Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
Nem gardrobe szekrény hanem szoba tehát ez nem probléma!
Sejtettem, hogy nincs egyértelmű válasz csak gondoltam hátha van arra tapasztalat, hogy melyik tud jobb jelerősséget azonos körülmények között!
-
válasz
gabo01
üzenetére
Hatótávra semmit sem lehet mondani mert minden környezet más és más, csak helyszíni teszt során dől el, hogy mi mennyire elég.
Nem jó ötlet a router-t szekrénybe tenni, szabd levegőn kell lennie, lehetőség szerint magasabban.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
gabo01
őstag
Sziasztok!
1 hónapon belül sikerül végre a 30/5-ös T-home netet leváltani a Digi 1000Mbit-es netjére!

A kérdésem az lenne, hogy az ajánlott készülékek közül melyiknek a legerősebb a wifi-je?

A Router egy családi ház emeleti gardróbjában van/lesz és a jelenleg használttal a földszinten bizonyos helyeken hol van wifi hol nincs!
-
bkiky01
senior tag
Archer c2 megrendelve, 13.900-ért emagon. Nem nagy a lakás elvileg a 2 antenna elég lesz..

-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ó, imádom az ilyen elsöprő információmorzsákat!

Az N18U-t egyáltalán nem ismerem, úgyhogy még az is lehet, hogy nekem ez kell, és nem az OpenWRT.
"Akkor te most nem lehetsz biztos benne, hogy te nem akarsz ilyet venni, tehát még az is lehet, hogy akarsz." Gaben 
Persze gyanítom nyers teljesítményben elég lenne a 1043ND is, én nem tudom reálisan megítélni, hogy megéri-e az N18U a 33% felárat, de az olvasgatások alatt tudatalattimba leülepedett információ iszap az Asus felé taszigál.
-
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Az Asus N18U-n van kapcsoló amit be lehet állítani wifi ki/be kapcsolásra.
Ha kell az OpenWRT akkor TP-Link 1043NDv2/v3. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Tudásban és árban az Asus RT-N18U környékén létezik Wifi on/off kapcsolós router? Nemrég emiatt "szerettem bele" a TP Link WR1043ND-be, de ha a felár nem hozna arányosan plusz teljesítményt, vagy minőséget, esetleg plusz garanciát, akkor marad ez OpenWRT-vel. Bár a teljesítménye szerintem már ennek is elég lenne, nem nagyon lesz terhelve: se torrent, se FTP (ezek majd a NAS-on), se villámgyors net (30/3, később max 120/10), de a gigabites háló kell. Egy NAS meg egy PC lesz rajta kábelen, egy-két médialejátszó (Wifi / tyúkbél még kérdéses), meg pár netezős mobil eszköz. Az OpenWRT-t megszerettem a mostani régi Asus routeremen, viszont erre csak a legkisebb OpenWRT fér rá, egy korrekt SysLog pl nagyon hiányzik. Gondolom a 1043-ra már ráfér egy komolyabb verzió is, ugye?
Üdv,
Fób -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Belenéztem a 1043ND topikba, ha jól értem, akkor hardverben minimális a különbség, funkciókban pedig annyi, hogy nincs ipv6 támogatás a v2-ben. Ezzel mondjuk azt hiszem együtt lehet élni. Iponban is rákérdeztem, ott is csak V2-t tudnak hozni.
-
válasz
CactuS
üzenetére
Sajnos az utóbbi hetekben hiány van a TP-Link 3600-ból de remélhetően csak átmenetileg.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 4300A v2, v3 ugyanúgy néz ki? Mindkettő kapható jelenleg? Néztem a népszerűbb webshopokat, de egyikben sem tüntették fel, hogy melyik változat. Egyáltalán van jelentős különbség a v2-v3 között?
Igen, ugyan úgy néznek ki de csak a firmware-ben van a kettő között különbség.#47289 honda23
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
honda23
aktív tag
Digi nethez ki milyen 300-as wifis routert használ? Asus, Tenda, D-link, TP-link?
100/50-es nethez kellene, wifin menne az új tv, ps4, és két LG telefon. Fontos lenne, hogy ne xarakodjon a wifi kapcsolat óránként... Jelenleg D-linkem van és nem vagyok vele megelégedve. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
CactuS
üzenetére
Erre esetleg valaki?
Illetve gondolom az én esetemben a 1043ND lenne a nyerő választás. 5Ghz nem feltétlenül kell, gigabites port pipa és elég olcsó. A v2, v3 ugyanúgy néz ki? Mindkettő kapható jelenleg? Néztem a népszerűbb webshopokat, de egyikben sem tüntették fel, hogy melyik változat. Egyáltalán van jelentős különbség a v2-v3 között?
-
-
Baaraanz
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
AC56U-hoz képest. N18-hoz csak 50%

Jó értem, hogy az AC56 dual band.
Szóval akkor a 1043 és az N18 között kell döntenem, attól függően, hogy kell-e nekem dual band. Rite?
Ja, nem. E kettő között csak a nyomtató kényelme a különbség. Szóval akkor azt hiszem a 1043 lesz a jó választás.
-
Mivel a C5 (v1-nél 5 GHz-s, v2-nél dual band) antennákkal rendelkezik és másik ilyen antennát venni elég nehéz, valamint gyakorlati tapasztalat alapján nem jelent jobb eredmény, sőt van amikor rosszabb lesz így maradjon a gyári antenna.
#47282 Baaraanz
Igen, ajánlott a 1043NDv2/v3 de Asus N18U esetén nem kell program telepítése. -
Baaraanz
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, a 2.5x-es ár miatt szerintem le tudok mondani a nyomtatásról

Ha ezt figyelmen kívül hagyom ajánlott a 1043? -
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké megértettem, igazad is van. Az Archer C5 antennáit mire érdemes cserélni, hogy pár méterrel több legyen a hatótáv?
-
Hatótávra semmit sem lehet mondani mert minden környezet más és más, csak helyszíni teszt során dől el, hogy mi mennyire elég.
A fürdő szobába nem jó ötlet ilyen eszközt tenni a nagy pára tartalom és egyéb okok miatt.#47277 ati888
Mivel a jelenlegi router-nek csak 100-as portjai vannak így alapból cserélni kell már csak emiatt is.
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300#47278 Baaraanz
Baaraanz
tag
Hali,
Routert keresek olcsón jót

net: 120/240 UPC
gigabit: kell
USB nyomtató share: kell
50nm-es lakást kéne lefedni a wifinek, szóval nagy teljesítmény oda nem kell.Köszi
-
ati888
senior tag
Hello!
Felemelták a kábeles internetemet 60-ról 120 Mbit-re, eddig egy Dlink DIR600-as routert használtam, jól gondolom, hogy ehhez a sávszélességhez érdemes lenne már lecserélni a routert is? Vagy nem fog annyit hozni még ezen a netsebességen?
Ha érdemes lecserélni melyiket ajánljátok, minél olcsóbb legyen

Ati
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
+ kali: Oké köszönöm. Akkor nézek valami antennás routert csak az a baj, hogy az 5Ghz-esek drágák.
Mondjuk nekem a családi házban pont ahhoz a helyez képest, ahol a wifi router van, található a fürdőben egy konnektor a fal tetején. Ezeknek a repeatereknek, mint amit linkeltem mennyi lehet a sugárzási hatótávjuk egy téglafalon keresztül?
-
Minden eszköz konfigurálni kell valamilyen szinte.
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni. -
h1mpi
félisten
Sziasztok!
A konnektroba dugható wifi repeater úgy működik, hogy csatlakozik a másik wifi routerhez és annak a jelét továbbítja automatikusan vagy konfigurálni kell valamit? Pl. egy ilyet rendelnék! [link]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Api04
csendes tag
Szervusztok,
Egy ASUS RT-N18U boldog tulajdonosa lehetek - black friday rulez.

Az alap beállításokkal nem volt semmi gond, mivel tényleg egyszerű, viszont most jön (számomra) a neheze, a torrent beüzemelése.
Tudnátok ajánlani egy olyan oldalt ahol részletesen leírják ennek a menetét?
Érdekelne egyből az elején, hogy NTFS-re legyen-e formázva a vinyó?
Valaki NAS-ként üzemelte be. Érdemes-e így beállítani és ha igen, akkor azt hogy kell?
Hogyan kell kezelni a torrent file-okat? Milyen segédprogram kell hozzá? stb, stb, stbKöszönöm szépen a segítséget.

üdv: Api
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
GEPESZ66
veterán
Az ASUS RT-N18U falra is felrakható?
A jelenlegi TP-Link a számítógép asztal oldalára van feltéve. -
royalka
őstag
Sziasztok, adott egy 60/5 inviteles net és kábelen tényleg meg van a 60 megás letöltési sebesség, de wifin sajna csak 40 a plafon. Van egy TP-Link TL-WR841ND v8 routerem meg egy Dlink RT-n300-as de egyikkel se tud jelenleg többet. Valami beállítás lenne a hunyó vagy ennyi amennyit ki tudnak magukból csikarni?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm akkor marad a tp-link.
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Az ajánlott WDR3600-asról lehet tudni, hogy hova tűnt a hazai kínálatból? Kiöregedett? A cégnél ilyet használunk, nagy gond nincsen vele. Most otthonra kéne, de nem találok sehol. Igényekben annyi lenne csak, hogy gigabites portjai legyenek és lehetőség szerint ne purcanjon ki 1 év után. Bár panelban lakom, de kb 7 Wifit látok, így talán az 5 Ghz sem kell feltétlenül. Anno úgy emlékeztem, hogy olyan 12k körül volt a WDR3600as, most ha jól látom, akkor 15k alatt nem nagyon találok gigabites router. (Talán a WR1043ND a legolcsóbb) Van esetleg valami olcsóbb alternatíva? (Az internet szolgáltatóm Digi, azon belül pedig Digi100-as csomag)
-
válasz
scabi78
üzenetére
A D-Link az utóbbi időben nem ajánlott.
A tulajdonságai alapján jobban járnál vele mint a másik kettővel.#47260 $p@rr0w
Hogy megéri-e? Jó kérdés, egyesek szerint igen, mások szerint nem.
Az Asus többet tud gyári firmware-ben de kevesebbet NAT-ol, a TP-Link közel interfész sebességre képes de viszont a gyári firmware szerényebb mint az Asus-é.
Alapvetően talán a márkát kell megfizetni. -
$p@rr0w
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És a gyakorlatban otthoni felhasználásra érdemes kifizetni a felárat a drágábbra? Vagy ha azonos a teljesítmény akkor mi az oka hogy többe kerül?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
bzsolo3
csendes tag
Sziasztok!
Most lett DIGI1000-m. Van egy TP-link wdr3600-asom, de 100M-nél többet nem visz át vezetéken a DIGI-ből. Elvileg vinnie kéne a WAN-jának 800M-et a gyári leírások szerint. De vigyen csak 500-at, már az is király lenne. Mi lehet a gond vele? Van egy kis I3-as laptopom azon direktben 270M-en jön. Tehát a DIGI szolgáltatás jónak tűnik.
Köszi a segítséget!
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, és a kettő között van lényeges különbség vagy miért kerül majd kétszer annyiba az Asus?
-
scabi78
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez most csak 10K (15 helyett) és gigabites. Jobban járnék vele mint egy Asus N12 D1-gyel?
D-Link DIR-840 N600 kétsávos gigabites wifi router adatai
Gyártó
D-link
Típus
Vezeték nélküli Dual-Band router
Portok száma
1 WAN, 1x USB2.0, 4 LAN
Adatátviteli sebesség
600 Mbps
Vezeték nélküli szabványok
IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Biztonsági megoldások
DES, MAC-cím szűrés, tűzfal, WEP titkosítás, WPA titkosítás, WPA2 titkosítás
Garancia
2 év
Kedvező árú Dual-Band otthoni router 2 levehető antennával, 600 Mbps Wi-Fi sebességgel. Netezz szupergyorsan ezzel a kétantennás, 600 Mbps-os sebességre képes otthoni routerrel vagy stremaled a médiatartalmaidat tévédre az UPnP támogatásnak köszönhetően. Biztonságban tudhatod adataidat, mert a router fejlett tűzfal funkciókkal és rendelkezik és támogatja a WEP/WPA/WPA2 titkosítást.
Tulajdonságok:
Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n
4 db Gigabites LAN port
Vezeték nélküli frekvenciatartomány: 2.4 GHz, 5GHz
Antennák: 2 levehető külső antenna
Biztonság: WEP/WPA/WPA2, WPS
Szolgáltatások: UPnP támogatás, VPN, tűzfal funkciók
1 db USB 2.0 port 3G adapterhez
köszi -
Dendry
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A wifi-t alig használom, és csak szobán belül... Köszi a választ!
-
-
Dendry
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia,
És tudtok ajánlani olyan router-t (eszközt), ami alkalmas torrentezésre és jó ár/érték arányban van?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ha PPPoe netről van szó és a 1043ND v1-es modell, akkor nem biztos, hogy teljes egészében ki tudja majd hajtani azt, mert hiába Gbit-es portok vannak rajta, de egyéb tekintetben hardveresen gyenge. Természetesen a v2/v3 modellek esetén ilyenről nincsen szó, azok már a Gbit-es netet is elviszik.
-
Dendry
csendes tag
Sziasztok,
A UPC-től egy Ubee EVW 3226 routert kaptam /Egy USB portal is rendelkezik/. Az lenne a kérdésem, hogy kikapacsolt számítógép mellett lehetséges vele a torrentezés/seed-elés?
Hogyan kell ezt beállítani?
Üdv.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
miroon
üzenetére
A Linksys E900 messze nem képes 100Mbps NAT-olására. Ennyi pénzből legfeljebb az apróban tudsz vadászni egy használt 1043NDv2-t vagy v3-mat. Vagy szóba jöhetnek még kisebb ASUS-ok, mint RT-N56U például, persze ez is csak használtan.
Ha 100Mbps portokkal szerelt routert veszel, akkor azzal számolj, hogy 94Mbps-nél többet semmiképpen sem lesz képes NAT-olni, de erre sem mindegyik alkalmas. Ha ezzel beéred, akkor vehetsz TP-LINK WR841ND-t is például, de akkor egy esetleges későbbi 200-ra bővítésnél sem lesz több mint 94Mbps.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
100Mbit-es Net-nél elég-e a TP-LINK 1043 300Mbit-je,vagy nagyobb javasolt?
-
miroon
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hű, ezek jó 'drágák' .. max 10-et akartam most ilyenre szánni

ezzel szemeztem amúgy mert most is ilyen van 100/100-as netre, teszi a dolgát tökéletesen ddwrt-vel.. De gondolom akkor ezt felejtsem is el.
-
fudi2002
nagyúr
Xiaomi Router 2
Vele van valakinek tapasztalata? -
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor jól értem hogy Asusból az első/legolcsóbb ajánlott darab ez?
Tp linkből pedig az olcsóbb 5500Ft-os is megvehető TP-Link TL-WR841N 300M Router 2X2MIMO?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
$p@rr0w
üzenetére
RT-N12+ és RT-N12E nem ajánlottak, ha az ASUS mellett döntesz, akkor RT-N12 D1.
Eltérés a használt chipset-ekben van, még az ASUS BroadCom alapú, addig a TP-LINK Qualcomm / Atheros. Én inkább az ASUS-ra szoktam szavazni, de ha a TP-LINK-et veszed, azzal is nagyjából ugyanazt kapod.
-
$p@rr0w
őstag
Ezt, vagy ezt érdemes megvenni? Vagy ha egyiket sem akkor mit?
Mi a különbség az alsó kategóriában ahol 1-2 ezres a különbség?
Asusok van 6700, és 7700-ért.
Tp-link 4700-5500-ért.2 asztali gép, egy laptop, 2 tablet és 4 telefon lenne rajta. A net pedig 30Mbps. Ez szerintem minimális alapvető felhasználás, vagy tévedek?
-
miroon
aktív tag
Sziasztok!
Milyen router ajánlott digis 100/100 vagy 200/100-as nethez? Tervben van pár héten belül a költözés, és a mostani lakásból nem vihetem magammal a routert,ezért érdekelne hogy milyet érdemes most venni, egy ekkora nethez, otthoni "felhasználásra".
Köszi a válaszokat

-
GEPESZ66
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Néztem még a Tenda W568R-t is,ami 14000Ft-ért megkapható.Van-e ezzel tapasztalatotok?
-
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Vidéken lakok, nem lakótelepen.
Akkor a kettő közül melyik legyen szerintetek?
Elég-e a 300Mbit?
Megéri-e a 5-6000 Ft többletet a másik?
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 -
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
5 GHz-es WiFi: Gyorsabb, újabb szabvány, biztonságosabb, és korántsem annyira telített mint a 2,4 GHz-es. Viszont csak akkor érdemes beruháznod rá, ha van, lesz a jövőben 5 GHz-es kliens oldali eszközöd, mert különben a régi 2,4 GHz-essel nyilván csak az azonos frekvenciával üzemelő modulára tudsz a routernek rácsatlakozni.
-
GEPESZ66
veterán
100Mbit-es Invitel kábelnethez a következőt ajánlották a másik fórumom:
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Viszont ezzel kapcsolatban ez érdekelne:
Mit befolyásol a WIFI-5 GHz, vagy anélkül?
WIFI-re mobillal csatlakozunk (2 db), ill. a feleségem a HP laptopjával.
Az asztali PC-k kábellel csatlakoznak.
Az 5000Ft-on nem múlik, de mit veszítek, ha csak a 1043ND-t veszem? -
törölt tag
Válasz: (#18504) GEPESZ66 kérdésére: A Tenda márkát nem ismerem, itt a topicban sok jót nem olvastam róla, szóval én maradnék valamelyik Gbps-os TP-Link-nél a helyedben. Valamint érdemes megnézni, hogy az alaplapod milyen hálózati kártyával van szerelve, az Gbps-os e.
-
válasz
amadeus11
üzenetére
az eredeti firmware verzió szerint jónak kellene lennie, aki meg frissít, az csak elolvassa (illene) az újabb firmware verziók leírását, a megfelelőben szerepel, hogy változott.
a routeren lévő matricán is rossz cím szerepel?
a letölthető részletes leírásban (link) is? -
válasz
amadeus11
üzenetére
nem biztos, hogy erre gondolsz, de a tp-link két elérési címet használ, 1.1 és 0.1 végűt, szabványos...stb. okokból volt átállás, a legrégebbi típusoknál nem változott, az újaknál már az új adott alapban, a köztes - általad is vásárolt - típusoknál meg firmware frissítéssel módosítottak, így annak a függvénye is, ez pedig nem a router, hanem meghatározott firmware verzió leírásában szerepel.
-
Departed
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Már megtettem, íme: D-Link DIR-840 tapasztalatok
-
-
Departed
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek jók ha 100mbit alatti a netje a kollégának, ha jól láttam nem írta.
Ha viszont gigabites de jó router kell 10ezer alatt akkor D-Link DIR-840, ami 15ezer helyett most 9990 az edigital-ban vagy shopline-on.
Bár itt talán csak nekem van ilyenem, ezért nincs az ajánlott listában.
-
-
scabi78
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!

10k-s határral tudsz ajánlani valamit? (Ezt korábban is írhattam volna, elnézést!) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
hatnor
üzenetére
Ezzel a témával inkább a router gondok, vagy az otthoni hálózat topikba írj, mert eléggé off.
-
hatnor
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ezt a channel beállítást megcsináltam ma, bár itt olyan messze vannak a szomszédok, hogy nem nagyon befolyásolja :-)
Hát a melléképületbe szeretném elvinni az internetet, de az az érdekes, hogy kilépek a terasz ajtón és már ott 1es a jel telefonról, pedig csak 3 méterrel mentem arrébb a routertől, számítógéppel mondjuk jobbnak kell lennie :-/
Olyat lehet csinálni gyári firmware-el, hogy a tl-wr541g routerre kötöm a netet és a tl-1043nd repeaterként használom? vagy ezt is csak custom firmware-el lehet? úgy látom a WDS-t nem lehet mert a régebbi nem támogatja :-/
-
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy új routert kellene vennem, mit ajánlatok? Olyat szeretnék aminek erős a jele, nem a távolság a lényeg – 10-15 méteres körzetben működjön – hanem hogy két szobával odébb is működjön. Egy asztali gép, htpc, laptop, tv, ipad és két telefon csatlakozna rá.
Olyan problémám lenne, hogy gyakran megszakad a kapcsolat, de a router (Belkin F7D4401) szerint minden rendben van, zölden világít a led. 1-2 hete kezdődött és randomszerűen csinálja.
Beszéltem az internet szolgáltatóval (ismerősöm) és van amikor azért nincs net, mert dolgoznak rajta, de volt hogy felhívtam, ránézett a rendszerre és minden rendben volt. Ez lehet router probléma?
Sajnos azt nem tudom kipróbálni, hogy a modemen keresztül használom a netet, mert a laptop kell az asszonyak a munka miatt.köszi
-
válasz
adika4444
üzenetére
Látom, hogy szeretett 3600 típusú routerem 20000 Huf-fért kapható, nagyon kevés asszem 2 helyen a neten, ez miért lehet?
Sajnos ige, az utóbbi hetekben hiány alakult ki ebből a típusból.Mármint jönni fog egy utód, vagy egyszerűen 20k alatt nem lesz ajánlott 5 Ghz képes gigabites ajánlott eszköz?
Nem tudni, hogy lesz-e utód de 20k alatt ott van a 3600 nagy testvére a 4300 is. -
válasz
Gabesz87
üzenetére
ez nem csak gyártó függvénye, a csak 2.4 GHz szórásra kihegyezett típust nem illik hasonlítani a dual band és amiatt osztott antennás eszközökhöz.
akár egy tl-wr1043nd v2 cseréjével is megtapasztalhatnád a leírt javulást, mert annál is a teljes 5 dBi antennát megkapja a 2.4 GHz - ahogy az rt-n18u esetén is -, amíg a tl-wdr3600 5 dBi antennája úgy néz ki, hogy 2 dBi 2.4 GHz és 3 dBi 5 GHz, de hasonló osztás van az például az rt-n66u...stb. esetén is. -
Gabesz87
veterán
Hát azt hiszem ezentúl csak Asus routert fogok venni, áttérek a TP-Linkről. Megvettem az N18U-t, és klasszisokkal jobb a wifi a lakás másik végében, ahol a WDR3600-al már nem volt kapcsolat. Az N18U szuperül működik a környező több mint 100 hálózat ellenére.
-
adika4444
veterán
Hali!
Látom, hogy szeretett 3600 típusú routerem 20000 Huf-fért kapható, nagyon kevés asszem 2 helyen a neten, ez miért lehet?
Mármint jönni fog egy utód, vagy egyszerűen 20k alatt nem lesz ajánlott 5 Ghz képes gigabites ajánlott eszköz? -
válasz
szadam123
üzenetére
szia,
úgy inkább a 50 - 60 Mbps környéki sebesség a jellemző, kivéve, ha például olyan azonos/megfelelő chipset párosítást találsz a router és az ellenoldal esetén, ahol működnek különböző gyártói kiterjesztések, amik javítják a sebességet is, mert akkor több is átférhet, ez igaz persze 300-as modulok esetén is, így a 150-es 50 - 60 Mbps, illetve a 300-as 80 - 90 Mbps hasznos sebesség csak amolyan jellemző érték, nagyon ideális esetben több is lehet, de az a ritkább.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
hatnor
üzenetére
Szia!
Csatornaváltással nem lehet némileg orvosolni a dolgot?
Sajnos a két router kiadása közt eltelt idő alatt jelentősen megváltoztak a vonatkozó szabályozások, még pedig úgymond a felhasználó kárára, vagyis manapság már kisebb a megengedett sugárzási teljesítmény, miáltal a lefedett terület nagysága is csökken. Ennek kiterjesztésére a legjobb megoldás, ha vezetékkel a routerhez kötsz egy másik AP-t, vagy másik routert, amit a lakás egy másik pontján helyezel el. Ha erre nincs lehetőség, természetesen lehet használni WDS-t, repeatert, vagy akár Power Line adaptert is, de ezek mind kevésbé stabil, és lassabb megoldások is.
Esetleg lehet próbálkozni alternatív firmware-el a 1043ND-n, azzal némileg megemelhető a teljesítménye, vagy nagyobb nyereségű antennákkal, de csodát ezektől sem szabad várni.
-
hatnor
tag
Sziasztok!
Eddig egy tplink tl-wr541g routerem volt, még az antennája se cserélhető.
Tegnap vettem egy tplink tl-1043nd routert, viszont nem sokkal lett jobb a hatótávolsága :-/Hogy tudnám ennek a routernek a hatótávolságát növelni? Antenna? Repeater?
-
krealon
veterán
válasz
szadam123
üzenetére
"Ha a fenti helyzet van és a gépbe rakok egy n-lite(150mbit) pcie vagy usb wifi adaptert akkor az a 80-90mbitet tudja fogadni?"
A WiFi utjan elerheto savszelesseg mindig attol fugg, hogy mekkora link-sebesseg alakul ki az Access Point (router) es a kliens eszkozok (notebook, telefon, stb) kozott.
Ha leterejon a 2.4 GHz-es savon egy 300 Mbps link (mert mindket resztvevo 300 Mbps kepes, kelloen alacson a kulso zajszint es a jelerosseg is megfelelo), akkor azon maximalisan 80-100 Mbps (10-12 MB/s) atvitelt lehet elerni.
Ha az egyik resztvevo csak 150 Mbps linkre kepes, akkor (nyivanvaloan) maximalisan elereto link-sebesseg is ennyi, amin 40-50 Mbps (5-6 MB/s) adatatvitel valosithato meg optimalis esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Diablo IV
- Windows 10
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- (GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL) Inno3D GeForce iChill X3 RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX