- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreddy32
tag
válasz
BomiBoogie #52384 üzenetére
értem, köszönöm
-
Dreddy32
tag
válasz
BomiBoogie #52379 üzenetére
szuper, köszi. Nem gondolkodtam feltétlenül Asus-ban. Ezt is nézegetem NETIS WF2190
-
laci_8519
tag
válasz
BomiBoogie #52354 üzenetére
Igen, csak rájöttem, hogy felesleges. Ezért inkább vennék egy normális routert.
-
laci_8519
tag
válasz
BomiBoogie #52351 üzenetére
Hát nem tudom, de a kábel cserét már próbáltam és ugyan az. Beállításokat is átnéztem, minden megfelelő, csak a box nem működik úgy ahogy kellene.
Most pl. ilyen sebességet mértem és nem megy semmi a gépen. 240-es netről váltottam, de ha ezt tudom, hagyom a francba, az legalább hozta amit kell. -
fogtunder
nagyúr
válasz
BomiBoogie #51767 üzenetére
semmi bonyolult nincs benne szerintem, de ott van a HGG is, ami a gyári fw-re épül, simán webadmin felületről be tudod flashelni, én is azt használom, mert alapvetően szeretem az ASUS rendszerét, csak kellett pár extra dolog, amit az nem tud.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
BomiBoogie #51764 üzenetére
ha esetleg kevésnek érzed a hatótávot, a hardverben van még bőven tartalék, csak fw-t kell cserélni rajta.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #51656 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, az ASUS N18U-t beüzemeltem, a Compal-eszköz melletti routernek, a stabilitás rendben van.
A hatótávról nehéz nyilatkozni, nálam a földszintről eggyel feljebb felmegy és ott is "szétterül", pedig van 2-3 fal közte fura helyeken. -
válasz
BomiBoogie #51663 üzenetére
Eddig még nem jelezte senki, hogy lett volna ilyen gondja.
#51664 battag
A Tomato topikban kérjed.#51665 Kálmi2
Alap router-nek megteszi, sokat nem érdemes várni tőle.
A D-Link N300-as így jobb a wifi képessége de a TP-Link-et stabilabbnak tartják. -
válasz
BomiBoogie #51638 üzenetére
Azért olcsóbb mert csak 100-as portjai vannak és nem dual band.
-
válasz
BomiBoogie #51600 üzenetére
és #51601 minas
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
#51602 Cry0
Ehhez a nethez gigabites portokkal szerelt típus kell már amivel ki is lehet használni a teljes előfizetett sebességet ami pedig nincsen 10k alatt, használtan talán igen.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek) -
fogtunder
nagyúr
válasz
BomiBoogie #51600 üzenetére
gondolom vasbeton födém van a két szint között, azt sajnos semmi nem bírja túlzottan. nálunk a házban úgy lett megcsinálva, hogy van egy router az emeleten, ez végzi a NAT-olást és routolást, és megy le egy kábel a földszintre, ahová le van rakva egy ASUS N12 D1 AP módban, ez csak annyit csinál, hogy a földszintet teríti wifi-vel.
ha csak az internet elérés a cél, akkor szerintem valami olcsóbb N300-as cucc is elég AP célra, ha nincs rajta aktív DHCP szerver és külön csatornán vannak, akkor nem fognak összeveszni elvileg.
-
válasz
BomiBoogie #51083 üzenetére
20000Ft-os költséghatáron belül ASUS RT-N56U B1, esetleg 1-2 ezerrel felette TP-LINK Archer C5 ami szóba jöhet. Előbbi bár 5GHz képes de csak N szabványos, utóbbi már AC-s eszköz. Sajnos a 20k egy picit kevés, hogy AC képes eszközök közt válogatni tudj. Bár mondjuk ez az Archer C5 és a fentebb linkelt TP-LINK USB adapter sebességben pont passzolnak egymáshoz.
-
válasz
BomiBoogie #51080 üzenetére
Ha nem fontos az 5 GHz, akkor szerintem Asus RT-N18u.
MaCS
-
válasz
BomiBoogie #51075 üzenetére
A "jelerősítőt" repeater-nek hívják és alapból felezi az elérhető link sebességet de AC esetében még nincsen komoly igény rá.
Kezdetnek egy saját router lenne a jobb megoldás. -
válasz
BomiBoogie #51073 üzenetére
Egyértelműen igen, sajnos WiFi kérdésben semmit sem lehet garantálni. Messze van a kliens a routertől? Gyenge a jel?
-
válasz
BomiBoogie #51070 üzenetére
Esetleg jó lehet még a TP-LINK Archer T4U is, bár ez "csak" 1200-as, viszont árban is elérhetőbb.
-
válasz
BomiBoogie #51068 üzenetére
Szia!
Milyen routered van hozzá? Tudja az AC szabványt, vagy csak N-es? Utóbbi esetben legfeljebb csak 100-120Mbps valós sebességre lehet számítani, és azt is csak tiszta környezetben. Ha specifikáció alapján tud legalább 1200-1300Mbps-t a router, akkor egy jobb AC-s adapterrel már van esély 3-500Mbps-re is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest