Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tonightalive
üzenetére
Az össze többi AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik.
Az Asus N14U alapvetően nincsen vele baj.
Ennyi pénzből már inkább gigabites eszközt vegyél így a TP-Link 1043NDv2/v3 jó lesz.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 -
tonightalive
újonc
Sziasztok!

Hamarosan csomagot váltok, és érdeklődnék, hogy Parisatos (Kazincbarcikát és környékét lefedő szolgáltató), 70 Mbps sebességű Optic Force internetcsomaghoz milyen routert ajánlanátok max. 15 000 Ft-ig?
Az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy a 60 Mpbs-os letöltési sebesség általában meg szokott lenni, ehhez pedig 7 Mpbs-os feltöltési sebességet ígérnek. A netet általában 3-4-5 eszköz használja egyidejűleg (3 mobil + 1 notebook, vagy 2 mobil +1 notebook, vagy egy Playstation 4 + 1 notebook + 2 mobil), de legkevesebb 2 eszköz mindig rajta van.
Jelenleg 10 Mbps-os a net (ugyanez a szolgáltató), ehhez egy TP-LINK TL-WR542G routert használunk immár 6 éve, és le a kalappal, tökéletesen működik.
Fontos lenne, hogy wireless szempontból kifogástalan legyen, és hozza az ígért 60Mbps-os letöltési sebességet, ugyanis jó pár éve minden egyes eszközről Wi-Fin kapcsolódunk az internethez, LAN-t már nem használunk (bár a PS4 miatt lehet meg fogom szakítani ezt a "hagyományt", mert sokszor ledobál).
Eddig ezeket találtam , de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legideálisabb választás:
1. TP-LINK TL-AC750 ARCHER C20I
2. TP-LINK TL-WR1043ND
3. Asus RT-AC51U AC750
4. Asus RT-N14U
Előre is köszi!

-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezt nem is vitatom, csak amikor dönt az ember, a 10% kevésbé tudja zavarni, ill. el tudja fogadni kompromisszumként, mint a jó esetben fele verzió.
-
válasz
woodworm
üzenetére
Az, hogy "jó esetben a felét viszi át", tényleg nem állja már meg a helyét, de azért jellemzően a netszolgáltatók valamivel a névleges sebesség felett szoktak szolgáltatni, legalábbis UPC-től és DIGI-től is több, ezt alátámasztó speedtest-et láttam, és a saját UPC előfizetésem is ezt igazolja, már pedig egy 100Mbps routerrel 94Mbps fölé nem fog tudni menni, noha esetleg direkt kapcsolat esetén lehet ~105Mbps is az elérhető sebesség. Ez alapján akár ~10% is elbukható...
-
woodworm
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ez a fele évekkel ezelőtti hardverekre, vagy hardververziókra érvényes, a maiak szinte teljesen átviszik, amit ki lehet használni a 100Mbitből.
-
-
válasz
dokee78
üzenetére
Sajnos ha nem akarsz venni gigabites eszközt akkor nincsen lehetőség a 841ND után, talán a 941ND de nem sokban különbözik a 841ND-től.
Hasonló eszköz még az Asus N12 D1 de az kb 70 Mbps-ig jó.
Tenda egyáltalán nem ajánlott.#48690 HF77
Nem ide való kérdés, menj át IDE ez ügyben. -
HF77
őstag
üdv
segítsetek légyszi!!
vettem egy TP-link AC750 range extendert....összedugtam a laptopommal, wifin csatlakoztam a tplink oldalra...configuráltam ahogy a leírásban is szerepel(képpel ellátott nagyon kis korrekt útmutató van amúgy hozzá), net még sincs!!! wifi jel mellet felkiáltójel van!!
az eszközt látom, jel a plafonon, de internetkapcsolat nincs!!mit ronthatok el!!
már háromszor reseteltem, de semmi...

köszi aki tud segíteni!!
-
dokee78
félisten
Max 8k-ig keresek Routert a TP-Link WR-841N leváltására.
-IPV6
-4 lan port
-PS4 szeresse
-minimum 2 antennás erős WIFi jelValami Asus,TP-link vagy egyébb ajánlat?
Tenda mennyire jó?Tudom 100/100-as nethez már komolyabb cucc kellene,pl.: WR1043,de annyit nem szánok rá.
-
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Hatótávolság" esetleg lehet nagyobb?
-
-
válasz
Levi123
üzenetére
szia,
párhuzamosan szór 2.4 és 5 GHz sávon, de az ellenoldali eszközök egyszerre csak az egyiket tudják használni, mert azoknál nem jellemző a szimultanitás.
javasolt eltérő ssid megadása a két sávnak, az elleoldali eszközöket pedig aszerint bekonfigurálni, hogy melyikre csatlakozzanak, vagy ha mind a két sávhoz kapnak profilt, akkor megadni az előnyben részesített hálózatot. -
Levi123
senior tag
Sziasztok,
az asus n56u B1 router egyszerre tudja a 2,4 és az 5 GHz-et? Jól értelmeztem a leírásokat?
Automatikusan vált át 2,4-ről 5-re vagy hogy működik?Pl. a telefonom tudja az 5 GHz-et is, mert a UPC HWG-vel próbáltam, de azon csak 2,4 vagy 5 GHz van. Amikor átállítottam 5-re akkor új jelszó is kellett a hálózathoz.
Ez a dual csatornás változatnál pl. az N56U-nál hogy működik? Egy hálózati azonosítóra csatlakozok és a 2,4 és 5-öt is azzal használja, átvált de azt nem lehet észrevenni?
Elnézést, ha nem szakmai kérdés, de nem látom tisztán ezt a dual band témát.Egy padlásteres házba szeretném beszerelni, ahol az alsó és a felső szinten is szeretnék lefedettséget.
Vagy ide nem érdemes 5 GHz-es routert venni?
Köszönöm a segítséget! -
VeryByte
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szia,
Csak ethernet csatlakozó van rajta.
Wifi nyomtatószerver meg nem erre való, az ugye USB-s nyomtatóból csinál neked hálózaton elérhetőt és legalább jól nem lehet hálózaton keresztül szkennelni vele.
Tehát ezek az utak kevésbé járhatóak.Azért kösz a javaslatokat.
vb
-
válasz
VeryByte
üzenetére
Szia/
A hálózati nyomtatód képes wifi hálózathoz csatlakozni? Vagy csak Ethernet csatlakozó van rajta?
Amennyiben az utóbbi akkor most hirtelenjében ami eszembe jutott az egy wifi nyomtatószerver.
Ha az előbbi akkor elég egy ad-hoc hálózatot létrehozni véleményem szerint.
(#48680) VeryByte: Akkor kell neked valami olcsó, de OpenWRT/Tomato-ready router aztán pedig kliens mód.
Egy Asus RT-N12 olyan 6k körül van, és tomato kompatibilis pl.
Üdv. core2
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Adott egy hálózat, benne egy Wifi router. Adott egy hálózati nyomtató, amihez nem szeretnének kábelt húzni. Hogy oldanátok meg, lehetőleg minél stabilabb módszerrel, illetve milyen eszközzel?
(Valami router, stock/dd-wrt/openwrt firmware, wan letiltva, wifi client módba, valami ilyesmi jutott eszembe.)Kösz az ötletelést!
-
válasz
Multibit
üzenetére
valamelyik gyártói honlapokon 256 MB szerepel, de nem mindegyiken, valahol csak 128 MB, meg néhol valóban átírták mostanság - mind a két irányban látok változtatást -, ezért olyan helyen néztem a biztonság kedvéért, ahol szét is kaptàk teszteléskor és úgy is ellenőrizték.
az lenne még az érdekes, ha régió függvényében létezne mind a két kiszerelésben és ezért lenne más és más érték feltüntetve úgy, hogy melyik asus honlapon nézi az ember... -
Multibit
nagyúr
az rt-ac1200gp azért viszonylag olcsó, mert csak egymagos 900 MHz proci van benne (bcm47189) és csak 128 MB ram
Ez jó! Néhány napja még 256 MB-ot írt az Asus honlapja a GP-hez. Most megnéztem megint, és már "csak" 128 -at. Dolgoznak a fijjug
Sőt, a WikiDevi Broadcom lapja is változott. Korábban 800 MHz-esnek írták a BCM47189-et.
Ezen a fórumon is még a korábbi infók szerepelnek. -
válasz
dfdfdf
üzenetére
szia,
hardverben a c5 v1 közel azonos az rt-ac55u típuséval, a v2 broadcom alapú, de az is azon a szinten mozog, szoftverben jobb az asus, alapban sokkal több funkció és részletesebb konfigurálthatóság adott.
adott ár környékén ezek a jó vételek.core2 az még nyers erőből is sima ügy adott hardvernek.
-
dfdfdf
őstag
Hali archer c5 vagy ac55u a jobb választás?
Vagy ha 25 környékén van jobb az is jöhetne -
rgeorge
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ASUS AC56U megvásárolva, egyelőre offline állítottam be (nem a végleges helyén), de máris van két meglepetés: tud wake-on-lan-t, és OpenVPN-t is (PPTP mellett).
-
-
Mr Bond 007
őstag
TENDA W301A?
Nekem az elődje az A3 van (az csak 150Mbites). 5 év gari és 5800Ft
Meglepően stabil, pedig csak átmenetileg vettem, mégis 1 éve használom. Chromecast 2-vel is simán áttolja a fhd filmeket a tv-re. Ez meg specifikációkban attól is jobb, úgyhogy bőven elég lesz arra amire neked kell. -
válasz
Neil Watts
üzenetére
nem csak a lakás nagysága számít, hanem sok más dolog is (falak száma és milyensége...stb.), ráadásul az ellenoldali eszközök adottsága is befolyásolja, így biztosat még egy külső antennás esetén sem lehet mondani, de jobbára nem szokott gond lenni.
-
Köszönöm válaszod!

Feltételezem 70 nm lefedése sem okozna akkor különösebb problémát az AC56U-nak.Még átgondolom, de nagyon szimpatikus minden téren ez az eszköz

Gondolom a beépített DLNA szerver is simán elbánik FHD mkvkkal.(#48668) kali :
Tudtommal vasbeton panel az egész, Egy fal van köztem és a router közt, de a routerbe csatlakozik két eszköz (kábelen) + egy Gigabit TPLink switch. Ebbe jövök én, meg még pár eszköz ugyancsak kábelen.
Wifire jönnek többyire ac képes eszközök, de van olyan is ami csak n-t tud (ezért gondolom mixed módban kell majd hajtanom), telefonok, táblagépek, ezek minimum n-t tudnak, de van egy g-s nyomtató ami 2.4GHz-en megy.
Üdv. core2
-
Xeon7
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Kicsi lakás csak telefon miatt kellene a wifi.
Nem akarok még egy routert, mert ahonnan jön a net ott van és a 2 routeres megoldás eddig nem vált be. Rengeteg weboldal alig vagy egyáltalán nem müködött. -
válasz
Neil Watts
üzenetére
álltam ilyen választás előtt korábban, akkor az rt-ac56u mellett döntöttem, mert a bő 50 nm panel lefedésére az is bőven elegendő volt minden sávon - a belső antennái ellenére is -, az erősebb hardver meg sosem baj, még akkor sem, ha a gyengébb is kiszolgálta volna az igényeimet.
az egyedüli hátrány abban mutatkozhat meg, hogy a belső antennás típusoknál az egész routert megfelelő szögbe kell forgatni, ha a legideálisabb szórást szeretnénk elérni és esetlegesen nem a legjobb helyen van a lakásban a router, de ez csak dizájn kérdése, ami nálam nem kerekedhet felül a jobb működés lehetőségén, meg olyan helyen is van a router - a szekrény tetején -, ahol nem szempont.
igaz, azóta már rt-ac87u routerem van - az rt-ac56u is bőven megfelelő volt, de nagyon olcsón jutottam az újabb típushoz egy akció keretében, ráadásul egy frankó kis asus hátizsákot is adtak hozzá, így nem hagyhattam ki -, de azt is simán elforgatnám, ha szükség lenne rá. -
-
Xeon7
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Sziasztok,
Adott egy lakás ahova kábelen bejön a net egy 8 portos gigabites Switc-be. Milyen kütyü kellene hozzá, hogy wifi-t tudja csinálni a lakásba.
Előre is THX a segítséget.
-
Az rt-ac68u már totális overkill. szép meg jó, csak marha drága, így azt kizárnám.
Az rt-ac66u a külső antennák miatt tetszett meg, az 1043ND-n is bevált.

Az rt-ac56u-nak belső antennái vannak, de gondolom megfelelnek ilyen körülmények közé, hisz az Ubee-n sincsenek, ám az előzőnél erősebb, korszerűbb HW van benne tudtommal ezáltal időtállób lehet.A kérdés már csak az, hogy a két felsőbb kategóriás AC közül (AC66U vs. AC56U) melyiket válasszam?
Az 56-ban erős HW viszont belső antenna míg a 66-ban gyengébb (feltételezem több maggal jobban jár az ember, pláne ha párhuzamosítható az adott feladat - ld. multimédiás tartlamak kiajánlása) HW és külső antenna ami elméletileg jobb jelerősséget biztosít.Ha a helyemben lennél - nyilván nem csak ez alapján fogok dönteni
- Te a kettő közül melyiket választanád?Köszi!
Üdv. core2
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
szia,
az rt-ac1200gp azért viszonylag olcsó, mert csak egymagos 900 MHz proci van benne (bcm47189) és csak 128 MB ram, illetve a flash csak 16 MB. (a csak minden esetben a helyén kezelendő!)
mivel 4 antennás, de mind a két sávon csak 2*2:2 mimo képes, így mind a két frekvencia külön két külső antennát kapott, erre látom kihegyezve.
az rt-n65u nem annyira gyenge hardverű, de sokan nem nézik a második prociját, pedig kettő van neki; egymagos 500 MHz + egymagos 400 MHz, illetve a ram is 128 MB + 16 MB, a flash pedig 16 MB + 64 KB
az rt-n66u; egymagos 600 MHz proci, 256 MB ram és 32 MB flash
az rt-ac56u; kétmagos 800 MHz proci, 256 MB ram és 128 MB flash
az rt-ac56u-tól gyengébb hardverű az rt-ac66u; egymagos 600 MHz proci, 256 MB ram és 128 MB + 2 MB flash
az rt-ac68u azonos proci és ram tekintetében az rt-ac56u-val, csak a mimo, ilyentén az antennák számában van eltérés, illetve azok milyenségében.
mindegyik dual band eszköz szimultán szór a 2.4 és 5 GHz sávon. -
Sziasztok!
Tudom, jártam már itt korábban is, néztem az összefoglalót, felmértem az igényeimet, illetve talán végérvényesen most jött el az ideje az Ubee HGW-m modem módba kapcsolásának, mert ez így már nem igazán felel meg.

Kezdjük azzal, hogy az acryilic-kal meg inSSIDerrel megvizsgáltam a hálózatot és összességében azt látom, hogy az én hálózatommal 2+4 átfedés van a közvetlen környékemen 2.4GHz-en (szomszédok), 5GHz-en szinte semmi így jobbnak látnám egy különálló a célnak megfelelő router vásárlását.
A szolgáltatói HGW vagy 2.4GHz-en vagy 5-ön tud sugározni, egyszerre a kettőn nem, így ez nem opció, mivel van eszközöm ami nem ismeri sem az n szabványt sem az 5 GHz-et, és okosítani pedig nem lehet ezeket.
Keretem kb. 35k, ASUS termékeket néztem eddig (Gyári ASUSWRT / Tomato FW támogatás előny):
- Az RT-N18U lenne a legolcsóbb, ám ez kiesik az 5GHz és dual band hiánya illetve az FW miatt.
- Az RT-AC1200G+ szimpatikus, ám nem tudom mi az átverés itt a 23-25k-s árban AC is, Gigabit is, Dual Band is. a HW-rol nem találtam infót. Csak nem Mediatek?
- Az N65U hardveresen gyengébbnek tűnik, így kiesik.
- Az N66U már jónak tűnik, ő az egyik jelöltem.
- Az AC56U a másik.
- Sajnos az AC66U már kivülesik a keretemen - bár még átgondolom.AC1200G+, N66U, AC56U összehasonlításban melyiket ajánljátok?
Igazából nem érzem nagy szükségét AC-nak, bár a készülékeim jelentős része tudja, így talán jobb bebiztosítani az embernek.Mivel vasbeton épületről van szó, így talán a külső antennás megoldás célszerűbb. Szekrényre raknám, így szabadon szórhat.
Igényem a Gigabit, min. N-es wifi, USB (lehetőleg 3.0), dualband, DLNA, Torrent.
A fenti routerek akkor egymás mellett tudnak két, külön SSID-vel rendelkező hálózatot biuztosítani, igaz? (2.4 vs. 5 GHz)
Köszi!
Üdv. core2
-
wyzard
tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Köszönöm, ez árban és tudásban és megfelelőnek tűnik.

-
-
petipetya
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
WestEnd Média boltjában a Tp-link TL-WR1043ND 23000Ft
Utoljára mikor ilyet vettem az volt 10000Ft. Aláírás, hogy az V1 verzió lehetett. -
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok! Segítsetek abban, hogy milyen routerre cseréljem le itthonit. Az oka az, hogy egyre többször szakad meg vele a net (kb. heti 2x), és ilyenkor a router restart segít.
Most egy ASUS RT-N12E van a legfrisebb, 2.0.0.3-es firmware-el.
A net csomagom: DIGINet 100 Pro
max sávszél: 100 / 100 Mbps
garantált sávszél: 50 / 25 MbpsA wifin naponta csatlakoztatott eszközök:
- OnePlus One (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac)
- Acer V5-131 10072G32nkk (Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™, LAN: 10/100 Mbps Fast Ethernet)
+időnként 2 másik okosteló a családban, de ezek nem lényegesekMilyen routert válasszak 10-20ezer Ft között? Köszi előre is.

-
minden ajánlott router elég stabil az aktuális firmware verzióval, olyan viszont nincs, amihez garantáltan nem kell a későbbiekben nyúlni, mert ha most jó is, a jövőben kiderülhetnek olyan hibák, amik miatt muszáj frissíteni, pláne nem otthoni környezetben, ahol esetlegesen céges munkaállomások és adatok is veszélyeztetve vannak.
-
dota1
aktív tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
A lényeg az , hogy mivel ez egy üzlet, nem valószínű, hogy betelepítés után fogunk mi még valaha is firmet frissíteni stb.. Olyan router kellene ami azért tényleg elég stabil az elérhető gyári fw-vel. Árban jobb lenne az 50k felé húzni jobban.
Konkrétan ti melyiket vennétek ha ma vagy holnap kellene indulni érte a boltba? -
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
ezekre látatlanban is merem mondani, hogy jellemzően egyszerűen orvosolható problémák.
a felhasználók sokszor nem tartják be a gyártói előírásokat, nem csinálnak gyári visszaállítást, amikor elő van írva, visszatesznek korábbi mentést a beállításokról, mert lusták manuálisan újrakonfigolni, holott a gyártó külön kéri ellenkezőleg tenni, nem megfelelően állítják be, vagy nem is a router, hanem az ellenoldal problémás és amiatt szakadoznak le az eszközök...stb.
hardveresen hibás darab előfordulhat persze, ez alól egyik gyártó sem kivétel, de azt meg cseréltetni kell.
nem vettem volna magamnak és nem használnám, de pláne nem javasolnám, ha szemernyi gondom is lenne adott típussal.
a c9 később kiadott típus, de arra is találni sok panaszt - ahogy bármilyen másra, a lehető legjobb típusokra is -, ha olyan helyen nézzük, de mint írtam is, én nem ilyen helyeken nézem az értékeléseket, mert azok alapján semmit sem venne meg az ember... -
Mr Bond 007
őstag
February 13, 2016:
- extremely poor operating system/firmware, firmware upgrade/downgrade didnt improve the stability
- lot of issue in Wifi stability, frequent disconnection, connection freeze etc.
- even disabling fancy L3 features (Firewall, DLNA, QoS etc.) didnt improve the stabilityFebruary 10, 2016:
The firmware that comes on it has a huge instability on 5GHz radio (rang up all the time). Asus recognize this problem and says that it's fixed on the newest versions, but if you try to upgrade it you will you lose the access to the management console (GUI). In a nutshell, this is a beautiful, high tech paper weight.Azért van baj. Bár tény: Akinek jó az szereti és nagyon elégedett vele.
Ha gond van, gondolkodás nélkül vissza kell cseréltetni gariban. -
az, főként az újabb firmware verziókkal - nekem is ilyen van most, de nem vettem meg azonnal a megjelenést követően, mert a külön hardver által vezérlet 5 GHz megfelelő illesztéséhez kellett várni néhány firmware frissítésre, az első verziókkal csak szidták, de egy ideje teljesen rendben van már a szoftver.
pont azért ajánlottam ezt, mert a sok wifi ellenoldal esetén megoszlik a külön hardvereken a 2.4 és 5 GHz terhelés, ezért is bírják jobban ezek a technológiásak az átlagnál, illetve ha az egyiken húzós túlterhelés mutatkozik, akkor nem dobja el magát a teljes wifi hálózat, a másik sávval nem lesz különösebb gond - igaz, nem könnyű túlterhelni, ha valóban a soho környezetnek megfelelően van használva.
a megfelelője linksys téren az ea8350 lenne (hardveresen még is jobb is valamennyivel), de nem látom beszerezhetőnek hazánkban.
amennyiben feltétlenül linksys kell, úgy megkockáztatható a wrt1900ac/wrt1200ac, de ezek csak egy (bár erős) kétmagos procival dolgoznak.Mr Bond 007; pont a kezdeti/régi (2014) firmware verziók idejében írnak problémákat, azóta már nincs ilyen gond, 10 feletti frissítést kapott azóta, folyamatosan javítják a hibákat, részint ezért is preferálom a gyártót.
sok más gyártó/típus esetén is igaz, hogy a "megfelelő" helyen nézve, sok problémát taglaló hozzászólást találni, ha kellően régi és fogyós a típus, más kérdés, hogy én nem az ilyen oldalakon szoktam nézni az értékeléseket, mert sok belőle a felhasználói hibás...stb. is. -
dota1
aktív tag
Srácok tudtok nekem abban SOS segíteni , hogy adott egy üzlet 200Mbit-es nettel.
Smart/Android televíziókat (kb. 10db), táblagépeket, telefonokat (kb. 20db) kellene kiszolgálni stabilan a leendő új routernek. A keret a routerre 40-80k. Miket érdemes nézegetnem erre a feladatra, ami stabilan ki tud szolgálni ennyi eszközt 10 órás nyitvatartási idő alatt?
Köszi előre is!Még annyi , hogy fontos lenne az ac szabvány....
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Bocs közben teló volt ezért kicsúsztam a szerkesztési időből.
Ez most nekem annyira nem világos. Minek 2 router? Vagy a számozás azt jelenti hogy ez 2 különböző helyszín lenne? Mert én egybe vettem.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Szia
A halozat mar ki van epitve swit hekkel köszönöm a választ.
To all:
a 2.routerhez asusbol melyiket ajanlanatok? -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Bacusuz
üzenetére
Routernek egy Edgerouter lite KATT (ezek zárt helyen is megbízhatóan mennek, és gigabites nettel is elboldogulnak)
Egy gigabites switch igény szerinti portszámmal
4 felé el lehet osztani + a 2 pc is bele tud kapcsolódni lanon kersztül + 1 ugye a wifi access pointnak.
Innen nézve egy 8 portos switch elég lehet.Wifire meg Unifi LR AC access point. KATT (ha nagyobb a lefedendő terület akkor többet is be lehet fogni)
Az egész később is bővíthető igény szerint.
Ha megbízható stabil hálózat kell én ilyesmiben gondolkodnék. -
Bacusuz
őstag
sziasztok
szükségünk lenne 2 db eszközre ,ebben kérem szépen a tanácsaitokat:
1:
valami ami gigabites,és elvégzi a digi bejelentkezését és szét tud osztani 4 felé.
itt fontos hogy ne melegedjen ,mert egy falban kis zárt helyen lesz.2:
egy router kellene a tönkrement rt-ac66u helyett,fontos a gyors wifis ac-s adatátvitel..
lógni fognak rajta:
-16 eszköz:
-4db laptop melyből 2 ac-s
-6 db ac-s tablet
-6 teló van ami ac-s+2db pc gigabites,
+nyomtató.ár a routernél 50k,de ha azt mondjátok sokkal jobb lesz egy még drágább hát azt is meghallgatom.
Az elsőnél minél olcsóbb legyen.A régi 4 évet bírt,hozzá teszem zárt helyen volt nem szellőzött.
Első rorban Asus termék érdekel.
köszi -
wyzard
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper, köszi az ajánlatokat, utánuk nézek.

-
válasz
wyzard
üzenetére
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
4-nél több LAN portos router ritkaság, ha több LAN port kell akkor vegyél egy egyszerű gigabites switch-et. -
-
k_petya
tag
Aki Dlink DIR-850l vásárlásán gondolkodik annak csak annyit tudok mondani, hogy nem javaslom.
Én azért vettem, mert a nappaliban már gyenge a garázsban elhelyezet wdr4300 jele. Ez a tplink se az erős wifijéről híres. Viszont kb hasonló erősségű jelet produkál a nappaliban lévő dlinkkel.
Megpróbálom feltunigolni külső antennával, hátha jobb lesz, bár a gagyi menűn az sem segít. -
wyzard
tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Bocs, ezek kimaradtak.
A net DIGI-s, 100/50 Mbps-os jelenleg. Az eszközök egy része támogatja az n-es szabványt. -
wyzard
tag
Sziasztok!
Van egy félig jó (4 LAN-ból 2 jó egy kis villámlós viharnak köszönhetően, meg belül még ki tudja mi mehetett tönkre) Linksys ea4500 és egy elég régi Tenda routerem. Pár hete sikerült beújítani egy TV-re, amire szerettem volna full hd minőségben videót stream-elni az egyik asztali gépről.
Mivel kb. minden vezetékkel csatlakozik a hálózathoz (2 számítógép, XBOX, kamera, TV), így a Linksys routert a Tenda-val bővítve oldottam meg eddig az eszközök hálózatba kötését, különösebb gond nélkül működött is.
A full hd-s stream viszont irgalmalatlanul laggol. Gondolom a csodás Tenda router a szűk keresztmetszet, meg a Linksys 'agya' sem tudom mennyire sérült.
A kérdésem: szeretném kidobni a jelenleg használt régi&rossz kombót 1 db működő router-re.

Milyet ajánlanátok a fent leírt igényekhez ? Annyi változtatás belefér, hogy nem muszáj 4-nél több LAN porttal rendelkeznie, ha az sokat dob az áron, majd valamelyik eszközt átterelem WIFI-re.Az ára nem kell, hogy a legolcsóbb legyen (inkább minőségi, használható termék legyen), de 100.000-ret sem tudok rákölteni (nem ipari felhasználásra kell).
Előre is köszönöm.

-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy buta kérdés, de létezik olyan nyomtató megosztást támogató router, ami egy multifunkciós nyomtató esetén a lapolvasást is tudja kezelni? Vagy ilyet ne is keressek router esetében?
Üdv.:
spgabor -
válasz
talamasca
üzenetére
nem szoktam/szoktuk javasolni, mert okkal olcsó(bb), nem csak hardverben gyengébb - adott típus ráadásul csak 100 Mbps wan és lan portokkal rendelkezik, így a 100 Mbps netes sebesség még kábelen sem teljesülhet, valamennyivel alatta lenne a wan <-> lan sebesség, gigabit képes kellene neked -, hanem főként az 5 GHz kapcsán kompromisszumos, csak 1*1:1, ami az n és az ac szabványos szórására is igaz, ami nem csak a lomhább sebességben, hanem a kapcsolat minőségében is megnyilvánulhat
-
dio001
tag
Most már kivárom az egyik nagy weboldal akcióját, hátha olcsóbb lesz 1-2 nekem tetsző router. :-)
-
válasz
dio001
üzenetére
szia,
a felsoroltak közül az rt-n18u, ha wifi tekintetében elég a csak 2.4 GHz.
hunkryo; így igaz, mivel a jogszabály nem ismeri a levásárlás fogalmát, tehát nem kötelezhetnek rá.
fontos megjegyezni, hogy ez csak akkor van, ha az előtte írtakat nem tudják teljesíteni, tehát nem kijavítható, nem tudják azonosra (vagy ha nem is azonos típusra, de tulajdonságai, adottságai tekintetében azonosra) kicserélni, illetve nem olyan a hiba, amivel használható ugyan, de csak kompromisszumosan így lehetséges megegyezni bizonyos összegű árleszállításban.
amennyiben a router jó, csak a vásárlónak nem felel meg valamiért, nem teljesíti az elvárásokat, inkompatibilis valamelyik eszközével..stb. és mondhatni szívességből hajlandók másmilyenre cserélni, beszámítva annak az árába a korábbiét, de amúgy tudnák azonosra is tudnák cserélni, úgy nem megoldható az elállás.
más a téma, ha bizonyítottan hibás a router és nem tudják azonos típusra cserélni, úgy nem hiszem, hogy tudnának bármilyen más típust adni, ami minden tulajdonsága, adottsága tekintetében azonos - legalább egy eltérés garantáltan található -, márpedig másmilyet nem vagy köteles elfogadni, úgy mehet az elállás, a vásárlás előtti állapot visszaállítása. -
Szajo
őstag
"(levásárlásra nem kötelezhetnek a jótállás/szavatossági ügyintézés során, kijavítás < kicserélés azonos típusra (vagy tulajdonságai, adottságai tekintetében azonosra) < árleszállítás < elállás (vásárlás előtti állapot visszaállítása, készülék és pénz vissza, utóbbit nem muszáj ott és akkor levásárolni!)"
Ezt itt arra írtad, hogy ha levásárlásra kényszerítenek, akkor nuyogdtan mondhatom, hogy adják vissza a pénzt?
-
dio001
tag
Sziasztok!
Már régebben írtam hogy mire szeretnék routert vásárolni. Kicsit változtak a feltételek.. "Csak" 500Mbps lesz a Digi net. A routerre 2 laptop 2 teló 2 tablet kapcsolódik wifin keresztül. A fontos a kábeles rész, mert ez fogja kiszolgálni a NAS-t és a Mede8er médialejátszót.(letöltést a NAS csinálja majd) Olyat keresek ami stabilan akadás nélkül küldi a NAS-on lévő HD film és kép anyagokat a Mede8er-re. 2 típust amit nézegetek TP-Link wr1043nd vagy Asus RT-N18U esetleg egy D-Link DIR 850L AC ? Ötleteket fogadok. Árban 15-25eft között. Köszönöm,
Dio
-
-
válasz
talamasca
üzenetére
ez nem csak a router típusának a kérdése, hanem az ellenoldalé, a környezeti tényezőké és a beállításoké is.
a 2.4 GHz 300 Mbps kapcsolat jellemzően kevés 100 Mbps hasznos/mérhető átviteléhez - ritkább esetben fér csak át annyi -, 5 GHz 300 Mbps n szabványos kapcsolattal már simább ügy, ha a környezet is úgy akarja.
van olyan ellenoldali eszközöd, ami 5 GHz sávot is tud legalább 300 Mbps sebességgel?
a 2.4 GHz 300 Mbps kapcsolat is többet tud ideális esetben az általad írt 65 Mbps sebességnél, de ahhoz megfelelő környezet és jó beállítások kellenek, sokan azzal hibáznak például, hogy nem engedélyezik minden oldalon a 40 MHz kapcsolatot.
milyen típusú pontosan az az ellenoldali eszköz, amihez megfelelő routert keresel? -
talamasca
senior tag
Biztos, hogy felmerült már a kérdés, de tud valaki olyan pénztárca-barát routert ajánlani, amelyik a 100 Mbps netemet wi-fin keresztül is átviszi? A fogadó oldalon nincs probléma, de hiába vettem 300 Mbps-et hirdető típust, 64-65-nél nem tud többet...

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus N56U lett, abbol is a B1 verzio. Csodas a WiFi terero mindenhol, szuper a cucc ! Azon mondjuk meglepodtem h frissebb firmware van az eszkozon, mint amit a honlapja mutat, de hat ez csak jo, szoval instant hasznalatba is vettem.
Csajszi szifonja is mar bomladozott le wifirol a nappaliban, most meg vigyorog h de joool megy.
Neked koszonom a segitseget, gyors volt, vilagos. Keep the topic up & running

Meg a 4K-s Biosphere is gyonyoruen stream-el Youtube-rol, tartva a minoseget vegig. A beletekeres picit lassabb, mint kabelen, de eddig SD video-k mentek csak, most meg UHD-vel sem akad a tv (UHD felbontason maradva, nem valt le). Szuper.
Thx !!!
-
szia,
elég sok helyen működik probléma nélkül adott modem és tl-wr841nd router párosítás.
próbálkozhatsz gyári visszaállítással, vagy firmware frissítéssel, ha adott a lehetőség.
(levásárlásra nem kötelezhetnek a jótállás/szavatossági ügyintézés során, kijavítás < kicserélés azonos típusra (vagy tulajdonságai, adottságai tekintetében azonosra) < árleszállítás < elállás (vásárlás előtti állapot visszaállítása, készülék és pénz vissza, utóbbit nem muszáj ott és akkor levásárolni!)
az rt-n12 d1 jöhet még szóba adott (ár)kategóriában. -
Szajo
őstag
Sziasztok!
DSL-360R T1E Fekete modem mellé keresek megbízható Routert!
Most egy TP-Link WR841N van V8-as és ez már a második ilyen routerem, egy ideig mindig jó aztán most megint ha routerrel használom néha megszakad a net ( de a router nem áll le se a wifi...) de simán modemmel meg tökéletes... Kábel csere stb már volt régen is garanciában cserélték (árában le kellett vásárolnom)
Van valami jobb féle router ami azért közel 6-7-8ezer forint és megbízható ehhez a modemhez?
A netem ADSL Telecom 20Mbit/s le és 1Mbit/s fel -
válasz
DEJVID
üzenetére
szia,
nem, ilyen egyenes arányosság nincs direktben, mivel egyrészt ez nem csak az egyik eszköz függvénye, másrészt az antenna esetén a nagyobb dBi érték távolabbra történő szórást jelent ugyan, de egyben beszűkülő szórási szöget is (így értendő; link), így ha nem olyan helyen van vizsgálva, akkor a kisebb dBi értékű antennáshoz képest, ha nem adott szögben van az ellenoldal, akkor közelebb is lehet rosszabb a nagyobb dBi értékű antennás kapcsolat, ráadásul a szórási értékek jogszabályilag vannak szabályozva a maximum tekintetében is, ezért egy szint felett felesleges jobb szórásút keresni akár magasabb kategóriában is.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, de gondolom minél erősebb az adó oldalon az antenna, annál nagyobb eséllyel lesz jó a vétel az adott helyen, nem?
-
válasz
DEJVID
üzenetére
Mint írtam nincsen semmilyen garancia a hatótávra/sebességre akár milyen eszközt is veszel, helyszíni teszt során derül csak ki, hogy mi lesz a helyzet.
Azon kívül még az ellenoldalak/kliens eszközök is hozzátartoznak a képlethez, valamint a környezeti zavarokat sem szabad kifelejteni. -
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Árban elmehetünk 30-ig is, ha így nagyobb eséllyel lesz jobb a lefedettség.
-
válasz
ati888
üzenetére
A vályog a wifi nagy ellensége így optimálisabb a csak 2,4 GHz képes eszközök használata.
A két ajánlott eszköz között a legföbb különbség a chipset gyártója, a TP-Link Qualcomm Atheros alapú, az Asus Broadcom. Az Asus hardveresen erősebb és gyári firmware-rel is többet tud a TP-link-hez képest.#48600 DEJVID
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus AC55U/AC56U, TP-Link Archer C5/C7
Hatótávra/sebességre semmilyen garancia nincsen, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy milyen is lesz a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- YouTube
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Suzuki topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Dr.NX