- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Dark Archon #35708 üzenetére
192.168.1.1-re kell bejönnie, az alján is az van. Meg kérte az admin/admin-t is. Utána nem akart továbbmenni. Pedig lan, wifi is DHCP-n volt. A gép meg azt írta rá hogy ASUS RT-AC56U. Azt hittem elcseszték a szoftverét. Még reseteltem is egyszer. Most már jó, de azt a QIS (Quick Install Setup)-ot akarta mindenáron behozni, de csak gondolkodott rajta. Vártam 5perceket, de semmi. Aztán próba wifin, vissza lan, másik laptop. Nagyon nehezen akart beindulni. Már konfigoltam több routert is, de erre azt mondtam hogy rossz és már akartam visszacsomagolni.
-
priti
addikt
válasz
Dark Archon #35564 üzenetére
Erről a vicc jut eszembe, amikor két homi beszélget a strandon, hogy milyen a víz? Jó meleg. Akkor ugrok egy seggest.
Én még nem használtam TP-Link-et, de látom, hogy nagyon megnyomták a felhasználói támogatást, szóval szájba van rágva kellőképpen a konfigolás. Két darab AP elé 30Mbit/s-es sávszélű vonalra ti milyen vezetékes routert preferáltok manapság az olcsók közül, ami elég stabil? Az elég alatt azt értem, hogy magasan van a szekrény és nincs létraHa már popós ugrás és kipróbálom menet lesz, akkor lehet bevállalok egy TP-Link konfigot ha már a POE kit TP-Link. Szünetmentes lesz a szekrényben, szóval a táplálása ideális lesz a routernek, viszont vendégvárós az egész. Wifi nagy alapterületen, nem nyílt de ki lesz írva a jelszó, szóval majdnem nyílt. Könnyen lehet, hogy sok mobil kütyü kér majd ip címet parallel a DHCP-től, ami meg a router lesz, mert más nincs a vonalon csak a router meg a két AP. Amit a szolgáltató hoz végponti eszközt az lehet csak egy modem lesz, nemtom, de nagy reményeket nem fűzök hozzá.
-
priti
addikt
válasz
Dark Archon #35511 üzenetére
power over
Szóval...
Van a "passzív" tápfeladó (injektor), ami csak a fölös két érpárra teszi rá a delejt, amit a POV-ot nem támogató eszköz adaptere ad, majd ezt veszi le róla, tehát a házi barkácstól kímél csak meg, de a feszültségesés miatt max 10 méteren belül lehet ez a megoldás talán jó.Van az "aktív" tápfeladó (injektor), aminek saját tápja van, így a passzívval ellentétben 100 méterig jó azért, mert 48V-os feszt dob rá az UTP-re, amin így arányosan kisebb pár méteren a feszkóesés, meg van ehhez egy végponti vevő (splitter) ami leválasztja az RJ45-ről ezt a magas tápfeszt és kiteszi egy DC lengődugóra nekem, amit már a POV-ot nem támogató AP-be, routerbe beledughatok végre és kapcsolható rajta, hogy hány voltot kérek a 48-ból 5/9/12 attól függően, hogy az AP/router amit kaptam éppen mekkora feszt kér magának, de annak a gyári adapterét el lehet dobni, mert az nem kell. Remek.
És ez a saját tápos injektor meg splitter meddig jó? Ezekből mennyiért lehet jót venni, mert ahogy nézem elég nagy a szórás árban. Nem akarom pár havonta cserélgetni, a splittert meg pláne nem, mert szar helyen lesz.
-
anonymus89
addikt
válasz
Dark Archon #35516 üzenetére
Köszönöm!
-
g0dl
addikt
válasz
Dark Archon #35511 üzenetére
Szerinted az ilyen filléres, gondolom teljesen passzív injektor és splitter használható valamennyire? Ugye egy nagyságrenddel olcsóbb a legtöbb boltban kaphatónál.
Annyi infót már találtam, hogy többféle "szabványos" poe is van, van amelyik a nem használt érpárokon viszi át, és van amelyik a ráülteti a jelet. Az egyszerűbb nyilván nem megy gigabittel.
-
Jedster
tag
válasz
Dark Archon #35324 üzenetére
Nem matricázott. Az ASUS többnyire nagyon jó routereket gyárt, csak drágább, mint a TP-link. Viszont a gyári firm jellemzően sokkal okosabb az ASUS-nál, mint TP-linknél.
Mint korábban írtam, mindkét router tökéletes választás a nem gigabites kategóriában. A Tp-link Atheros alapú, az ASUS N12D1 pedig Broadcom chipek köré épül (régen a Linksys is használta azokat a chipeket). Az ASUS-nál arra kell figyelni, hogy ne N12E-t vegyél, ami hasonlóan néz ki, de kis antennákkal jön, és Realtek alapú, ezért nem ajánlott.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dark Archon #35324 üzenetére
cserélgetni nem kell mert akkor oda a HW NAT és prociból nem tud 940megabitet átvinni
frissíteni viszont mindig ajánlott mert javítanak az újabb FW-ek az eszközön -
Jedster
tag
válasz
Dark Archon #35289 üzenetére
Tökéletes választás ahhoz a nethez. Ugyanígy jó az ASUS N12D1. A gyári firmware az ASUS-hoz jobb, és gyárilag tud több üzemmódot. Tp-linkhez meg van egy csomó custom firmware.
En Taro Adun
-
pecz
csendes tag
válasz
Dark Archon #35289 üzenetére
Ha az eddigi D-link kiszolgált téged akkor ez teljes mértékben megfelelő. A D-Link DIR-300 csak 54 megabites míg az általad kinézett tp-link már a 300-at is tudja, szóval ez egy jó vétel. Pozitívum még az eddigi d-linkedhez képest, hogy a wr841n az 2 antennás vagyis valószínűleg nagyobb hatótávot tud lefedni. A visszajelzések is jók a TL-WR841N-ről szóval ajánlott a router.
-
válasz
Dark Archon #9674 üzenetére
a tl-wr941nd esetében ne az árát nézd - ezzel az erővel a gigabit képes, és usb csatolással ellátott tl-wr1043nd még attól is gyanúsan olcsóbb, de szerencsére az ár nem mérvadó ilyen szempontból! amúgy a tl-wr941nd routert is az a motor hajtja, ami a tl-wr1043nd routerben dolgozik! megbízható, gyors, stabil, terhelhető router a tl-wr941nd típus - jelenleg nekem is ilyen van -, szóval bátran ajánlom azt is!
-
válasz
Dark Archon #9671 üzenetére
routerek tekintetében az egyik legproblémásabb gyártó az smc, attól mondhatni csak jobba tudsz venni, ha másik gyártó termékét választod! az smc routerek nem nagyon bírják a terhelést, hamar elfogy a procijuk, instabilak, és fagynak! te ezeket már mind megtapasztaltad, most áruld el, hogy mekkora net alá kell a router, milyen ellenoldali wifi modul (g vagy n szabványos) fog kapcsolódni hozzá, mekkora az elvárt sebesség wifi hálózaton (mert ugye g szabvány esetén bő 20 megabit/sec környékén van a vége, az n szabvány pedig ennek a többszörösére is képes), milyen terhelés lesz (húzós torrent, sok munkaállomás...stb), és végül a legfontosabbat, hogy menyi pénzt szánsz a vásárlásra?
látom, közben a neted sebességét leírtad, így az a kérdés kipipálva, 20 megabit/sec sebesség esetén, wifi szempontjából akár g szabványos router is elég, ha nem tervezel a közeli jövőben gyorsítani!
a tl-wr1043nd router minden szempontból stabil, jól bírja a terhelést, gigabit képes router ellenére olcsó (már bő 12 e ft környékén is megvásárolható!), abban az árkategóriában nagyon jó választás lehet, sőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- További aktív témák...
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest