-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste #99487 üzenetére
Az ASUS RT AX55 hirdetőinél általában AX1800 megjelölés van, de látok EU/13/P_EU jelölést is (Best Byte). Van ennek jelentősége?
-
user112
senior tag
Köszönöm.
Azért nem írtam árat, mert fogalmam sincs hogy milyen ár felel meg erre a célra. Nyilván nem szeretnék 100 ezreket rákölteni, ár-érték arányban keresném a legjobb vételt. Csak sejtem, hogy egy középkategóriás, 20-30k körüli gép megfelelő lehet. Egy ASUS RT-AX55 megfelelő lenne erre a célra (port forward, rendes tűzfalat, VPN)? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Otthoni hálózat biztonságossá tételéhez kérnék segítséget.
Vodafone modemem van (CH7465VF; 500 Mbit/s), router üzemmódban, alap beállításokkal.
Nincs igazi hálózat; PC, notebook (ezek alkalmanként) illetve Voda Mediabox csatlakozik Lan-on, WiFin pedig mobilok, tablet és egy kamera. A WiFi megfelelő (családi ház alsó rész + kert; födémen nem megy át a jel de nem is szükséges jelenleg), a kamera látszódik távolról, mobilneten. Bővítés tervezek Poe NVR (switch helyett) + 2 kamera lenne pluszba.
Azt a tanácsot kaptam a kamerákkal kapcsolatosan, hogy kerülni kellene a Voda eszköz routerként való használatát. Szükség lenne routerre, ahol be lehet állítani port forwardot, rendes tűzfalat, netán még VPN-t is. Tűzfal, port forwarding, Mac, Ip és port szűrés van a Voda modemen is, úgy látom, de ezekhez már nem értek annyira és leírást sem nagyon találtam még hozzá.
Ebben kérnék segítséget. Valóban szükséges e a router és milyen típus lenne ehhez a rendszerhez árban is ajánlott. Esetleg a fenti beállításhoz lenne e valami jó tutoriál?
Köszönöm. -
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66382 üzenetére
1-3 téglafal. 5-30 méter. Közeli szomszéd kb. 20m. 120-as net decemberig, uzánna lehet, hogy gyorsabbra tudok váltani.
1PC-be jön le a vezeték (40m) a padlásról. 1 laptop (emelet,földszint,kert; általában wifivel) plusz 3-5 mobil.
Igazából a régi megfelelt az igénynek, 6eFt volt. Kb ennyit szánnék most is rá. Usb-t egyszer próbáltam külső winyóval, de valahogy letörlődött a partíció meg lassú is volt, úgyhogy nem lényeg.
Fontos,hogy a kertből is menjen. Az gondolom, hogy a 2 antenna segit az erősségen.
Jó lenne, ha nem szállna el megint a vihartól.
A modem védelme segítene (túláram védett elosztóval)?
Az emeleten a modemnek van wifije, oda nem kell; de nem is menne át a beton födémen -
user112
senior tag
Sziasztok!
Tönkre ment a TL-WR841N routerem.
Vihar után szállt el. Az UPC is cserélte a modemjét, mert a LAN portja és a wifi szintén elszállt. A router és a PC védett elosztón volt.
Tavaly augusztusban ugyanez történt. Az UPC csak vonja a vállát.
Van erre valami megoldás.
Most milyen routert vegyek? (családi ház, emeleten a modem; a router alulra és a kertbe kell; pc, laptop, mobilok). -
user112
senior tag
Sziasztok!
TL-WR542G routerem és FiberPower60-am van. Az emeleten megfelelő a jel, de a földszinten gondok vannak. Nagyon gyenge a jel és nincs is mindenhol (a födémben sok a vas). Egy vezetéket levezettem a földszintre, de a lépcsőházban lenne egy átlátási pont is, mely mindkét szintet látná.
Mi lenne a legjobb megoldás a földszinti jel megerősítésére. Erősebb router, egy második, access point vagy valami más.
Milyen érdemes mostanság venni és hogyan kellene bekonfigurálni a rendszert. 2-2 gép menne rá fent és lent illetve mobil.
Működne e úgy a rendszer, hogy fentre vennék egy 841N és levinném a 542G-t, vezetékkel összekötve? Gondolom csak azonos márkájú eszközöket lehet összekapcsolni. A 841N-ről hallottam rosszakat is, jókat is. 6eFt elfogadható árnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged