- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Van arra valami kitétel, előírás, hogy a fűtő/hűtő klímákat évente 2x kell karbantartani? Egy telepítő azt mondta, hogy a Midea hűtő-fűtő klímákat 2x kell karbantartani.
Vagy nincs ilyen, és azokat is 2x kell? -
-
poli27
veterán
Szerintetek ezeken az Unical klímákon melyik matricát cserélték Midea, Gree, tcl? :D https://www.homor.hu/unical/klimak/
https://www.unicalag.it/upload/blocchi/X3567allegatoDEPLIANT1-2X_yon_en.pdf
-
embe
nagyúr
Midea MEX-12-SP All Easy Pro 3,5 kW -os klímáról mi a véleményetek? használ valaki ilyet?
-
MaLacccKa
csendes tag
Sziasztok!
Én is a gázfűtésem jelentős mértékű kiváltására keresek megfelelő eszközöket.
Régóta bújom már a katalógusokat, árjegyzékeket és fórumokat, de még mindig bizonytalan vagyok, túl sok pénz forog kockán és még mindig vannak bizonytalanságok.A következő eszközökre lenne szükségem:
3 db 3,5 kW-os fűtésre optimalizált split
1 db 4,5-5,5 kW-os fűtésre optimalizált splitA 3,5 kW-os készülékek kicsit túl vannak méretezve, elég lehet a 2,5 kW-os is, de elég kicsi az árkülönbség, így a nagyobbra gondoltam. Az 5 kW körüli is picit felette van a szükségesnek, meg egy 45-47 m2-es nappalit +közlekedőt és lépcsőházat kellene belehelnie, de az egész alatt egy pince van szigeteletlen (jelenleg) födémmel.
Kaptam már ajánlatokat, meg saját kútfőből is kilestem egy készüléket3,5 kW:
Fujitsu ASYG12LMCE
Mitsubishi MSZ/MUZ HR35
Fisher FSAI-CP-120BE3
és amit én találtam:
MIDEA BREEZLESS MSFAAU-12HRFN8
(tudom, a Mideát úgy globalice nem ajánlják, de ezt a típust sehol nem említik)5 kW:
Fujitsu ASYG14LMCE
Mitsubishi MSZ/MUZ HR50
Fisher FSAI-CP-180BE3Kérlek segítsetek, hogy ezek közül melyiket válasszam, illetve van-e jobb javaslat.
A Mideáról mi a vélemény? Nekem a SCOP értéke tűnt fel, ezért vettem fel a listára. Vagy inkább felejtős?És még egy utolsó kérdés. Erről mit gondoltok?
https://fisherklima-atveres.com/Nagyon szépen köszönöm, ha segítetek dönteni!
-
rígel
őstag
válasz
teleahocipöm #59563 üzenetére
Biztos azért mert ezek a legjobbak
Ha a ruhájukon és a kocsijukon is méretes Gree v Midea feliratok vannak, akkor ne csodálkozz.
Nyilván szoros korrelációban áll a hasznával. -
teleahocipöm
senior tag
Miért van az, ha érdeklődök egy klímás cégnél, rögtön a MIDEA -val kezdik, majd a többi kínaival folytatják, ha rákérdezek, akkor említik meg van más is? Ráadásul a Kínai klímáknál a specifikációk megadását is elég nagyvonalúan kezelik.
-
g2gti
tag
Sziasztok, tavaly decemberben lett telepítve egy Midea klíma társasházi lakásban, most nyáron használtam csak de kb 1-2 hete legalacsonyabb fokozaton mintha fújna a szél a beltéri egységben, és szakaszosan fújja a levegőt. Létezik, hogy ennyi idő alatt a beltéri egységben lerakódott kosz akadályozza az áramlás útját? Köszi
-
d@minator
addikt
válasz
gabor9991 #59394 üzenetére
Comfort X-et Polar-ba csomagolva vettem. Kültéri halk. Beltéri hangja átlagos nem tér el a többi kínaitól. Aludni is lehet mellette fűtés-hűtés módban egyaránt. Persze a fűtés csak kipróbálva lett.
Wi-Fi alkalmazás egyből felismerte a klímát, távolról is vezérelhető, semmi probléma.
Akinek halkabb kell próbálja valamelyik halkabbnak titulált Midea-t (hátha) vagy valamelyik japán/koreai-t.
Szerintem ezeket a klónokat de még az eredetit is különféle bel és kültérikkel szerelik. Lehet, hogy valamelyik kevésbé jól sikerült. -
zacci
aktív tag
Neki futok meg 1x, mert rosszul irtam.
Az a helyzet, hogy az occo, ertsd 250e koruli klimakban ugyan van talcafutes, meg esetleg karter futes, de ezen kivul sima klimarol beszelunk. Daikin Sensira eseteben allitolag nem kell ilyesmi, mert jol megoldott a futese. Ami mar igazabol futesre optimalizalt klima, ott a hutokozeg is tobb, illetve a kulteriben is komolyabb, ketsoros a holeado. Na egy ilyen Daikin eseteben mar tenyleg draga. Itt jon kepbe a kinai vackok, pl. Fisher, Midea, vagy akar a Haier. Latszik is ezeknel a cuccoknal, hogy a kulteri nem 26 kilo, hanem 32kg vagy tobb. Szal van benne anyag.
Mivel a dragabb Daikin most nem jatszik, ezert sajna maradnek a kinai szaroknal -
embe
nagyúr
válasz
rmihaly #59483 üzenetére
Ok. Köszi a választ!
A nyomáspróba szerelést követően technológiai előírás? Vagy összeszerelés, feltöltés, és hadd szóljon?Más:
Van valakinek tapasztalata Midea All Easy Pro 5,3 kW -os klímával?Ha most felszereltetek egy klímát, ami H tarifa kompatibilis, és mondjuk fél év múlva arra jutok hogy kiépítem a H tarifához a bekötést, akkor használható hozzá a már korábban beépített klíma?
-
zacci
aktív tag
Az a helyzet, hogy az occo, ertsd 250e korulik klimakban ugyan van talcafutes, meg esetleg karter futes, de ezen kivul sima klimarol beszelunk. Daikin Sensira eseteben allitolag nem kell ilyesmi. Ami mar igazabol futesre optimalizalt, ott a hutogozek is tobb, illetve a belteriben is komolyabb, ketsoros a lamella. Na egy ilyen Daikin eseteben mar tenyleg draga. Itt jon kepbe a kinai vackok, pl. Fisher, Midea, vagy akar a Haier. LAtszik is ezeknek a cuccoknal, hogy a kulteri nem 26 kilo, hanem 32kg vagy tobb. Szal van benne anyag.
Mivel a dragabb Daikin most nem jatszik, ezert sajna maradnek a kinai szaroknal -
süti5
őstag
Próbálok képbe kerülni ismét a klímákkal, olvasom a fórumot aktívan, de most jól értem, hogy azon megy a vita hogy kb. ugyanazon az áron haier, fisher, midea, gree vagy inkább daikin, fujitsu, panasonic, mitsu?
Csak nekem nem kérdés ez, vagy valami kimaradt, amit nagyon tudnak előbbiek?
-
Asike
csendes tag
Kínai mindkettő. Szerintem lutri kapsz-e hozzá alkatrészt. Mondjuk ez a midea teteje szóval talán nem a leg hitványabb alkatrészekből van össze rakva. Nekünk egy fisher van. Jól hűt. Fűtésre még nem volt használva eddig, de most a gáz ár miatt muszály lesz. Én mondjuk Fujitsut fogok felrakatni a midea blanc helyére vagy Daikint vagy Mitsut. Még nem dőlt el.
-
Asike
csendes tag
válasz
Berci77 #59450 üzenetére
A Fiscer nordic például egy az egyben Midea oasis plus csak át van matricázva. Japánból kb mind drágább ami fűtésre optimalizált. Bár ahogy olvastam a senzirával is fűtenek egész teleket. Valószínűleg azért mert tényleg a valósághoz közelibb a teljesítménye ami rá van írva. No meg akkora telek nincsenek már mint 20-25 éve.
-
Berci77
tag
válasz
poli27 #59447 üzenetére
köszönöm szépen.
esetleg a többi kérdésre is?- ár mennyire korrekt (hallom telepítő cégtől, hogy ne az árgépet/árukeresőt nézzem (mert az túl olcsó), meg olvasom azt is, hogy annál jobb árakat is adnak személyes ajánlatkérésnél, ha telepítést is kérek (ugye webshopban abból nincs haszon). mi az igazság? Midea 304 körül van árukeresőn.
- 100.000 reális ALAP telepítésnél, ha egyszerre 2 db-ot kell egy helyen telepíteni?
- van valami értelmes alternatíva ebben a kategóriában?
- Mideáról olvasom, hogy nem valami csöndes, meg azt is, hogy felhasználónak nincs baja vele. Vélemény?Köszi!
-
Berci77
tag
sziasztok!
A gázfogyasztás mérséklése érdekében berakatnánk a lakásba 2 klímát kifejezetten fűtés céljából. Hűtésre szinte egyáltalán nem lennének használva, így kifejezetten fűtésre ajánlható, vagy arra optimalizált gépeket keresek. Egy 2,5 és egy 3,5 kW kategóriájú gépre gondoltam, melyek a lakás ellentétes oldalán lévő 16 nm-es hálót és 40 nm-es nappalit kellene befűtsék a köztes helyiségek temperálásával, nyitott ajtókon keresztül. A 2,5-ös hálóba menne, így kifejezetten halk típust keresek. Az egyik cégtől egyelőre ezekre kaptam ajánlatot a fenti paraméterekre.
Visszaolvastam, de elég vegyes vélemények és "megérzések-sejtések" keverednek itt a topikban. Nekem még nem voltak kínai klímáim, csak Daikin, ezzel mondjuk meg vagyok elégedve.
GREE COMFORT X GWH12ACC-K6DNA1F 320.000 Ft (a 2,6-os párja 300)
Midea OASIS PLUS MOP2-12-SP 380.000 Ft (a 2,5-ös 370)
Alap telepítés 100.000/db 3m-ig
Tudom, hogy iszonyatosan felmentek az árak és mivel nem telepíttetek klímát hetente, így nem tudom, mennyire reálisak az árak. Nagyjából ez lenne az az összeg, amire vállalkoznánk, szóval ha van picit jobb 800.000-ért/db, akkor az nem opció.
Ebben az árkategóriában ezek mennyire megfelelőek? Van hasonló árért kifejezetten jobb fűtésre? Megyek majd máshova is körbekérdezősködni, de tőletek is várnék független véleményt.
Nagyon köszönöm! -
feco70
senior tag
-
gabor9991
addikt
válasz
Casoli #59399 üzenetére
Nálam a konyhában van egy syen muse aminek a hangjai quiet módban még hűtés üzemben is hallható egy folyosón keresztül a nappaliban tévézés közben ha figyelek rá
A 2005-bem felszerelt 2021-bem leszerelt on-off midea komolyan mondom hogy halkabb volt.
Van a családban másik gree is az is olyan hangos hogy a hálóban nem lehet tőle aludni.
Nem maga a gép zajos hanem a légáramlás keltette zaj zavaró.számomra.
De persze vannak akik egy orosz hűtő mellett is tudnak aludni, nem mindenki érzi ugyanazt a zajt zavarónak. -
_Atesz
addikt
válasz
Remekelek28 #59337 üzenetére
Nem a csend az elsődleges, inkább a minőség. Azt mondták, hogy alapvetően nem szeretnek foglalkozni ilyen szekunder termékekkel, pl. LG, Whirlpool, stb.
Japán klímát is feldobtam, de annál meg azt mondták, hogy nem ér annyival többet.
Szóval ezért maradnék a Midea - Gree vonalon, nem akarok okosabb lenni náluk.
Alapvetően Midea-t forgalmaznak, tehát az lenne az ésszerűbb.
Ha senki nem tud jobbat, akkor marad Velen fórumtárs javaslata. -
_Atesz
addikt
válasz
South Velen #59333 üzenetére
Köszi, akkor valszeg az lesz.
Többieknek: ez a lista (300k körül vagyunk, ezeket nem nevezném olcsónak), de ha tudtok valami jobb Midea-t, vagy Gree-t írjátok és rákérdezek náluk.
-
South Velen
addikt
válasz
_Atesz #59330 üzenetére
Ha ebből kell választani, akkor Midea All Easy Pro.
A Gree nem tud rendesen leszabályozni, és hangos is.
Az AUX Delta 2-ről kevés vélemény van.
Az All Easy Pro-ról amit találtam véleményt különböző csoportokban, dícsérték fűtésre. Ráadásul mint felfedeztük, már az abszolút fűtésre pozicionált Oasis Plus-hoz is az All Easy Pro kültérijét teszik újabban.. -
Uthenger
aktív tag
Sziasztok,
MIDEA split klímám van, aminek elég hangos a beltérije, berezonál, és köpködi is a vizet
Van lehetőség csak a beltéri cseréjére márkán belül, vagy ilyenkor a kültérivel együtt kell cserélni?Köszönöm
-
_Atesz
addikt
Sziasztok
Segítséget kérnék.
Helyi klímás összeírt nekem pár klímát, ebből kellene választanom.
Kb. 20nm-es szobába lenne, hűtés és fűtés (akár -20c-ban is) télen-nyáron..
Csendest szeretnék, minőségit, energiatakarékost..
Applikáció nem lényeg.
Ez a menü, melyik legyen?:
Aux Delta 2: [link]
Midea xtreme save pro: [link]
Midea all easy pro: [link]
Gree comfort x: [link]
Gree amber uv: [link]Ár nem lényeg, nincs amúgy sem nagy különbség köztük.
-
Daffchy
őstag
válasz
South Velen #59289 üzenetére
Nem lennék vidám a helyedben...
Én most értem haza az egyik Bp.-i nagykerből és elhoztam a "régit".
Utánakérdezgettek mert hivatalosan nem szólt a Midea senkinek, beszéltem több klímás ismerőssel, nagykerrel.
Furcsálottak amikor elmondtam a storyt, eddig nem tűnt fel senkinek mert a hivatalos nagykeres árlistában nem különböztetik meg a típust, nem MOP2 a listában...Úgy éz ki nem hivatalosan, hogy a Breezless és Oasis plus kültérit is variálták, gyártásoptimalizálás végett... a gond, hogy a Breezlessnél ez nem befolyásol semmit, de az Oasis-nál már necces a "kisebb", könnyebb, elvileg csak 4,6-os scoop értékes "új" kültéri.
Szóval vadásztam egy régit...
rmihaly: Igen átnéztem, bár nem volt egyszerű, mert sok helyen ugyan azt töktötték fel mind a két gépnél.
-
rmihaly
tag
válasz
Daffchy #59286 üzenetére
Szia!
Service manual-ban tudsz konkrét eltéréseket felfedni.
Gree esetén elég részletes rajzok és viszonylag részletes műszaki adatlapok vannak. Ebben vannak cikkszámok is így az adott típus vizsgálható. Sajnos vannak benne elirások, de kideríthető belőle, hogy mi lenne az eltérés.Leggyakoribb eltérések:
Kapilláris / elektronikus hűtőközeg adagoló
Más méretű kültéri /beltéri hőcserélő
Más fokozatú ventilátorok
Képességek (wifi, vezetékes távirányító, modbus csati, légterelő módok stb.)
Tálcafűtés/kompresszor fűtés
Alap működési limitek eltérése
Teljesítmény korlátok eltérése
Kijelző helyének eltérése
Hűtőközeg mennyiség eltérése
Stb...Ha ezek között van eltérés akkor más cikkszámon kerül forgalomba (a típus ugyanaz, de a típuson belüli cikkszám eltérő)
Az egységek általában multikompatibilisen kerülnek forgalomba, így telepíthetők mindenféle kombinációban (tehát pl egy olcsóbb, nem feltétlenül prémium tulajdonságú kültéri + egy prémium beltéri)Gree legalábbis ilyen, gondolom Midea is hasonlóan széles lehetősséget kínál.
-
Daffchy
őstag
Annyit segítsetek légyszíves, hogy a két különböző cikkszámon futó, adataiban és küllemre teljesen megegyező Oasis Plus miben tér el egymástól?
A sima tavaly tavasz óta van listázva, a 2-es meg ősztől. Valahol ez van raktáron, valahol a másik...Nem szeretnék belefutni valami kellemetlenségbe, hogy az egyik bármivel is jobb.
Midea Oasis Plus MOP-12-SP
Midea Oasis Plus MOP2-12-SPKöszi előre is!
-
TeeJay
félisten
válasz
gya/352 #59222 üzenetére
300-ért nem igen van fűtésre való klíma.
Olcsóbban van halk Daikin Sensira de az meg átmeneti fűtésre jó csak, H tarifa kiépítés meg horror áron megy, ha már rálocsolsz sok százezret akkor vegyél normális klímát amivel -20fokban is tudsz fűteni.
Fisher Nordic vagy Midea Oasis
Gree ComfortX jó gép de hangos illetve fűtésre az is alapgép lesz (kevés hűtőközeg és alap méretű kondenzátor) -
TeeJay
félisten
válasz
Daffchy #59219 üzenetére
Megfizethető árban ez a gép ami nagyot tud fűteni
Ha jól tudom olcsóbb mint az Amber Royal és ahol teszteltem a Fisher Nordic-ot ott öcsémék 2 héttel hamarabb Amber Royal-t raktak a tulajnak és a kettőt néztük össze. Hát nyert bőven a Midea Oasis/Fisher Nordic
Leszabályzás, hangerő, minden és fűteni is tud mint a veszedelem -
elfelejtette
veterán
Ez a szakértők szerint mennyire éri meg 35 m2-re fűtésre szereléssel 337e-ért? [link]
A másik kiszemelt 3,5-ös C&H Arctic ára szépen felment szerelés nélkül 354e-re...
A harmadik lehetőség a Midea Xtreme Save Pro is 315e+szerelés. -
Remekelek28
őstag
Én is ilyet LG légkondit szereltettem be,pontosabban a Silence S12 EQ-t. Brutál halk. Csendes-éjszakai üzemmódban egyszerűen nincs a beltérinek hangja. Nincs. A kültérineknis alapból csendes ,a csendes üzemmódban még csendesebb plusz van rajta egy olyan funkcio h kültéri egység zajcsökkentése igy ez is durván csendes tud lenni. Be se hallatszodik semmi,pedig az én panelem erkélye 2 centi műanyag plusz üveg.
Külön tetszik,hogy a távirányítót felemelve bekapcsol azon a ledfény. Plusz a szoba hőmérsékletét is kimutatja.
Összességében azt mondom,hogy butaság megspórolni azt a 10 E ft ot ami egy Gree-Midea és egy LG közt van. 299 volt beszerelve,plusz csövezéssel.
Mondom mindezt úgy,hogy egy 13 éves hibátlan ugyancsak LG klímát cseréltem erre melyet még a szerelők is megdicsértek. -
laci06
senior tag
Ez a Midea klíma vállalható lenne ennyiért? Ha jól látom csak kicsivel drágább szereléssel mint a Daikin, és sokkal hatékonyabbnak tűnik.
A -25 fokos fűtés is szimpatikus, persze gondolom telente kb 1-2 ilyen nap van, de pont akkor lenne jó, hogyha éjszaka amikor a nagy minuszok vannak ne csak leálljon és pont.
Kb 30 m2-es szobába kerülne, de van előtte egy folyósó/lépcső amit ha kicsit be tud fűteni az nem baj.
-
newclass
tag
Sziasztok!
Olyan klímát keresek, amely szükség esetén fűtésre is alkalmas. (elsősorban az átmeneti időszakban használnám erre, kemény mínuszok esetén a gázfűtést használnám).
Sensirát akartam, de az inkább csak olyan plusz 6 fokig javasolták.
Midea Xtreme Save Pro vagy
Midea All Easy Pro ami elérhetőnek tűnik árban.
Nem sok tapasztalatot lehet találni ezekről a berendezésekről. az árukereső vélemények leginkább pozitívak.
Itt a fórumban sem találtam sok mindent ezekről, de megkérdezem hátha azóta van valakinek tapasztalata/véleménye. -
minas
aktív tag
Köszönöm, de a Midea/Fisher gép már így is a keret felső határa felett van, de a MSZ/MUZ AP25VG még beleférhet. Viszont Mitsubishiről végképp nem tudok semmit. Illetve elsősorban fűtés kiváltásra kell és a -15 fokig fűteni képes gépek talán nem a legmegfelelőbbek nekem.
-
minas
aktív tag
Jelenleg úgy tűnik, hogy körvonalazódik a kép, van valakinek tapasztalata, véleménye, javaslata az alábbi gépekkel kapcsolatban?
Midea MOP-09-SP Oasis Plus
Fisher FSAIF-NORD-93AE3 Nordic -
Asike
csendes tag
válasz
patomi #58949 üzenetére
A Midea Blanc klímám két hónappal a garancia idő után meghibásodott. Valami kompresszor hibája van. Fűteni már nem tud. Nem kapcsol át. A klímások nem tudják javítani. Eddig úgy volt, hogy amíg megy nem lesz cserélve mert hűteni még tud ha folyamatosan terhelés alatt megy. Persze így rettenetesen pazarol. De mivel kormányunk új vészhelyzete miatt muszály csökkenteni a gázfogyasztást ezért kell egy másik klíma ami fűteni is tud. Lehet csak én fogtam ki de azért látszik a kompresszoron, hogy nem a legjobb alkatrészeket válogatták bele.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Egy 30m2-es szobába keresünk klímát. Mi az ami mostanság "best buy"? Nincsenek nagyon nagy elvárások, de legyen hatékony azért. Már van 2 midea és 1 LG a háztartásban (előző tulaj rakta be őket), vagyis márkához nem nagyon ragaszkodunk. A klíma fűtésre is lenne használva.
-
gabor1974
tag
Helló. 40m² déli fekvésű dryvitolt nyitott helységek fűtésére egy daikin sensira alapmodellt 3.5kw al választottam. Alacsonyabb a scop értéke(4.11) a fűtésre optimalizált polar, gree, midea klímáknál, a csepptálca fűtése pluszban lesz megoldva.
1. Megfogom e bánni , hogy nem a jobb scopos klímák közül választottam?
2. Wifi vezérlés pluszban lehet kérni hozzá , azt érdemes e? Jellemzően home office vagyok, nem biztos hogy szükségem lenne rá, de lehet hogy másmindenre is való a kiegészítő?
-
Asike
csendes tag
Nem férek bele az a baj. 60 és 70k között lesz a gázszámla havonta az új szabályozás szerint. Tavaj 2504 köbméter ment el. Nem azért írtam ebbe a topikba, hogy trollkodjak elhiheted. De mivel abszolútt tanácstalanok vagyunk mit kéne választani, így a klímákkal fűtés is a lehetőségek között van. A körülményeket azért írtam le, hogy könnyebben tudjon tanácsot adni az akinél hasonló a ház és már esetleg át állt részben, vagy egészen más alternatívára gáz helyett. Én se a gázt preferálom, és váltanék másra csak egyenlőre nem tudok. Az emeletre tudnék kettő klímát tenni összesen mert nincs akkora fal ahova egy beltéri el férne máshol a tetőtér miatt. Oda ahol a mostani Midea blanc van ami nem tud már fűteni, és a szemközti szobába. Lent a nappaliban van a Fischer nordic de az kiszolgálja a nappalit. A konyhában meg meleg van a főzés miatt. Most is csak 20 fokra fűtünk télen. Sőt nálam általában el van zárva a radiátor mert elég meleg van nekem így is. Valószínűleg a kazán van már olyan rossz állapotban, hogy már pazarol. De mivel nekünk ez egy mocskos nagy kiadás lesz (a napelem se önerőből van) ezért ezerszer is át kell gondolni mit választunk.
-
Asike
csendes tag
A tanácsotokat szeretném kérni mert nem tudon mi lenne a jó megoldás. Az új rezsiszámítás alapján 775 köbméterrel fogyasztunk többet a felső határnál. Jelenleg gázzal fűtünk télen amit egy 20 éves gázkazán lát el. Ezt mindenképpen cserélnünk kell mert már a torka véres és nem tudjuk meddig lesz jó. Van a házban két klíma amiből az egyik tud fűteni (Ficher nordic) A másik sajnos már nem működik megfelelően. Már csak hűteni tud kb on/off módban. Fűtésnél azonnal leáll (Midea blanc). A ház kb 130 négyzetméteres két szintes tetőteres. Gondolkodtunk új kazánban mivel a kondenzációs kazán elvileg kevesebbet fogyaszt. Ezt kisegítenénk klímával. Vagy csak klímával fűtés és mondjuk raknánk még két klímát. (a hibásat cserélnénk+ egy mellé az emeletre) Vagy össze kaparni annyi pénzt, hogy hőszivattyút kötni a radiátorokra. A ház újkorában 30 éve a szakember szerint 24KW fűtőteljesítményt igényel. Ha minden kötél szakad azért még meg van a szenes kazán. Az áram kevésbé probléma mert van napelem a tetőn. Két panel még mehet is fel pluszba engedélyeztetés nélkül. Most két klímával kb null szaldós a villany. Szerintetek mi lenne jobb megoldás?
-
Jenne
őstag
válasz
athomi #58801 üzenetére
Szia!
Még kiegészíteném a saját tapasztalatommal. Nekem LG Silence EG van, kültéri az erkélyen kívülre van felrakva. Néha meg szoktam hallgatni, mert gyanúsan nagy a csend az előző Midea után
fél méternél közelebbre hajolva hallani csak, hogy megy kompresszor. Szomszéd ablaka előtt (2,2 méterre) Fisher, azt hallom működni pedig messzebb van. Felette még messzebb, 3,5 méterre, egy 3 hónapos telepítésű Gree Pulse, azt is hallom, talán azt jobban is mert mélyebben búg.
-
South Velen
addikt
A friss levegő befújós klímákról van érdemi tapasztalat?
Régebben csak a Daikinnek volt 1M-es gépe erre, de mostmár pl. a TCL Fresh In 300k körül megkapható... Illetve Midea Gaia 420k felett picivel.
Persze a TCL nem tűnik a legjobb márkának de ennyiért kipróbálnám a technológiát ha van értelme.
A végére egy lehet, hogy eszméletlen hülye kérdés, de a házunk elég légtömör és ha beraknánk egy ilyen klímát, nem lehet, hogy valamiféle túlnyomás keletkezne, ha mondjuk éjszaka csak befelé tolná a levegőt és nem tudna hol kijutni?
-
Atis45
aktív tag
válasz
DroiDMester #58694 üzenetére
Nekem a Midea 110w-ig szabályoz le max. Legalább is én még csak ennyit láttam egyszer hajnalba.
Amúgy tegnap délelőtt 210-220 wattig tudott leszabályozni, délután már ment neki a 190 watt is, és este 150-160-ig tudott lemenni.
De ha nincs csak kb 30 fok (a 36 fok helyett) akkor délelőtt is megy simán a leszabályozás 150-160 wattig. -
Atis45
aktív tag
válasz
polonic #58671 üzenetére
Nekem tegnap reggel fél 8-tól este 8-ig 5.8kw-ot fogyasztott el a Midea Extreme Save 3.5-ös. Szigetelt panel, a beltéri az előszobába, és a két végén a két szoba. kb 45nm-t hűrök így. 23 fokra állítva a hőmérséklet, és így van a szobákba kb 24,5 fok. Tegnap már elég meleg volt, így már jobban tekerte a villanyórát. kb délig éri a nap a kültérit.
-
cipofuzo87
tag
Hello, tegyük fel, hogy téli legnagyobb hidegben is klímával szeretnék fűteni.
Ebben a cikkben csak néhány klímát javasolnak ehhez [link]
Daikin (965eFt+), vagy fél, harmad áron: Midea, GreeAz lenne a kérdésem, hogy tudtok-e más olyan típust, ami valóban alkalmas a legnagyobb hidegben is fűtésre használható hatásfokkal. Daikin kiesik nálam mert nem akarok 1 misit fizetni érte. A fentiek alapján inkább mennék harmad áron Mideával vagy Greevel, ha azok is csendesek. Csendesek? Rá fogok fázni velük?
H-tarifával -
danna27
csendes újonc
Ismét segítséget kérnék. Egy ismerősöm szeretne elsősorban főfűtésre klímát szereltetni egy 53 m2-es tégla lakásba. Műanyag nyílászárók, szigetelés nincs, alatta pince. Eddig Nobo panellal fűtött, de az nem túl takarékos. Mit tudnátok ajánlani? Túl drága klímát nem szeretne, viszont mindenképpen takarékos és megbízató legyen. A Midea Oasis Plust nézte, de még bármi lehet.
A pirossal jelölt helyre tervezné a klímát. Valószínűleg a kisebb szobába nem sokat fog érezni belőle, ott marad a Nobo panel. A többire szerintetek elég lehet egy 3,5 kW-os?
-
Atis45
aktív tag
szerintem vegyél valamilyen fogyasztás mérőt, és úgy mérjél. Pl. 1-2-3 órát, vagy egy egész napot.
Nekem pl tegnap reggel fél 9-től, este 11-ig 4.8kw áramot fogyasztott el a klíma. Midea Extreme Save 3.5-ös a klíma, kb 45nm-t hűtünk vele, panel lakás szigetelt. Előszobába van a klíma 23 fokra állítva, és így van a két szobába kb 24.3-24.8 fok. A két szoba az 5 méter hosszú előszoba két végén van. -
d@minator
addikt
válasz
poli27 #58508 üzenetére
Én úgy halottam, hogy a legtöbb Polar az TCL. A Polar "SDY" az Gree az SDU az meg passz...
Na meg ilyet is, hogy ezek is hasonlók vagy ugyanazok? Létezhet?
Gree~Fisher~Polar~Nord~Sinclair~Cascade~Syen~C&H
TCL~Polar~Tesla
Bosch~Midea~MDV#58507 zsoika: Nekem meg 5éves Midea van és nem hangos pedig "vájt" fülem van.
Nem is olyan, mint egy LG vagy PANA de nem zavaró és nem is recseg.
#58401 Dyingsoul: Akkor nem tudom mit vegyél. A Daikin fel sem merült pedig a barátnőmhöz azt szerelt a klímás csak ugye ott nem volt olyan feltétel, hogy -15 felett is jól fűtsön.
-
zsoika
addikt
Sziasztok.
Vettem 2db Polar Ultimate SO1H0035SDU gépet.
Olvastam itt a topikban hogy a Polar nagyon hangos...hááát, gyakorlatilag hangtalan.
A szomszédban 2vel arrébb, most raktak fel 2db Mideat ami úgy zörög hogy azt hallom, nem az enyémet. -
ladislass
csendes tag
Mennyire reális árajánlat Midea All Easy Pro-ra (3.5kW) 328eFt anyag + munkadíj egyben? Árukeresőben szinte a klíma kerül ennyibe. Katás vállalkozó, újságban hírdeti magát. Ennyire kis árhaszonnal dolgozhat?
-
krypton
senior tag
válasz
South Velen #57339 üzenetére
Sziasztok!
Klímát keresek és pont erre a kettő modellre (AUX Delta 2 3,5 kW vagy Midea Xtreme Save 3,5 kW) szűkítettem le a kört. Melyiket válasszam, ha az AUX kb 20e forinttal kerülne többe a végén? Mik az előnyök/hátrányok? Azt látom hogy a Midea "csak" -15 fokig fűt (csepptálca fűtés ellenére), viszont hatékonyabb mind hűtésre mind fűtésre, vagy ezek az értékbeli különbségek elenyészők?
Szerk.: Esetleg ebben az ársávban van más Best Buy klíma ilyen teljesítménnyel?
-
ladislass
csendes tag
Fűtésre optimalizált klímát kerestem. Az ajánlat: Midea All Easy Pro, Gree Comfort X vagy Fisher Comfort Plus. A Midea Save Pro ugyanazt a teljesítményt tudja mint az All Easy Pro, csak olcsóbb. Szerintetek melyik lehet jó választás?
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Ismét itt vagyok a kérdésemmel, járt nálam a klímás is, de én nem vagyok biztos abban amit ő ajánl az nekem valóban jó lesz-e, ezért kezdem elölről és felteszem a kérdéseimet:3 emeletes tégla társasház 2. emeleti lakásáról van szó.
A nappali (keleti tájolás) lesz a fő életterem, otthonról dolgozok home officeban, ott lesz a munkaállomásom is, egy elég izmos számítógép ami durván fűt, elsősorban ezt szeretném hűteni.
Az "étkező"-t egybenyitom a nappalival (alaprajz, piros), így az étkező a nappali része lesz így. Szekrényeket tervezek ide az "étkező"-be betenni, ahogy az ajtónyílások és a tér engedi, ha mégsem szekrényt akkor egy kanapét/heverőt vagy ilyesmit de ez sztem részletkérdés, az biztos, hogy az étkező az valamiféle járólappal burkolt átjáró tér lesz.
A terasszal az a gond, hogy az egy zárt terasz, zártszelvényes vázon polikarbonát, dupla nyílászárókkal (nappaliból kifelé menet műanyag nyílászárók, a teraszról a külvilág felé pedig a zártszelvényes vázba épített vastokos ablakok). Nekem tetszik, nem akarom lebontani sem. Itt a teraszon nagyon kevéy a hely: 1.44x 1.28 méter az alapterülete.
A tetőre nem tudjuk kitenni mert 2 szögben van döntve a sátortető, én a 2. emeleten a meredekebbik szögbe tartozom a nappali oldalában, a 3. emeleti lakás tetője kevésbé lejt.
Kintről láttam, hogy más lakásokban nincs fedett terasz, ott a kültéri oda van téve az erkélyen belülre.Az alaprajzot csatolom. A klímásnak ez a jelenlegi terve. Szerinte a klíma lehűti a teljes közös teret: nappali-étkező-konyha és ha kinyitom az ajtót a hálószobába is tud fújni, ami nyugati tájolású. A kültérit a hálószoba ablaka alá tervezi, az ablakon kinézve a legtöbb lakónak is ott található a kültérije.
Ezért mindenképp olyan klímát keresnék, aminek a lapátai oldalirányba is állíthatóak. Én aggódok amiatt, hogy vajon tényleg le tudja-e hűteni a nappalit, ha ennyire messze kerül a klíma a munkaállomástól.
A következő két klímát ajánlotta:
1) Midea MG2X-12-SP XtremeSave
2) Fisher Comfort Plus FSAI-CP 120BE3Tudnátok mondani véleményt az ajánlott klímákról? Esetleg az elhelyezésről, jó lesz-e így?
Azt tudom, hogy ez mindenképp a 3.5 kwh kategória. Szeretném ha tudna wifit is és hűteni, fűteni is tudjon és persze legyen minél csendesebb (a kültérije is). Ha maxon járatva hangos, az nem zavar, de ha este a hálóba fúvatnék, az jó volna ha csendes lenne. A Fishert azért ajánlja mert annak valami olvasztós a csepptálcája ezért állítólag -15 fokig is tud fűteni.
Nem lenne hátrány egy komolyan fűtésre is alkalmas klíma, mivel a fűtésem kondenzációs gázkazán és én szeretnék arra is gondolni hogy mi lesz ha elzárják a gázt, legyen alternatív fűtési megoldásom.UI.: Bocsi a hosszú posztért!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Klíma telepítésen törpölök, már jó ideje.
Egy kb. 95 négyzetméteres házba szeretnék szereltetni. A ház falazata 30-as Porotherm, rajta 10 cm.-es nikecell. Tető gipszkarton, fölötte 20 cm.-es üveggyapot szigetelés. Az építkezéskor berakott, akkor még korszerű műanyag nyílászárók.
Gázkazánom van, ami 21 éve működik - nem tudom meddig. Emiatt gondoltam, hogy egy nagyobb klímát szereltetek be, ami fűtésre is optimalizált. Na nem ezzel akarom a házat befűteni, de ha meghal a kazán, vagy gond lenne a gázellátással, valami azért befűtse egy kicsit a házat, ne fagyjunk meg.Én úgy gondolom, hogy a 40nm-es nappaliba szereltetnék fel egy 5-5,3kw-os klímát. Ez a nappali egy téglalap alapú helyiség. A hosszabb oldalára lenne felszerelve, és a tőle kb. 5m.-re lévő kétszárnyú ( mindig nyitott ) ajtón keresztül ki tudná fújni a levegőt a folyosóra. Amiből nyílik a 2 hálószoba amibe be kellene lehelni a hideg/meleg levegőt. Mindkét szoba 12,5 nm. alapterületű.
Ezekkel szemezgetek:
Midea MSAGCU-18HRFNX / MOX301-18HFN8 Xtreme Save (MG2X-18-SP 5.0kw
AUX DELTA 2 ASW-H18E3D4/JER3DI-C0-2 5,3 kW
Gree Comfort X 5.3 kW 18ACDÁrban a Midea lenne megfelelő ... nem szeretnék 4eFt. felé menni. Da a Gree ad annyival többet, mint amennyivel többe kerül?
Mennyire életképes az elképzelésem? Tehát nem tervezem ezzel 30 °C -ra befűteni a házat, csak legyen egy alternatíva ha esetleg tönkre menne a kazán, illetve ebben a nagy melegben egy 25 fokot tudja előállítani. És fogyasztásban is jó legyen. -
ArGab
őstag
Van most a lakásban egy régi Midea MSG-09HRN2 klíma amit még előző tulaj rakatott fel valamikor a 2000-es években. Úgy nézem ez nem inverteres, 2,6 kW hűtőteljesítménye van, EER 2.64 W/W. Óvatosan használva (27+ benti hőmérsékletnél 25-26 fokra hűtve és csak napközben) is beleharap 80-100 kWh fogyasztással egy melegebb hónapban a számlába. Két egybenyitott szobát hűt, nappali ~21 és ~12 nm. Sajnos szerintem nem a legideálisabban lett így megoldva, de ez van.
Nagyságrendileg egy mai, modern inverteres fogyasztása hogy viszonyulhat szerintetek ehhez? -
Kátai
senior tag
Megbízható klímát szeretnék,szinte csak fűtésre.Márka ügyileg milyet ajánlotok?
Utána olvastam, de szokás szerint elbizonytalanodtam a sok infótól,véleménytől.Japán márkák felé hajlok,de az LG,Midea,Polár is képbe jött. -
atirag
őstag
válasz
gabor9991 #57990 üzenetére
Azon túl drágább az áram mint a gáz? Mert a gáz is csak átlag használatig lesz rezsicsökkentett.
Értem úgy,hogy ha gázzal fűtők akkor a gáz többletét kell fizessem ha árammal akkor az áramét. De ha együtt használom a kettőt akkor lehet beleférek az átlagbaMellesleg most három típus közül tervezek dönteni. Egy daikin comfora FTXP35M9/RXP35M
gree amber royal vagy midea oasis plus.
Ezek közül mik pro kontra érvek? -
Silentfrog
veterán
Tudnátok segíteni?
A 17 éves Daewoo klimánk kilehelte a lelkét, erre vártam, így vennék másikat.
A régi 2.6 kw-os volt , és mivel jól szigetelt a ház így ilyen is megfelelne, teljesítményben. Tudnátok ajánlani valamit ami jó ár érték arányú.
Kinéztem egy Midea New BLANC 9000 ( MA-09NXD0-MA-09N8D0) Ami már 4-5 éves kontukció illetve Szatmárinál HISENSE EXPERT SMART K+B 3,5 KW (CF35YR1FG + CF35YR1FW)
Klimással rakatnám fel amikor ideérnének.
300 ezret+ szerelést jelenleg nem szeretnék kifizetni egy igazán ajánlott japán klimáért. -
atirag
őstag
válasz
feco70 #57881 üzenetére
Ez az egyetlen olyan összehasonlítás ami valamelyest tartalmaz adatokat. Ennél többet sehol nem láttam. Mivel amit az adatlapon írnak azt vagy tudja vagy nem. Persze azt elfogadom, hogy esetleg a daikin tudja. Viszont a daikin hűtés és fűtésben is a++ "csak". Sajnos ahogy a teszteket olvasom a gree és a midea hangosnak számít. Számomra legalábbis biztos. Elég háklis vagyok ilyen téren.
Mindenesetre nem könnyű feladat
Alapvetően minőségpárti vagyok.
-
freeknight
őstag
válasz
DroiDMester #57831 üzenetére
Nekem egy hete 3,5 kw-os Polart 190-ért ajánlottak. Nem tudom, hogy pontosan ez a típus volt-e, de ez akkor is durva ár.
Egyébként nem tudom mi ez a kínai klíma fóbia itt a topikban. Mióta megszületett a döntés, hogy klímát szereltetek, azóta nyitott szemmel járok, és nézegetem a kültériket.
10-ből 10 kínai, messze legnépszerűbb a Midea/MDV, ezután az abszolút noname, vagy almárkák következnek (Airfel, Aircool, Whirlpool, Fisher), majd elvétve pár Gree és Polar, nagyon ritkán AUX.
Nagyon kevés LG és Samsung, de ezek szinte mindig felismerhetetlenné vannak fakulva, szóval gondolom régebbi On-offos klímákról van szó, modern szerelésben nem nagyok látok ilyet.
És ez ugyanúgy igaz a gazdagnegyedre is, pedig sokszor járok ilyen helyekre is.
Még sosem láttam az általatok említett japán márkákból egyet sem, talán egyetlen egyszer egy Mitsubishit, meg egy bérházon Daikint, ez utóbbin meg is lepődtem.
Ez nem reprezentatív, meg nem vitát kelteni akarok, csak érdekességképpen írtam le. -
TeeJay
félisten
válasz
atirag #57673 üzenetére
Comfora sem dupla kondenzátoros én úgy tudom...
A++ fűtés de ha igazán fűtésre való gép kell akkor Midea Oasis vagy Fisher Nordic.
Dupla méretű kondenzátor és 0,9kg hűtőközeg az kell a fűtéshez és a Fisher baromi jól tud leszabályozni meg halkabb is mint az Amber Royal... -
pruzsi
őstag
Üdv . Haveroknak van egy midea breezless klímája 2 hónapos, olyan gondja lenne hogy párszor előfordult hogy bekapcsolás után 5-10 perccel lenyomja a kismegszakitot. És utána kb 20 percig vissza se lehet nyomni mert rögtön levágja eltelt idő utána újra visszakapcsolhato és gondtalanul megy tovább .
A kismegszakito 16A és klíma direktbe van kötve új vezetéket húzták a villanyóratol. Aki felrakta volt kint megnézte de nem találat rendellenességet. Ötlet ? -
South Velen
addikt
válasz
MrRL19 #57321 üzenetére
Ez az xtreme save lite itthon nem forgalmazott termék, lényegesen rosszabb az xtreme save-nál (mint azt a neve is elárulja). Valószínűleg a Manta is hasonló kategória (bár lehet hozzáraktak egy csepptálca fűtést), az aiwa teljesen kérdőjel nálam.
Ha fűteni is szeretnél vele, ennyire nem adnám le, de te tudod.
AUX Delta 2 vagy Midea Xtreme Save (nem Lite) alá nem mennék. -
mrmft
senior tag
válasz
MrRL19 #57321 üzenetére
Ezekbol Midea.
DE itthon csak xtreme save, xtreme save pro van. -
gabor9991
addikt
válasz
MrRL19 #57319 üzenetére
Syen muse van nálam, tavaly az még belefért volna abba a sávba amit írtál.
ma nem tudom mit lehet 220-ig kapni, elképedve olvasom itt is hogy ma már csak a szerelésért elkérnek 100-120 ezret
Ha ennyit szánsz rá akkor kínaiból kell választanod, syen. fisher, mdv . midea. gree, polar, aux. rcool, ezek közül a gree és klónjai a jobbak én abból választanék. -
MrRL19
senior tag
válasz
#72755712 #57316 üzenetére
Értem rendben, és ezek közül melyik a megbízható amit érdemes beszereltetni ?
AUX Freedom ASW-H18E0A4 / FAR3DI-C0 5.2kw //220k(ez jobb lehet hatékonyságra ,mint 3.5kw?)
Aiwa MUSUKARI MU35IN 1200btu 3.5kw //180k
Midea xtreme save lite ag-12nxd0 //190k
Manta sac0112 12000btu 3.5kw (vagy ugyan ezt tudja ez is 150kba ?!) -
-
MrRL19
senior tag
válasz
#72755712 #57304 üzenetére
Köszi a válaszokat , Midea xtreme néztem ez jó lehet ebben az árban ? vagy esetleg akkor valami ennyiért amit érdemes megvenni / keresni ? úgymond legjobb választás ? fűteni is szeretnének vele ezért kérdeztem SCOP értéket ,vagy a Kw is sokat dobna ebben ? pl ,ha 5.3kw ?
-
athomi
veterán
A beltérije elég durván hasonlít a korábban használt Airfel klímámra, csak ez okosabb (wi-fi, motorikus függőleges és vízszintes légterelés). Az Airfel valami Midea gyármány volt, szóval ez is az lehet. Az 5 szűrőrétegből álló szűrőrendszer ránézésre is egy vicc. Az adatlapján lévő 7.1/5.1 Seer/Scop érték elég hihetetlenül hangzik, ahogy a beltéri 23 és 20 dB-es hangnyomásszintje is, de ezt még nem volt lehetőségem meghallgatni nyugodt, csendes körülmények között. Majd ha sikerül beszámolok.
-
deadelon
aktív tag
válasz
freeknight #57294 üzenetére
Kérj ezért az árért inkább egy midea XTREME Save-et kb hasonló áron szerzi mint az aux ot!
Polárból gondolom a lite-ot szereznéd egyébként árához képest tökéletes. -
Sz4ke3y
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két klíma közül melyiket érdemes választani? Főleg hűtésre kellene.
Hisense Energy SE KA50BSOE 5,0 kW
Midea All Easy Pro MEX-18-SP (MSEPCU-18HRFN8 -
akkor én szerencsés vagyok? ~2hete rakták fel a 2.db FTXF25D-t szerencsére egyik sem nyekereg, a kültériek picit csobognak de ebből benn semmi nem hallatszik pedig kb pont a fejünk felett van a kültéri a hálóba!
A beltériek síri csendben teszik a dolgukat!Az hogy te kifogtál egy hibás szériát és még a csere darab is olyan az sajnos tényleg gáz, és nem irigyellek érte!
De pl egy Gree vagy Midea vagy bármelyik másik kínaival sem jártál volna jobban hidd el, ott is kilehet fogni ugyan így gyári hibás szériát, és valószínűleg nagyobb eséllyel
nekem pl Gree ingyen sem kellene, tegnap benn melóhelyen voltam fenn az irodában ahol egy 2,5KW-os Comfort-X van(idén tavasszal cserélték le rá a 8.éves MDV-t) hát olyan hangja volt a kültérinek mint egy helikopter ami épp felszállásra készül, csukott ablakon keresztül simán belehetett hallani, a beltérinek meg a terelő lapátja úgy nyekergett mint egy rozsdás ajtó! szóval itt is ugyan úgy kitudsz fogni ami nem épp hibátlan!
-
Tamás9x
őstag
válasz
Atomgeszi #57127 üzenetére
Nálunk az a bevett szokás, hogy folyamatosan, így minden szabályosan hűl vissza, így az inverter tud érvényesülni a rá-rá indítgatással, így a növények se fáznak meg, esetleges szolgáltatáskiesésnél pedig nincs bosszankodás, mert 1 fél napnál tovább nem hiszem, hogy lenne áramszünet
A szomszédban van egy idősebb hölgy Midea géppel, na neki este ordítnapközben nem megy... a másik oldalt egy régi Gree, szinte semmi hangja megy folyamatosan, a lépcsőház felett egy ugyanolyan Gree ami este van csak kapcsolva veri a falat...
Hogy honnan látom, van hőkamerám, és látom a csepegtetőt, hallom a kompresszort. -
nesh144
csendes tag
Sziasztok!
Klímát tervezünk beszereltetni, a szerelő akit ismerunk, és csináltatni szeretnénk az alábbi két klímát tudja beszerezni, szereli be és ajánlja (meg gondolom ezen van több haszna):
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/midea/mex-12-sp-all-easy-pro-p666243504/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/gree/gwh12acc-k6dna1d-comfort-x-p405684115/#velemenyek
Melyiket ajánlanátok ezek közül? Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi elsősorban.
Midea tekintetében a kültéri egység 65 db-től félek kicsit, mert a fejünk túloldalán lenne a klíma kültérije, bár jól szigetel a fal/ablak. Kicsit a beltérie is ódivatúnak hat számomra egy modern lakásba. Viszont ilyen van nővéreméknél és szüleimnél, ők meg vannak elégedve.
Greenél pedig már van tapasztalatom a a márkával, cégnél is ilyenek vannak, de nem biztos, hogy ez a típus. Viszont appjára nagyon panaszkodnak kommenteknél, tényleg ennyire borzalmas? Ez azért egy fontos szempont számunkra.
Köszi előre is -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Midea MSH-09HRN1 split klímába keresnék panelt. Úgy néz ki megadta magát, nem kapcsolja a kompresszort. Akár bontott is érdekelne, vagy panel javítás is. Tud valaki segíteni merre induljak el? Egy klímástól kaptam ajánlatot MSG-12HRN2 panelre (egyáltalán kompatibilisak ezek egymással?), de kicsit sokallom át árát, akkor már inkább egy új klima... -
Tamás9x
őstag
Egy Midea van a sensirám felett, amikor a kültéri 36 fokos, akkor rohadt nagy hangja van, behallatszik a lakásba, az enyémnek semmi hangja, este tudok pontos típust és hőkamerás képet adni. De ez lehet felhasználási probléma is, ahogy az idióta kollégáim csinálják pl... rákapcsolják turbóra had menjen, nekem kb 5 napja folyamatosan megy, nem ugrál a hőmérséklet a lakásban, és meg sem vagyok fázva min a többiek
-
válasz
cs.zs. #56905 üzenetére
GREE/SYEN neked halk? Sz.tem meg brutál hangosak, mind a beltéri mind a kültéri egységei, nálunk melóhelyen közel ~100.db Gree/Syen van vegyesen van ami 1-2.éves és van ami meg 5-6-7.éves de mindegyik atom hangos, az is mind1 hogy 2,5. 3,5. 5. vagy 7KW-os mind hangos! ezektől még az 5.éves MIDEA/MDV-k is halkabbak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest