- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomikapc
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #26365 üzenetére
Köszönöm! Ezt néztem ki, akkor ez lesz
Köszi mégegyszer.
-
errorcode06
őstag
válasz
Gubek-Einste #26310 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat!
-
rgaspar
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26289 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors reagálást! Már csak az lenne a kérdésem hogy ezek szerint jobban járok ha veszek egy jelerősítőt a jelenlegi routeremhez?
-
Hoorus
őstag
válasz
Gubek-Einste #26262 üzenetére
Köszönöm..
És erről vélemény? [link]
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #26202 üzenetére
OK, de akkor melyik legyen az a
1.) kétsávos (2,4 és 5 GHz),
2.) két USB-porttal ellátott (egy a SIM-nek, egy a tervezett NAS-nak),
3.) harmadik féltől származó förmvert (OpenWRT...) is elfogadó,
4.) jó minőségű és
5.) olcsó rúter
6.) nem annyira gyors (max. 30 Mbps letöltés)
7.) mobilnethez?Tudom, igényes vagyok. :-D
-
Scobbyka
tag
válasz
Gubek-Einste #26248 üzenetére
Közben megleltem a megfelelő eszközt, TP-Link TL-WR741ND. Rakok rá egy Gargoyle firmware-t és már menni is fog a korlátozás szépen. Wifi is van, bár úgysem használják, max csak a telefonok. Gigabitre nincs szükség.
-
válasz
Gubek-Einste #26218 üzenetére
próbáld ki, lehet, hogy csodálkozni fogsz!
eleinte én is csak papíron hittem a v8 jobb hardverének, de kellemesen(?) csalódtam!
kivétel talán, ha az a tl-wr1043nd az ellenfél, amit bár buherálva, de garival adott el egy üzlet dupla ram moddolással - de ezt még tesztelni kellene, erre látatlanban nem mondok konkrétumot.
nem szabad elfelejteni, hogy a régebbi és gyengébb tl-wr841nd verziók is bőven 50 megabit/sec felett tudnak, az újabb erősebb hardver meg pláne!
azonos gyártójú chipset esetén, mérvadó az a 100 - 135 megahertz többlet a cpu tekintetében. -
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #26200 üzenetére
Köszönöm!
Szerinted van jobb alternatíva, amely a mobilinternetet megfelelően tudja kezelni? Lehet USB-portos, és förmver-frissítést igénylő is.
Megjegyzés:
Ami igazából zavar, hogy amikor otthon vagyok, akkor a SIM-kártyának a nagyobb teljesítményű modemrúterre kell csatlakoznia, és amikor elmegyek otthonról, akkor áttenném a WiFi hotszpotba. Ez utóbbit vinném magammal, de szerintem pár hónap után tönkre megy a SIM-kártya a sok ki/be rakosgatástól. Tehát mindenképp meg kell tartanom a telenoros Hipernet mellett a Digi mobilnetes előfizetésem, amely 1 GB havi 1500 ft-ért, és a digis SIM állandóan maradhat az okostelóban.A Wifi hotszpot épp amiatt tűnt vonzónak, hogy bárhova magával viheti az ember, de sajnos olyan gyenge a sugárzási teljesítménye - ami nem csoda, hisz kisméretű és könnyű, a marokban elférő eszközről van szó -, hogy otthon a lakásban nem használható ki (pontosabban: csak egyetlen helyiségben használható jól). A számomra ideális megoldás, tehát, egy kisméretű, de nagy teljesítményű WiFi hotszpot lenne, de ilyen állat nincs.
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #26185 üzenetére
„A 4900 már N900-as így annyira nem vetélytársa, inkább alternatíva.”
Ezt hogyan fordítsam? Melyik a jobb? -
Buga-Jakab
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26188 üzenetére
Kösz! TP-linket már én is néztem és szinte csak jókat hallottam róla úgyhogy az lesz!
-
Buga-Jakab
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26185 üzenetére
Upc-s 50-es netet osztanék 3 gépre semmi extra. A legtávolabbi pont kb 15 méterre lenne közötte 3db téglafal.
Kb 15-20ezret szánnék rá. -
Tim82
félisten
válasz
Gubek-Einste #26156 üzenetére
Köszönöm.
Lehetséges megoldani a WDR3600-zal USB-n mobilnet modem támogatást, akár nem gyári firmware-rel? (Ebben tudok kompromisszumot kötni, csak jó lenne tudni.)
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #26135 üzenetére
Köszi, megtaláltam a MAC filtert, sőt frissítettem a router fw-t is.
Elégedett vásárló vagyok, mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
Kroni1
veterán
válasz
Gubek-Einste #26124 üzenetére
"Gigabites portokkal szerelt típus még ami ajánlott a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16, Netgear 3500Lv2, áruk kb 20k-ig van."
TP-link-et nem akartam megint, de a rohadt jó ára miatt elgondolkodtam a 4300-ason... Ha jól látom a fentiekből ez az egyetlen dual band-es, amit nem igazán tudom h kell-e nekem. Tudom h nagyobb sávszélesség, pl. HD film streameléshez jó, meg minden, de nem értem konkrétan az elvét.. Ha a desktop kábelen van, és csak egy gép van wifin csatlakoztatva akkor is van értelme?! Az az 1 noti is tud belőle profitálni, vagy csak több wifis eszköz egyszerre csatlakozása esetén marad meg jobban a sávszélesség?
Viszont gondolkodtam, h kell-e nekem a gigabites LAN, és arra jutottam, hogy nem feltétlenül, már ha UPC 50-es netjéhez kábelen elég lehet a 100Mbites port is..
-
abydos
aktív tag
válasz
Basszus, benéztem, a 823N-t nem is terveztem. Hú most megnyugodtam
Nem tudom, ti hogyan tudjátok ezt a sok számot fejben tartani
Köszönöm ismét, megvan az összeállítás
-
abydos
aktív tag
válasz
De ahogyan látom, ez nem használja ki az 5Ghz-es tartományt, tehát akkor a router felesleges funkcióval rendelkezne :,(
Egyéb alternatíva vagy kompromisszum?
A távolságot is elmondom, kb 6-7 méterre vagyok a routertől egy falon, maximum egy csukott ajtó lenne az útjában. De az is igaz, hogy a streamelés miatt a stabil jel fontos lenne nekem. :/
-
booki84
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26081 üzenetére
Egyébként a Belkin nemcsak a nevet vásárolta meg a Ciscotól, hanem az egész fejlesztőbrigágot, tehát amikor már csak Linksys lesz a brand neve, a minőség gyakorlatilag nem változik, egyedül a logoból hiányzik majd a Cisco név.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #26099 üzenetére
Tegnap rendeltem egy 841ND-t, elvileg holnap megjön, remélem jó lesz. A leírások alapján bőven elég lesz pl. nekem, de ez sem mai darab, 2009-es, bár több verzió van belőle.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #26081 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #26079 üzenetére
Az első gyönyörű
Egyelőre marad az 50-es net, nem vágyom a nagyobbra, bőven kiszolgál így is
Talán nagybátyámnál van egy Linksys router és azt mondják nagyon jó. Tényleg Cisco gyártja? Ehhez nincsen antenna vagy nem is kell?
Köszönöm szépen -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #26077 üzenetére
50/5-ös netem van.
Egy asztali gép kábelesen + wi-fin 1 telefon és 1 tablet az állandó nethasználók + pár telefon és tablet ha jön a család vagy ismerősök.
Kb. 15e Ft-ot szánnék a beszerzésre.
Újépítésű másfél szobásban lakom, nem kell sok falon átmennie a jelnek.
Köszönöm -
underx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26067 üzenetére
Köszönöm!
Akkor TP-Link 3600-as lesz !
-
Geresics
addikt
válasz
Gubek-Einste #26053 üzenetére
OK, köszi, átírom oda is!
Azért ide írtam, mert itt javasolták a routert.
-
Czimby
addikt
válasz
Gubek-Einste #26050 üzenetére
Köszi az infót!
Firmware csere nem gond, jelenleg is egy Asus W500-at használok!
-
S.Feri
őstag
válasz
Gubek-Einste #26039 üzenetére
Egy UPC-s 30M netem van amit szeretnék a jelenleginél "jobban", elosztani.
Ami érdekelne: ehhez a villámgyors nethez egy router és egy hozzávaló PCI-E wlan kártya.
Egy laptop kerül még állandóra a hálózatba, illetve 2db televízió és 2 db telefon ami állandó.
Nem ártana egy-két USB port sem esetleg.
Egy Belkin N1 vision cserélnék le, értelmes ajánlat esetén.
Ha szerintetek nem kell cserélni azt is elfogadom.
Ár: maximum kb. 30.000Ft.Annyi, hogy fontos a DLNA.. a tv miatt....
-
S.Feri
őstag
válasz
Gubek-Einste #26039 üzenetére
Ez mind DLNA képes is?
-
csaba77
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26008 üzenetére
upc fiber power 25 mellé kellene a net.. az elvárás csak annyi, h lefedje mindkét házat teljesen.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #26005 üzenetére
Köszi az ajánlást, akkor azt hiszem a TP-LINK TL-WDR3600-as lesz, tetszik, hogy sokmindent tud. A jövőre nézve szerintem jó lesz, mert ha esetleg bővítjük a netet 80/25-re akkor is tuti jó lesz, vagy esetleg bejön még egy két készülék. Hálókártyának pedig a TG-3468-as lesz. Mindkettőre 5 év gari van, remélem jó és stabil lesz. Esetleg van már tapasztalatod ezzel a WDR3600-assal kapcsolatban?
-
blakey
titán
válasz
Gubek-Einste #26005 üzenetére
Az Apple termékek híresek a nagy inkompatibilitásukról más gyártók termékeivel, nagyon erőltetve van a házon belüli vásárlás.
Ez már rég nem igaz, teljesen kompatibilis bármilyen másik termékkel, nincs kötelezve házon belüli vásárlásra. Több, mint 10 éve van mac-em is, több az előnyöm mint a hátrányom a windowsos gépekkel szemben. Van itthon pc is meg mac is, szóval van bőven tapasztalatom és elhiheted, hogy semmi hátránya nincs egy "mac"-esnek
-
daneel92
tag
válasz
Gubek-Einste #25991 üzenetére
okés, köszi a segítséget!
milyen meglepetésekre gondolsz? -
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #25991 üzenetére
köszönöm
-
daneel92
tag
válasz
Gubek-Einste #25988 üzenetére
egy 25 megabites upc nethez használnám, hatótávolságnál nem kell nagynak lennie, egy 30valahány m2es lakásba kell, maximum 5 eszköz csatlakozna rá egyszerre. árban nemtudom, olyan 30ezerig mennék el max, iphone,laptop,ipad,apple tv meg még pluszba másik eszköz lenne rácsatlakoztatva. dualbandnél nézegettem apple airport expresst, csak az is 30 körül van, ezért vagyok rá kíváncsi, létezik-e rá olcsó alternatíva
-
szemcso1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #25972 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a DDNS-hez bekapcsolt számítógép kell vagy csak a routernek kell bekapcsolva lennie ?
Nem vagyok egy szakértő,ezért is kérem a segítségeteket.
Köszi -
emlekmas
tag
válasz
Gubek-Einste #25974 üzenetére
köszönöm
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #25949 üzenetére
Hátha van nekik kitéve, és megtudják nézni..
Intruder2k5: Igen az is igaz!
Így még egyszerűbb lenne..
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #25945 üzenetére
Köszi,azért a biztonság kedvéért küldtem egy emailt,azon ne múljon a dolog.
-
válasz
Gubek-Einste #25945 üzenetére
Múltkor a fehérrel, is arra jutottunk, hogy cserélhető! Mellesleg szerintem már csak feketét kap...
-
válasz
Gubek-Einste #25942 üzenetére
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #25936 üzenetére
Köszi,szerintem ASUS lesz,megbeszélem a tulajjal.
-
válasz
Lehet, ennyire nem vágom a TP-LINK-eket! Azonban a 84x és 104x széria ellen szól azon kikötése, hogy legyen egy antennás!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
kb 10k-m lenne rá...így marad az 1043ND
-
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25924 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Megrendeltem az ASUS-t! -
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #25926 üzenetére
várom az ötleteket.
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #25894 üzenetére
Olyan router kellene ami tud AP kliens módot is, a 1043 meg a hasonló Tp-k, nem tudják.
Szóval úgy kellene, hogy ne NAT-oljanak, csak olyan legyen a wifi kliensük módja mint ha egy switch egyik portja lenne.(...WDS nem jó
)
-
DJGABI
addikt
válasz
Gubek-Einste #25885 üzenetére
Hmm, köszi. Akkor viszont lehet hogy a 1043 repül a háztól, anno pont azért vettem mert azt hittem az új tekkno (802.11n) meg a 3 antenna miatt talán többet bír, usb kb sose volt használva... A listából végülis bármelyik elé, ha teszek valami rútert az jó lesz, vagy ajánlott tp-linknek lennie? Mi mostanában a nagyon minimum? ez a 741nd jónak néz ki.
-
FordFair
tag
válasz
Gubek-Einste #25874 üzenetére
+ (#25876) Kobor
Köszi a választ !!
A kábelezés nem opció, sajnos.lehet, hogy akkor megpróbálom a powerline + AP vonalat...
(az elektromos hálózat új + remélem egy fázis van)80 megás a bejövő net, igazából skype-hoz kellene, hogy elég legyen a felső szinten a net szüleimnek
az elosztók mennyire neccesek?ezeket néztem ki:
powerline: TL-PA2010KIT - 9.700,-Ft
router: TL-WR741ND - 4.700,-FtA felső szinten csak wifi-re lenne szükség
Szerintetek ezek jók lehetnek, jó választás?
Köszi!!!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #25869 üzenetére
a küldő vinyó 3,5"-os, így ennek is van adaptere, emiatt nem szeretnék még aktív hubot is. a leírtak alapján utánajárok, melyiket tudom beszerezni a legegyszerűbben. köszi még egyszer a részletes segítséget.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #25855 üzenetére
köszi a választ.
sebességet nem írtam, 80 megás net van, elsősorban ezt kellene osztania. a wifis cuccaink nem n-esek, viszont ha megvan a lehetőség, akkor később nem kell emiatt lecserélni. a 2 usb port azért lenne jobb, mint az aktív usb hub, mert az még plusz 2 vezeték, amiből az egyik ráadásul elfoglalja a mindig kevés dugaljak egyikét. ha a gyári fw nem támogatja a nyomtató- és fájlmegosztást, akkor innentől kezdve nem is játszanak, ugyanis ha lecserélem a fw-t, a garancia is ugrott. nekem jelen esetben ez számít leginkább. árat pedig azért nem írtam, mert ha egyszer veszek drágáért egy olyan routert, ami minden igénynek megfelel, akkor a következő 4-5 évben nem kell rá költeni, tulajdonképpen behozza az árát. ha 25k, akkor 25k. kiegészítés, hogy van egy samsung smart tévé, amivel szeretnénk lejátszani a vinyón levő tartalmakat. hogy ez most éppen milyen 3-4 betűs protokoll szerint megy, azt nem tudom, elvileg hálózatról is tud fájlokat megnyitni.
tehát akkor:
- feltétel a 4 lan + 1 wan csatlakozó, de ez wlan routereknél szinte alap, emiatt le se írtam.
- előny, de nem feltétel a gigabites lan
- előny, de nem feltétel az n-es wifi
- feltétel a 2 usb port
- feltétel, hogy alapból tudjon nyomtatószerverként ÉS fájlszerverként dolgozni, ne kelljen fw-cserével kezdeni.
- előny, ha tud médiaszerver módot
- nem, vagy alig számít az ár, értelmes határok között természetesen.a második kategóriában ajánlott tp-linkeket nézegetem, szimpatikusnak néznek ki (még keresem, hogy az antennák számán kívül miben különböznek
).
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25863 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25861 üzenetére
Így van!
Viszont a két ajánlott modem ára között elég nagy különbség van. Miért? Megéri a drágább?
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25859 üzenetére
Jó kérdés
Fogalmam sincs mi az az xDSL. Netmánia díjcsomagom van, szerintem ez ADSL, nem?
Közben rájöttem, hogy miről van szó, tehát jó lesz az ajánlott modem, akár.
-
j0zsef
tag
válasz
Gubek-Einste #25781 üzenetére
Köszi a választ, egyelőre minden hibátlan.
-
nfsu17
veterán
válasz
Gubek-Einste #25826 üzenetére
Törvényben szabályozott, hogy mekkora értékkel sugározhat egy wifi router így nem lesz semmivel sem nagyobb mint a jelenlegi.
Ez jól hangzik. Köszi.
Amit én kinéztem, az úgy láttam nem "szabálytalan".
-
koanla
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25804 üzenetére
Köszönöm Neked és Kalinak is a válaszokat. Úgy néz ki, 3600-as lesz.
Torrent nem játszik, szóval csak nyomtatás és fájlmegosztás lenne érdekes. Azt még minding nem tudom, hogyan tudom megoldani LAN-on a fájlmegosztást (HD-s tartalom TV-re). A nyomtatót - látva a kompatibilitási listát - gondolom, buktam így. Viszont a DLNA-s dolog marad az egyedüli érdekesség. Az megy vajon gyári FW-rel? Nem nagyon szeretnék FW-t cserélni ugyanis. -
Balage85
tag
válasz
Gubek-Einste #25791 üzenetére
Érdekes, ennek utánaolvasok, hogyan is működik, mert akkor eddig rosszul tudtam.
Köszi!
-
autox3c
tag
válasz
Köszönöm, valószínű a 3600-as lesz.
-
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste #25775 üzenetére
TP-Link TL-WR841ND 6k-ért már lehet kapni.
Akkor szerintem a fent említett routert meg is vásárolom. Akkor a mostani routeremmel fogom összekötni. Ilyenkor nem a WAN portba kell dugni az UTP-t, ami jön a mostani routeremből kábel az új router felé? Vagy ilyenkor ahogy írtad is hogy ki kell kapcsolni a DHCP-t, ugyanúgy lesz rajta net?
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Köszi!
Igazad van erre nem is figyeltem a netgear az belső antennás álló úgyhogy az ugrott.
TP-linknél pár dolog nem tetszik: pld. Tomato hiánya, illetve többen panaszkodtak a fórumon rejtélyes hibákra ami lehet egyedi eset is természetesen.
Eddig bennemaradt a szórásban az N16 -
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste #25773 üzenetére
Köszi
De gondolom a normális megoldás egy AP lenne. Mivel oda ugye UTP-n eljutna a net, így ott már 100%-os lenne a kapott jel, nem pedig 20-30-40%-os, attól függően hogy hova rakom.
Tudnátok ajánlani egy normális AP-t? Nem akarok drágát vásárolni, mert a konyhába csak egy iPad-et meg egy iPhone-t kellene kiszolgálnia.
Köszönöm
-
fidokaaa
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #25738 üzenetére
és ha tényleg olyanom van?
lényeg hogy értetted, köszönöm a választ
tehát akkor akkor az általam írt TP-Link is megfelelő lenne szted? közben találtam 4,7k -ért WR741ND-t
ez nekem egy picit túl olcsónak tűnik, hogy minőséget kapjak érte, de nem igazán értek hozzá....
-
ritterkrisz
tag
válasz
Gubek-Einste #25728 üzenetére
Szerinted van értelme külön megvennem? Nagy különbség van a két modem között?
-
ritterkrisz
tag
válasz
Gubek-Einste #25726 üzenetére
Nincs egyik se csak Net! Ezeket a modemeket forgalmazza a "T"? Vagy ezt külön kellene beszereznem?
-
Gyurifumi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #25581 üzenetére
Oké Köszönöm!
A Linksys az Sisco gyártmány?
A Belkin az milyen? Mert itt olvastam róla negítv infót is.
10-15e között ezekből nincs hozzáférhető, ez az összeghatár felejtős? Csak 15e feletti összegért lehet ehhez hozzájutni? Ha esetleg nem egy gigabites portokkal van az sem gond. Vagy az egy gigás megfelel hosszabb távra is, azért ajánlod?
Asus azonos típusa közt lehet 10e Ft különbség? -
HeavyToys
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25705 üzenetére
Köszi a választ!
Egyébként az Asus RT-AC66U jelentene csak igazán nagy előrelépést. De az meg 55k.
-
MrM94
addikt
válasz
Gubek-Einste #25710 üzenetére
szoval nem uszom meg olcson.. Es 6 7k forintos routerrel mennyit vesztenek a sebessegen?
-
Tenken
őstag
válasz
Gubek-Einste #25684 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy 5ghz-hez azért vevő is kell. Régebbi eszközök ugyanúgy csak 2,4-en fognak működni.
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25684 üzenetére
Kösz
Akkor lehet inkább az lesz.
Kiszállítással és 5 év garanciával 16 rugó...
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25674 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
Kerio
őstag
válasz
Gubek-Einste #25619 üzenetére
Köszi! És leszűkítve? Melyiket vegyem? Most egy TP-link 740n-em van. De nem egy villám.
Mármint a HD filmeket illetően...
-
Memora
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25460 üzenetére
Köszi az infót! Elnézést a megkésett reagálásért
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25606 üzenetére
Kinézetre Asus jobban tetszik, n12E vagy d1, viszont azokban nincs média szerver. Nem tudom stabilitásban, torrentezésben melyik az erősebb?
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25536 üzenetére
Köszi, akkor ne asus rtn12 hanem inkább tp link 842nd? jónak tűnik, ténylegesen működik rajta a médiaszerver oldal is?
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #25595 üzenetére
Látom szövegértelmezési gondok azért akadnak, nem szekrényben lesz, köszi az ajánlást!
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #25589 üzenetére
TP-linket semmiképpen sem vételezek ismerőseim sorra szívtak vele, a szekrény 25 cm magas lábazatában lenne, ami csak felül korlátolt.
-
norbiphu
őstag
válasz
asus n16 és tp-link 3600 közül melyiket lenne érdemesebb szerintetek megvenni? árban utóbbi ~5k-val olcsóbb, ez jó pont az irányába, de pár olyan vélemény olvasható, hogy gyakran újra kell indítani (bár ez lehet az asusnál is igaz, igazából nem tudom mitől függhet ez
).
-
Ba.G
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25561 üzenetére
Kösz! A tv-kkel kapcsolatban ezt találtam, elég ellentmondásos. Egyáltalán: a full HD streameléshez milyen sávszél szükséges? Tudnia kell a tv-be beépített wlan adaptereknek?
Ez a kérdés már tényleg nem ide passzol, de azért hátha van rá válasz: az ilyen villanydróton kommunikáló eszközökről nincs vkinek tapasztalata?
-
aldebaran
addikt
válasz
Köszönöm a választ!
Asus routerem még sose volt, azt hiszem, az lesz most a befutó. -
aldebaran
addikt
válasz
Gubek-Einste #25534 üzenetére
20/10-es digis netem van.
Amennyit muszáj, annyit szánok rá, mert az a dolog szíve, de azért 20-30e-nél ne legyen több, de inkább alatta. -
lolchief70
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25526 üzenetére
Köszi ezt néztem én is, de gyakorlatban lennék kiváncsi mennyivel több torrentet bír el tomato FW-vel.
A CPU load mutatja mennyire van terhelve a router ugye?
Mi számít nagy terhelésnek?
Ha a CPU load 6-7 akkor miért lassul be a router elérése ha 100 a max? -
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25500 üzenetére
Rendben köszi a segítséget, keresgélek még, már kezd körvonalazódni azért valami.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25498 üzenetére
Értem, és a TP-linkeknek vannak esetleg extra funkciói? Asus honlapján jó kis leírások vannak, hogy miket tudnak, főleg most az n13 tetszett meg a rengeteg funkciójával, csak még nem tudom, szükségem van-e rá, vagy tök felesleges ennyiért vennem.
Most néztem a 842ND például beépített média szerver, és usb csatalkozás ftp szerverhez, ezek mit takarnak?
-
zsolt1225
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25468 üzenetére
Valóban ez lenne a legolcsóbb megoldás? Ln ettől sokkal kevesebb pénzt szeretnék rászánni és tényleg csak annyira kell, hogy fogható legyen az egész lakásban. Wifin nem kell jönnie mind a 80 megabitnek.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25478 üzenetére
És ezek közül melyik amelyik legjobb ár/érték arányban, teljesítményben, legtöbb extrákban? Plusz wifiben, mivel általában egy pc van vezetéken, és azon kivül minimum 3-5, de akár 8 eszköz is lehet wifin egyszerre.(Igaz ezekből 4 telefon ami nem sokat vesz el, laptop csak 2-3 amin megy a net).
-
DaviD202
aktív tag
válasz
Értem, akkor a kérdés az hogy megéri a 3600-ra váltani 1043ND-ről? Erősebb a router?
2000Ft a különbség árgépen, de nem tudom h gond lehet-e hogy 'csak' két antennás? (Gyengébb wifi?)
Panelban itt legalább 20 másik hálózatot lát a notim :\ -
RufuszX
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25457 üzenetére
Köszi a segítséget. Akkor valószínűleg egy olcsó használt megoldás lesz.
Majd beüzemelésnél lehet kérdezek még -
Andras828
tag
válasz
Köszönöm szépen a válaszod! Esetleg egy Linksys E900-as lehetne-e alternatíva? Ha igen, miért?
Ezt előre is köszönöm.
-
DaviD202
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25457 üzenetére
Igazából nincs 5GHz-es eszközöm, így sztem fölösleges a dual band. Nincs olcsóbb alternatíva ami helyettesíti a 1043ND-t (három antennás?) de kicsit erősebb?
-
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste #25435 üzenetére
Köszi!
-
lacam
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25418 üzenetére
Szia
Tehát
- TP-Link 1043ND
- TP-Link 3600 (-> 4300 már nagyon drága)
- Asus N15U
- Netgear 3500Lv2Ezek mind bőven 10K HUF feletti készülékek....ezek szerint nem úszom meg occsón
(DLINK DIR-605L és társainak tesztjeit / review-jait néztem még...de ezek szerint ne is gondolkodjak 10/100-on?!)
Jááájj... nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "nemegyszerű" dolog!
Köszönöm Szépen!
Szerk: mi az a CD?!
Sosem használtam CD-t router konfiguráláshoz. Ha az emberfia tudja mi micsoda, akkor CD nélkül is menni fog, ha nem, akkor CD-vel SEM fogja tudni rendesen beállítani.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #25400 üzenetére
Ok, ha nem válik be a TP-Link, akkor Linksyst veszek.
Vajon szerintetek elég lesz a WDR4300 tűzfala, ha bekapcsolom? Nem igazán szoktam vírust kapni. (Sajnos a Crysis 3-nak nem tetszik sem a Kaspersky, sem a Comodo, ezért akarnám csak a router tűzfalát használni.)
-
válasz
Hát jahh, ez így igaz, csak az E3200-al van egy nagy baj mostanság...
-
madgie
titán
válasz
Na hagyjatok ezzel az EA2700 dologgal, tegnap járt le a nyolc napom, ma már nem tudom visszaküldeni
-
gyiku
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #25359 üzenetére
lehet tudni melyik nagyker forgalmazza?
-
j.bravo
addikt
válasz
Gubek-Einste #25359 üzenetére
Köszi! Modemtípust csekkoltatom. Jobb ha marad a gyári fw ill. azzal működő eszköz; nem nálam lesz hanem sógornál.
-
GBRDVD
tag
válasz
Gubek-Einste #25361 üzenetére
Köszi a segítséget. Kültérit nem tudok felszerelni, mivel fent az AP ablak mögött kell, hogy maradjon. A 4300-as tudja a kliens módot openwrt-vel. Itt a fórumon írta valaki nekem régebben, hogy eszközöket csak párban, ezért gondoltam erre a megoldásra. Esetleg még 2 db TP-link 3600-as is szóbajöhet.
Leírtam korábbi kérdéseimet mégegyszer a 4300-as fórumában, ha valaki tud segíteni, szívesen veszem. Tapasztalatok érdekelnének 4300-as (ill. 3600-as) router használóktól jelerősséget illetően. Illetve milyen lehetőségek vannak decibel-növelésre. (ugyanis a 4300-asnak elég spéci duplabelű antennái vannak, nem lehet akármit becsavarni helyette...)
-
Boryszka
tag
válasz
Gubek-Einste #25351 üzenetére
Köszi a választ!
A ház téglalap alakú, vastag falakkal, külső acél ajtókkal. A router a ház közepén helyezkedik el, az IP kamerát a házon kívülre helyezném el. A routerra továbbá két laptop, két okostelefon, egy okostévé és egy xbox csatlakozik. Amúgy kábelnetem van.
Mennyire tudja egy gyári firmware lekezelni ha hub-ra kötök egyszerre vinyót meg nyomtatót is?
Szia!
-
Ba.G
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #25344 üzenetére
Kösz! Nézegetem a Netgear WNR3500L-t, de honnan lehet tudni (kívülről), hogy v2-es? Az árgépen pl. nem látok megkülönböztetést. Fellelhető ilyen egyáltalán?
Sebességviszonyok (dróton és wlanon is) tekintetében tudtok egy hiteles összehasonlító oldalt ajánlani?
-
vodika
tag
válasz
Gubek-Einste #25333 üzenetére
Szia, köszönet a válaszért!
Igen tudom (utána olvastam és hallottam) hogy annyit nem sugároz de minek menjen ha nem használom (biztonságosabb is meg a sok kicsi sokra megy alapon kap eleget a gyerek így is... nekem amágy mindegy lenne)
A firmware-t nem szeretném piszálni annyira nagy mágus nem vagyok meg a gari is csak ugrik vele, így akkor marad a hardware-es gombocska. Találtam a TPLINK-nél valam egyszerűbb dobozkát lehet azt bevállalom akkor. Aztán meg elgondolkodtam hogy esetleg USB port sem lenne rossz de ez csak feljebb tolta a lehetséges árat így marad a keveset tudjon de azt jól elv.
Köszi még1x.Üdv:
Vodika -
NÉMÓ510
tag
válasz
Gubek-Einste #25346 üzenetére
Utánaolvastam,és elég meggyőző a leírása.Árban is stimmel.
Elvileg találtam is nem vészes távolságban,úgyhogy kosárban a darab.
THX a segítséget! -
NÉMÓ510
tag
válasz
Gubek-Einste #25344 üzenetére
THX az iránymutatást, én is épp vacilálok hogy a 80/20-as (vagy40?
) digis nethez milyen routert vegyek.
Elolvastam ugyan az első hozzászólást,de a kétségeim nem oszlottak el.(ehhez sügér vagyok)
Szóval amit különösebb macera nélkül (mászkálás) meg tudok venni az a TP LINK TL-WR2543ND.
Mivel 10 évente egyszer veszek ilyen holmit úgy gondoltam nem spórolok vele.
Ám ha bárki aki a témában jártasabb jobb tippet adna,akkor megköszönném és utánajárnék hol lehet megvenni.
Csak annyit kérek hogy homályosítson fel,miért jobb az általa ajánlott.
Előre is NAGY köszike!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest