-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51243 üzenetére
Jogos, nem olvastam el figyelmesen.. elnézést!
Van személyes tapasztalatod az említett routerrel kapcsolatban? Milyen firmware -t illik ezekre tenni? Vagy elég a gyári ahhoz, amit írtam?
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51241 üzenetére
Ha a szolgáltató biztosítja a maximális sávszélességet, akkor a max. 600 mbit/s -re képes routerrel hogy fogom tudni kihasználni azt? Sehogy.
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51239 üzenetére
"amely TurboQAM™ technológiát használja az akár 600 Mbit/s sebesség eléréséhez."
-
edgR
őstag
válasz
Gubek-Einste #51231 üzenetére
Szia!
"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
- Panel, vasbeton.."Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
- Semmi extra. 1 db WAN->LAN->PC kapcsolat lenne, és a szutykoknak (2 db telefon + 1 db laptop) a WiFi. A WiFi nem fontos annyira, persze nem lenne gond, ha az is stabil és jól elérhető lenne bármelyik szobából (45nm-es a lakás, szóval nem sok fal van..) De WiFin nem töltök, és nem csinálok semmi komoly munkát. Az tényleg csak böngészésre van használva. Az igazi, nagy mennyiségű adatmozgatás az vezetékes kapcsolaton történik nálunk."Mennyi lenne a beszerzésre?"
- Természetesen ár/érték arány szempontjából a legoptimálisabb, de a megfizethető kategória számomra az kb. a max. 50 000 Ft."Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"
- A lényeg az lenne, hogy a WAN->LAN->PC kapcsolaton ki tudja sajtolni a routeren keresztül a Gigabites sávszélből a maximumot, és ha a szolgáltató épp tudja, akkor a kívánt 1gbit is meglegyen akár (lefelé), és a 300mbit (felfelé).
Adott esetben több tíz GB-ot is megmozgatok lefelé és felfelé is, naponta (munkára is használom a netet, itthonról, távmunkában dolgozom -> webek, levelezések költöztetésénél, például). Emellett Twitch-en streamelek és YouTube-ra is több tíz gigát töltök fel naponta. A korábbi gigabites routeremmel a maximum, amit el tudtam érni, az 300/100 mbit volt, nem gyári firmware-rel. Gyárival 100/100..., és így nem sok értelme volt a gigabites előfizetésnek. Ráadásul volt olyan, hogy amikor streameltem (hozzáteszem, csupán 3mbit/sec-kel megy olyankor az adat felfelé), akkor a teljes wifi kapcsolat meghalt... Ezt nem tudom, mi okozta, de elég szánalmas szerintem. -
edgR
őstag
válasz
CptAdamica #51233 üzenetére
Köszi! A lényeg ez lenne: tudja WAN->LAN->PC után is a gigabitet produkálni? Mutatnál egy speedtestet pl?
-
edgR
őstag
DIGINET 1000-hez tudnátok ajánlani egy stabil, megbízható WIFI-s routert, ami továbbítani is tudja a kívánt sávszélt a PC felé (nem a WIFI a lényeg, hanem a WAN->LAN stabilitás és maximális hatékonyság)?
Ilyenem volt eddig, előtte sem voltam vele megelégedve, most pedig pár hete, fél évvel a vásárlás után megadta magát...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest