok a DVB-C tunerrer (DIGI), hanem elég lesz egy használt olcsóbb analóg is.
Segítenétek hogy milyen pontos típust keressek, ami biztosan megy win7x86 alatt is? (félek, hogy kifogok valami régi inkompatibilis kacatot...)
A Haupauge, AverMedia, Leadtek márkákat hallottam megbízhatónak.Köszi!
-
superg
senior tag
válasz
#65675776 #12124 üzenetére
Ja igen,csak azért irtam hogy figyelsz e
3200-as az philips chip-es verzió.
A digitálishoz melyik szoftver a legjobb szerinted?Jelenleg a DVB Dream-et használom ,ez jobban tetszik mint a DVBviewer.
Egyébként én CableStar Combo HD CI-t vettem.
A legolcsóbb a PCI-os Tecnisat cablestar HD2,vagy a Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C de látom hogy itthon ez is kifogyott [link] -
superg
senior tag
válasz
Safranek #12120 üzenetére
Láttam itt az aprón leadtek 3000 deLuxot,szerintem azzal jársz a legjobban,minőség terén.Vagy 3200-as,az hibrid (analóg+dvb-T) első 5-6,második 10K használtan az "irányár"Újat én már nem vennék.
Más:
Nekem Leadtek 2100 van,ez állítólag ugyanaz mint a 3200 csak dvb-T nélkül.UPC-m volt remek volt a képe analóghoz képest.Váltottam digire és kissé szarabb lett az analóg.Beszereztem egy dvb-c tunert.Minőségileg persze szebb képe van de baromi lassú a csatorna váltás.Ahogy érdeklődtem minden dvb-c tuner ilyen.Úgyhogy én még az analógot se dobtam ki,használom azt is ha "szörfözn"i akarok a csatornákon.
Raypapa: a szolgáltató nagyon is számít.Nálad is az a helyzet, van C tunerrel fogható digitálisod(tuner 16 e-től kezdődik)vagy analóg(lásd fentebb) -
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
grunge #12104 üzenetére
Szia,
PC tunerrel megoldani nem lehet.
DVB-C tuner + CI kártya olvasó kellene, de a UPC kártyát nem tudod használni, csak a kapott STB-ben.Ha a HDMI kimenete az STB-nek nem védett, akkor HDMI Capture kártyával át tudod vinni a jelet a gépedre.
Illetve akkor fel is tudod venni. Nézni a védett jelet is lehet.A legjobb, ha van a monitorodnak HDMI bemenete, és azzal kötöd össze a beltérit. HDMI-t DVI-ra is könnyen alakíthatod. Ekkor a hangot vagy RCA-n, vagy optikain kell kihoznod a STB-ból. Már ha van rajta ilyen kimenet. És engedi a hang kimenet leválasztását a HDMI-ről.
-
-
Poplacsek
senior tag
Akinek PCI-os DVB-C Tuner kell:
Én Technisat Cablestar HD2 CI-t használok. Beszerezhető, olcsó (15-16eFt kompletten a PCI-os kártya + CI slot + távirányító egybecsomagolva), CI kártyával tökéletesen kikódolja a kódolt digitális SD és HD csatornákat is. ProgDVB Pro szoftverrel használom, de a gyárilag hozzá kapott DVBViewer Technisat Edition-el is használható.
A szolgáltatóm a Tarr kft, náluk lehet kapni a kártyájukkal összepárosított CI modult. CI+ modullal nem tudom, hogy működik-e azt nem próbáltam. -
Flashget
félisten
válasz
superg #12075 üzenetére
neten vett valamelyik USB-s DVB-C-vel gond volt és vissza is küldte az illető a németeknek..asszem terratec volt, de nem biztos. keress vissza rá.
külső tunerben nem gondolkodtál? itt van többféle asztali DVB-C tuner. van amihez írják a digikábelt is.
-
superg
senior tag
Hali mkinek!
Kérdésem a következő:
DVB-C tuner vennék asztali gépbe.A külső usb-s tunerrel lenne valamilyen hátrányom a belső pcie-el szemben?
Gondolok itt processzor terhelésre vagy hogy usb-n késik kicsit az adás(ez vszínű hülyeség).
ezeket néztem:
terratec cinergy t pcie dual
DVBSKy C2800E DVB-C PCIe with CI
de usb-s könnyebben olcsóbban beszerezhető:
technisat cablestar combo hd ci
PCI foglalatom egyelőre nincs,digi tv-s vagyok,válaszokat előre is köszi -
Flashget
félisten
válasz
hamyka #12067 üzenetére
Nem a Mindigtv-t kapcsolják le!
Javaslom olvass utána a dolognak.
Mindigtv a földfelszini azaz DVB-T ha így jobban érted.
Ezen elvileg 2012 dec. 31-én lett volna az utolsó nap amikor analóg jöhetett volna, de megkérték a +2 évet mondván akkor lesz meg a 10 év amit az unioba való belépéskor kötettek meg szerződésben...tehát a lényeg 2014 dec. 31. lesz az utolsó olyan nap amikor a Mindigtv-n analógba jönnek a csatornák. Utána csak digitális sávon ami SD vagy HD-t jelent.
Így már kapis?
UPC meg kábeles tévé az DVB-C-t használ.
UPC Direct meg a tányéros DVB-S-t használ. -
cerka14
csendes tag
válasz
hamyka #12008 üzenetére
Túl ragozod kicsit a dolgokat .... tisztában vagyok a DVB-T/C/S analóg hibrid , stb. Nincs szükségem DVB-C tunerre , már írtam is,hogy vagy megfizethetetlen vagy egyáltalán nem is kapni . Egy hibrid tunert akartam , találtam is egy acer-t , de aztán vettem észre h ez pci csatis , nekem meg a lapomban nincs már csak expressz , így azt is sztornóztam. Rámentem a pcie tunerekre de az meg ott van hogy 18-20 ezer forint . Ennyit szintúgy nem szeretnék rááldozni a dologra. Így maradt az USB-s hibrid tuner , ami már 10ért újonnan kapható. Nem letolni akarlak , jó fej vagy segítőkész így totál ismeretlenül is de látom a fogalmakat még meg kell tanulnod esetlegesen értened . 1 témához 5x visszafordulsz ,nem szükséges ! Szóval köszönöm a sok segítséget ritka az ilyen ember ! De már választottam, hogy usb hibrid tunert veszek , de majd csak februárban .
-
hamyka
senior tag
Pc-re melyik a legjobb :
DVB-T Tuner cucc ? ( szabad csatornákhoz)
illetve DVB-C ? ( aszem kábel tévéhez)
DVB-S ?
válaszotokat előre is köszönöm
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
cerka14 #11973 üzenetére
Hello.
a hosszas üzenetváltásból csak az nem derült ki, valójában milyen TV jeled van.
Ha nincs beltéri, és digitális, akkor talán Digi TV lehet. Az?
Ha nem Digi, akkor analóg jeled van valószínűleg. (de lehet kis helyi digitális szolgáltató is)
Ez a választható tunerek körét nagyban befolyásolja.
Ha tuti digitális a jel, akkor keress rá a DVB-C tunerekre az arukereső oldalakon. Alig van, és drága.
Ha analóg a jel, akkor egyszerűbb a helyzet, keress hybrid tunert (analóg+dvb-t). Vagy sima analóg tunert, de azt inkább csak használtan találsz. (bár ez nem jelenti azt, hogy nem jó- max az op.rendszer kompatibilásra figyelj oda nagyon, és ez igaz a dvb-c tunerre is)
-
Bozek
nagyúr
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11985 üzenetére
ez a kettő érdekel:
DVB-T - földfelszíni (Terrestrial)
DVB-S - műhold (Satellite)ez nem érdekel :
DVB-C - kábeles (Cable) kész öngyilkosság hozzá venni dekódert szerintem
De azért leírhassátok hogy ha pcn akarnám nézni a kábel tv szolgáltatóm álltal adott műsorokat pc-n milyen tv tuner kártyát ajánlotok?
lap: ASUS P5GCMX1333
És szerintem nem létezik DVB-C TV tuner kártya ami tudja az Mpeg 4-est is, ha tudsz/tudtok ilyet mutatni megeszem a prohardvert ahogy van betűnként
-
hamyka
senior tag
válasz
cerka14 #11981 üzenetére
szóval bent van nálad a kábel tv?
Ha így van akkor neked valami DVB-C tunerű kártya kell a gépedbe, azért kérdeztem hogy milyen lapod van mert gondolom számít a csatoló felület úgy mint a winycseszternél is
szerintem az lesz a legjobb ha bemész egy ilyen pc boltba és hátha tudnak neked segíteni
ööö set top boxos szolgáltatásod van ?
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11972 üzenetére
Ja és még valami:
érdeklődtem itt :
1. szabadon fogható csatornák felől hogy milyen tunerű kell meg tudtam hogy DVB-T
2. Kódolt csatornákhoz: DVB-S (de mind mondtátok ingyenesen nem igazán lehet fogni kódoltat pedig én azt hittem )
3. DVB-C ami meglévő kábel tv előfizetéshez való de ilyet hülyeség venni úgy is ugyanazt látod rajta
na ezért keveredtél meg bocsi
-
cerka14
csendes tag
Üdv.Mára meguntam a kis tv-t , de nagyobbra sajna nincs pénzem , más elrendezésre meg nincs lehetőség , hogy legalább némelyik adásból lássak is valamit . A monitorom 24-es és közelebb is van az ágyhoz , nézegettem dvb-c tunereket , de vagy ritka vagy megfizethetetlen áron dobálják . Semmi extra nem kell , HD felbontásban szeretném nézni az adásokat , az online streamek meg ugye ilyen szempontból semmit nem érnek. Nos ajánlanátok olyan tv tunert ami nem usb-s , analóg/dvb-t , távirányítós és megfizethető áron van ? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bozek
nagyúr
válasz
hamyka #11968 üzenetére
DVB-T - földfelszíni (Terrestrial)
DVB-S - műhold (Satellite)
DVB-C - kábeles (Cable)Műholdon is vannak ingyenes (FTA) csatornák. Kábelen már nem biztos. Szóval ezért kérdeztem, hogy milyen formában akarja nézni. Az adótorony távolságát a legegyszerűbben a dvbtmap.eu oldalon lehet megnézni.
Műholdas vétel itt nálam már vagy ezer éve volt, akkor még DSF-en néztem a német bajnokikat. Azóta már az analóg kábeltv is elég nekem egyelőre, szóval továbbra se érint az Amiko cucc.Arról nem tudok, hogy bármilyen dekóderrel is lehetne ingyen nézni a kódolt csatornákat. De ez amúgy is törvénytelen, szóval a fórumon nem hinném, hogy választ kapsz rá. Ha még 10-20 ezerbe kerülne egy hónap, talán megérteném. De úgy, hogy most havi 2000 Ft-ért 30 csatornát kapsz, eléggé gáz ez a garasoskodás...
-
SomogyiG
csendes tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de olyan DVB-C tunert/set top boxot keresek, aminek a segítségével internetes live stream-et rögzíteni lehet akár belső, vagy külső adathordozóra. Jó lenne, ha WiFi-n keresztül kapcsolódna a netre, de az sem baj, ha vezetékkel.
Előre is köszi a válaszokat. -
törölt tag
válasz
betyarr #11934 üzenetére
DVB-C esetén nincs olyna, hogy jó ár/érték arány. Minden ilyen tuner irreálisan drága (valós értékük ~2x-esét kérik el értük). Hogy csak nézni akarod vagy felvenni is az részletkérdés. DVB esetén a felvétel semmi másból nem áll, minthogy lemented a bejövő stream-et a vinyóra (esetleg átmultiplexelés lehet még, de annak minimális az erőforrásigénye).
PCI-E-be kb ez a legolcsóbb megoldás: Terratec Cinergy T PCIe Dual
2007ath: Egy átlag hangchip (ALC892) hogy lesz jobb az átlagosnál? Egyébként ennyi miatt nemkell külön hangkártya, a hátlapi line-in csatlakozóra kell vezetni a jelet. De megoldható PCI-E-en keresztül is.
A PCTV Pro-t meg nyugodtan tedd el a relikviák közé, nincs hozzá stabil x64 Win-es driver.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
2007ath #11935 üzenetére
Hali!
Én is régi PCTV Pro-t cseréltem alig több, mint egy éve a Win7 x64 miatt Leadtek PxDVR3200H-ra. Főként analógra használtam ChrisTV-vel, de a kábelszolgáltatóm a mindigTV-s adókat DVB-T formában is nyomja a kábelen, így a saját progijával ment az olimpia + forma1 is digit HD-ben, frankón. Nagyon jó kártya, csak a DVB-C miatt váltottam, most jókat alszik a dobozában a polcon.
Aztán egy hónapja elkapott a gépszíj és cseréltem Technisat Cablestar HD2 CI-re, van benne Conax modul + előfizetői kártya, így minden digit csatorna jön frankón. (Ezt csak olyan szolgáltatónál lehet megtenni, ahol nem párosítják az előfizetői kártyát saját box-hoz, pl: Tarr kft.) ProgDVB progival használom."A kérdés tehát röviden: PCI-E csatolón keresztül össze lehet-e hozni a TV-kártyát az alaplapi hangkártyával?":
persze -
Stirbi
addikt
-
Trolluska
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e a felvétel közvetlenül TV-ről PC-re?
Jelenleg van egy Samsung TV-m beépített DVB-C tunerrel, amihez CI kártyát használok, így nincs szükségem set-top boxra. (nincs még egy nyamvadt távirányító) Olyan kütyüt már találtam ([HDMI-CEC adapter]), amivel HDMI-n keresztül lehet a TV távirányítójával vezérelni a PC-t, de arról még infóm sincs, hogy lehet-e a TV képét "direktben felvenni"
Találkozott már valaki ilyennel? -
törölt tag
válasz
nszabolcs #11893 üzenetére
Hello!
Tudnád. Hogy megéri-e azt már neked kell eldöntened. Ha csak a DVB-C alényeg, akkor semmivel sem leszel hátrább egy harmadába/negyedébe kerülő e-bay-es csodával.
z0zz00: Kokrétan mi is lenne a bemeneti jel? A leírt csatlakozó inkább koax lesz. Gondolom ilyesmiről van szó:
A külső tunert/STB-ot meg ha olyan akár közvetlenül HDMI-vel is összekötheted a monitorral, és akkor nincs kábelrengeteg sem.
-
zichie
senior tag
válasz
altoalto #11848 üzenetére
"Mi tortenik ha veszunk egy LCD tv-t a nappaliba? Hogyan fogja digitalisan majd a jelet az lcd, ha a set top analogba nyomja neki????"
Veszel Conax CA modult a tévéhez, olyat, amilyet a MinDig TV extrához is adnak. A settopboxból kiveszed a chipkártyát és beteszed a conax modulba, a modult pedig a tv modulfogadójába. Lényeges, hogy a tévében legyen CI foglalat és legyen benne dvb-c tuner. A settopboxra sajnos havonta egyszer szükség lesz, mert tudomásom szerint csak abban frissül a T-s chipkártya. Ha a tévén azt veszed észre, hogy nem nyílnak a kódolt adások, akkor kell elővenni a gyári boxot, betenni a chipkártyát, bedugni a koax kábelt, rádugni a tévére és addig várni, amíg el nem indul valamelyik adás, ami elő van fizetve. Utána a chipkártya mehet vissza a tévébe rakott conax modulba. Ezután egy hónapig nem lesz szükség a T-s boxra. Az lcd tévén lényegesen jobb lesz a kép, mint a box analóg kimenetén. A boxra csak a kártyafrissítés idejére van szükség, ez havonta max. fél óra.
Úgy tudom, hogy a T nem ad csak kártyát, így a boxot mindenképpen bérelni kell, emiatt érdemes a legolcsóbbat kérni, mert úgyis csak kártyafrissítésre kell. Azt nem tudom, hogy sd box esetében lehet-e pl. hd csomagot rendelni. HD csomag menne, ha a tévébe tett Conax modulban használod a chipkártyát és a tévében van mpeg4 dvb-c tuner.
Én korábban a fibernetnél voltam, ott csak papírnehezék volt a box, még a kártya is frissült Conax modulban. A boxot viszont nem lehetett visszaadni, mert akkor a kártyát is visszakérték vagy letiltották. Sajnos ki kellett fizetni a box bérleti díját, pedig nem is használtuk, csak a chipkártyát belőle saját tévében. -
nszabolcs
tag
válasz
Avermedia_hu #11829 üzenetére
Rákerestem DVB-C tunerra és ezt dobta ki a kereső:
[link]
Megnéztem a leírását, de nem nagyon értek hozzá, ezzel tudnám fogni a Digis adásokat?
Ilyennel van valakinek tapasztalata, megérné? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nszabolcs #11815 üzenetére
Ha digitális kábel TV-d van, az DVB-C rendszert takar.
azt Hybrid (analóg+DVB-T) tunerrel nem tudod fogni.Valamennyi csatorna érkezik hozzád analóg formátumban, azokat tudod nézni a Hybrid tunerrel, természetesen rosszabb minőségben, mint a digitálist.
A részleteket megtalálod a Digi weboldalán, analóg csatorna listával.Az MCE verzió azt jelenti, hogy plug & play a tuner, dedikált windows MC eszköz. A rendszer felismeri és kezeli.
A távírányító a teljes Win MC-t vezérli. -
veresp
tag
Sziasztok!
DVB-C adást szeretnék fogni, akár USB akár PCI-E megoldás is szóba jöhet.
Ezen kívül van bármi más alternatíva?
- AVer3D Quadro HD -
Tomikapc
aktív tag
Üdv. DVB-C adás fogásához szeretnék TV tunert. Digi a szolgáltató. Jelenleg egy analóggal (Pinnacle) nézem, de így nem lehet kiélvezni a hd adásokat... Távirányító nem lenne rossz, ha lenne hozzá, de nem feltétel. Milyen márkát/típust érdemes venni? Windowson használnám. Köszi.
-
teebee
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok jártas TV tuner kártyák terén, így a segítségeteket kérném:
Új monitort tervezek venni (Dell u2312hm vagy u2412hm), és ahhoz szeretnék egy TV tunert. Nem tudom ez mennyire jó ötlet, vagy sem, de bízom benne hogy élvezhető rajta az analóg adás is...
Elsősorban tehát analóg TV-t szeretnék fogni rajta, később talán majd digitálist is, de most nem ez az elsődleges cél. Nem biztos, hogy 1év múlva egy olcsó hybrid kártyával sokra megyek, akkor inkább veszek újat...
Persze ha tudtok jó és olcsó megoldást, ami mind2-t tudja, akkor az csak jó.Szolgáltatóm:
www.juropnet.hu - digitálishoz DVB-C kell ha minden igaz...Nem szeretnék sokat költeni rá, de egy jó távirányítóra igényes lennék.
Előre is köszi a kommenteket!
-
-
Mikrobi
csendes tag
Van valakinek tapasztalata DVB-C tunerkártyával és magyar kábelszolgáltatóval? A UPC nem engedi, ennyit tudok. Más szolgáltató esetleg? Hogy működik, mire figyeljek, milyen kártyát vegyek?
-
Male
nagyúr
"Terratec CinergyT PCIe Dual", én ezt vettem... beszerezhető Magyarországon, és nekem bevált eddig a Digivel. Persze ez belső. (DVBViewer Terratec Edition van mostmár hozzá, ami elég jó program, de megy VLC-vel is akár.)
A DVB-T részét kezeli a Windows Media Center (Win7 beli változat), a DVB-C tunerét sajnos nem. Állítólag a DVB-C nem nagyon megy vele egy tunerrel sem... legalábbis amikor gugliztam miatta, erre jutottam.
Hasznos gyűjtemény: katt.
-
skroy
senior tag
Egy DVB-C képes tunert tudnátok ajánlani, amit be lehet szerezni M.o-n belül? És persze minél olcsóbb legyen, már ha lehet olcsóságról beszélni ennél a tunernél
Köszi!
-
skroy
senior tag
Üdv! Van valakinek tapasztalata ezzel a tunerrel? Pinnacle PCTV Quatro Stick DVB-T/C
DVB-C-re használnám, megfelel? Media centerrel kompatibilis? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
func93 #11734 üzenetére
Félreértettél, de értem.
Van Mediabox, tehát abban van egy kódkártya is.
A baj az, hogy UPC esetén a kódkártyát nem tudod más eszközben (TV-ben, tunerben, másik mediaboxban) használni, csak a UPC dobozában. (olyan ez, mint a sim-lockos mobiltelefon)Bár talán a UPC-ről hallottam, hogy ezt a megkötést feloldják. Erre érdemes rákeresned ebben a fórumban. volt róla szó.
Ha igaz, akkor kártya olvasós DVB-C tunert kell keresned. Az országban tudtommal nincs, és nagyjából 25-30e Ft-ba kerül neked, ha találsz. (külföldön)
De még akkor is adott lesz a probléma, hogy vagy a Mediaboxban van a kártya, vagy a számítógépnél. Még egy kártyának plusz költsége van minden szolgáltatónál.A másik verzió, hogy érkezik a kábeleden analóg adás is. Kevesebb csatorna, és rosszabb minőségben, de fogni tudod. Bármilyen analóg vagy Hybrid tunerrel. Nincs technikai akadály. Hogy ne (csak) saját termékeket ajánljak, egy márkafüggetlen keresés: [link]
Bár most nézem, hogy egyre kevesebb a zöld készlet pötty. Ha engem kérdeznél, a listában lévők közül az Avermedia-n kívül esetleg a Gigabyte-ot venném meg. De annál sem mutat a rendszer már készletet.
Specifikációkért javaslom, hogy a gyártók oldalát nézd meg. Az argépen ez nem teljesen update. Pl. az Avermedia Volar Hybrid HD már Win8 ready, tesztelve. Ez pedig csak a mi oldalunkon jelent még csak meg.
No meg nem is teljes a lista.
Én pl. a mienk közül ezt venném: H830 MCE A távirányítója miatt.De nagyon elé szaladtam a kérdéseidnek. Elnézést.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
cadgers #11725 üzenetére
Szia,
kérlek pontosítsd milyen forrásból érkezik a TV jeled.
Szabadon fogható antennás? (DVB-T)
KábelTV? Ha igen analóg vagy digitális (DVB-C)? A szolgáltató neve is fontos ebben az esetben, és hogy van-e kötött beltéri kódkártyával.Mindezek ismeretében már biztos kapsz konkrét javaslatokat.
(De a fenti kérdésekre adott válaszokat ha beírod a keresőbe, nagyon sok információt találsz ezen a fórumon) -
azbest
félisten
válasz
Zotya84 #11714 üzenetére
ez nem valószínű, hogy igaz lenne. Az Intel CE 6353 chipset dvb-t adáshoz van kitalálva. Más modulációt használnak a kábeles és antennás esetben.
(#11715) Male:
a vlc-hez készíthető olyan playlist fájl, amiben felsorolhatóak a csatornák és akkor nem kell kézzel írogatni és állíthatni. Pl itt egy dvb-t playlist, hasonlóan lehet a dvb-c is: [link] -
törölt tag
válasz
Zotya84 #11710 üzenetére
Az Aver-t felejtsd el, már nincs gyártásban.
A Terratec és a PxDVR3200 H meg nem akad össze, nálam nagyon jól elvannak egymással. Pedig a legtöbb DVB-C tuner rasszista, bizonyos más tunereket nem tűrnek meg maguk mellet. A nevezett Terratec pl semmilyen NXP chipes tunerrel nem hajlandó együtt lenni a gépben.
-
hattrickuser
aktív tag
Tudnátok ajánlani valami tv-tunert, amivel a digi adásait tudnám pc-re felvenni? Szóval valami belső (nem USB-s), dvb-c képes megoldás kellene, alsó árkategóriába. Ezt a listát már meglestem, de ezek elég nehezen beszerezhetők, illetve volt amit találtam, de kicsit drágának tűnt. Ennyire ritkaság Magyarországon a dvb-c tunerkártya? Annak idején Leadtek márkájú tuner-ből volt 3 különböző verzióm, azokkal elégedett voltam.
-
Avermedia_hu
senior tag
2 lehetőség:
- számítógépes DVB-C tuner
- külső felvevő: HD Ezrecorder
A legújabb tervek szerint, igazodva az igényekhez, Scart átalakítóval teszteljük a terméket.
Még nem végleges a változtatás. (most kapom meg az új verziót tesztelésre, ha a drága jó vámosok is úgy gondoloják...) -
zichie
senior tag
"Jelenleg nem ismerek olyan DVB-C tunert CI+ interface-l vagy különálló DVB-C tunert és CI+ interface-t amely lehetővé tenné a UPC digitális kábeltv használatát számítógépen."
Úgy tudom, hogy évekkel ezelőtt működött olyan megoldás, hogy a párosított kártya működésre volt bírható szoftveres linux alapú olvasókban. A lényege az volt, hogy a kártyával el kellett hitetni, hogy a gyári boxban volt. Ez olyasmi, mint a routerekben a MAC address átírás, csak itt nem néhány hexa számról van szó, hanem sokkal hosszabb a számsorozatokról.
Pl. a linuxos boxoban (pl. Dreambox, AZBox... stb.) NewCS kártyakezelő progi esetében van egy konfigurációs xml állomány, ahol van egy <boxkey></boxkey> és <rsa></rsa> rész. Úgy tudom, hogy ide kell beírni azokat az értékeket, amiket a gyári box tartalmaz. Ezt egy egyszerű text editorral be lehet írni. Ezzel nem is lenne gond, a probléma ott van, hogy ezeket az értékeket hogyan lehet kiolvasni a szolgáltatói boxból. Úgy tudom, hogy ez korábban működött, mert volt egy lengyel csapat aki elvégezte az adatok kiolvasását. Ha jól értelmezem itt nem a párosítás kiütéséről volt szó, mert az megmaradt, tehát nem illegális törés vagy ilyesmi. Csupán arról volt szó, hogy a saját box vagy pc-s kártyaolvasó elhitette a kártyával, hogy ő a gyári boxban van.
Gyakorlatban nem láttam működni, de több külföldi fórumban is téma volt és a lengyel csapatnak is volt egy weboldala (boxkey.eu vagy boxkey.pl), ami sajnos évek óta meg is szűnt. Ott fel volt tüntetve több kábeles upc-s box is.
Nem tudom, hogy mediacard modul esetében kiolvashatóak-e ezek az értékek. Vélhetően nem, a tudomány még nem áll azon a szinten. Gondolom az újabb boxok esetében sem működik.
-
hage13
csendes tag
válasz
azbest #11664 üzenetére
Köszi, megtaláltam. A lista végén, pedig a legértékesebb információt is, ami szerintem mások számára is fontos lehet, ezért megismétlem:
" Jelenleg nem ismerek olyan DVB-C tunert CI+ interface-l vagy különálló DVB-C tunert és CI+ interface-t amely lehetővé tenné a UPC digitális kábeltv használatát számítógépen." by Zhagyma .
Igy, azt hiszem arról lemondok, s marad a dvb-t és analog (UPC) kábeles jel fogadására való tv tuner. Már csak erről volna jó egy összefoglaló listaAmit én eddig korrektnek találtam, az a már emlitett Winf. 2000h +.
Elvileg ezzel a tunerrel kombináltan tudom nézni a kombináltan fogott tv-adásokat, ugye? - tehát a földfelszini hd-s m1-et és a kábelen érkező Cool tvt?. -
törölt tag
válasz
BPetike20 #11597 üzenetére
Valószínűleg a sw nem támogat EVR-t, ezért nem jelenít meg képet. Próbálj meg valami újabb verziót. De lehet driverprobléma is.
dantre: A Terratec saját sw-e nem rossz. A mostanában feltűnt DVBViewer Terratec edition minden szempontból rosszabb szerintem. És a Cinergy T PCIe Dual-hoz hivatalosan már csak utóbbi van. Ez a tuner egyébként DVB-C-t csak egyik tunerén tud venni, dual tuner csak DVB-T esetén van.
-
-
Stirbi
addikt
válasz
#65675776 #11542 üzenetére
A következő hsz- ben ott a link.
,,Digital Cable Receiver Gcr 300cx,,
Elnézést még fel kell ébrednem (tényleg analóg jel jön a cable output- ból), hisz itthon is volt stb régi tv- re kötve!
Hosszútávra hybrid (analog + DVB-T + DVB-C) tuner lenne számára a legjobb megoldás, ha egyszer eldobná a tré home- ott, kitudja mire váltana, és legyen ott sima dvb-t és dvb-c is, analóg pedig a mostani megoldás megvalósítása érdekében.
-
törölt tag
válasz
Stirbi #11540 üzenetére
Akár ez is megoldás lehet, de ehhez a legolcsóbb tuner is megfelel. A tévé felé menő jel mindenképpen analog kell, hogy legyen, máskülönben nem fog működni a tévék nagyrészével a dolog. Persze kérdés, hogy így van-e értelme a DVB-C-nek. A digitális jel még SD-ben is értelmesebb szokott lenni, mint az analog.
Hogy erről a stb-ról van-e szó, az passz. Főleg, hogy a link nem jó.
-
törölt tag
válasz
zgospel #11538 üzenetére
Ha sűrűn tervezel felvenni, akkor mindenképpen a Leadtek, azon van hw encoder (ergo a proci terhelése nélkül tudsz vele felvenni, és soha nem fog elcsúszni a hang).
Ha azért keresel hibridet, mert a kábeles digitális jel vételében reménykedsz, akkor el kell keserítselek. Ez a két tuner DVB-T-t képes venni, azaz földfelszíni sugárzású jelet. Kábeles digitális vételre nem alkalmasak, ahhoz DVB-C tuner kell. Ráadásul a T a STB-hoz köti a kártyát, szóval nem is tudod más eszközzel venni a digitális jelüket.
-
jogyur
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy Terratec Cinergy T PCIe Dual TV tuner kártyát, és az istennek sem tudom beállítani a közszolgálati csatornákat a DIGI kinálatában (DVB-C). Legyen szíves aki ért hozzá, pontosan írja már le hogy mit-hol kell beállítani, mert már megüt a guta!!!
Előre is köszi :-) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
DooDoo21 #11476 üzenetére
Időközben befutott Azbest válasza is.
Ehhez kapcsolódóan: a HDMI védelmet nem tudják feloldani a capture eszközök. Illetve a kép megjelenik, de felvenni nem lehet. Értsd: ha felveszed, fekete képet látsz. De nézni tudod.Lehet valamit tisztázni kell:
A tunerek a kábelen vagy antenna felöl koax kábeleken érkező jeleket dolgozzák fel.
Ha tunerről beszélsz, akkor a koaxon érkező jelet dekódolod vele. mindig antenna kábel a forrás.
A boxod pontosan ezt csinálja. DVB-C tuner van beleépítve.
Ami a boxból kijön (scarton, HDMI-n) az már feldolgozott videójel.néhány tuneren vannak s-video, kompozit (RCA) bemenetek is, mint esetedben.
De ezeken a jeleken már nem a tuner dolgozik. A tuner lapjára egy capture chip van építve.
tehát ahogy azbest is mutatta a képen, ilyen esetben már capture kártyaként használod a kártyádat.A capture kártyák tehát a videó jelet fogadják és megjelenítik. (vagy bármilyen eszköz, ami nem antenna jelet fogad, hanem RCA, S-video, komponens, HDMI jelet)
Az alkalmazásokban (hozzá adott szoftverekben) ezt a képet tudod nézni, és ami a lényege, fel is tudod venni. (ha nem védett HDMI)De ebben az esetben a csatorna váltás kicsit körülményes. Minden funkciót a boxot kell irányítanod. A géped és a capture kártya/eszköz csak megjelenítőként működik. kvázi TV.
Pont ezért használunk mi néhány kifejezetten TV felvételre tervezett eszközöknél IR blasztert. A capture eszköz kábelen küldi a boxra a távirányító jelet, amit előre megtanítasz neki.
Így lehet időzíteni a felvételt, hogy adott időben bekapcsoljon, a beállított csatornára váltson, stb.Röviden ennyi.
Lassan kicsit off-topicban vagyunk.
Ha tovább kell boncolni a capture kérdést, menjünk át az új fórumomra, amit ilyenekre nyitottam. (csak még nem él igazán.
[link]Két kérdésre nem válaszoltam:
A scartot simán át tudod alakítíni RCA-ra. filléres mulatság.Az nem biztos, hogy védett a HDMI jeled. Próbáld megnézni a box leírásában. HDCP védelemnek hívják.
HDMI-komponens átalakítóval nem tudom, hogy kikerülhető-e a védelem. Ilyen átalakítóból két változat létezik, az egyik 2-3 e ft, a másik 20 000 ft körül van. azt hiszem, neked a drágábbik kellene, mert a HDMI jel butításához kell a ráépített chip, tehát az nem sima kábel.
-
DooDoo21
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11475 üzenetére
Ha jól emlékszem csak HDMI és SCART kimenet van a boxon.
Láttam HDMI -> komponens kábelt, de akkor ezekszerint a védelem miatt az se működne, tehát a HDMI capture akkor kilőve.
De a boxból nem úgy megy ki a HDMI-n az adat hogy már bármi megeszi? Vagy akkor kellene még a DVB-C tuner?
És akkor még csak felvételről van szó ugye? Nem is élőben nézésről.Viszont ez a HomeFree még akár jó is lehet valamire, persze scart ezen sincs, scartról kell akkor valami átalakító amit már bele tudok dugni?
Ezzel akkor élőben tudnám nézni akkor a műsort, ugye?Vagy akkor már a settop boxból a SCART kimenetet nem tudom rávarázsolni az eredetileg is meglevő Winfast TV2000 Expert analóg kártyára? Úgy hogy akkor SD-ben, de lássam az összes csatornát?
-
Avermedia_hu
senior tag
-
Longhandd
tag
Elnézést az előzőért, de most néztem be a házba és nincs hely az alaplapon.
Milyen USB-s DVB-C tuner jöhet szóba win 7 64bit rendszerhez, kábeles DIGI vételére? -
azbest
félisten
válasz
vinikorn #11444 üzenetére
Digitális kábeltévéhez dvb-c vevő kell. A lejátszást a számítógép végzi, a tuner semmiben sem tudja tehermentesíteni a gépet.
Hd adáshoz lejátszásához már valószínűleg kevés a géped.
Most nézem, hogy M780G chipsetes a noti, így annak a gpu-ja valószínűleg képes segíteni a hd videók lejátszásában, persze tévé esetén a tévénéző programnak támogatnia kell a dxva-t ehhez. -
azbest
félisten
válasz
coolrob #11426 üzenetére
Már hogyne lehetne gond az adás minőségével. Az analóg kábeltévé könnyen összeszed mindenféle zajt, amitől aztán csúnya lesz a kép. Analóg tévékészülékeken is hasonlóan csúnya lehet a kép. Ha lapostévét használsz és annak van dvb-c tunere, akkor azon a digitális adást nézed.
Ha digitális adást szeretnél nézni a számítógépen, akkor egy digitális tunert kell a gépbe tenni. A kábeles digitális adáshoz DVB-C tuner szükséges, volt már többször linkelve a fórumban egy lista: [link]. Nem olcsó és nem könnyű beszerezni.
Remélem a digi kábel alatt a Digi kábelt érted és nem valamelyik más társaság szolgáltatását, mert nem minden szolgáltató digitális adását lehet nézni saját eszközzel.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest