- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
Igen, a leírásban olvastam az átviteli sebességet, de számomra eddig nem volt egyértelmű. Amúgy megnéztem a Wifi beállításokat, de egyáltalán nem állítható semmi, ami az 5Ghz-es vételre utalna. Próbáltam kézzel megadni az SSID-t, de úgy sem működött (értelemszerűen). Tehát hiába van (a/b/g/n) képessége, mégsem akar 5Ghz-re csatlakozni. Mint előző írásomban mondtam, sima P8-as telefonom van. Ott dual band és ac nincs, ellenben a P8 MAX-szal. Ezért kérdeztem, hogy a P8 alkalmas-e egyáltalán az adati alapján.
-
bexinho23
őstag
Nekem P8 van, és mégsem látja a céges 3600-as osztotta 5Ghz-et. Ezért érdekel nagyon ez a téma, mert mint írtam is, elsősorban a CC és a NAS miatt vennék egy dual band-es routert, amit jelen esetben már a P8-cal irányítanék.
Én az (a/b/g/n) szabványfelsorolásnál én mindig úgy értelmeztem, hogy típusúsokat kezel. Ebből az (a/n) szabvány nekem sehogy sem tűnt fel. Amúgy honnan tudom, hogy az adott router a/n dual band-es? 3600-as hivatalos termékismertető oldalán nem találtam erre utaló mondatot. Vagy csak elkerülte a figyelmemet.
-
bexinho23
őstag
-
tassyu
tag
A házig optikai kábelen jön a kapcsolat, az alsó emeleten osztják szét és "sima" kábellel megy tovább.
Ez a szülői felügyelet beállítás hogyan működik? PC-ről elérve bepötyögi az ember a weboldalak címét amit ne tudjon elérni, és kész?
A TP-Link wr 841ND és a többször ajánlott Asus N12 D1 között mi a különbség a gyártón kívül? -
Logic83
csendes tag
Hat igen, az rt-ac68u 54k az rt-ac87u pedig 64k. En 40-nel tobbet nem szeretnek kolteni ra, mivel nem akarok egy professzionalis halozatot, csak megbizhato, stabil wifit szeretnek, ami bizonyos keretek kozott jovoallo es kiszolgalja a kovetkezoket: PC, laptopok, tabletek, telefonok, wifis TV-ken filmlejatszas (persze nem egyszerre minden).
Koszonom a segitseget. -
Logic83
csendes tag
Koszi a valaszt. Bar nem sok tesztet talaltam rola, de egesz jonak tunik ez az 1200 plus es 25.000-ert benne is van a 30-as keretben.
Szerinted akkor magamnak vegyem az Archer C9-et 40-ert vagy annal is van jobb ennyiert? Van ertelme az eros procinak, ha egy NAS fogja intezni a dolgokat es a router csak kozvetito? -
cvn69
tag
Köszönöm a válaszod!
Külön örülök, hogy a telefonnal kapcsolatban is tudtál adni infót.És még egy kérdés:
"Extrém nagy működési távolság a nagy energiájú technológiával
A levehető, 9 dBi-s, nagy nyereségű antennák ...."Ez az ASUS oldalán olvasható a router leírásában, ennek ellenére, nekem úgy tűnik, nem levehetőek az antennái. Legalábbis, a hagyományos, lecsavarós módon.
-
haddent
addikt
szia
kifejtenéd mire gondolsz? Konkrétan annyira van szükségem, hogy van egy DHCP szerver ami mindkét irányban átviszi a NAT -ot 1 Gigabitet (kis csomagoknál is) betonbiztosan. Nem kell se tűzfal semmilyen védelem sem szabály, sem okosság, semmi.Vagy Archer C5 megveszek, bedugom, és kész, gyári fw több, mint tökéletes.
..vagy elkezdek építgetni magamnak. Ubiquiti Edgerouter Lite + valami AC AP + gigabit switch. Nekem szimpi ez a megközelítés, csak az Archer C5 kb. 25 ezer, míg ez a kombó szolidan számolva is 60És elvileg a C5 tudja a gigabit nat -ot, mert ahogy írtad is, harderes nat van
-
-
tobias40
veterán
-
-
tobias40
veterán
Ilyen kezelőfelületű router kell nekem!
Melyik a "leggyengébb"Asus router ami ilyen kezelőfelületű?
Jó lenne AC-s.
Nekem egy Dlink Dir890L van és cserélném valakivel egy(fele ilyen jóra mint a dlink) jó asus routerre mert nem tudok megbarátkozni a dlink kezelő felületével!(a dlink hardveres része bőven megfelelne...)Természetesen jöhet az ajánlat privátba !!!
Bocs az OFF-ért!!
Üdv!
-
torzonkoc
csendes tag
Szia!
Semmi különleges elvárás nincs, az a lényeg, hogy stabil jelet adjon, bírja a 60/5 (esetleg 120/10) megás netet, és sokáig ne kelljen cserélni.
Igazából nem is tudom, mik azok, amiket írtál, szóval nekem szerintem az egyszerűbbek is megfelelnekEzek szerint a TL-WR841ND az megfelelne a célnak? Mert ez valóban korrekt áron is van.
Köszi a segítséget egyébként.
Üdv,
torzonkoc -
-
-
CoDWaW07
őstag
Köszi a választ, igazából kevésbé vágom ezt a témát,de majd utána olvasok
Jelenleg 60 megabites(névleges sebességű) netet használunk, lehet váltunk 120-ra, de igazából az sem probléma ha a WI-FI-n keresztül nem lesz kihasználva az egész teljesítmény, mert így is teljesen megfelelő gyorsaságú, asztali gépbe meg marad a szokásos vezetékes téma
Egyedüli kérdésem még, lehet hogy nagyon noob, de annyi lenne hogy:
az antennák száma az befolyásolja azt, hogy hány eszközt lehet rácsatlakoztatni egyszerre úgy, hogy menyjen is? -
Forestgreen
aktív tag
Szia!
Köszi a választ!
Az ellenoldal szerintem megvan egy Gigabyte Z170X Gaming 5 lap személyében és a routert kikerülve sem tudtam 100-as netnél 54 Mbps fölé menni, így a szolgáltatói modem, vagy a hálózat a szűk keresztmetszet... Egyenlőre router nélkül közvetlenül a modemre csatlakoztatva várom a szerelőt, hogy kimérje nálam a hálózati kapacitást és megnézze, hogy az általuk bőven elégségesnek titulált modem lehet e a probléma okozója.
A telefonban egy nagyon kedves hölgy azt mondta, hogy a 100/10-es netnél 20/2 a mindenkor garantált, nehezen tudtam vele megértetni, hogy attól még esetenként felkúszhatna 100 mega környékére, ha nem is állandóan.. mert ugye akkor nem váltok 40-ről 100-ra, ha tudom, hogy csak 54 mbps a plafon... (kábel neten, nem ADSL neten hozzáteszem)
-
nandu
újonc
A többi eszköz az támogatja ac-t és 5ghz-t (tablet, telefon), de a laptopon van szükség nagyobb sebességre és stabilitásra. A leírás szerint tudnia kéne fogadni a 300mbitet is: "Delivers up to 300 Mbps speed in the 2.4 GHz band with multiple streams for enhanced speed while improving coverage and reliability". Lehet szimultán két sávos router kellene, ami 5ghz-en is működik.
Ezek alapján tudsz ajánlani valamit ? Nem létezik olyan megoldás, amivel az említett laptopon is ki tudom használni vezeték nélkül a 100mbites sebességet ? Vagy legalább a lehetőségekhez képest szeretném a legjobbat kihozni belőle. -
Ryder1
senior tag
Köszi, megnézem majd őket.
Megmondom őszintén, 2,4 és 5 GHz közötti különbségekről fogalmam sincs, ac wifiről szintén. Ha eddig ezek nem hiányoztak, akkor szerintem most sem fognak.
Tényleg csak annyi a lényeg, hogy kicsit nagyobb hatótávolsága legyen(ha muszáj, akkor minimálisan tudjuk mozgatni a lakásban) és sok eszközt+jobb netet is bírja kezelni.
-
EQMontoya
veterán
Ebben igazad van természetesen.
Amire utalni szerettem volna lentebb, hogy az a 13k körüli ár, ami a 1043 v2 ára, egy olyan pont az ár/érték arány görbén a piacon, aminek ha alá mész árban, akkor nagyon kevés spórolással fogsz sokkal gyengébb vasat kapni, tehát szerintem nem éri meg. -
junior11
veterán
Hát akkor a későbbiekben mégis jobbat választok, az RT-N18U vagy vmi dual-band esetleg, bár azokat nem nagyon ismerem, kb a 18U árában ha lenne vmi, AC-s már nekem túl drága, köszi.
Viszont a 100-as hálózati kártya remélem elég lesz a csomaghoz kábelen keresztül, és még a switchem is csak 100-as, a későbbiekben azt is Gbitesre kell akkor majd cserélnem...
-
junior11
veterán
Ezt jó tudni, viszont 5Gz & dual-band routerek ára nekem már borsos. Z2 mellé lesz még a Lenovo Z500 (100as hálózati kártyával, Intel Centrino wireless n2230 wlan kártya), így most nem tudom, ha bevezetik a netet, lesz-e értelme a Gbites RT-N18U-nak vagy elég lesz az RT-N12D1 is... Na, majd meglátom...
-
junior11
veterán
Köszi, hát ezt nem gondoltam, vagyis a 100-as csomagnak kb. max a felét fogja tudni kihasználni? Mindegy milyen routerrel? Pl. Asus RTN18U vagy RTN-12D1
Bdanyy - Nekem előtte Lumia 925 volt, a Z2 wifije viszont sokkal jobb, eddig nem volt rá panaszom, de még az új 100Mbs csomagot nem vezették be.
-
Nah időközben meglett az eszköz , név szerint a következő :
http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-9_Archer-C9.html
Annyit észrevettem a beállítás közben hogy választható 2,4Ghz és 5 Ghz üzemmód is, és hogy a wifit is átküldi rendesen , a kép Xperia Z2-vel készült, de csak ha az 5Ghz-re csatlakozom :
A verziója eszerint pedig a v1 :
-
dfdfdf
őstag
Na megvettem ég és föld a régi routerhez képest. Mintha gyorsabb lenne a net. A gépen torrent közben (csak és kizárólag freebsd iso) is használható a net. dnla funkció tökéletes. Még a router torrent kliensét nem próbáltam az használható? kb mennyi futtatott torrentet bír el ?
-
Multibit
nagyúr
az rt-ac1200gp azért viszonylag olcsó, mert csak egymagos 900 MHz proci van benne (bcm47189) és csak 128 MB ram
Ez jó! Néhány napja még 256 MB-ot írt az Asus honlapja a GP-hez. Most megnéztem megint, és már "csak" 128 -at. Dolgoznak a fijjug
Sőt, a WikiDevi Broadcom lapja is változott. Korábban 800 MHz-esnek írták a BCM47189-et.
Ezen a fórumon is még a korábbi infók szerepelnek. -
-
Köszönöm válaszod!
Feltételezem 70 nm lefedése sem okozna akkor különösebb problémát az AC56U-nak.Még átgondolom, de nagyon szimpatikus minden téren ez az eszköz
Gondolom a beépített DLNA szerver is simán elbánik FHD mkvkkal.(#48668) kali :
Tudtommal vasbeton panel az egész, Egy fal van köztem és a router közt, de a routerbe csatlakozik két eszköz (kábelen) + egy Gigabit TPLink switch. Ebbe jövök én, meg még pár eszköz ugyancsak kábelen.
Wifire jönnek többyire ac képes eszközök, de van olyan is ami csak n-t tud (ezért gondolom mixed módban kell majd hajtanom), telefonok, táblagépek, ezek minimum n-t tudnak, de van egy g-s nyomtató ami 2.4GHz-en megy.
Üdv. core2
-
Az rt-ac68u már totális overkill. szép meg jó, csak marha drága, így azt kizárnám.
Az rt-ac66u a külső antennák miatt tetszett meg, az 1043ND-n is bevált.
Az rt-ac56u-nak belső antennái vannak, de gondolom megfelelnek ilyen körülmények közé, hisz az Ubee-n sincsenek, ám az előzőnél erősebb, korszerűbb HW van benne tudtommal ezáltal időtállób lehet.A kérdés már csak az, hogy a két felsőbb kategóriás AC közül (AC66U vs. AC56U) melyiket válasszam?
Az 56-ban erős HW viszont belső antenna míg a 66-ban gyengébb (feltételezem több maggal jobban jár az ember, pláne ha párhuzamosítható az adott feladat - ld. multimédiás tartlamak kiajánlása) HW és külső antenna ami elméletileg jobb jelerősséget biztosít.Ha a helyemben lennél - nyilván nem csak ez alapján fogok dönteni
- Te a kettő közül melyiket választanád?
Köszi!
Üdv. core2
-
Mr Bond 007
őstag
February 13, 2016:
- extremely poor operating system/firmware, firmware upgrade/downgrade didnt improve the stability
- lot of issue in Wifi stability, frequent disconnection, connection freeze etc.
- even disabling fancy L3 features (Firewall, DLNA, QoS etc.) didnt improve the stabilityFebruary 10, 2016:
The firmware that comes on it has a huge instability on 5GHz radio (rang up all the time). Asus recognize this problem and says that it's fixed on the newest versions, but if you try to upgrade it you will you lose the access to the management console (GUI). In a nutshell, this is a beautiful, high tech paper weight.Azért van baj. Bár tény: Akinek jó az szereti és nagyon elégedett vele.
Ha gond van, gondolkodás nélkül vissza kell cseréltetni gariban. -
Szajo
őstag
"(levásárlásra nem kötelezhetnek a jótállás/szavatossági ügyintézés során, kijavítás < kicserélés azonos típusra (vagy tulajdonságai, adottságai tekintetében azonosra) < árleszállítás < elállás (vásárlás előtti állapot visszaállítása, készülék és pénz vissza, utóbbit nem muszáj ott és akkor levásárolni!)"
Ezt itt arra írtad, hogy ha levásárlásra kényszerítenek, akkor nuyogdtan mondhatom, hogy adják vissza a pénzt?
-
-
Padre103
csendes tag
Szia!
Köszönöm a válaszodat. Kicsit bővebben le tudnád írni, hogy mit takar a tp link router megfelelő meghajtó megosztas beállítás, mert akkor nem biztos, hogy visszaviszem. Én simán kihúztam a tv-ből a vinyót, bedugtam a routerbe, megosztottam, media servert elinditottam és ugyan mindent láttam a tv-n de nem játszotta le.
Én az rt-ac55u-t írtam, mert az van 25k környékén az 56 már 35k felé mozog. Az is jó lehet?
Köszönöm a segítséget.
-
Karkarosz
csendes tag
Akkor gyakorlatilag veszek még egy TLWR-1043-at, kábelen összekötöm a meglévővel és nagyjából ennyi a történet?
Annyi, hogy én a 1043 beállításai között nem találtam chanel switch-et, el van valahová dugva, vagy ennek a routernek nem mondhatom meg én, hogy melyik csatornát használja?
Esetleg az ilyen routerbe router-t kötős dologhoz van valami know how a neten, csak hogy ne állítsak valamit félre? -
alpihun
senior tag
Itt kicsit részletesebb. power gomb van rajta bár nem tiszta hogy az csak a wifire vagy a teljes készülékre vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iOS alkalmazások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- RAM topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest