- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
Ez szép és jó, de sok értelme nincsen. Feltételezem az OP időrendben akarja végignézni a fotókat, és a Windows Fényképnézegető fájlnév alapján teszi sorba a képeket, előtte hiába tettük sorban bármi más fájlkezelőben.
Amíg nem módosul a módosítás dátuma (és fájl másolásakor elvileg nem kellene), addig a TC csoportos átnevezéssel megoldható [YMD][hms] átnevezésmaszkkal. Ha részletesebb beállítást igényel, akkor az előttem is ajánlott EXIF beépülőt kell igénybe venni. -
jilian
addikt
Bocsi azt el felejtettem odaírni, hogy a film 3D...
De most ha átkonvertálom a 3D BD50-et .avi-ra nem kevés minőség romlás lesz. És nem is ez a célom.
És ennyi erővel letölthetném BDRip-ben is..Csak kiszedni az 3D BD50 .iso-ban lévő filmből a menüt és az extrákat. Vagyis a film minősége maradjon BD50.
-
Krystal_s
addikt
Szerintem pedig a Gmail (.com) kérdezi le rosszul valami miatt, vagy nem jól kezeli azt a szervert, mivel a Gportalra normálisan megérkeznek a levelek, csak az átküldés megy "akadozva", egyszer jó, egyszer nem.
Kernel: Igen pontosan erről van szó. A Gmail kérdezi le.
LonGleY: Nem kamu, de én sem értem hogy engedhették nekik ezt a nevet használni, viszont most nálam nem arról van szó, mert én nem használok gmail.hu címet. A G-portal egy ismert oldal. Nekünk is van kb 10 éve ott egy weboldalunk, amihez járt egy email cím is ...@gportal.hu. 1-2 éve kezdték használni a gmail.hu címeket, de még a régieket is meghagyták. Nyilván van saját oldalunk is, de a Gportal megy jobban és annak az email címére is sokan írnak még.
-
Poo
senior tag
-
-
maestro87
őstag
-
xKacsax
aktív tag
Hát elvileg ez egy HD webkamera amivel rögzíteni kéne, csak eddig egy halom ingyenes programot kipróbáltunk és egyik sem akarta az igazságot vagy ha igen akkor nagyon rossz minőségben. Ellenben a skype viszont totál jó képet produkált. Windows 8.1 -ben viszont nincs WMM. Esetleg külön kell leszedni alkalmazás központból ?
-
qwertly
addikt
-
csferke
senior tag
Már frissítettem a Ghostscript-et de nem változott semmi.
A hiba azután jelentkezett, hogy frissítettem a Bullzip 9.8-at 10.xx-re. Sajnos ebben már a "Hozzáfűzés, ha már létezik" csak a fizetős verzióban használható. Vagy a hozzáfűzött oldalak aljára egy "ronda piros" megjegyzésszöveget fűz.
Egyébként az ingyenes "sima" pdf készítés az megy. -
Debilon
addikt
köszi mindenkinek
közben beszélgettem az illetővel, mutattam neki, hogy mit is kéne csinálgatnia, meg tutorialokat, és abban maradtunk, hogy találnak valami más megoldást mert neki nincs (főleg) ideje megtanulni a nulláról az alapoktól
teljesen fura elképzelései voltak az egészről
(amúgy ez egy alapítvány web lapja, és aki eddig csinálta nem tartja magát a megegyezett dolgokhoz, így megválnak tőle, és az alapítvány vezetője kitalálta, hogy nem para, majd ő(k) csinálják, mert "nem olyan nagy dolog")
-
Eternitys
aktív tag
köszi megnézem majd
, de scriptelni nem igazán tudok/akarok.
végül is olyan progi kellene nekem ami nem csak akkor működik ha a böngészőben megnyitok egy lapot, hanem a böngészőtől független, tehát maga nyitja meg az oldalt és csinálja meg automatikusan az általam kiválasztott gombra való klikkelést a programon belül.
[Ezt] próbáltam már, de ez se automatikus. Pedig nagyon kéne valami. -
-
LonGleY
veterán
Elnézést, ha valamit félreértelmeztem volna, de nekem úgy jött le, súlyos butaságokat hordtok itt össze! :] Ezért pedig reagálnék...
Hallottál-e már a "global" billentyűparancsról? Így hívják azokat a hotkey-eket, amik nem csak az előtérből működnek.
A foobar2000-et pl. akkor is irányítani tudom, ha az a systray-ben figyel (pause, hangerő, léptetés, tekercsélés, rating stb.). Akár játék közben. Hogy húzol elő bizonyos funkciókat (pl. jegyzetelőprogram > új jegyzet írása), ha nem működne a háttérből is? Basic operációsrendszer skill...
Egy billparancs ráadásul több programhoz is tartozhat, az intelligensebbek jelzik is, ha az összeakadás gyanúja fennáll. De ritka esetben még értelmet is nyerhet a dolog. Az sem árt, ha a user értelmesen osztja ki őket.
A Windowsban van olyan mező a parancsikonok tulajdonságainál, ahol billentyűparancsot lehet kiosztani az indításra. Jól néznénk ki, ha előbb meg kellene nyitni a programokat ahhoz, hogy billentyűparanccsal elindíthassuk őket. :]
-
brd
nagyúr
Mondok egy életszerű példát: ha fut egy film a háttérben (akár más is nézheti, ha mondjuk 2 monitor van a gépre kötve), és feliratot, vagy nyelvet kell váltani. Ilyenkor semmi szükség rá, hogy aktívvá tedd a lejátszót, sőt, kényelmetlenebb is. Beállítasz ehhez a 2 parancshoz egyedi billentyűzetkombinációt (valami bonyolultabbat, amit egyébként máshol biztosan nem használsz, mondjuk Windows+CTRL+ALT+A és S), és akkor bárhol tudsz váltani.
A nevezett programban a CTRL+I-nek tényleg nem sok értelme van (van, de nem sok), szerintem is úgy lenne értelmes, ha global hotkey lenne rá sőt, (bilibe lóg a kezem) esetleg beállítható is legyen, hogy az mi. -
törölt tag
Köszönöm a figyelmeztetést, de telepítéseken túl vagyok. Apró napi szemetelések vannak és nem telepítek játékokat általában a laptopomra. Afféle munkagép. Azoknak pedig elég 4GB ramdisk bőven.
brd: A DataRAM úgy nézem fix méretben foglal le a memóriából. Nekem dinamikus méretű kellene.
-
BullZeye
veterán
EXE-be nem tudok belemásolni, csak írtam, hogy vannak pluginok amik különböző fájlformátumoknál lehet, pl ISO.
EXE-be csak belemenni lehet, és onnan kicsomagolni, ezért kéne program rá. De legalább 1 próbát tennék, HA van ilyen program. De amikre manapság képesek a programok, meglepődnék, ha ne lenne.
-
-
-
Wolfskin
őstag
ha jelszóval védett, akkor pdf password remover
de kizárólag saját, fájlokhoz elfelejtett jelszó estére!!!
egyébként a copy/paste is jó, csak hosszú szövegeknél, sok oldalnál már macerás tud lenni
-
Psychonaut
veterán
-
-
zsolt734
tag
2 fős családi vállalkozásról van szó, létszámot bővíteni egyelőre nem szeretnénk.
Access-t nem erőltetném, mivel OpenOffice-t használunk, abban pedig a Base van, mint adatbázis kezelő alkalmazás. Szóba jöhetne még a MySQL, de nem szeretnék ágyúval lőni verébre, ezért vagyok bizonytalan. -
törölt tag
Annyira nem fix a DVD felbontása. A 720x576 a PAL DVD Video maximális felbontása. A Half D1 is megengedett, szóval akár 352x576 is lehet a felbontás. NTSC esetén az 576-ot 480-ra kell cserélni. Mindez MPEG2 esetén.
Viszont lehet akár MPEG1 kódolású is egy DVD. Ebben az esetben a felbontás 352x288 vagy 352x240. Természetszerűleg szinte mindenki a maximális felbontást használja.
Egyébként érdekes, hogy mostanában már mindenki szerint nem jó a DVD felbontás egy nagyobb méretű TV-hez. Régen jó volt a 82 centisekhez, most már a 66-osokhoz sem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged