-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
Szia! Vettem egy mini PC-t itt a hardveraprón HP T610 (ha jól emlékszem a tipusra - még most is árul valaki ilyesmit) 12eFt volt. Erre feltettem egy XPEnologyt (= Synology NAS-ok szoftvere). Kapott egy 500Gb-os laptop winyót - és mindent tud amit kell: médiaszerver, fájlszerver, torrentkliens, VPN szerver, webszerver, stb.... Szerintem ennél olcsóbb megoldás, ilyen teljesítménnyel nem nagyon létezik. (van rajta USB3)
-
woodworm
veterán
Xiaomi 3G jelenleg ebben az árban, amire elérhető olyan cfw, amiben van torrent kliens. Ez lehet openwrt vagy padavan.
(#70801) Lecsoo11
Több eszközre esélytelen egyetlen router a rendelkezésre álló portok száma miatt. Egy menedzselhető switch lehetne a megoldás, ha támogatná a sagemcom a bondingot, a pc-n és a nason rendelkezésre áll és beállítható a két gigabites lan port, könnyen befűzhető a plusz kábel. -
jmuranyi
tag
-
Szia!
EZT ajánlom figyelmedbe elolvasni! A lényeg, hogy semmiképpen se éld bele magad abba, hogy az USB 2.0 lesz a szűk keresztmetszet! A routerek nem képesek ilyen sebességre, nem szervernek vannak tervezve! Kisebb-nagyobb tartalmak megosztására megfelelő, de arra ne is számíts, hogy 20-30MB/sec - vagy nagyobb - tempóval fogsz másolgatni, netán több gépről is FullHD videókat! Ehhez Home Server-t, vagy NAS-t vegyél!
Amúgy az N65U-ban 128MB RAM, még az N15U-ban 64, de totál más a chipset-jük, ebből kifolyólag más firmware kell rá moddoláshoz is!
-
Razermazer
őstag
Sorban:
1: Az utolsó gyári firmware is tűrhető, amivel kapod az szinte a legelső gyári firmware, nem jó semmire se.
Az utolsó gyárit is lefogod cserélni az tutierre[link]
2: Tomato nem megy rá oleg(a gyári firmware erősen módosított változata) megy rá egyszerű feltöltéssel a firmware feltöltés oldalon, nem kell semmilyen bűvészkedés az majd később jön
3: Linux disztrókat optware vagy entware szinten tudsz rátenni.
4: teljesen megbízható a firmware, nemfognak kalóz huligánok az adataid között turkálni
Ha neked broadcomos router kell(nekem is az volt sokáig, de árban ez volt a megfelelő, és én utánanéztem jó előre mit tud és, hogy lehet e mókolni hát lehet) akkor ott van az n15u csak aztán ne siránkozz, hogy milyen gyenge.
Sajnos ahogy olvastam az igényeidet, hát neked leginkább a csúcskategória felelne meg n66u szinten, de az bitang drága, ez a kis n56u-is bőven megfelel neked. A wifi mindig zsákbamacska lanon meg tuti biztos nem fogsz csalódni benne.
-
Razermazer
őstag
Szabad bátorkodnom ajánlani az asus rt-n56u-t van rá 3-rd party firmware azonnal azt telepítettem fel nem bántam meg. Ára 24-25k környékén szalad most boltfüggő.
Legalábbis a fórumozók közül, akik írnak is, én használok egyedül hozzá 3-rd party firmware-t, leírásom már készülget hozzá, ahogy időm engedi.
Tapasztalatok első telepítés óta megy uptime 20-nap restart nékül, amit kiszolgál, kettő gép wifin, egyik g-s, másik n-es 2,4ghz-en mindkettő( 5ghz-es eszközöm nincsen még, de lesz majd). Lanon egy synology nas 0-24 torrent + leterheltem egy usb-s hdd-vel amint szintén torrent megy 0-24-ben optware alól telepítve.Wifin is gyors, lanon is gyors, usb hdd-t remekül kezeli 20-30gigás torrentek mennek róla(azt figyelembe kell venni, hogy az én internetem adsl és 10mbit-es, amit ez a router és usb hdd nevetve kiszolgál. Talán kábelnet lesz pár év múlva, de ott sem hiszem hogy a 25mbit gondot okozna neki, mert ennyit kapnék ugyanannyiért mint most az adsl) youtube videókat úgy tölti be mint a rakéta, legyen az bármekkora felbontású zökkenőmentesen viszi.
Wifi az egy jó kérdés, mindig zsákbamacska, nálam egy állványon van a router(szép fonott nád állvány) felette vasbeton lapostető, az előszobában van, én onnan háromfalnyi távolságra vagyok, vertfal 70 centi széles, és két téglafal választ el tőle.
Nem usb-s wifi adaptert használok, hanem egy broadcom mini pici expressbe illeszthetőt aminek [link] van egy ilyen antennája[link] 100%-os jelerősség minden körülmények között.Döntés rajtad áll.
-
-
chab7
addikt
"az a hitvallásom, hogy a gyári FW-t nem mókolom, hisz a termék gyártója csak tudja mi való a HW-ének."
"kicsit kütyübuzi lennék?! lehet!"
Megnyugodhatsz, nem vagy az. Ha az lennél akkor tudnád, hogy a gyártó - legtöbb esetben - épp csak olyan FW-t ad a készülékeihez amivel elmegy és el lehet adni. Ha minél jobban ki akarod használni adott eszközöd képességeit (netán olyat is amit a gyártó nem akar ezért bele sem teszi a gyári FW-be) akkor bizony dobni kell a gyárit. Te így maximum csak lelkes felhasználó vagy. A kütyübuzi azonnal többet akar kihozni a cuccból mint ahogyan azt a gyártó kiadta.
További hozzászólásaid alapján:
Nem mellesleg akarsz olyan cuccot ami a végletekig kiszolgáljon magas színvonalon, de árban legyen olyan mint a leggagyibb. Nem tudom milyen cucc lesz amit választasz majd és amivel meg is leszel elégedve. Egy biztos csak: a kütyübuzisághoz még nagyon messze vagy -
Nem akarlak elkeseríteni, de a D-LINK új csodaroutereire is elég sok volt a panasz itt mostanában! A kávéfőző testű 636-ra is például...
Ha ki szeretnéd használni azt a 80Mbps-t, akkor nem úszod meg a Gbit-es routert! A TP-LINK-ről jómagam sem vagyok túl jó véleménnyel, így én is azt mondom, azt kell mondjam, hogy a legolcsóbb lehetőséged a Netgear WNR3500L, és az ASUS RT-N15U!
-
-
Ehhez a nethez már erősen ajánlott a gigabites portokkal szerelt típus mivel a 100-asok már nem mindig képesek maradéktalanul kiszolgálni ekkora netet, ha tudnak is akkor is magas terhelés gondokat okozhat,
10k alatt max használtat lehet kapni, a legolcsóbb gigabites router ami ajánlott is a TP-Link 1043ND, kicsit régi de még elég jó típus, Ami jelenleg igazán jó ár/érték arányú az a TP-Link 3600/4300, ajánlott még az Asus N15U/N16 és a Netgear 3500Lv2 is, bár ezek is régebbi szériások de még megfelelőek ugyan úgy mint a TP-Link 1043ND.
3rd party firmware telepítés mostanság elég általánosság volt, nincsen gond a használatával, még garanciáztatásnál sem szokott nagy gond lenni. Sokszor a gyári firmware-nek vannak olyan "rigolyái" amelyek alapból elég bosszantóak és ezt nem is lehet megoldani csak 3rd party firmware használatával. A másik erős érv a használatuk mellett, hogy sokkal több funkciót tudnak mint a gyáriak és a végletekig ki lehet velük használni az adott eszköz képességeit.
A megbízhatóság az itt ajánlottaknál elég magas de gondok mindig előfordulhatnak.Szerk: A router-t webfelületen vagy 3rd party firmware-nél Telnet/SSH-n keresztül állítjuk be, hozzáadott CD-t/app-t el kell felejteni, csak a gond van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest