- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
mamago1972
tag
Van egy réges régi routerem, újat vennék. A meglévő routeren egy db 9dbi-antenna van. Nem egészen fedi le teljesen az egész házat. Jó vastag, vályog falak. TP-WDR4300-as vajon a három antennával milyen lefedettséget adna?
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
A routernél mért erősség: -28 dbm. A lakás egyik végpontján -54 dbm. Itt jó a vétel. A másik végponton -77 dbm. Itt már nagyon ritkán lehet netezni.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
válasz mamago1972 #31094 üzenetére
Látom, hogy 2, illetve 3dBi az antenna nyereség csak. Valóban kevés.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
A router típusát most nem tudom megmondani. TP-link, jó régi, az biztos. Az antenna TL-ANT2409A. Ez a mimo nekem új nem mond semmit. TV, műholdvevő, laptop, ipad, telefonok, pc-ék csatlakoznak rá. Egyidőben közel 10 készülék, de mivel négyen vagyunk, ez egyszerre 4 aktív netes kapcsolatot jelent.
Gondoltam veszek egy n-es routert, kipróbálom, ha nem elég, akkor ott az antennám, egyiket kicserélem.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
Egy hónap után megadta magát egy TP-Link N750. Nem gondoltam volna. Nem is volt olcsó.
Valami nagyon megbízható darab kellene.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
Kiderült, hogy nem a routerem a hibás, hanem más gond van. TP-Link TL-WDR4300. A szolgáltató elmondása szerint nem csak ezzel a modellel, hanem más tp-link-kel is problémáik vannak. Mikrohullámú szolgáltatásról beszélünk. Egész egyszerűen elhasal a router, amikor androidos és apple készülék kapcsolódik egy időben rá, ráadásul appel-nél több más működési hiba is volt. Nekem ez magas, de valóban nem működik, eldobja a netet állandóan.
Most tesztelésre kaptam egy tenda W308R routert. Eddig ismeretlen volt előttem. Iszonyatosan jó a wifi lefedettséget, de dlna képességei messze elmaradnak a tp-től. Nem tudok egy filmet akadás mentesen végig nézni.
5 dbi-s antenna tehát elég a wifis lefedettséghez. Mindezek tükrében keresek egy megbízható routert. Már kezdek félni, hogy nem találok.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
válasz Gubek-Einste #32510 üzenetére
Tartok a belső antennától. 50-es falak vannak. Igaz, egy repeater-rel javítható.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
-
mamago1972
tag
válasz Gubek-Einste #32512 üzenetére
Kapok egy mikroTik routert kipbórálásra.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
Egy ilyen lett a tp-link helyett. http://routerboard.com/RB951Ui-2HnD
A házban teljes wifi lefedettség, kiváló paraméterekkel. A másik ezt nem tudta. Gigabit lan port nem volt életbevágó.Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
1. kérdés. Routerből, ha egy eszközhöz lan kábellel csatlakozok, akkor gondolom van értelme a gigabites lan portnak a routerben. Igen, de a legtöbb eszköz, mondjuk okos tv, bd lejátszó csak 10/100-as porttal rendelkezik, így gondolom, hogy még sincs szükség a gigabites portra. Jól gondolom?
2. kérdés. Router közelében van egy nas, egy méteres lan kábellel. Tulajdonképpen ugyanaz a kérdés, van értelme a gigabites lan portnak? Az adat a legtöbb helyre wifi-n továbbítódik, csak néhány eszköz esetében lenne kábel, ebben az esetben az 1-es pont érvényes.
Egyszerűen: van értelme és jelentősége a gigabites portnak?
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
Volt alkalmam sok routert kipróbálni mostanában, szerencsére. mikrotik a jelszavam
Do I make myself clear?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest