- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Memora #14541 üzenetére
Házon belüli FTP, vagy bármilyen más átvitel, az RT-N10-en nagyjából 90Mbit/sec, azaz 11MByte/sec sebességgel mehet... Kábelen!
A WL-500GP v2 némileg lassabb WiFi-vel (54Mbps) rendelkezik, kábelen ugyanaz, ellenben van rajta 2 USB port, ahol tud nyomtatót megosztani, illetve lehet rá HDD-t, vagy PenDrive-ot kötni, amit meg tud osztani helyi hálózaton, vagy FTP-n is. Illetve tud egymagában torrentezni is, PC nélkül.
-
válasz
Memora #14522 üzenetére
10-11Mbps LAN sebességet bármelyik router elbírja, 8Mbps internetet szintén, tehát innentől kezdve akár a "dizájn" alapján is választhatsz... Na jó, ez utóbbit ne vedd komolyan!
xeon.Szabi
Nem tudom, de nem egyszerű vas lesz... Gondolom az ára is ezt fogja tükrözni.Dual-band 5GHZ and 2.4GHZ speeds up to 450Mbps concurrently
Industry-leading CPU speeds at 600Mhz
Powerful online multitasking at up to 300,000 data sessions
Multi-funcionality with twin USB portsNetwork Standard - IEEE 802.11a/b/g/n up to 450MBps
Ethernet Port - WAN x 1, LAN x 4 RJ-45 for 10/100/1000 Base T
Memory - 32MB Flash and 1GB DDR2 RAM -
válasz
Memora #14490 üzenetére
A LAN-on keresztül történő HD videó (30-40MB/sec) lejátszást kivéve, a többivel nincsen semmi baj, azokat az elvárásokat bármely ma kapható router kielégíti. Az említett funkciónak pedig nem a gyakoriságával van a baj, tehát hiába havi egy-két alkalomról lenne szó, egy 100 Mbit-es portokkal rendelkező eszköz 5 mp-en keresztül sem tud ekkora sebességet áttolni a drótokon. Az elméleti 100 Mbit/sec annyit jelent, hogy gyakorlatilag legfeljebb ~90Mbit/sec sebességre lesz képes a LAN hálózat, ami közelítőleg ~11MB/sec sebességet jelent. Ha ez számodra túl nagy kompromisszum, vagy egyáltalán nem kielégítő, akkor marad a drágább Gbit-es router, tehát minimálisan 12000 Ft (TL-WR1043ND).
-
válasz
Memora #14481 üzenetére
A LAN <-> LAN irányú forgalom nem megy át a router központi processzorán, így nem okoz neki jelentős terhelést...
Minden bizonnyal szerencsésebb egy eszközben megoldani ezt, csak hát ezek mindegyike elég messze van a 6000 Ft-tól. De gondolom, hogy ezt már megnézted Te is.
-
válasz
Memora #14477 üzenetére
ASUS RT-N15
ASUS RT-N16
Linksys E2000
Linksys E3000
D-Link DIR-825Illetve alternatív lehetőségként, mivel a 8Mbps internethez "bármilyen" router megfelel, veszel olyan routert amilyet akarsz, és mellé a LAN hálózatra egy Gbit-es Switch-et, hogy ott meglegyen a gyors rendszer. Például...
Ez így persze két eszköz lenne, de még akkor is egy kicsivel olcsóbban megúszhatod, mint egy jobb Gbit-es routert. Illetve ha jelenleg is van valamilyen routered, ami megfelelne, ha nem kellene a Gbit-es LAN hálózat, akkor meg akár meg is tarthatod, és veszel mellé egy ilyet.
-
válasz
Memora #14463 üzenetére
Kicsit félreértettél...
Én ezt nem ajánlottam, csak megállapítottam a tényt, hogy ez a legolcsóbb, ami elméletileg megfelel a feltételeknek. Én viszont személy szerint nem szoktam TP-LINK routereket ajánlani, mert nem bízom bennük. Ez persze nem jelenti azt, hogy akkor most ne vedd meg, ha Te úgy gondolod, akkor nyugodtan. Csak ha probléma lesz vele, akkor ne mondd, hogy én ajánlottam!
Amúgy az infót szívesen, amit leírtam, azt most is tartom...
-
válasz
Memora #14448 üzenetére
Szia!
Ehhez a LAN sebességhez mindenképpen gigabites router kell, amiből a jelenlegi legolcsóbb, a TL-WR1043ND (TP-LINK), ami ~12000 Ft, tehát ez a legkevesebb amit rá kell szánnod. A ma kapható (otthoni felhasználóknak készült) routerek 98%-a 4 LAN porttal (kábeles csatlakozási lehetőség) rendelkezik, és a nagy többségében e-mellett WiFi is van. Ezek tehát mondhatni természetes dolgok egy routeren. Innentől az a kérdés, hogy mekkora összeget szánsz rá...?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest