- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Ez igaz, csak akkor már feláll egy vélemény a gyártóról, ha visszaküldöm garanciába 5 ször /1,5 év alatt/ és még mindig nem sikerült egy jól műkődő példányt kifogni, lehet, hogy nem szerencsés a szeria.
És lehet, hogy az eladott példányokhoz képest, ez nem nagy szám, de valami oka van annak, hogy a másik hozzá szoló, is halott ezt azt, lehet, hogy az a modell, amit ő kinézett, teljesen rendben van, így legyen.6 szor már nem küldöm vissza.
Eluntam.Én most vettem egy Switchet, mert 4 év után meghallt a linksys em, és most Ciscot választottam.
-
-
-
LuxLux086
újonc
Köszi a részletes választ!
Nem ragaszkodom a 3 antennához, mert az összes gép a gyári WiFi kártyával dolgozik, és kétlem, h 3antennás rendszer lenne bennük alapból. Sajnos az 5Ghz-et se támogatják, de örülnék egy dual-band routernek a későbbiekre nézve.
A fő gond az a jelenlegi WR1043ND-vel, hogy ha öcsém játszik online, egy másik gépen csevegnek, a harmadikon pedig édesapám dolgozik interneten, akkor nagyon gyorsan elkezdni dobálni a hálózatot a router, és bosszantó olyankor a tápkábel ki-be, megvárni még feláll, és 3 perc múlva ugyanez.
A jövőbeni routernek ezt a problémát kéne orvosolnia, és hogy a rákötött küldő merevlemez tartalmát elérhesse a házban az összes gép. Ez változtat valamit a tanácsodon?1Laci:
Nekünk WR1043ND V1.4 van, és ez is sokszor dobálja a WiFi-t. Főleg akkor, ha sok gépet kell kiszolgálnia, illetve hosszantartó, nagysebességű letöltés esetén is megesik, hogy nem bírja. -
töky76
tag
Szia, egy kérdésem lenne. linksys wrt54gl v1.1-et cserélnék le asus rtn56u-ra, és úgy láttam, hogy te nem nagyon preferálod a beépített antennás routereket, egyébként én is tartok tőle,
de neten is olvastam egy két tesztet róla, meg itt prohardveren, és kifejezetten dícsérik hogy milyen jó a hatótávja.
Tudná azt a hatótávot az rtn56u mint a wrt54gl?
http://prohardver.hu/teszt/asus_dizajnrouter/asus_rt-n56u_es_usb-n13.html
A tp-linket nem preferálom, az asus rtn16-tól meg csak 2 ezerrel drágább,viszont dual band-es és valamivel szebb,újabb
Mit mondasz?
Köszi -
hhx
tag
Köszönöm a választ!
Igen, V1-es az 1043nd, tényleg semmi panaszom nincs rá, csak túl sok a 2.4GHz-es wifi, hiába lőttem be külön csatornára, kb. 10 hálózattal vagyok körbe lőve, és "zavar van az erőben".
5 GHz viszont teljesen üres, és az itthoni eszközök jó része kezeli az 5GHz-et. WDR4300 lesz a befutó szerintem, mert a 4900-ban nem tetszik a belső antenna a 2.4GHz-hez.
-
-
ftb01
tag
Köszönöm a kimerítő a választ
Akkor érdemesebb Gb-es néznem úgy látom, egyszerre ritkán lógna rajta 5-6 eszköz, de előfordulhat persze, 2-3 az általában lenne rajta, torrent,stream ami nagyobb terhelés lenne.
Edigitalban nézegettem oda van ajándékkártyámott van egy asus n16 20 ezerért, a 1043 meg 15 körül mozog náluk.
-
mamago1972
tag
A router típusát most nem tudom megmondani. TP-link, jó régi, az biztos. Az antenna TL-ANT2409A. Ez a mimo nekem új nem mond semmit. TV, műholdvevő, laptop, ipad, telefonok, pc-ék csatlakoznak rá. Egyidőben közel 10 készülék, de mivel négyen vagyunk, ez egyszerre 4 aktív netes kapcsolatot jelent.
Gondoltam veszek egy n-es routert, kipróbálom, ha nem elég, akkor ott az antennám, egyiket kicserélem.
-
etern
tag
Köszi a gyors választ!
Azt honnan tudom, hogy a TL-WR841ND melyik verzió? Bluechipen néztem ki, de ott nem látom, hogy ez lenne jelölve.
Na így akkor másik háromra módosult a dologA fent említett tp-link TL-WR841ND
Az asus rt-n12d1, illetve a TL-WR1043ND.
szerinted megéri megvenni a gigás verziót, mert akkor azon a pár ezer forinton már nem múlik? illetve az asusnál mi a különbség az e és a d között? Mert a honlapon olyan nagy különbséget nem láttam... :S -
yodamester10
őstag
Már vissza olvastam egy évnyi hsz.-t
Már tettem fel kérdéseket is pár héttel ezelőtt amire kaptam is választ,DE nem tudok dönteni.
Akkor leírnék pár paramétert és ígérem nem kérdezek többet
-családi ház,azonos szinten a tévé a routerrel
-a 2 eszközt két 12 centis gipszkarton fal választja el kb 5-6 méterre vannak egymástól
-a net 60/6 Mb/s kábelen /vidanet/
-egy tévé csatlakozna rá amin főleg 3D filmek mennének DLNA-n wifivel
-a kettő jelölt-mindegyiknél van lehetőség ssd-t rádugni usb csatira??
Köszi a választ,meg a türelmet.
-ami még esetleg esetemben fontos lehet,hogy számít-e,hogy külső,vagy belső antennás?
Sajnos az egy évnyi visszaolvasásból nem sok derült ki. -
R.P.
aktív tag
Szia!
Értem, meggyőztél.
A net az 10Mbites, és nem igazán várható javulás, mert ez a max. elérhető a környéken (T-Home oldala szerint).
Általában 2-3 laptop megy, ezek n-es wifivel rendelkeznek, ezért ez fontos lenne (+ gépek között fájlok másolása is elő szokott fordulni, nem árt, ha nem kell rá órákat várni). Valamint van egy gép, ami kábelen csatlakozna.
A mimo-ról sajnos nem tudok nyilatkozni, de gondolom nem árthat, ha a router tudja.Régebben olvastam torrentezésre rávehető routerekről, de nem nagyon vagyok benne a témában - erről mit érdemes tudni? Ha ezek sokkal drágábbak, akkor nem lényeges túlzottan.
Ezek alapján mi lenne a megfelelő szerinted?
Előre is köszönöm!
-
t420s
aktív tag
vagyis, jön az UPC / Digi / T-Home és hozza a saját kábelmodemét (melyet ugye még véletlen se cserélhetek le saját eszközre, mert nem tudok regelni a hálón csak ISP eszközt) mely kábelmodem persze nem ac-s és innentől minek a spéci router?
az ellenoldali eszköz nem ac szabványú
eleve mi az az "ellenoldali eszköz"
bejön a UPC kábel rajta UPC kábelmodem, rajta saját wifi router azon lóg a laptop, és a laptopról futtatok egy speed test-et.
mi itt az "ellenoldali" eszköz?az ellenoldali eszköz nem ac szabványú
-
t420s
aktív tag
én csak azt tudom hogy kölcsönkaptam egy ac routert és nyomtam egy rakat speed test-et (ookla mint etalon + gts datanet + speedmeter hu stb) mindkét routerrel (régi N és új AC) és semmivel se mért jobbat egyik oldal se.
már a 120 megabit/sec tényleges/teljes átvitele sem nagyon megy például két n szabványos és 300-as eszköz között,
-
Benőke
őstag
THX.
Pontosítok.
TP-linket nézegettem a Gigabit és 20k ig. Sok rosszat olvastam és nekem is ASUS van 5-6 éve hibátlanul működik. Igaz van egy TP-LINK basic ami 2 éve működik volt vagy 2-3k de nem is kap extra terhelést.
Egyelőre nem is néztem tovább mást csak ASUS.
Szóval a RT-N14U kedvéért talán a gigabitről is lemondanék. Ára is frankó és 3G/4G netet is tud kezelni.Aztán ott van a RT-N56U ami a határt karistolja árban sőt kicsit felette, de mindent tud. Szintén van benne 3G/4G. 5db antennával és regélnek is róla, de akkor is belső...
RT-N16 esetén sem találtam sok infót az antennáról. Szintén tudja a 3G/4G -t. 3db külső antennával, de kicsik...
3G/4G nélkül a RT-N15U.
Ha pedig nem elég az antenna, akkor még egy eszköz kéne a másik szinten és a költség keret akkor is 20k.
Giga csak a jövőt állóság miatt kellene, ha mondjuk 100M fölé menne a net előfizetés ugye. Ami jelenleg nem megy fölé, de mivel optika van a hálózat alkalmas lenne rá.
Szóval antenna miatt vagyok bajban. A régi kis ASUS 500G premium nem birkózott meg a feladattal... A második szinten nagyon gyér a jel... A wifi net stabilitása a lényeg nem a sebessége... -
Köszi Kali a gyors választ!
Huh, kicsit kínai amit írtál..
Az ellen-oldal a laptopom, a telefonom, illetve az Xboxom (adatlapomon megtalálod). Szerintem egyeken sincs több antenna, de ezt nem vágom. Akkor ha jól értem ezekhez jobban járok a régi típussal(vagy annak az új verziójával), vagyis semmiképpen nem lesz jobb a 3 antennás Tp-link. Ezekhez a cuccokhoz milyet javasolnál, amivel kicsit erősödik a jelem, és nem csillagászati az ára? Erre az Asus-ra gondoltál? -
fogtunder
nagyúr
ugyanott voltak, mert a kábel és a táp ott jön ki az álmennyezet alól, külön csatornán, de mindkettő szabad volt (kertes házas környék, kevés szomszéd, volt 3 szabad csatorna), az N12 antennái függőlegesen állítva, de próbáltam pár fokos szét- és összetartással is.
szabad rálátással nem igazán van különbség, de a problémás helyeken (ez többnyire különböző gipszkarton építmények mögötti részeket jelent) jobb az N15U, általánosságban stabilabb a jelerősség.
hozzá kell tenni, hogy a szint 75%-a egy légtér, ahol amúgy megközelítőleg ugyanúgy teljesítettek. ha lesz időm, egyszer visszarakom az N12-t a plafonra és kimérem újra.
egyébként én sem értem, hogy ez hogyan lehet.
-
Misua
senior tag
Egy napig volt nálam a TP-link 3600, le akartam cserélni a TP-link 941 ND-t...lehet hogy ideális tesztkörülmények között 3600-s lenne a jobb, de egy panellakásban ahol melletem található 11 wifis szomszéd...3600-s sarokba lett szorítva, gyengébb wifi jel, egyfolytába szakadozó net rádió ahol 941-l jól müködött(androidos telón)...
-
krealon
veterán
"tl-wdr3600 / 2*2:2 és 2*2:2
tl-wdr4300 / 2*2:2 és 3*3:3"Upppsz, egy elgepeles. Helyesen:
tl-wdr3600 / 2*2:2 és 2*2:2
tl-wdr4300 / 3*3:2 és 3*3:3De a lenyegen ez mit sem valtoztat.
Ha nem tudod kihasznalni tobb antennas klienssel a 450M-s 5GHz-es savot, akkor eleg a 3600-as. -
andrisms
aktív tag
Elvileg ez lehet benne: [QUALCOMM AR9485]
Végigfutva nem írja, de tuti nem hiperszuper, szóval max 2 antennás lehet...Nettó árat nézek, mert az érdekel, ott 1800Ft a különbség. Annyit megér a nagyobbik változat, nem? Lehet nem lesz kihasználva, de ha újítok akármilyen eszközt, a későbbiekben jól jöhet talán.
-
vargalex
félisten
Pont ezért kérdeztem, mert ismerőseim között senkinek nincs baja velük sem gyári firmware, sem Openwrt alatt. Csak itt volt egy problémás eset, amivel kapcsolatban én szolgáltató oldali gondra (pl. helytelen UTP bekötés) tippeltem. De nem jött még visszajelzés a topictárstól.
-
krealon
veterán
-
-
honda130
tag
Köszönöm az eddigi segítséget!
Sajnos azt hiszem, hogy nem tudjuk így megoldani. Nagyon lassan forog köztünk az üzenet és mire szerintem megint válaszolsz te vagy valaki, addigra mennem kell edzésre. (18:00)
Tudom hogy nem az IP címet kell állítsam, Természetesen úgy csináltam hogy bemásoltam az IP címet a keresősávba és beléptem az Admin/admin párossal az oldalra. Utána a Wereles menü alatt állítottam a nyelven és a csatornán.
Az a baj, hogy az alkalmazással ugyan meg tudom nézni hogy milyen csatornákon futnak a többiek internetjei, de azt sajnos nem tudom, hogy miképp és mit kell itt változtatnom. Egyáltalán semmit nem enged szerintem, mert az egérrel bárhova oda tudom tenni a kurzort, de sem törölni sem átírni nem enged.
Sajnos két napja kérdezgetek és nem jutunk el semeddig, mert senki nem ér rá igazán.Persze megértem, csak ebből nem sülhet szerintem ki más a végére, csak az, hogy nem értek hozzá. Ez persze igaz, de valójában ez meg is változhatna jó irányba.
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált így vagy úgy! Marad az akadozás és újra indítgatás. Ez van.
Sziasztok! -
honda130
tag
Szia!
Emlékeztetőül, hogy ezt írtad nekem tegnap:"a gép ki- majd bekapcsolásával orvoslásra kerülő hiba miatt nem feltétlenül router hiba lenne az első tipp.
a tl-wr741nd 5 dbi antennával rendelkezik, az nagyon jónak számít, érezhető javulást csak akkor fog hozni egy új router, ha az ellenoldal mimo képes, tehát legalább 300-as wifi modullal rendelkezik, ezért leírhatnád, hogy a notiban milyen wifi modul van!?!?
a wifi csatorna a környezeti tényezőknek megfelelően van beállítva? mert ha nem, akkor az is okozhat akadozást, és ez minden router - illetve wifi eszköz - esetén igaz!
milyen sebességű neted van?
mennyit szánsz az új eszközre?"Szóval, ha esetleg neki tudnánk futni a dolognak és el tudnád picit mondani, hogy mit hol kell megnézzek? Megköszönném. Abszolút lehet hogy nincs jól beállítva a routerem, mert az unokaöcsém üzemelte be két éve és nem hiszem hogy lelkiismeretesen sikerült neki. Azóta többször is telepítettem a rendszert, lehet hogy ez is baj. Esetleg valami alapon van, aminek nem kellene. Ka kell, megkeresek bármit és képkivágással lei s mentem a beállításokat. A Dell Inspiron M5010-ben nem tudom már hogy milyen modul van, de utána nézhetek ha kell. UPC 50Mbps internetem van, ennek szerintem mennie kéne.
Hogy mennyit szánok? Az is kérdés, hogy mennyinél indulnak a rendes routherek? viszont ha találnánk rosszul beállított pontot, akkor engem egyáltalán nem zavarna hogy ez a router van itthon, mert kell így is csomó dolgot vennem.Köszönöm!
-
honda130
tag
Hú. Nagyon érdekeseket kérdezgettek tőlem. Nem igazán tudok válaszolni rá. De most is azt mondom, hogy holnap kellene folytatnunk ha nem gond. Holnap korán kelek és még előtte aludni is kellene. Elszaladt az idő, de jó lenne kinyomoznunk, hogy mi a probléma nálunk a nettel.
Addig is köszönöm. -
Jól van na... Mi már úgyis mindketten tudjuk - hogy még ha a véleményem valóban ez is
- ide akkor is csak heccelődés gyanánt írom be, és ezen mi már nem veszünk össze! Ugyanígy én sem kötök bele abba, amikor proradeon azt írja, hogy bizony nem éri meg a 20k pluszt az N66U, egy TP-LINK-hez képest, holott... Na mindegy, nem is folytatom, nem akarunk mi itt TP-LINK vs ASUS vitafórumot indítani, mindenki azt ajánl, amit Ő jónak tart!
-
-
TeeJay
félisten
dobjon még mellé pár száz forintot és megvan a 841ND V8.x amivel meg még jobban jár
TP-Link 841ND Árgép -
(#27667) kali, (#27668) krealon: Köszi, pedig mielőtt írtam meglestem a hivatalos oldalát a switchnek...(12 óra meló után belefér.
Otthoni használatra elég egy ilyen árkategóriás switch?
A két switch specifikációban ugyanaz, kivéve az antenna, pontosan mi a különbség közöttük?
TL-WR741ND
Antenna 5dBi Detachable Omni Directional (RP-SMA)TL-WR740N
Antenna 5dBi Fixed Omni Directional -
Lizardman
tag
Szia!
Először is köszönöm a válaszod.
Másodszor pedig nem igazán értettem, amiről beszélsz, de válaszolok, amire tudok
- Azért szeretnék 2 antennásat, mert a másik gép, aminek kell fognia, az 3 betonfallal (elég vastagok) arrébb van, és ezért gondoltam a jobb jelerősség miatt
- Az összegnél max. 20.000Ft-ra gondoltam
- A router-hez laptopok (újabbak) és mobiltelefonok fognak majd csatlakozni, ha erre voltál kíváncsiRemélem így már tudsz/tudtok nekem ajánlani valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest