- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
Mi a véleményetek a mesh routerekről? Konkrétan emeletes családi házba ami 180 négyzetméter kéne, fent is van 2 hálószoba, lent 1 háló és ugye a nappali és egyéb helyiségek. A modem az egyik emeleti hálószobában van, régen ott kötötték be, ott is maradt a kábel... sajnos, De nagyjából a ház középpontján van. Google Nest Wifi 2 db-osban gondolkodom, hogy lefedje a házat. 1 egység fenn, 1 lenn. Alzánál 128.000 Ft. Mi a véleményetek? 500Mbit-es netet osztanék, ami 100%-osan átmegy a közeli helyekre, de már a messzebb lévő területeken elfogy a jel. 4-gyen, néha 5-en vagyunk rá. Véleményetek?
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51173 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Nagyjából, de csak nagyon nagyjából kezdem megérteni hogyan is működnek ezek a routerek, főleg a wireless része a dolognak. Sajnos mivel emeletes házról van szó, sok fal, sok bútor, sok ember
, szóval tökéletes nem lesz, de a WR1043ND nagyon nem működik tökéletesen és custom firmware-t se sikerült ráraknom.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Milyen routert ajánlotok egy 180 m^2-es ház beszórásához? Eddig egy TP-Link TL-WDR-4900-as routert használtam, de beadta a kulcsot, most egy WR1043ND V3-asat használok ideiglenesen, de nem tökéletes, messze nem ad le olyan jó jelet, mint a régi router. A kérdésem, hogy a WDR4900 helyébe milyen routert ajánlanátok? AC-s eszközeim is vannak és pár olyan is, ami meghálálja a 5ghz-es sávot, de persze a legtöbb még mindig 2,4 ghz-en csimpaszkodik. A lényeg tehát: Egy dual-band AC-s routert szeretnék, ami jól adja a jelet mindkét sávon. Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Nagynozi
aktív tag
Köszönöm az infót, de már megrendeltem nagy felindulásomban, mert annyira rossz a mostani routerem, hogy 18-20 Mbit/s-ot tudok vele csak átküldeni, ennél csak jobb lehet. Amúgy rendeltem mellé 5GHZ-re képes adaptert is, szóval csak megoldom, hogy szépen jöjjön a sávszélesség.
Plusz még lenne olyan kérdésem, hogy 2,4ghz + 5ghz-es sávot lehet egyszerre használni? -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! 120Mbit/s-os netet osztanék szanaszéjjel 180 m^2-es házban! Erre a routerre gondoltam, mi a véleményetek róla? [link]
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Új routert szeretnék vásárolni, a mostani SMC helyett, amivel nem vagyok megelégedve, mert mindig eldobja az IP címet! Melyik a legmegbízhatóbb márka, amit ajánlanátok nekem? Wifi-s kéne lehetőleg olyan, amivel a gépek közötti fájl megosztás is jól menne! Válaszotokat előre is köszönöm! Még hozzá tenném, hogy t-home kábelnethez lenne....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest