- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gubek-Einste #51566 üzenetére
Értem, akkor vagy jó lesz, vagy nem.... Mondjuk az nagyjából elképzelhető, hogyha ugyanitt egy Tp-Link WDR3600 jól működött, akkor az AC56U is jó lesz? Ennek úgy látom erősebb a hardware, mint az AC55U-nek.
-
válasz
Gubek-Einste #51564 üzenetére
Köszönöm
Az AC56U a belső antenna miatt nem gyengébb wifiben? Vagy nem számít, hogy külső, vagy belső?
-
felhasználóx
tag
válasz
Gubek-Einste #51554 üzenetére
Légvonalban 6-8 métert, két téglafalat illetve egy vasbeton fődémet kellene átvinnie. Vezetékes megoldás nem járható. Kertes házas környezet, van szabad wifi csatorna is, kevés a szomszéd wifi. Az ap módban az eszköz gondolom lan kábellel továbbít, sajnos az nekem nem jó.Előre is köszi a segítséget.
-
ASDAM
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51554 üzenetére
Igen ellenben stick+router is már majdnem 40k szóval akkor meg már mind1
-
marec1122
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51548 üzenetére
konkrétan ezeknek nem jelenthet már gondot a vasbeton fal? tekintve hogy alsó kategóriába sorolod ezeket, a lent említett igények mellett érdemes magasabb kategóriát venni?
-
marec1122
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51517 üzenetére
elnézést hogy csak most írok,de érintett voltam a komáromi viharban
Szóval
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
-2 emeletes családi ház. Emeleten is használva a kettőközött gondolom 1 vasbeton plafon/padló.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
-30/3
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
- 1 kábellel és 2 wifivel csatlakozó gép + 2-3 telefon
Mennyi lenne a beszerzésre?
-Nem tudom mennyi lenne az ideális minimum de mondjuk 10k
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
-Itt sem tudom hogy mit lehetne kérni de nem jut eszembe semmi komoly. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51523 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket, akkor lehet hogy inkább az Asus mellett döntök, főleg akkor, ha hardveresen és firmware-esen is többet tud mint a TP-Link.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #51537 üzenetére
Na majd megnézem az AC55-öt, ha lesz egy kis időm, s megpróbálom összehasonlítani, hogy miben tud kevesebbet/többet az N18U-hoz képest, fontos a jó hatótáv is (pl. az N18U-val sok jó tapasztalat van ilyen téren, természetesen előre semmi sem garantált, minden otthon derül ki úgyis).
-
SharpSA
veterán
válasz
Gubek-Einste #51537 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
SharpSA
veterán
válasz
Gubek-Einste #51533 üzenetére
Pár helyen csak az RT-N12+ van. Az miben más? Annál is át lehet állítani a wps gombot?
-
SharpSA
veterán
válasz
Gubek-Einste #51533 üzenetére
Na ezt nem tudtam, elkerülte a figyelmem. Ha ez valóban így van (márpedig ezt írod), akkor az N12 lesz a befutó.
És igen, megtaláltam a menüpontot. Köszönöm.
-
SharpSA
veterán
válasz
Gubek-Einste #51529 üzenetére
ASUS-t néztem és az N12-t is néztem, de azon nem látok wifi kapcsolót. A TP-Linkekeken van, de ha lehet azt vennék utoljára, mert nemigazán megbízhatók. Volt már több darab is belőlük, például a 1043 is, de mindegyikkel problémák lettek később. Nem stabilak.
Nálam N18 van, meg vagyok elégedve vele, itt nem kell a wifi kapcsolgatás, megy állandóan. -
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #51526 üzenetére
Köszi, ez jó hír. Ezt a wifi on/off funkciót be lehet állítani az N18U (vagy más AC-s Asus) esetében is más gomb segítségével vagy szintén csak a menüben, mint a 741N esetében?
-
SharpSA
veterán
válasz
Gubek-Einste #51523 üzenetére
Szüleimnél két gép van kábellel rákötve, a wifi csak akkor kell, ha ott vagyunk. A net gyenge (inviteles). Tanyán, szomszédok messze, a ház könnyűszerkezetes, elég az egysávos is. Igényeket leírtam, csak annyi. Könnyen kapcsolható wifi, ne kelljen böngészőben bejelölni, majd újraindítani. Stabil legyen, ne kelljen újraindítani mert lefagyott. A mostani TP-Linkkel ez sűrűn előfordul. Nem olcsót, hanem jót keresek. Persze ettől még lehet olcsó is.
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51517 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a segítséget!
Üdv.
Tapodi Ádám -
ASDAM
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51499 üzenetére
Igen az AC750 ez olvastam ellenben egy sticket min 14k és ehhez egy Router meg megint kb 20 30 akkor meg ugyanott vagyok
És nem tudom hogy mennyire működik együtt bizonyos routerek a Huawei E3372 vel -
golyós
addikt
válasz
Gubek-Einste #51505 üzenetére
Panel falak,a router től a legtávolabbi távolság 10 méter, 1 fal van közte.
Jelenleg 30as netem van.
Max terhelésnél 3 laptop és 4 telefon lehet rajta.
Max 20ezret szánnék rá.
Egyéb igényeknél mire gondolsz? Ráköthetem a mostanira is vagy azt rakjam el és csak az újjal számoljak?
Semmi extra igény szerintem, csak a két gyereket tudjam korlátozni valahogy. -
ASDAM
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51495 üzenetére
tp link Archer mr200 ról mi a vélemény ?
alapból 4g sim kártyás routerhttp://www.tp-link.dk/products/details/Archer-MR200.html
-
zeli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51440 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, meg is rendeltem egy N18U-t.
-
hypp01
tag
válasz
Gubek-Einste #51460 üzenetére
Akkor a C2-ben csak 10/100 port van?
A honlap szerint gigás...
A legjobb lenne a ház közepén elhelyezni a routert , hogy mindenhova egyenletesen szóraja a jelet.
Van a házhoz egy hozzáépítés, amit 60cm-es fal választ el. Oda így is gyenge a jel.
A vágy T-LINK C5 lenne de még akciósan is 22.000 Ft, annyit már nem akarok fizetni.
A TP-LINK 4300 pedig már kifutott széria, pedig azzal szemeztem még.(két telefon, laptop, 1 tv, vezetéken pedig egy számító gép)
internet UPC (jelenleg) 120 Mbit
Más opció? -
gecsoz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51395 üzenetére
Szia,
Már próbáltam 4db különböző TP-LINK router, 1 és 2 antennásat is, sőt nagyobb antennát is vettem rá.
Most vettem egy ASUS AC 1200G+ routert. Azzal sem jobb a helyzet, sőt, rosszabb!
A 2.4GH -es csatornán ugyanaz a jelerősség vele az alagsorban és az emeleten, mint a UPC saját, belső antennásával.Az 5GHZ -es csatornán pedig borzasztó!!! Ott ahol a 2,4GHZ hozza az 5 -ös skálán a 3-as jelerősséget, ott az 5GHZ az éppenhogy 1-.es, de van hogy meg is szakad!!!
Mit csináljak??
Azért nem értem az egészet, mert ha meg bedugom az alagsrban meg az emeleten a 6.000 ft -os TPLINK jelerősítőt, akkor az úgfy szuperul működik, látja a központi rpouter, és szuper jelerősséget ad.
Csak azért nme jó, mert folyton "leakad" és kb. hetente 2-3 alkalommal ki kel húzni, majd vissza kell dugni a konnektorba..
Mellelseg ez egy 1980 -ban épült ház.. tégla és sima vasbeton födém.. egyszerűen nem értem miért ennyire rossz benne a wifi jel!
Ja, és a falon sem "megy ki".. a router mellett a külső falon kívl (légvonalban 2m távolságban) már csak 2-es a térerő!
Mi lehet a gond, és mit tegyek??
-
dethroner
veterán
válasz
Gubek-Einste #51440 üzenetére
Akkor nekiállok és pár napot tesztelgetem egyenként openwrt alatt. 1043 miben jobb a 3600-nál? Újabb, vagy a cpu+ram?
-
gabor9991
addikt
válasz
Gubek-Einste #51427 üzenetére
Egy tp-linket most küldök vissza, mert bár működik a stickkel, de van amikor edobja a kapcsolatot.Írtam a tp-link supportnak, hogy a kompatibilitási listán a lengyel oldalt választva fent van a stick, de azt válaszolták, hogy az a lengyel szolgáltatói firmware-el rendelkezö stickre vonatkozik, a magyar telenorosra így nem.Most azt nem tudom eldönteni, vegyek agy másik ugyanilyen tp-linket, hátha a nálam lévö rossz, vagy hagyjam a francba, próbáljam ki az asust.100mbit elég, 5ghz egyelöre nincs kihasználva.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51427 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Árat direkt nem írtam, mert amire érdemes arra hajlandó vagyok költeni.
Az általad ajánlottakból az alábbi "tetszene":
TP-LINK TL-WR1043ND V3 RouterÁrukeresőn sokan panaszkodnak, hogy gyenge a wifi jele. Tényleg gyenge? Esetleg az Asus N18U-nak erősebb lenne? Vagy a TP-LINK 842 ND-nek? A mostaninál gyengébb wifi jelerősséget semmiképpen sem szeretnék.
Kettő közül valamelyik kikapcsolja a külső HDD-t, amikor nincsen használatban? Ha nem, akkor van olyan ami még ezt is tudja?
-
dejaris
addikt
válasz
Gubek-Einste #51413 üzenetére
Kozben turtam a netet, bar mar en is faradt vagyok, de belebotlottam par kulonleges antennaba, amivel talan sikerulni fog a dolog a kovetkezo szezonra normalisan. Egyelore csak veszunk valami 5 decibeleset, hatha az javit valamit.
-
dejaris
addikt
válasz
Gubek-Einste #51411 üzenetére
Valtozo, mivel versenypalyarol versenypalyara vandorlunk, de semmi zavaro nem szokott lenni, csak szabad levego.
-
noorbertt
őstag
válasz
Gubek-Einste #51398 üzenetére
Kiámbrándító..
Ha a szolgáltatói router tudja a PPPoE Passthrough módot akkor a saját router teljes értékű? Lesz sebessegbeli változás?
IP forward beállításokat a saját routerben kell majd csinálni vagy a szolgáltatóin?
Köszi -
noorbertt
őstag
válasz
Gubek-Einste #51388 üzenetére
Ha a net megy rajta akkor onnantól mint wifi router nem lehet baj? Nekem stabil wifi, giga lan és port forwarding kell. Minden másra ott a nas
-
noorbertt
őstag
válasz
Gubek-Einste #51386 üzenetére
Ez mennyire lehet jó választás? https://www.amazon.co.uk/TP-LINK-TD-W9980-Wireless-Gigabit-Storage/dp/B00NEQZ12Y
-
noorbertt
őstag
válasz
Gubek-Einste #51381 üzenetére
Nincs más mód? Az itteni routerek általában korlátozott szarok..
-
noorbertt
őstag
válasz
Gubek-Einste #51293 üzenetére
Szia,
Ezek kozul melyik hasznalhato VDSL2/ADSL2+ modemkent is?
Egyelore ADSL net lesz ahova koltozom de 1-2 honap utan VDSL2 kell. -
itg
tag
válasz
Gubek-Einste #51366 üzenetére
Köszi.
Az Asus-ok horribilis áron vannak, valószínűleg bepróbálkozok egy C5, vagy C7-el. -
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste #51372 üzenetére
Szia!
Ismerősömék keresnek olyan routert, amibe a Telenor Hipernet Medium (10 GB nappal, 100 GB éjszaka előfizetéshez kapott Sticket bele tudják dugni. Sajnos minden forint számít nekik, túl nagy igény nincs, családi házba menne, nem "szennyezett" a környék.
Érdeklődnék, hogy a 3g/4g képes eszközök közül, melyiket tudnád nekik ajánlani?
(1 laptop, 1 asztali, 1 tablet (bővülni fog), telefonok)
Köszönöm -
ZrogNV
tag
válasz
Gubek-Einste #51369 üzenetére
Mobil sim vagy önálló mobilinternet sim behelyezésével wifit megosztani mint mondjuk egy stick, otthoni használat esetén pedig van egy router ami wifit oszt, de nem képes lefedni az egész házat és ennél az esetnél a meglévő jelet felerősíteni. Szóval ilyen 2 az 1-ben megoldásra gondoltam, azt tudom, hogy külön külön léteznek, de van e lehetőség 1-ben megoldani?
-
DonJoee
tag
válasz
Gubek-Einste #51358 üzenetére
Azért köszi a választ.
Sokáig filóztam, hogy mi legyen. Természetesen próbáltam volna minél olcsóbban megúszni a minél jobbat (magyar vagyok, na!
), de rá kellett jönnöm, hogy a jó az pénzbe kerül.
Egy ideig az Asus RT-AC87U volt a szimpatikus, de végül úgy nézem, hogy nem fogom tudni kihasználni és az 5GHz-es hatótávja sem csúcs az árához képest (tesztek, vélemények szerint). Úgyhogy inkább a Netgear R7000 felé hajlok. Ez annyira kiegyensúlyozott teljesítményt mutat mind 2.4-, mind 5GHz-en a tesztek szerint, továbbá OpenWrt, Tomato, Merlin féle cfw-k "garmada" van hozzá, valamint annyira el vannak ájulva tőle számos fórumon (külföldieket néztem egyelőre), hogy meg kell tudnom, mit képes művelni az én betonpagodámban.
Az ára picit húzós, jelenleg 59890 Ft a legjobb ár (ingyenes szállítással), amit találtam, de amúgy 63-65 között mérik a webshopok. Külföldről párezerrel olcsóbban jönne ki, de a macerásabb garanciáztatás miatt nem éri meg.Gondolom, használtan nem érdemes ilyesmit venni (cfw-vel túlfőzött procik, kiszáradt kondik (bár ebben csak smd alkatrészeket látok), antenna nélkül bekapcsolt és így meggyötört wifi-végfokok stb.)?
(Természetesen továbbra is megfelelne nekem a TP-Link Archer C7, de nincs rá teljes értékű cfw. Valami szoftverjogi problémák miatt nem lehet drivert tenni az 5GHz-es rádiójához. Úgy meg elég drága N-es router lenne belőle.)
-
Kassh
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51360 üzenetére
Jelenleg 120 le és 10 fel a sávszél, a falak téglából vannak, szomszédok távol vannak és összesen van a miénken kivül 1-2 wifi.
A két szint így néz ki a kék a router, a pirosak azok ahova kellene hogy elérjen a wifi, bár a legjobb az lenne ha mindenhol lenne.A zöld a jelerősítő.
-
DonJoee
tag
válasz
Gubek-Einste #51346 üzenetére
Köszi a választ!
Semmi baj az Asus-okkal, sőt. De ahogy először néztem, az RT-AC... típusokra nem igazán van kifejlett OpenWrt.
Aztán később láttam a DD-WRT támogatott cuccait meg a Tomato-t és kicsit felvidultam.A TP-Link Archer C7 (meg szinte az összes Cx) cfw felrakása után nem támogatja az 5GHz sávot (tán nincs rá open driver).
Esetleg nem létezik olyan, hogy "illegális cfw" ? Amiben nem szívbajoskodnak és beletesznek mindenféle JÓ drivert, cuccot? (Jó, nem akarok én warezkodni, csak érdeklődtem csendesen.
)
Közben vérszemet kaptam, mi a vélemény mondjuk egy Netgear R7000-ről? Alapból is jónak tűnik, de van rá cfw bőven. Persze ez már nem a 40 alatti kategória, hanem inkább a 60 körüli.
Vagy akkor már ne vacakoljak, 63-65 körül ott az Asus RT-AC87U ? Elméletileg jobb az R7000-nél, de gyakorlatilag is? Tud valami szépet csinálni az én vasbeton-labirintusomból? -
válasz
Gubek-Einste #51348 üzenetére
"Mi a baj az Asus router-ekkel? Szinte mindre van Tomato."
Erre folytatásként.
-
válasz
Gubek-Einste #51346 üzenetére
Tomato, és Merlin, és HGG, és DD-WRT, és OpenWrt. Bár utóbbinál nem tudom működik-e a WiFi, mert sajnos több modellnél volt ilyen "bökkenő" OpenWrt-n.
-
voronoi
tag
válasz
Gubek-Einste #51321 üzenetére
Hello, nekem is csaladi hazba kellene router es nekem is 20k a hatar, a sebesseg nem olyan lenyeges, de atomstabil legyen a wireless resze, soha de soha ne dobjon le es legyen jo jelerőssége es legyen rajta 1 USB port a printernek. Akkor melyiket ajanlanad? Koszi.
-
Davcy
tag
válasz
Gubek-Einste #51313 üzenetére
Köszi a segítséget!
Mivel sem az ASUS, sem a TP-Link nem adja meg Magyarországot a kompatibilitási listában, így kb. bármit vehetnék, bízva abban, hogy esetleg majd működni fog...
Esetleg valami más ötlet?
Előre is köszönet,
-
szat8
tag
válasz
Gubek-Einste #51304 üzenetére
Akkor rosszul értelmeztem, azt hittem hybridnél wifin veszi a jelet, de mivel azon is küldi tovább, ezért fele-fele arányban használja a sávszélt vevőként és adóként.
Ahogy olvasom a véleményeket, az N18U-nak elég jó a jelszórása, ha az lesz az elsődleges, talán nem is kell majd az AP mód, csak a WDS.
Köszönöm a tanácsot, akkor elmélyedek kicsit a tomato témában... -
Uyuarasy
tag
válasz
Gubek-Einste #51296 üzenetére
Igen, és ahogy olvasom a bridge mód sem működik rajta. Rákérdezek Telekom topikban mit lehet tenni, köszönöm a tippeket.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Köszi, esetleg elérhető valami hard data arra vonatkozóan, hogy egy Cat 5e/6 UTP kábellel összehasonlítva ezen a 3-4 méteres távolságon mennyivel lenne gyengébb az adapter és a router közötti jel (inkább a sebesség fontos streamelés miatt és a válaszidő kompetitív játékok miatt)?
Valamint ha a Telekomos routerből kapná a jelet, az ugyanolyan lenne, mintha pl. közvetlenül a "falból"?
-
noorbertt
őstag
válasz
Szia,
Köszönöm
Innen kéznél is lenne:
http://www.maplin.co.uk/p/tp-link-ac1200-archer-c5-dual-band-gigabit-cable-router-a41qz
Érdemes a gyártóitól eltérő os-t tenni rá?
Igazából csak arra kellene ami fentebb volt írva (ami ugyfest nem játszik) plusz alap port forwarding -
Hauptmann
veterán
válasz
Gubek-Einste #51285 üzenetére
A C7 szimpatikusnak tűnik, csak az ára nem annyira...
Bár igazából a 1043 ND is tökéletes, csak már annyira telített itt a 2,4 GHz-es sáv ahol lakom, hogy néha már gond van belőle.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gubek-Einste #51275 üzenetére
Csak az Asus-ban van torrent kliens, a többiben van DNLA.
Mármint az asusban nincs DLNA? -
huncutka1029
addikt
válasz
Gubek-Einste #51273 üzenetére
Köszi,
nincs bajom az ASUS al, nem vagyok márkafüggő.
Gyári FW vel is biztosítja az ajánlott két modell a hálózati elérést, szóval a "light" NAS funkciót?
Lassan befejezem a hülye kérdéseimet. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gubek-Einste #51271 üzenetére
3 antennás a router, és lebegő pocok vannak, hülyén nézne ki ha a vezeték lógna közöttük. ezért van a szekrényben.
Nagyjából 110 m2 a ház amit így is tökéletesen lefed. Viszont, ha a jelenlegi routert kiteszem a melléképületbe, akkor már nem kell azt elrejteni.Az általad ajánlottak közül melyikre mehet custom fw, és torrent kliens, vagy külső adattároló?
Asus, vagy maradjak a TP-linknél? -
huncutka1029
addikt
válasz
Gubek-Einste #51259 üzenetére
Szia
Családi házban téglafalak között. Jelenlegi routerem a nappaliszekrényben rejtve van, így is jól legedi a lakást, és az udvar nagy részét is.ezzel nincs bajom. A nas funkció azért lenne jó, hogy ne kelljen az 500w os tápot használó pct jaratni, ha a tv n filmezek. Akkor a routeren menne a torrentkliens, és ott tárolnám a filmeket zenéket. A routeren 2 tv és 2 pc lenne utp kábeles csatival, és 3-4 telefon wifin. Illetve a vezetéknélküli kamerarendszer központi egysège is ezt használja a távfelügyelethez.
Tehát nem akarok teljes értékű nast csak ezeket a funkciókat lenne jó ellátni.
Ezekből a jelenlegi az usb adattároló funkciót nem tudja, illetve a sávszélessége kevés a 120 as nethez.... Mondjuk azt lehet utána a melléképületben beállítanám ap ként... oda elég lenne a kisebb sávszélessèg is. Érték határ nincs, persze nem akarok 40000 nél többet költeni ha nem muszáj... gondolom ennél olcsóbban is vannak olyanok, amit nem kell kidobmi, ha legközelebb duplázzák. Netsebességet... -
dethroner
veterán
válasz
Gubek-Einste #51268 üzenetére
Hát igen, a falak, a telefonok adottak, azokon nehezebb változtatni, mint venni egy másik routert. Tesztelgetem és majd annak függvényében megtartom a jobbat
-
dethroner
veterán
válasz
Gubek-Einste #51266 üzenetére
Köszi.
És wifi lefedettségben milyenek ezek az új 1043-as cuccok? Wr3600 van most, de ez panel betonfalon át nem vitézkedik annyira. Szeretném lecserélni, de árban 15k alatt maradni. Előrelépés lehet ezen a téren a 1043? -
biglion-lord
tag
válasz
Gubek-Einste #51236 üzenetére
Köszönöm!
Üdv Lion -
redXIII
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51254 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
válasz
Gubek-Einste #51254 üzenetére
Nekem kezelte gyári rendszerrel az N18 az NTFS-t.
MaCS
-
redXIII
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51250 üzenetére
Vidék, családi ház, azt nem tudom miből van a fal, b30as téglára tippelek. Szomszédok nem lövik rá a jelet, 2 max 3 falat kellene átlőni, 10-12 méter max szerintem.Tavaly voltam náluk utoljára, nem méregettem.
ADSL-van, 8 vagy nagyobb, ezt sem vágom hirtelen.
Van 1 PC, 1 tablet, meg vagy 4-5 telefon szerintem.
36 fontért találtam ezt a routert az ebayen.
Igények a routerrel? Erős stabil jel, megbizható legyen ne keljen naponta újraindítani. -
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51243 üzenetére
Jogos, nem olvastam el figyelmesen.. elnézést!
Van személyes tapasztalatod az említett routerrel kapcsolatban? Milyen firmware -t illik ezekre tenni? Vagy elég a gyári ahhoz, amit írtam?
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51241 üzenetére
Ha a szolgáltató biztosítja a maximális sávszélességet, akkor a max. 600 mbit/s -re képes routerrel hogy fogom tudni kihasználni azt? Sehogy.
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51239 üzenetére
"amely TurboQAM™ technológiát használja az akár 600 Mbit/s sebesség eléréséhez."
-
zezoka
őstag
válasz
Gubek-Einste #51236 üzenetére
Ja, igazából csak úgy értettem, h ha bemegyek egy számtech boltba, h venni akarok, akkor általánosságban lehet-e igaz, hogy egy akármilyen ac-s router amit adni akarnak csak jobb lehet, mint egy akármilyen n-es router (főleg wifi átviteli sebességre 1-2m távolságon belül - szóval ideális körülmények között).
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51231 üzenetére
Szia!
"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
- Panel, vasbeton.."Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
- Semmi extra. 1 db WAN->LAN->PC kapcsolat lenne, és a szutykoknak (2 db telefon + 1 db laptop) a WiFi. A WiFi nem fontos annyira, persze nem lenne gond, ha az is stabil és jól elérhető lenne bármelyik szobából (45nm-es a lakás, szóval nem sok fal van..) De WiFin nem töltök, és nem csinálok semmi komoly munkát. Az tényleg csak böngészésre van használva. Az igazi, nagy mennyiségű adatmozgatás az vezetékes kapcsolaton történik nálunk."Mennyi lenne a beszerzésre?"
- Természetesen ár/érték arány szempontjából a legoptimálisabb, de a megfizethető kategória számomra az kb. a max. 50 000 Ft."Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"
- A lényeg az lenne, hogy a WAN->LAN->PC kapcsolaton ki tudja sajtolni a routeren keresztül a Gigabites sávszélből a maximumot, és ha a szolgáltató épp tudja, akkor a kívánt 1gbit is meglegyen akár (lefelé), és a 300mbit (felfelé).
Adott esetben több tíz GB-ot is megmozgatok lefelé és felfelé is, naponta (munkára is használom a netet, itthonról, távmunkában dolgozom -> webek, levelezések költöztetésénél, például). Emellett Twitch-en streamelek és YouTube-ra is több tíz gigát töltök fel naponta. A korábbi gigabites routeremmel a maximum, amit el tudtam érni, az 300/100 mbit volt, nem gyári firmware-rel. Gyárival 100/100..., és így nem sok értelme volt a gigabites előfizetésnek. Ráadásul volt olyan, hogy amikor streameltem (hozzáteszem, csupán 3mbit/sec-kel megy olyankor az adat felfelé), akkor a teljes wifi kapcsolat meghalt... Ezt nem tudom, mi okozta, de elég szánalmas szerintem. -
zezoka
őstag
válasz
Gubek-Einste #51225 üzenetére
Köszi! Meg neked is JasL!
Még egy leggyengébb ac-s router is gyorsabb, mint egy n-es router, vagy ez így nem igaz?
-
sinick
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51228 üzenetére
OK, köszi!
-
CptAdamica
veterán
válasz
Meg is rendeltem.
-
sinick
senior tag
válasz
Köszönöm a választ! Még egy dolog...
Valahol - talán ipon - hozzászólásai között olvastam, hogy a 1043-on - nem írták, hogy melyik hardver verzión - csak 16 db port forward állítható be.
Emiatt kérdezem, hogy Wireless MAC Filtering, DHCP Address Reservation és Virtual Servers (NAT/Port Forwarding) esetében van-e darabkorlát?
(A 841 V5.1-ben nem volt, legalábbis nem értem el ilyen korlátot illetve látok lapozás gombokat is. Wireless MAC Filteringből-ből volt 12 db, NAT-ból 3 db, DHCP Address Reservation-ból 8 db. Igazából csak a Wireless MAC Filtering hízik, az lenne a legfontosabb, a többi évek óta állandó.)
Köszi: sinick
-
zezoka
őstag
válasz
Gubek-Einste #51217 üzenetére
Igen, azt néztem, h "csak" 750es. Akkor azok a nem ajánlott kategória? Akkor milyen lenne az ajánlott legalja? Tudtok egyet javasolni?
Custom Firmware nem igazán érdekel. Egy ideje már telefonon sem alkalmazom, azon az időszakomon már túl vagyok!
-
CptAdamica
veterán
válasz
Gubek-Einste #51217 üzenetére
Panel lakásban használnák 2 szobás és közvetlenül egymás mellett vannak a szobák. Digi 1000 Mbit-es internetet köttetünk, ami kábelen jön. Egy asztali PC, egy laptop, plusz két telefon használná, időnként még plusz egy laptop is becsatlakozna.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Gubek-Einste #51213 üzenetére
Igazából csak stabil, gyors, nagyobb hatótávolságú wifis routerre lenne szükségem.
-
akom
őstag
válasz
Gubek-Einste #51208 üzenetére
Nem érted a kérdést.
Tudom mi az a Mi-Fi, és tisztában vagyok a 4G routerekkel is. (SIM card slotos, és USB-s kivitelben.)A kérdés az volt, hogy Magyarországon lehet e kapni olyan 4G Mi-Fi-t aminek van WAN/LAN kivezetése.
Lásd mint ez a huawei, csak 4G támogatással. -
kissbp
tag
válasz
Gubek-Einste #51208 üzenetére
lakótelepi környezetbe kell a router, viszont a kétsávos részt nem nagyon tudom hogyan kezelném a másik oldalon. Van némi betonfal vegyítve gipsszel, de nem tapasztaltam eddig problémát. szerintem tudok találni olyan csatornát, amin elférek.
további speckó igény nincs, előny ha vpn-t be lehet benne állítani, de az egyik amit ajánlottál szimpatikus és árban is belefér (TL-WR1043ND V3.0).
kicsit aggódok amiatt, hogy a technicolor tc7200 pusztán bridge módban jobban elketyeg-e...
köszönöm a segítséget!
-
válasz
Gubek-Einste #51190 üzenetére
Úgy tűnik, a minősíthetetlen T-s ADSL-ről átállunk mobilnetre. Ennek megfelelően a SIM-kártyát be kéne dugni valahová.
Kézenfekvő megoldás lenne egy LTE-s USB-stick használata, de arra még nem sikerült megnyugtató tippet kapnom.
Gondoltam, megkérdem, jó routerről tudtok-e. A D-Link DWE-921/E nem tűnik túl meggyőzőnek, pláne nem ennyiért.Köszönettel: MaCS
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51184 üzenetére
nagyon köszönöm! új stick fog kelleni, használtan tervezek beszerezni egy Huawei E1820-ast. 21 mbps-t tud letöltésben, ha jól néztem, nekem 10 környéki sebességet sikerült előcsalogatni a domborzati viszonyok miatt, így azt hiszem, akkor ez a párosítás lesz a nyerő.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51180 üzenetére
Nagyon köszönöm! Akkor jó felé tapogatóztam, mikor ezt szemeltem ki.
Van esetleg ennél olcsóbb megoldás? Ha nincs, akkor szerintem ezt fogom megvenni. -
Nagynozi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51173 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Nagyjából, de csak nagyon nagyjából kezdem megérteni hogyan is működnek ezek a routerek, főleg a wireless része a dolognak. Sajnos mivel emeletes házról van szó, sok fal, sok bútor, sok ember
, szóval tökéletes nem lesz, de a WR1043ND nagyon nem működik tökéletesen és custom firmware-t se sikerült ráraknom.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Gubek-Einste #51169 üzenetére
A net sebességet nem tudom, de nem lehet valami gyors (20-30mbs-re tippelek).
Egy eszközhöz kéne, vezetékesen. A falak száma/anyaga pedig nem tudom miért mérvadó, mikor a wifi része nem lesz használva.
Mint írtam minnél kevesebbet szeretne rászánni, mert csak a tűzfal a lényeg. 5k-nál semmiképp se legyen több. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51159 üzenetére
Köszi
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51157 üzenetére
Köszi a választ.
Mi az a NATolni?
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51154 üzenetére
Tudnál ajánlani akkor valamilyen jó gigabites routert? Abból a használt is játszhat, igaz?
-
wolf13
őstag
válasz
Gubek-Einste #51149 üzenetére
Először is köszönöm az eddigi infót.
Egy családi ház emeletén lenne elhelyezve. Így az alsó szintre kellene legfőképpen a
WiFi-t szolgáltatnia. Ezt vasbeton födém választja el az alsó színtől.
Lent kb minden irányba ahol használva van a jelenlegi egy egy fal amit át kéne hatolnia.
4 telefon , egy iPad ,tv, ps4 es 2 pc lenne ,bár ebből egy WAN on keresztül csatlakozna.
Most egy TL-340g szlgalja ki a 60/5 mbit/s netet. -
Paoloo
tag
válasz
Köszönöm az infókat!
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Téglafalak vannak nálunk, 3/4 falon keresztül kellene kapcsolatban állnia az eszközökkel egy 2 szobás lakásban. Egy macbook, 2 iphone, egy windowsos telo es max + meg 1 android hasznalna. 50mb/s es nez melle, de kesobb nagyobb csomagunk lesz. Maximum 10 ezret szánnék a dologra, de kínából való rendelés is okés. Telefon vonalunk is van.
-
Paoloo
tag
válasz
Gubek-Einste #51139 üzenetére
Először is köszönöm,de a kábeles megoldás az nem annyira szimpi,valahogy wi-fi -vel kellene megoldani.
És hova kellene tenni a második eszközt? Jobban járnék egy N18U-val mint egy ilyennel ?
Melyiknek nagyobb a hatótávja? Gondolom az N18U-é.....viszont jóval drágább is.
Esetleg egy régebbi WRT160N -el meglehetne oldani? Kölcsönadtam egy ismerősnek,de lehet hogy nemsokára nem kell már neki. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51143 üzenetére
Na, ezt nem tudtam. Csak most is Edimax van itthon, több mint 10 éves és kezd betegeskedni
Vezetékes részt nem használom -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51141 üzenetére
Köszi!
Ez nagyon gáz?: --> Edimax BR-6428nC Wireless Router, 300Mbps
2x 9dBi detachable antena vn benne. A wifi fontos. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Gubek-Einste #51139 üzenetére
Köszi az eddigi választ.
Környezet panel, sok a szomszéd wifi. 15k vagy alatta nincs normális? -
bl4ze
veterán
válasz
Gubek-Einste #51120 üzenetére
Azt hallom ebből már van V4 is : 1043NDv2/v3
Igaz, próbálta már valaki ?
-
bocsika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51118 üzenetére
Az N18u nézegettem. A TL nél sok helyen olvastam hogy gyenge a wifije. AC, dual band nem kell. Az 5 Ghz még nehezebben megy át a falakon és nincs is olyan gyors net. (Bár ígérget a T. sok mindent.) Bár ugyanúgy 3*5dbi. Amúgy nincs valami oldal ahol ezek ugyanolyan feltételek mellett össze vannak hasonlítva?
Akármilyen usb-s nyomtatót kezelnek ezek? -
he7edik.
addikt
válasz
Gubek-Einste #51122 üzenetére
Egyébként az létezik hogy wi-fi-vel küldök át képet wi-fi képes tévére?
-
he7edik.
addikt
válasz
Gubek-Einste #51120 üzenetére
És ezekben a routerekben beállítok egy fix sávszélt a torrentnek akkor az nem fogja felnyomni a pingemet on-line gamingnél? Ill. Létezik olyan gyors wi-fi szabvány ami csomagkésleltetés terén alig marad el az utp kábeles kapcsolattól? Bocsi ha alap dolgokat kérdezek. A 20k-t csak megközelítőleg írtam. Ha azt mondod hogy 3x ezerért már olyan szuper routert kapni ami sokkal jobb/gyorsabb/ veszteség mentesebb jel továbbításra képes akkor az jobban érdekelne.
-
he7edik.
addikt
válasz
Gubek-Einste #51115 üzenetére
A netem egyenlőre csak 20Mbit/s-es. Ezt kellene egy válaszfalon és egy támfalon (tégla nem vasbeton) át sugároznia. Az udvaron mobil eszközökön mobil, ipad, subnoti szeretném használni böngészésre, tartalom fogyasztásra. A környezet nem túl "szennyezet" wi-fi ügyileg talán ha 5 wi-fit találok az enyémen kívül. Árban a 20 ezer forintos árkategóriában gondolkodom. Eddig igazából nem nagyon osztottam meg a netemet a torrent és a különböző eszközök között ill. on-line gamingnél kilőttem a klienst. Én amire gondolok egy olyan router ami már gigabites, dualband, könnyen kezelhető grafikus felület amiben a torrentnek, konzolnak, mobil eszközöknek dedikált sávszélességet tudok beállítani ( nem tudom hogy ilyesmihez kell-e valami speciális hw vagy szabvány amit tudnia kell a routernek)
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Gubek-Einste #51115 üzenetére
Köszi!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #51103 üzenetére
A "nem" kimaradt.
-
djxp01
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51100 üzenetére
Értem.
Lényegi különbség igazából a C5 és C7 között a kicsivel lassabb WiFi 300 vs 450Mhz 2.4Ghz-en és a ~6 ezer Ft-os árkülönbség?
(Amúgy közben rájöttem, hogy az 5Ghz nem is olyan fontos, mert az eszközök, amiket használnék, kb 6-7 méterre vanak+2-3 beton fal...úgyhogy inkább a 2.4Ghz lenne a lényeg)
Tehát ha nem kell az 5Ghz, akkor bőven elég egy TL-WR1043ND V3 az akár 1000Mbit-es Digi kábeles kihasználásához? Ami pedig 13 ezer Ft...nem 26
-
Szigma70
addikt
válasz
Gubek-Einste #51089 üzenetére
Köszönöm a választ, én is a márkaazonosságra voksolnék.
Ezeket a reseteket hogyan is?
-
Szigma70
addikt
válasz
Gubek-Einste #51085 üzenetére
Bocsi, kicsúsztam az időből a szerkesztéshez.
Ez akkor működhet így. A 841nd jó választás, vagy lehet még olcsó, de jó wifivel rendelkező alternatíva?
Persze nem lenne jó úgy járni, hogy megveszek kb 6K körül egy 100-as routert csak wifire, aztán egy hét múlva megadja magát a lanos része is a 1043-nak , akkor meg vehetek egy gigabites routert ismét. A leg egszerübb az lenne ha vennék egy V3-as 1043-ast, de erre most így hirtelen nincs keret sajna, használtba meg nem találtam, a gyerek meg nincs meg a wifi nélkül
Lutri
-
Szigma70
addikt
válasz
Gubek-Einste #51085 üzenetére
Üdv
Köszi a választ
V1-es az öreg. Jól bírta sztem
Bár érdekes, mert a tab látja a wifi jelet, de csatlakozni csak az 1-es csatin hajlandó, és akkor sincs, vagy csak csordogál rajta a net. Még nem vagyok meggyőzve arról, hogy nem e szoftveres a gondja, mert ha hardveres lenne, sztem maga a wifi sem működhetne.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste #51076 üzenetére
Köszönöm.
Saját routerből mi ajánlható, ha nem elég erős a UPC-féle Compal jele?
Azt sem tudom, milyen szempontokat kell megadnom.
Árban mondjuk a 20.000 forintot ne haladja meg. -
mrmrg
tag
válasz
Gubek-Einste #51078 üzenetére
Ver 1.8
és panelről van szó -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51060 üzenetére
Kösz!
Valószínű asus rt-ac87u lesz belőle, ez a tipus tetszik a legjobban. Egy kicsit maximalista vagyok. A német Ebay-en akadnak jó áron.
De majd meglátom. -
rozsi71
tag
válasz
Gubek-Einste #51055 üzenetére
És, ha kábelen csatlakozik a fő routerhez? Akkor sem ad a lan-ra? Bocsi, de nem értek ehhez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest