- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dehogy lenne hülyeség, pont ezt a megoldást ajánlottam, ÍGY kell beállítani.
#41162 Renok
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.
Igen, a jelenleg kapható legjobb 2,4 GHz-s router, erős hardverrel és rengeteg gyári képességgel. -
kisbalazs83
aktív tag
Pont azt írtam, hogy mielőtt tovább lépnél az ügyben, előbb a kezedben lévő ASUS RT-N18-ból próbáld kihozni a lehetőségekhez mérten a legtöbbet és ha a végeredmény még mindig nem felel meg az igényeknek, akkor kell esetleg plusz 1-2 routerben gondolkodni.
-Megfelelő elhelyezés (lehetőség szerint a besugározni kívánt terület közepe és antennák \ I / állásba),
-Adásteljesítmény növelés (módosított FW-vel egyszerűen)
-Legkevésbé zsúfolt csatorna kiválasztása (inSSIDer program segítség hozzá.)
Amit linkeltem módosított firmwaret, azt a gyári felületről fel tudod tenni és ugyanúgy is néz ki mint a gyári csak tartalmaz plusz dolgokat. Nem kell hozzá szakértelem. Adásteljesítmény-beállítás is a gyári csúszkával történik csak amíg a gyáriban 18dBm 80mW fixen, addig a módosítottban pedig ezek az értékek állnak rendelkezésre a százalék beállítása függvényében:
< 25% (1-24)
100mW (20 dBm)25% =< 50% (25-49)
200mW (23 dBm)50% =< 75% (50-74)
316mW (25 dBm)75% =< 100% (75-99)
500mW (27 dBm)= 100% (100)
708mW (28.5 dBm)(#41145) farkas-j: igen, tudom, de tapasztalatból írom, hogy javul a távolabb lévő eszközök letöltési sebessége az adásteljesítmény növelésével, persze csak egy bizonyos értékig. Ezért is írtam hogy 50% azaz 316mW az ajánlott beállítás.
-
farkas-j
őstag
Alapvető dolgok:
- Megfelelő hely kiválasztása a router elhelyezéséhez. Ha ez nem lehetséges, akkor kiegészítő egység használata. Lehetőleg ne WiFi repeater-t, mert az felezi a WiFi sávszélességet!
- Megfelelő kliens eszközök használata
- Az ideális WiFi csatorna kiválasztása majd a router bekonfigurálása
Ha ezután is gond van, akkor több eset lehetséges.
1. Beállítási probléma. Ebben látatlanba csak általánosságban tudnék segíteni, mert ezt a típust nem ismerem.
2. Egyedi készülék hiba, gyenge a WiFi-je. Ezt gariba cserélni kell. Ezt egy jól működő kölcsön routerrel összehasonlítva ki lehet zárni. Vagy el kell vinni valakihez akinek jól működő rendszere van, és ott összehasonlító mérést kell csinálni.
3. Környezeti -> beállítási probléma. Olvasd ezt el, hátha segít.
Ha beállítási problémád van, akkor esetleg egy hozzáértő fórumtársat megkérsz (akinek lehetőleg ilyen vagy rokon típusú eszköze van) és TeamViewer program segítségével távolról ránéz a beállításaidra. -
kisbalazs83
aktív tag
Szia!
Európában 100mw az adóteljesítmény limit. Tehát akármelyik otthoni felhasználásra szánt routert veszed, ennyi lesz a maximum gyári FW-vel, mert ez a szabályozás. Az ASUS RT-N18 egy nagyon jó router, nekem is az van itthon és a munkahelyre is azt vettem. Gyári FW-vel 80mw 18dBm sugároz, de a topic-jában van linkelve egy a gyári firmware felturbózott változata. Ahol egészen 28.5dBm 708mw-ig lehet felhúzni az adóteljesítményt, de annak már semmi értelme, mert túl nagy lesz az interferencia. Olyan 25dBm 316mW az ajánlott maximum, ami az 50%-os beállításnál van. Ki kell kísérletezni melyik a legjobb beállítás, ahogy a megfelelő csatorna választás is fontos. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Subaru topik
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Philips LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged