-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
caris1
tag
Asus RT-N18U-n gyári firmware-rel használtam telekomos USB-s sticket minden gond nélkül pár hétig. Ha jól emlékszem Magyarország nem volt a listában, de a default paraméterekkel működött, csak a PIN kódott kellett egyszer megadni. A stick pontos típusát este megnézem neked.
-
A kinézett router weboldalán kell megnézni, hogy kompatibilis-e az adott stick a router-rel.
3G / 4G mobilnet megosztásra alkalmas routerek -
farkas-j
őstag
Ahogy az előttem Krealon is írta, 20 alatt nem fog az ismerősöd az elvárásainak megfelelőt kapni. A telefon valóban megoldás lehet, ha olcsón kifog egy megfelelő típust, de tartok tőle ez is bőven 20 felett lesz. Én speciel erre a célra egy HUAWEI CPE B593-as routert használok, eddig megelégedéssel. Ez is inkább 30-40-es kategória. Esetleg nézzetek körül a használt routerek között.
Még egy ötlet. Kell keresni egy olyan routert, ami tud USB-s 4G-s sticket fogadni, és ahhoz keresni egy megfelelő sticket. Kollégám így oldotta meg kb.15eFt-ból. A routert boltba vette, a sticket a Vaterán.
A TP-Link olcsóbb eszközeiből a TL-MR3220 vagy inkább a TL-MR-3420-at ajánlanám. Meg kell nézni milyen stickeket támogat, és azok kaphatók e valahol. -
-
Eske
csendes tag
Sziasztok!
Szintén routert szeretnék venni, ami csak arra kell, hogy ne kelljen mindíg a szobában ülnöm a laptoppal, hanem pl a kertben, vagy az ágyban is lehessen netezni. Abszolút kezdő vagyok annak eldöntésében, hogy mi kell nekem.A laptopom wlanos, elméletileg majd veszi a rádiójelet. Azt sem tudom eldönteni, hogy megfelel egy 7-9 ezer FT-os, vagy jobb egy drágábbat venni, és hogy kell-e a tűzfalas, vagy anélüli is jó, egyáltalán milyen paramétereket kell figyelembe venni? Kb 20 méteren belül kelleneműködnie, de emelet is van egy kis vasbetonnal kombinálva.Ha valaki tudna segíteni,az nagyon jó lenne.
Üdv, és előreis köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Drón topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Konteó topic
- EAFC 25
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest