- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_stolz
tag
válasz
bluemirage #61823 üzenetére
"(2) Kiokosíthatod az öreg' laptopodat 5Ghz-re... ha hiszel benne, hogy az 5Ghz-en stabil és jó a routered."
Erre esetleg van leírásotok? -
krealon
veterán
válasz
bluemirage #61739 üzenetére
Had javitsam ki a targyi tevedeseket.
"A széleken ez szinte semmit sem segít, hiszen attól még a jóval kisebb és akkumulátorról működő kliensek adott dbi-it tudó antennái (jellemzően h@ngya f@sznyi beépített játékszerek) még nem lesz jobbak és nem fogják jobban elérni a routert."
Az antennanyereseg (tekintve, hogy az antenna passziv eszkoz) mindket iranyba (adas es vetel) is ervenyesul.
"Azt tudni kell, hogy az antennát nem elég lecserélni, hanem nagyobb erővel is kell meghajtani ha adni szeretnél vele."
Tevedes.
A nagyobb nyeresegu antennak fokuszaljak (nyalaboljak) a radiohullamokat, igy ugyanannyi betaplalat energiat a ter egy kisebb reszere koncentraljak. Igy jon letre a nyereseg a nem fokuszalt allapothoz kepest.Persze ez egyutt jar azzal, hogy a nem fokuszalt iranyokba kisebb a sugarzas / gyengebb a vetel.
-
makoss
veterán
válasz
bluemirage #61743 üzenetére
Ettől nem lettem boldogabb, mindenféleképp olyan router kellene aminek a wi-fije erőssebb, messzebre kinyúlik
2 darab router meg azért nem jó mert ahhoz is kábel kell, az meg már van bőven itthon -
PlatiaAmos
tag
válasz
bluemirage #61635 üzenetére
Köszönöm a választ, jelenleg nincsen semmilyen routerem csak egy upc-s modem.
Ez van megosztva wifibe és a pc pedig kábellel kapja a netet.Tehát igazából azért is írtam ide, hogy milyen routert lenne érdemes választanom? Ami megbízható, és szakadásmentes főleg. A lakás 50nm, szóval wifi nem sokat oszt v szoroz. Gondolom ennyit lefed mindegyik, ettől függetlenül szeretnék valami normálisat.
-
Hadr0n
csendes tag
válasz
bluemirage #61590 üzenetére
Köszönöm.
-
szs9
csendes tag
válasz
bluemirage #61590 üzenetére
Köszönöm!
-
marec1122
senior tag
válasz
bluemirage #61442 üzenetére
Igazad van nem fejtettem ki megfelelően, de nekem átmenetileg már az is elég ha az általános vélekedés jó az eszközről és az ára is megfelel.
-
Brandynew
őstag
válasz
bluemirage #61394 üzenetére
És a AC58U miért jobb, mint a D-Link DIR-860L B1?
-
korcsillio
addikt
válasz
bluemirage #61281 üzenetére
Köszönöm
-
h_benjamin
aktív tag
válasz
bluemirage #61295 üzenetére
Előző router tudta a 60/10et az egy 5 éves tplink router volt. meg szeintem az S7 edge bőven tudna ennél többet is..
-
martin1369
aktív tag
válasz
bluemirage #61295 üzenetére
Sajnos nem tudom közelebb rakni a ház kialakítása miatt.
-
h_benjamin
aktív tag
válasz
bluemirage #61291 üzenetére
Nekem is ilyen van de valamiért wifin 60/10 helyett 40/8at hoz csak.. valaki nem tudja miért?
-
TeeJay
félisten
válasz
1000-es netet is kihajtja kábelen
-
martin1369
aktív tag
válasz
Mit értesz a megfelelőbben elhelyezett routeren?
-
martin1369
aktív tag
válasz
bluemirage #61289 üzenetére
Mekkora a Net' sebesség?40/5
Mennyit mér a telefon :Jelenleg 16/5 de általában kevesebb.
Milyen telefonról van szó? Huawei P9 lite.
Hol laksz?Bács-Kiskun megyei kisfaluban Öregcsertőn.
Családi házban élek,a miénken kívül kettőt de azok nagyon gyenge jelek. -
qltsar
veterán
válasz
bluemirage #61177 üzenetére
Ezt néztem ki alapból, de úgy gondoltam, hogy nem lesz elég. Szomszéd WiFi nem zavar be, mélypincéről van szó.
C2/20/60 nem lehetne esetleg alternatíva?
Köszönöm!
-
zoli62
addikt
válasz
bluemirage #60929 üzenetére
Köszi. Földszinten használnám egyelőre főleg 2,4 GHz-en. Észrevennék-e különbséget a jelerősség szempontjából az általam most használt külső antennás 1043 ND-hez képest? Mert ha igen, akkor inkább V4.
-
knajf
senior tag
válasz
bluemirage #60529 üzenetére
Mikor vettem a 3600ot,meg nem volt c9 es ez se volt vmi olcso
a mostani 5ghz nek se vmi izmos a jelerossege(szar). Lehet az gond,hogy egy ikeas expedit polc also reszeben van a foldon a sarokban a router? Moddoljak vmit rajta(openwrt pl) vagy rakjam feljebb, lathato helyre? Szamit?
-
Imy
veterán
válasz
bluemirage #60476 üzenetére
TPlinket nem akarok, hátha elmarad az ASUStól, és nem működik az rendesen, amit használok. Habár a DLNA cseszik menni a mostanin.
-
szabifotos
senior tag
válasz
bluemirage #60428 üzenetére
Az adatforgalmat OpenWrt-ben is lehet simán követni, nem? Akár MAC address alapján. Az esztétika szubjektív. Nekem nincs bajom egy sündisznóval.
"akár minden szobába"?
És a fizika nem szól közbe? Azért egy 5 szintes koliba, ahol van kb. 50 szoba nem tennék minden szobábaVagy egy panelházban sem túl jó a sok eszköz...
Értem Köszi a válaszokat. Okosabb lettem
-
Kos 7
tag
válasz
bluemirage #60415 üzenetére
TP-LINK 1043 v2 volt már nekem, panelban nem teljesített túl jól (érthető okok miatt), ezért családi házas környezetben nem tudom, hogy teljesítene.
Többi típust amit ajánlottál megnézegetem.
A D-Link 860L mennyire szórja jól a jelet, nagy területet kellene lefedni, lehetőleg range extender nélkül. (Legalábbis egyelőre) -
majestic
őstag
válasz
bluemirage #60377 üzenetére
Tudom mi a POE
Azért mondtam, hogy az nem jó mert 3 fázis van a házban és annak ügye egy fázison kell mennie, hogy működjön. A router és a többi eszköz, ez nem megoldható...
Én ezeket nézegettem a neten:
Netgear R7800, Linksys AC5400, T-Link AD7200, AmpliFi HD, Asus RT-AC88U.
Ezek közül van valakinek ilyenje és ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Illetve ezek közül szerintetek melyik az, ami a 2,4GH-es sávon a legmesszebb fogható?
-
válasz
bluemirage #60257 üzenetére
Köszönöm a választ
Tisztában vagyok az 5Ghz hátrányaival, de hát valamit valamiért...
Most ráadásul ajánlottak egy másik opciót, MikroTik wAP-t akarnak szétszórni a helységekbe, mert az szépen tudná dobálni az eszközöket egymás között.
Háátttt... tudja a fene... Én fázom attól, hogy az amúgy is szénné terhelt 2,4Ghz-es hálón még több eszköz legyen...
-
Jimmy66
senior tag
válasz
bluemirage #60166 üzenetére
Tommmysun
Köszönöm!
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
bluemirage #60163 üzenetére
Köszi! Megfontolandó az AC58U is, csak két kifogásom van vele. Az egyik, hogy jó lenne, ha a hátulján is lenne USB kivezetés, a másik, hogy a 2x2 MIMO nem tudom mennyire probléma, és mennyire lassul a adatátvitel, ha több eszközt kell egyszerre kiszolgálnia.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
bluemirage #60158 üzenetére
Ok, köszi! Tudom, hogy gyengébb SoC-ra épül az A1, de ha általános használat során nincs hátránya (torrent klienst pl. nem használnék rajta), tehát jelerősségben, kezelt eszközök számában, wifi sebességben nincs hátránya gondoltam, az sem lehet rossz vétel, főleg, hogy itt is mindkét típus az ajánlott kategóriában van.
Tudom, hogy a 68U az utód, de az jelenleg olyan 45E körül mozog a 66U-t (amiről nem tudom hogy melyik verzió) jelenleg meg lehetne venni 25E-ért de amiről tutira lehet tudni, hogy B1 azt is 29-30E-ért van és nekem +20E-t nem ér meg az utód
.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
bluemirage #60145 üzenetére
És azzal ami nem B1, mi a probléma? Csak mert most ahogy néztem mindkettő verzió szerepel az ajánlásban.
Parkoló amúgy gondolom, hogy felejtős
, nem is az a célom, csak szoktam látni, hogy simán csatlakozik a telefonom
-
Imy
veterán
válasz
bluemirage #60107 üzenetére
Olcsóbb 5Gbs-es router nincs? Azért 20e-et nem adnék érte, max 10e, mivel van már egy drága routerem a "körben".
-
fonseca
tag
válasz
bluemirage #60107 üzenetére
Kösz a gyors választ,közben el is kezdtem keresgélni.
Egyébként hány repeater (extender) csatlakoztatható egy routerhez?
Pontosan kifejezve magam ha a ház közepén van a router, jobbra,és balra is tud lefedettséget biztosítani?
Vagy csak egy irányba? -
jerry311
nagyúr
válasz
bluemirage #60067 üzenetére
Hát ja, rég volt amikor a D-Link DIR-655-öt használtam. Arra még rá mertem engedni simán 1000+ kapcsolatot, nem viselte meg.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
bluemirage #60036 üzenetére
Köszönöm szépen! nem dualbandben mit ajánlanál?
(amúgy jó az "anyag", elgondolkodtató!)
-
oszkaar
csendes tag
válasz
bluemirage #60021 üzenetére
Bocs ha nem voltam érthető, azért írtam ide, mert a megfelelő típus(ok) kiválasztásához kell először segítség. MAC-address szűrés, ilyesmi, azért megy
Konkrét típusokat tudnátok ajánlani, amiben legalább a sávszélesség szűrés egyszerűen kivitelezhető tehát?
Családi házas környezet, nincs teleszórva a környék, kölkök viszont időnként meglepően sok eszközzel képesek csatlakozni egyszerre (latop/telefon/tablet szorozva néggyel) plussz a felnőttek laptopjai, nameg időnként vendégek.
Gondolom dualband router lesz, ezekhez már dualband repeater is szükségeltetik? RT-N12 repeaterként akkor kilőve pl.?
Köszönöm, Osz -
Core2duo6600
veterán
válasz
bluemirage #60000 üzenetére
Azért egy otthoni elérés beállításához nem kell szakember.
1 nap googlizás után megvannak azok az alapok amik ehhez kellenek.
És eme oldal írásai közt is található információ magyarul, amivel arra a szintre lehet hozni mint egy alap router.
Az igaz viszont, hogy tisztában kelll lenni hálózati alapokkal.
Ip cím, subnet, stb... meg, a "mit is akarok beállítani ..."
De nem űrtechnika. -
Julot
aktív tag
válasz
bluemirage #60000 üzenetére
...értem, köszönöm a tanácsot! Egyenlőre egy lehetőség. De az is lehet, hogy egy Netgear Nighthawk R7000 lesz, és az Asus RT-N56u-B1 AP.-ként lesz használva..
De holnap illetve a hétvégén lesz berakva a technika a rack szekrénybe majd kiderül mennyire fogja egyáltalán a wi-fi jelet... -
Julot
aktív tag
válasz
bluemirage #59993 üzenetére
Igazából az a cél, hogy az informatikai eszközök egy helyre kerüljenek, és a gagyi hálózatot kiváltsam egy minőségi kábelezéssel szerelt hálózattal, ahol minden egy helyen van. Mert most sajnos egy szobában van egy NAS a másik szobában még egy meg egy régi switch, Asztali PC itt, ott, össze-vissza mennek a tyúkbél hálózati kábelek. Most hozzájutottam egy 19".-os 6U Netrack szekrényhez. Gondoltam, hogy most jött el akkor az ideje a káoszt megszüntetni és szépen elrendezni mindent, egy helyre. Csak az nem jutott az eszembe - illetve későn - hogy a rack valószínűleg árnyékolni fogja a router jelét. Szeretném, ha bent lenne a szekrényben csak még nem tudom hogy hogyan. Lehet, hogy felrakom a tetejére, és kész, csak azzal megint elkezdődik az, hogy ahol helyet találok oda rakom, és soha nem lesz rend... Mivel annyira nem vagyok járatos a routerek világában, ezért inkább kérdezek, hogy dönteni tudjak. Annyira nem gond, ha fúrok pár lyukat az sma csatinak a rack tetejére és az antennák kilógnak. ennyi belefér. Csak az egész cuccot nem szeretném rackon kívülre rakni, hamár van...
-
Julot
aktív tag
válasz
bluemirage #59991 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged!
Még azon gondolkodtam, hogy az mennyire járható út, ha a router antennáit kivezetem a rackon kívülre? Mondjuk SMA hosszabbító kábellel? -
Julot
aktív tag
válasz
bluemirage #59989 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Ettől tartottam, de végül is mindkét megoldás járható, amit javasoltál: Lehet, hogy megy a rack tetejére a router, vagy veszek egy vezetékes routert a rackba és a mostani routerem AP.-ként dolgozik tovább.
Kérdésem, hogy milyen "időtálló vezetékes routert" ajánlott, ami elboldogul a DigiNet 500-al maradéktalanul, és esetleg rackbe építhető ( ha már veszek ) ? -
IntelKiller7
veterán
válasz
bluemirage #59962 üzenetére
2015-ös Mac-em van. Megnézem őket, köszönöm a segítséget!
-
csillagkomp
tag
válasz
bluemirage #59937 üzenetére
Köszönöm. Azért lássunk tisztán, a GT nem csak névlegesen erősebb: triband emiatt jobban tudom menedzselni mi mikor melyik hálózaton lógjon. A processzora 1 mag 600Mhz helyett 4 mag 1,8 Ghz/mag, 1gb ram.. stb.
-
Vasy09
őstag
válasz
bluemirage #59825 üzenetére
Köszi neked is meg core2duo6600-nak is a válaszokat!
Akkor felmérem a lehetőségeim, hogy mennyi marad a felújítás után, aztán meglátjuk!
-
Vasy09
őstag
válasz
bluemirage #59819 üzenetére
Köszi! Azért kérdezem, hogy akkor hová kellene a kábelt elvigyem? Ami kábelen lenne a routeren(ac68u): - tv; - ps4; - xbox one
Telefonok, tábletek pedig wifin csatlakoznának, ja meg a laptopok is!
Annyi még, hogy még egy port kell a routerből (ac68u), amit átviszek anyósnak a szomszéd helységbe! Szóval, gondolom kell még egy eszköz, mert így a 4 port, ami a routeren van már kevés lesz!
-
kmisi99
addikt
válasz
bluemirage #59812 üzenetére
Köszi, akkor sejtettem, hogy az 1200 as valami gyengébb dolog. A c7 el akkor még várok, mert csak használtan adok veszek, és jelenleg pang a használt piac AC tp-linkek esetén.
-
Sefter
veterán
válasz
bluemirage #59750 üzenetére
Az akkor nálam előny mert a 3 szintből a középsőn van a router
-
_kovi_
aktív tag
válasz
bluemirage #59710 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Maradok a 1043ND-nél. -
válasz
bluemirage #59646 üzenetére
Ezek közül egyik sem nyeri el a tetszésemet. Esetleg kilógó antennásak közül ilyen D-Link AC3200-as nagyon elborult ötlet lenne?
-
Fjoe
tag
válasz
bluemirage #59124 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor mindenképp két eszközt fogunk beszerezni és utána indul az összehangolás
-
Vyndree
őstag
válasz
bluemirage #59126 üzenetére
Magamtól vette, választottam a listából bízva abban, hogy jobb lesz mint egy default router. Sajnos csak pénzkidobás volt, vagyis viszem vissza mert netes rendelés volt. Repeater lesz belőle, vagy közelebb kábelezem, még nem tudom.
-
expander
senior tag
válasz
bluemirage #59112 üzenetére
nem veszes a dolog, raadasul ugy emlekszem a laptop nem is tudja az 5Ghz-et, viszont talaltam meg egy ilyet:
D-Link DIR-842/MT AC1200
ez olcsobb mint a az 1043, es dual band, de gondolom a belseje nem annyira jo (?), ezert olcsobb ?
-
válasz
bluemirage #58979 üzenetére
Kipróbálom, és jövő héten már okosabb leszek. Köszi a tanácsokat, majd megírom mire jutottam velük.
-
válasz
bluemirage #58951 üzenetére
Köszi a tanácsot. A 87u-nak ahogy néztem, nagyobb az átviteli sebessége: 2400 Mbit, a 68U-nak 1900 Mbit. Van a házban 4k-s TV, amin szeretnék UHD tartalmakat nézni wifin keresztül. Bár most, hogy belegondolok, a TV a router mellett van, szóval összeköthető kábellel is
Így már tényleg jobb választásnak tűnik az újabb 68U, de olyan jókat írnak a 87u-ról, hogy nem vagyok biztos benne. Nem nagy az árkülönbség a kettő között, nem ez fog számítani.
Mitől jobb a 68U? Azt értem, hogy újabb kiadás, de ezen kívül is jobb a 87u-nál?
A router feladatai nem lesznek extrémek. Néhány laptop, 3-4 tablet, 3-4 telefon és az emeleten 3 TV lenne rajta wifin. A földszinti TV pedig kábelen. Plusz van 2-3 wifis kamera is, de ezeknek meghagyhatom a régi routert is külön 2,4GHz-es hálózattal, ez talán így még szerencsésebb is lenne. Ellene szól, hogy így viszont nem tudom majd távolról megnézni a kamerákat, legfeljebb úgy, ha összekötöm a kamerák routerét (TP-LINK MR3420) kábellel az új Asussal, hogy legyen nethozzáférése a TP-linknek is...
-
válasz
bluemirage #58882 üzenetére
Így van nem feltétel a gigabites wi-fi, néhány de max 10 megabit bőven elég. Még a végén nekiáll valaki torrentezni
De egy 30centis panelen (ami felépítésből fakadóan - levegősség -, kb. 15centi lehet) azért átmegy nem? A router alatti helységben azért legyen wi-fi de a többi helység nem igazán érdekel.
-
válasz
bluemirage #58863 üzenetére
A TP-Link routert megfontolom, de egyébként mi a baja a Cisco routernek. Néztem videót a menüről elég részletesnek tűnik. A wi-fi az csak mutatóban lesz, én eddig se használtam a jövőben sem tervezem, aki meg használni akarja ossza be
-
Oxy.kiraly
tag
válasz
bluemirage #58656 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, működik!
Nem ilyenre gondoltam, de ez így pont jó!
#bambano
Köszönöm a tippet, igen, sokat beszélgetünk, viszont valamilyen szinten minden fiatal (túl fiatalon) kíváncsi. És nem benne nem bízom meg, hanem tartok attól, hogy valamelyik osztálytársa olyan hivatkozást küld, ami nem pont 11 évesnek való.
A pc nem megoldás, mivel több platformhoz fér hozzá, Android, Iphone, és laptop, sőt a nagyinál még PC is van, ezért akartam router szinten tiltani. -
MarcL007
csendes tag
válasz
bluemirage #58602 üzenetére
Köszi a tippet, én is a 1043 felé hajlok, de sok helyről meg azt olvastam, hogy rebootolgat meg ledobálja az eszközöket. Valakinek tapasztalat?
-
Land
veterán
válasz
bluemirage #58547 üzenetére
Ár szerint:
- tp-link archer c5(!): 25.000 Ft környékén van, kivéve 1 boltot, ahol 17.500 Ft. (2 antenna)
- tp-link archer c7: 24-25.000 Ft körül van (3 antenna)
- Asus ac58u: 28.000 Ft körül van (4 antenna)Tehát olyan eget verő különbség nincs köztük árban. (Kivéve azt az 1 kakukktojást...)
Ha az Asus jobb a másik kettőnél, akkor hajlandó vagyok 28k Ft-ot áldozni rá. Az antennák számában is ő nyert. Remélem ez a gyakorlatban is érezhető. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
bluemirage #58514 üzenetére
Az baj,hogy ez apartmanház és nem dugnék konnektorba semmit,ellopná két perc alatt. Akkor szopóka a helyzet. Ha berakok ilyen 100 ezres routert az jó lehet?
-
válasz
bluemirage #58486 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, nem sok helyen kapni ilyen részletes és szakmai útbaigazítást
Az előzőleg javasolt ASUS router párosod tetszik, valszeg ezzel fogom kipróbálni/megvalósítani a rendszert.
-
válasz
bluemirage #58471 üzenetére
Köszi a választ. Az 5GHz-es routereknek a magasabb freki miatt nem nagyobb a hatótávolsága?
-
H_András
tag
válasz
bluemirage #58412 üzenetére
Passzolom hogy gagyi vagy nem, tudja amit kell, ezt ajánlották amikor kiderült kinőttük a router alap négy portját.. én nem értek hozzá, azért jövök kérdezni a fórumokba hogy hozzáértő(bbe)k tanácsát kérjem.. Megvettem, mint ahogy most is megrendeltem az Asust, amit te is ajánlottál, másokkal egyetértésben, és ezúttal köszönöm a segítséget (nekik is).
-
JHC
tag
válasz
bluemirage #58373 üzenetére
Köszi a segítséget.
A kábel jelenleg jól szuperál, a routerbe dugva. Nagy fájl másolással próbálva 80-85 Mbit átviteli sebességet értünk el a 85-90 méter hosszú kábelen, szerintem ennél jobb nem lesz.
Az FTP kábelre én is gondoltam egy másik akciónál, amikor másik 2 épületet kötöttünk össze. Van egy olyan vicces mondás, óvakodj a csavarhúzóval a kezében közlekedő programozótól. A programozó javasolta az árnyékolt kábelt, és azt hogy az árnyékoló részét földeljük le, földbe levert vasakhoz, mert jó lesz az úgy. 40 éves fejjel én még hallgattam olyan rádiót amit le kellett földelni, hogy jó legyen a vétel, és még néha meg is kellett öntözni vízzel, ha nem volt elég nedves a föld. Bár autószerelő a végzettségem, de már elég sok hülyeséget megtapasztaltam, de szerintem a programozó módszerével inkább egy tökéletes villám mágnest csinálunk mivel kb 20 méter a levegőben fut. A szabványos FTP bekötést sem mertem használni, mert szerintem külön fázison van az épület 220 voltos része, így meg földhurok alakulhatott volna ki szerintem, de mivel nem szakmám, így nem vagyok benne bizonyos.
Kábel csere meg majd akkor lesz, ha a főnök körmére ég a dolog. Az ez előtti kábel hibánál a füle botját se mozdította az ügyben, pedig a kutasok szóltak, hogy mivel nincs hálózat ezért internet se, meg kártyás fizetés, mobiltöltés. 2 nap múlva volt esedékes a hitelezett tankolások számlázása, de akkor is csak engem baszogatott, hogy valamit próbáljak csinálni, mert számlázni kell.
A switch fáradás is lehet valós dolog, a kúton ősszel kellett cserélni az 5-ös switchet, hasonló hibajelenséget produkált, mint a mostani csak az a kábel másik vége. Én nem tudtam eddig hogy ez is tönkre tud menni. Szívesen kipróbáltam volna hogy csak a tápegysége szar-e, de az újnak más volt a feszültsége, így ez sajnos kimaradt.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bluemirage #58352 üzenetére
igen láttam, csak akkor 25k fölött indulnak a használható dual bandek? rtn18u akkor kábelen hozná az 1000 megás netet ugye?
olvastam valami torrentes letöltésről is, jól értelmeztem, hogy külső adattárolóra tudná letölteni ? ezt tudják a 20k-s routerek?
lehet paraszt leszek, éy kipróbálom az ac-s nem ajánlott asust ,most valami csoda béta fw jött ki, sokaknak megoldotta a gondját, max akkor vissza viszem 14 napon belül
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bluemirage #58341 üzenetére
olvastam, csak kicsit bele kavarodtam az mega gigák világában, és úgy olvastam, hogy azok nem bírják az 1000 megabites netet
esetleg ha jól tudom az RT N18U is jó nem?
igazából hülyének néztek, én csak azt hallottam hogy mindenkinek 5 gigása van, egyáltalán mit hozna az vagy miben jobb?
-
válasz
bluemirage #58341 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy az RT-N56U B1 hardveresen ac képes, és padavan firmware-el így is működik, csak az ASUS lebutította n-esre.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
bluemirage #58323 üzenetére
köszi a választ!
közben láttam, hogy az Archer C5 kezd ritkulni, és az árában már C7 is van, valószínűleg az lesz a befutó, az én esetemben.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
bluemirage #58321 üzenetére
köszönöm szépen a választ! akkor megszülöm a döntést, ha kell a dual band, akkor C5 lesz, ha nem, akkor marad az N18U.
közben spontán felmerült egy másik kérdés is. egy cimborám gariztat egy TP-Link Archer C20-at. közben lett egy másik routere is, amit jelenleg használ. a kérdésem az lenne, hogy érdemes vajon visszakérni az Archert a gari után pénzvisszafizetés helyett, annak tudatában, hogy:
- a másik routeregy D-Link D636L
- kb 65nm panelban használja
- 100Mbps a bekötött csomag
- 1db laptop megy róla és 1db telefon, egyik sem tudja kihasználni a gigabitet se vezetéken, se wifinén azt mondanám, hogy felesleges így a D-Linket lecserélnie, ha elegendő a háló, amit szétszór neki a lakásban wifin. vélemény?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
bluemirage #58283 üzenetére
Nem olyan vészes az ára, ahhoz képest, hogy az Asus routerek sem olcsóak éppen, és a Ciscok sem !
Apropó a 2 említett gyártótól képes valamelyik az általam vázolt igényekre ?
-
Siriusb
veterán
válasz
bluemirage #58131 üzenetére
Kösz a megerősítést!
-
szabeska
addikt
válasz
bluemirage #58120 üzenetére
sorry, 1 percem volt írni, nem találtam meg a topicot
-
Multibit
nagyúr
válasz
bluemirage #58069 üzenetére
C7 szerintem jobb és erősebb az AC58-nál
Ezt mire alapozod?
A dedikált, külön állítható külső antennák is hasznosak lehetnek sokszor. A három antennás felállást nagyon kevés kliens használja ki. -
smallmer
őstag
válasz
bluemirage #58048 üzenetére
az ac kimaradhat, a lényeg az 5 ghz is
mondjuk egy ilyen mennyire megbízható? nincs tapasztalat vele kapcsolatban? -
Harlond
tag
válasz
bluemirage #58004 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, de sajnos ez nem megoldható, egy kábelem van összesen, nem tudok semmit sem vissza vezetni. Majd igen de jo 2 evig nem akarok ujra festetni.
-
psg5
veterán
válasz
bluemirage #58003 üzenetére
Sajna nem orulok, mert bár ugye nem erre a belkinre kotve de gallyra ment a kazán a mosogatogep, a garazs elektronika...lett kar rendesen...most vettuk eszre hogy a kemenybol is hianyzik....
58006) Gubek-Einste : Koszi akkor ugyanezt rendelem helyette.
-
Harlond
tag
válasz
bluemirage #57976 üzenetére
Koszonom a valaszt!
Igen en is erre a megallapitasra jutottam, de szerettem volna ezt egy hozza ertotol is hallani 🙂
Sajnos a vezetekezes nem sikerult tul jol a szerencsetlen villanyszerelonek, o ugy gondolta hogy megsporol 3m vezeteket ugyh forrasztassal elosztja az UTP kabelt igy majdnem az egesz vezetekrendszer hasznalhatatlan lett...
Azonban most leteszteltem a nagyobb szobaba be tudhatom rakni, de a NAS-nak maradnia kellene a kuszlilban, szóval akkor oda kellene egy sima wifi nelkuli router amit a bal felso szobaban levo kabelvegenel megtoldok egy AC routerrel.
Arra otlet? Amit ismertek is mert ha lehet a beuzemelesnel is kellene segitseg. A halozatok sosem voltak az erossegeim 🙂
Udv! -
promagus00
tag
válasz
bluemirage #57914 üzenetére
Nincs sok vesztenivalóm,mivel feltöltőkártyás az adott csomag,nincs rá hűségidő stb.
Az egyedüli dolog,amiért aggódok,hogy ha letiltják ,akkor "kidobtam" kb. 30k-t a routerre
Azon gondolkodtam,hogy veszek akkor egy már említett routert ,és hetente v két hetente telefonálgatok a kártyáról,igy valószinuleg nehezebben derülne fény a dologra.
Mit gondoltok erről? -
Mandarinn
senior tag
válasz
bluemirage #57894 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik. Elképzelhető, hogy később szükségem lenne AC-re, ezért nézegettem olyanokat.
Még esetleg egy AC-s verziót tudtok ajánlani ami 15.000 alatt a legjobb lehet? (ha van ilyen)
És akkor a kettő között fogok választani. -
Tomace91
senior tag
válasz
bluemirage #57877 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy az ASUS RT-AC58U teljes mértékben megfelelő lenne és ár/érték arányban is jó választás?
-
woodworm
veterán
válasz
bluemirage #57838 üzenetére
Az 1300Mbps lehet összesített és szimpla 5Ghz-es átvitel is.
-
válasz
bluemirage #57828 üzenetére
ez alapján 5GHz-et tudó routerek közül panelba mit érdemes megvenni ha a C7-et nem? Asus AC68U?
mindenképpen 1167Mbps legyen az 5GHz oldala, ez feltétel nálam -
Klara_
őstag
válasz
bluemirage #57830 üzenetére
A TP-Link 5GHz teljesitmenye a tarashazi kornyezetben, foleg ha beton is van elegge harmatos. De az majd ugyis kiderul az adott helyen, hogy jo dontes volt-e.
-
Klara_
őstag
válasz
bluemirage #57828 üzenetére
AC68U, vasbeton valaszfal, es tartofal a router es az eszkozok kozott. 100as net teljes savszalen atmegy 5GHz-en, Intel 8260-el a laptopokban. Nem tudom mid van a tuloldalon a C7 mellett, de ez az atvitel elegge sovany.
-
minas
aktív tag
válasz
bluemirage #57808 üzenetére
Nincs jelenleg ac-s kliensünk. De most már úgy vagyok vele, hogy a hatótáv fontosabb, mint a sebesség. Tehát legrosszabb esetben még elfogadom a jelenlegi 50 mbps-t is, de legalább jobb legyen a hatótávja. Azt olvastam, hogy az 5 Ghz-es gyorsabb tud lenni, de cserébe általában kisebb a hatótáv.
-
AW
csendes tag
válasz
bluemirage #57780 üzenetére
Köszönöm a választ. Sajnos, mint sok ember nem értek ilyen mélységig ehhez a technikához és ezért kértem tanácsot.
Ha jól értem akkor megoldás lehet egy C7 vásárlása és a meglévő 1043-as access pointként való használata a ház másik pontján. -
Dusee
őstag
válasz
bluemirage #57771 üzenetére
& (#57769) legelek: Értem, köszi a hozzászólásokat, marad a kábeles megoldás, majd szépen elvezetem egy kábeltakaróval, azt meg színre festem
Csak reméltem kitaláltak már erre valami megoldást, de akkor még mindig nincs erre 100%-os megoldás. -
Dusee
őstag
válasz
bluemirage #57767 üzenetére
Az nem hangzik jól.
500/22-es UPC van, egyébként elég jól fogni helyenként a fenti HGW jelét, nagyjából a router alatti szobában iPhone-nal pl. maxon fogom (nyilván az átviteli sebesség nem akkora).
A födém vasbeton.
A lassú sebesség alatt mire gondolsz? Mert most egy 150Mbps-es alap TP-Link üzemel a lenti szinten, annál sokkal gyorsabb nem nagyon szükséges, ahol kell a sebesség ott jó wifi kapcsolat van, vagy kábel.
Olyan megoldás nincs, hogy mondjuk van egy wifi vevő, ami kábelen a meglévő routernek adja a netet? -
vargalex
félisten
válasz
bluemirage #57666 üzenetére
Akkor csak az a kérdés, hogy minek hívta a köznyelv a dual band-ot az AC szabvány bevezetése előtt?
Egyébként a kollégával értek egyet, szerintem ma sem hívja a köznyelv AC wifi-nek... -
kezo0
addikt
válasz
bluemirage #57648 üzenetére
A dual band csak annyit tesz, hogy 2,4 GHz-en és 5 GHz-en is sugároz. Ettől még nem feltétlenül ismeri az ac szabványt.
Az igaz, hogy minden ac-s eszköz 5 GHz-en kommunikál, de nem minden 5 GHz-es eszköz ac-s (mivel az n szabványú eszközök egy része is tud 5 GHz-en kommunikálni).Pl. az ASUS RT-N56U egy dual band-es router, de hírből sem ismeri még az ac szabványt.
-
Akos93
tag
válasz
bluemirage #57614 üzenetére
És valami olyan eszköz nem létezik, ami fogja a wifi jelet, és továbbítja? Így "meghosszabbítani" a hatótávolságot?
-
válasz
bluemirage #57574 üzenetére
Saját story: Fater videokazetta tartót fúrt fel és a fürdőben kiszakadt egy darab fal, igaz panel lakásról van szó. A konyha felújításnál pedig a fali szekrénynél volt ugyan ez a helyzet a nagy szobával.
-
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #57568 üzenetére
Tudod, ha elsőre nem megy át a fúrószár, jön a blablabla.... aztán ha 2. próbálkozásra nem, a hölgytagok sárkányokká válnak,
ha 3.-ra mondjuk leesik kéttenyérnyi vakolat a túloldalon, akkor kilógatnak az ablakon
ismerem a problémáját a kollégának. -
Jocikablack
tag
válasz
bluemirage #57565 üzenetére
Köszönöm a választ. Az erősítőn van UTP csati. A felezéssel sincs gond. Van miből. Feltérképezem a fúrási lehetőségeket. Bár nem sok esélyt látok rá.. Feleségem kinyír
-
Humbucker
senior tag
válasz
bluemirage #57531 üzenetére
Bár nem tudom mennyi a hatótávolsága. Olyan lenne jó aminek van vagy 20 méter a hatótávolsága. Mi mást tudnál ajánlani olyan 8000-ig kb?
-
Humbucker
senior tag
válasz
bluemirage #57529 üzenetére
A net is nagyon fapados 1 megával tudok tölteni max másodpercenként. Egy telóhoz akarnám használni, hogy néha az udvaron és a földszinten is tudjam használni, mivel emeletes kertes ház.
Nem töltögetek állandóan, nem ahhoz kellene. -
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #57515 üzenetére
Természetesen timeout-tal állítottam be, 2 órára tettem az időlimitet, mégsem látom a hálózatot, de holnap teszek vele egy újabb próbát.
-
repicki
csendes tag
válasz
bluemirage #57497 üzenetére
Semmi kép nem vagyok a pénzem ellensége
Az első kettőn agyalok még egy picitköszönöm a helpet: így könnyebb lesz a választás.
További szép napot -
rocketry23
tag
válasz
bluemirage #57493 üzenetére
Köszi
-
woodworm
veterán
válasz
bluemirage #57472 üzenetére
Ez nem is durva akció, mondhatni náluk ez a normál ár. Akcióban 14 ezerért szokták adni és eddig még nem jelzett senki, hogy az első szériából kapott volna.
A custom fw-re áttérést aláírom, bár ez is egyszerűbb már, mint volt. -
vargalex
félisten
válasz
bluemirage #57464 üzenetére
A D-Link DIR-860L B1 mióta nem fér bele a 20k-s keretbe? Persze lehet venni drágábban is, de legalább 2 helyen jóval 20k alatt van.
-
zorzy4
addikt
válasz
bluemirage #57464 üzenetére
" TP-Link Archer C5 a következő lépcső" Korábban azt írta a kolléga, hogy ez nem ajánlott típus.
Bár pontosan nem tudom miért. Állítólag olyan processzor van benne ami más típusokban újraindulgat!? -
intensa_man
tag
válasz
bluemirage #57315 üzenetére
Épp ellenkezőleg van, mint ahogy gondolod. Hittem az itteni ajánlásnak, megvettem kb fél éve at RT-n18U routert, azóta csak szívok vele. Tök mindegy, hogy gyári, HGG, vagy épp Tomato van e fenn rajta, egyszerűen nem hajlandó rendesen működni. Ha épp olyan napja van, filmenként 3-4 alkalommal is eldobja a csatolt meghajtóról lejátszott filmet. Sokszor úgy, hogy a wifi jel is elmegy. Több készülékkel, és a TV-vel ugyanezt csinálja, pedig az kábelen van csatlakoztatva. Azért van a hisztim, mert a TP-linkben nem bízom, az Asusban pillanatnyilag vastagon csalódtam, hát válasszunk valami mást. De mit? Hiszen a kollégák (és ezt nagyon nem akarom a fejükhöz vágni, mert minden tiszteletem az itteni önzetlen munkájukért) semmi más gyártót nem ajánlanak. Ezért volt a kirohanásom, amiért utólag is elnézést kérek. Nem volt szándékomban senkit megbántani, csak az elkeseredés beszélt belőlem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
bluemirage #57274 üzenetére
Én szoktam használtat venni, és még sosem lett belőle problémám. Sokkal olcsóbb, és még alkudni is lehet
. Nyilván ésszel kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- Ingatlanos topic!
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged