- BlitzWolf termékek topicja
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rayoliviero #59716 üzenetére
120-as nethez még jó lehet a Linksys E3000, de tartalék már nem sok marad benne, így aztán nagyon olcsónak kellene lennie, hogy megérje. Az nagyjából egy ASUS RT-N16 kategória. Én már biztosan nem vennék meg ilyen routert.
-
válasz
rayoliviero #59689 üzenetére
Nincsen olyan, hogy nem kompatibilis, minden router-rel együtt kellene működnie a szolgáltatói eszköznek.
Ez a router esetleg? Vagy a használhatatlan kategória? Mert ez Coop kuponnal csak 5500 Ft lenne.
Inkább kerülni kellene ha lehet, nem a legjobb eszköz, ezért sem ajánlott kategóriás. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #59689 üzenetére
Ez a router esetleg? Vagy a használhatatlan kategória? Mert ez Coop kuponnal csak 5500 Ft lenne.
-
válasz
rayoliviero #59665 üzenetére
Nem lehet megmondani, ideálisabb lenne egy csak 2,4 GHz-s eszköz, annak jobb a lefedettsége.
-
válasz
rayoliviero #59662 üzenetére
Pedig az optimálisabb elhelyezés lenne a legfontosabb.
-
válasz
rayoliviero #59660 üzenetére
Ideálisabb helyet kellene keresni az eszköznek, pl a nappali másik oldalán kellene kezdetnek próbálkozni.
-
válasz
rayoliviero #59645 üzenetére
Garancia nincsen, hogy az új eszközzel jobb lesz a helyzet.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #59645 üzenetére
240-es a net, most mondta.
-
válasz
rayoliviero #52667 üzenetére
Múltkor már szemeztem vele, azt hiszem bepróbálom.
-
ubid
senior tag
válasz
rayoliviero #25686 üzenetére
Miért a 3600 az dobálja a netet ?
-
ubid
senior tag
válasz
rayoliviero #25672 üzenetére
Az az általam leírtakra teljesen megfelelne ?
Mert akkor jó választás lehet
-
válasz
rayoliviero #25657 üzenetére
papíron jobb mint a jelenlegi, ideális esetben a gyakorlatban is.
-
válasz
rayoliviero #25655 üzenetére
közben megnéztem az adatlapját; link
Max Speed / 150 Mbps TX / 300 Mbps RX
a 77 megabit/sec "mérhető" sebesség már teljesen okés!
nekem n 1000 van, de csak 30/5 net, ezért le is vettem a hgw beállítását 20 megahertz opcióra, mert nagy a panel, sok a wifi hálózat, elég egy elfogadható csatornát keresni, kettőt már nehezebb, pláne úgy, hogy a másodikat már nem is választhatom ki tetszőlegesen.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #25651 üzenetére
Feltettem a legújabb drivert az Intel oldaláról (letöröltem a Dell oldaláról letöltöttet) és rögtön van olyan opció, amit írtál: 20 MHz és auto között lehet választani. Autora teszem, ahogy mondtad. Így a kapcsolati sebesség fix 150 Mbit, nem értem miért nem 300...
Mértem egy sebességtesztet és 62 Mbit, nem nőtt sajnos semmit, eddig is 60 körül volt.Szerk: Néha felugrik 300-ra is, majd újból 150 a kapcsolati sebesség.
Letöltési sebességnek most mértem egy 77 Mbitet, ennyi még nem volt. -
vargalex
félisten
válasz
rayoliviero #25649 üzenetére
Szia!
Nekem is Intel Centrino Wirless-N 1030 van. Az eszközkezelőben a WiFi kártya tulajndonságainál a Speciális fülön van egy ilyen: "802.11n Channel Width for band 2.4". Az legyen Auto-n.
Egyébként a kapcsolati sebesség az 300 Mbps? Mert akkor felesleges keresgetni, engedélyezve van. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #25648 üzenetére
Bocs, elnéztem. Látom, hogy wifi kártyát írtál, én routerre gondoltam.
Olyan beállítási lehetőséget nem is látok az eszközkezelőben a wifi kártyánál (vagy nem tudom, hol kell nézni), hogy 40 MHz. A 802.11n üzemmód alapból engedélyezve van. Csökkentett sávszélleségen működik opció pedig le van tiltva alapból. Sugárzási teljesítmény legmagasabb. Ilyenek vannak csak... -
vargalex
félisten
válasz
rayoliviero #25642 üzenetére
Szia!
A Wifi kártya beállításainál engedélyezted a 40 MHz-es csatornaszélesség használatát?
-
válasz
rayoliviero #25642 üzenetére
nem csak abban különbözik, de az is nagyban számít, hogy kevésbé "szennyezett" a környezet idegen 5 gigahertz csatornákkal.
javulhat az átvitel, ha kicseréled a notiban a modult 5 gigahertz képes típusra, de azért előtte ellenőrizd, hogy megfelelő legyen az antennás kiépítés - ha belsőben gondolkodsz!
manuálisan is kipróbáltál minden csatornát? mert 300-as kapcsolatnál már 2 csatornát kell nézni. -
sharkshock
csendes tag
válasz
rayoliviero #25405 üzenetére
"Ok, ha nem válik be a TP-Link, akkor Linksyst veszek."
Hát akkor már készítheted is a pénztárcád, és javaslom regisztrálj a "befürödtem a tplinkkel, mamár rendes routert vennék" fórumszobába
Azért az említett Ea2700 jobb lett volna , hidd el...
-
válasz
rayoliviero #25405 üzenetére
a routerek tűzfala csak a kintről érkezők ellen jó, de a munkaállomásra is kell egy szoftveres tűzfal, mert a kimászó kapcsolatokat legalább annyira kordában kell tartani!
-
válasz
rayoliviero #25399 üzenetére
A 22k-es Linksys nem feltétlenül rossz, pl 10k kategóriában ajánlott a gyártó E900 és E1x00 szériája.
Én 2,5 évig használtam egy WRT320N ("férjezett" néven E2000) router és semmi bajom nem volt vele pedig 20-22k áron vettem anno.
Minden gyártónak vannak jobban és rosszabbul sikerült modelljei, ez úgy tűnik az utóbbi kategóriába esik.
Ha nem lesz jó a TP-Link és Linksys-t vennél akkor E3200 az ajánlott ebben a kategóriában. -
válasz
rayoliviero #25397 üzenetére
azonos helyiségben lenne a router és az iphone?
mert akkor bőven jó wifi szórás szempontjából is a linksys, de ha fal lesz közöttük, netán több is, vagy nagyobb távolság, akkor már érezhető lehet a különbség a belső és külső antennás eszközök között. -
válasz
rayoliviero #25395 üzenetére
jobb!
a linksys - szerintem - olyan mint az apple, részint a márkát fizeted meg, jó, de kevés a garancia.
a belkin feletős, hálózatban nem kimondottan domborítanak - és itt jön a baki, a cisco helyett belkin lett/lesz a linksys! -
válasz
rayoliviero #25393 üzenetére
megfelelő beállításokkal, annak a környékén lehet a sebesség, de a gyakorlaban adott párost még nem próbáltam, így csak elméletben mondom, minimális eltérések lehetnek, ráadásul nem csak a router és a telefon típusán múlik a dolog, hanem a környezeti tényezőkön is, ami mindenhol más és más.
Boogie33; szia, router problémás téma itt; link
lehet, hogy az adminisztrációs felület elérési ip címek azonossága miatt van, mind a kettőnek 192.168.0.1, ezért a router esetében módosítani kell adott értéket. -
válasz
rayoliviero #25390 üzenetére
jó az ea2700, csak a beépített kis antennák szórnak kicsivel gyengébben, mint a nagy külső antennás típusok.
a 100 megabit/sec "valós/mérhető" átvitele még húzós ellenoldali wifi modullal is becsületes dolog, nem egy mobiltelefonnal...
iphone 5 van? mert csak az 5 gigahertz képes! -
kristof123
őstag
válasz
rayoliviero #25381 üzenetére
Nem. A gyártóval kell beszélni ha valami probléma van. Az ipon valószínűleg 2-3 év múlva nem foglalkozik vele. Sajnos én is így jártam a 741ND-vel.
-
válasz
rayoliviero #25379 üzenetére
Mert tapasztalataim szerint megbízhatatlan, instabil, és több a probléma velük, mint más típusokkal! És itt nem a Tenda-ra gondolok! Persze az 5 év garancia és az ára kétségtelenül csábító, csak aztán ha meg majd ledobál, nem csatlakozik a netre, naponta elérhetetlenné válik, stb... akkor lehet újra beszélni ezt az ár/érték arány kérdést! Én azt sem vitatom, hogy van akinek bejött, sőt semmit sem vitatok, de ez az én véleményem!
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #25372 üzenetére
Esetleg a Netgear 3500L jobb a TP-Linkektől? Mert ez most elég jó áron van az Edigitalban.
-
válasz
rayoliviero #22375 üzenetére
a lite-n is átvihet akár 80/megabit/sec mérhető sebességet is, ha nagyon ideálisak a környezeti tényezők, illetve a két eszköz is kellően összepasszol hardverileg, beállítás...stb szempontjából! 50 - 60 megabit/sec a jellemző, előfordulnak szélsőséges esetek!
nekem is ment át anno 130-as kapcsolati sebesség mellett ilyen; link -
rayoliviero
veterán
válasz
Erre valaki?
-
Magnat
veterán
válasz
Szia, milyen kódolás van a wifin?
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #22328 üzenetére
Most újból lemérte a haverom a netet wifivel, úgy hogy közelebb vitte a routerhez a laptopot, így 80 Mbit-et mért. Nem értem, hogy mérhetett olyan sokat egy antennás, 150 Mbites TP-Link routerrel. Azok nemcsak max. 50 Mbitet tudnak wifivel?
A WR1043ND routeremmel mértem 80-at wifivel. -
válasz
rayoliviero #22328 üzenetére
Elvileg igen, bár a WiFi erősen környezetfüggő! Van itt fórumtárs 300Mbps routerrel, Pesten a Pláza mellett a sokadik emeleten, körülbelül 25-30 WiFi hálózatot lát folyamatosan, így a sajátja is max 8-10Mbps-re képes!
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #22326 üzenetére
De ahogy olvasom a topikot a 14 Mbit túl kevés wifin egy 150 MBit-es TP Link routerrel is, 30-40-et wifivel is tudnia kellene, nem?
-
Beri
addikt
válasz
rayoliviero #11156 üzenetére
Most már nem...
Devdi: Mutasd meg egy embernek, aki látott már hálózatot. Nehéz az ilyet távgyógyítani.
-
Beri
addikt
válasz
rayoliviero #11150 üzenetére
Hát, nincsenek túl jó tapasztalatok vele, én másat választanék.
Devdi: A 615 dd-wrt-vel sok szódával elmegy. Az már más dolog, hogy szvsz nem a routered hibája a szakadás.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
rayoliviero #11141 üzenetére
Hát ez most nem tudom, hogy szeremcse-e vagy sem, mert most működik, de ki tudja meddig (reméljük sokáig). Nekem egy drága ZyXEL router csinált olyat, hogy ki lehetett rajta kapcsolni külön a wifit a hátulján egy gombbal, és ha kikapcsoltam, akkor marhára zavaró ciripelő hangot adott ki az adaptere. Ezt egy hétig csinálta, aztán elhallgatott. Én is gondolkoztam a szervizen, de amire oda jutottam, hogy elviszem, megjavult.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
rayoliviero #11136 üzenetére
Akkor nem marad más sajnos. A vonat és a kocsi is drágábban jön ki, mint 2000Ft. Ha tényleg hibás a termék, nem térítik meg a szállítási költséget? Vagy ez egy álomvilági gondolat?!
-
sziada5925
aktív tag
válasz
rayoliviero #11133 üzenetére
Csak így tudod visszaküldeni a routert? Vagyis személyesen messze lenne? Bontatlan volt a csomagolása?
-
sziada5925
aktív tag
válasz
rayoliviero #11130 üzenetére
Lehet, hogy megérné visszaküldeni, 3 napon belül vagy még vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Tőzsde és gazdaság
- BlitzWolf termékek topicja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest