- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TeeJay
félisten
válasz
laci06 #79169 üzenetére
Simán tippelek arra hogy tele van a szűrő porral és nem tud légcserét csinálni a gép, esetleg sosem volt 7év alatt takarítva és az elpárologtató meg a ventilátor kerék is full mocsok.
Zsákos mosást neki, kültérit is ki kellene csapatni mert 7év alatt lazán telemegy annyi mocsokkal hogy eldob egy jelentős teljesítményt a gép hűtésben főleg ha kint meleg van. -
rígel
őstag
válasz
laci06 #62235 üzenetére
Azért IS szoktak rátervezni (nyilván nem a dupláját, hanem mondjuk 10%-ot), mert a magyar viszonyok között a házak valódi hőigénye a kivitelezés "magas színvonala" és a kivitelező olyan stiklijei miatt, amiről a tulaj nem is tud, a ház elméleti és gyakorlati (papír vs. valóság) hőigénye között sokszor elég nagy a különbség. És nem a valóság javára. Ha te biztos vagy benne hogy a házban az, és úgy van beépítve ahogy az tervezve van, akkor ez a rész rád nem érvényes.
Méretezni mindig a sokéves szélsőértékhez szoktak, erre jön pár % túltervezés. Beszélhetünk arról hogy milyen "melegek" a telek, simán beüthetnek hosszan tartó extrém hideghullámok. Ezt senki se tudja kiszámolni, megjósolni se. Egy 10%-kal túltervezett hőszivattyú, nem fog ki-be kapcsolgatni. Ha extrém jó idő van, akkor meg az alultervezett is fog.
Ha azonban van alternatív megoldásod, lehet ezzel játszani. Más kérdés, hogy én -ha biztonságra megyek- teljes értékű rendszereket szeretek, amik önállóan is képesek ellátni a feladatot, ha bármelyik kiesik. Ez így nekem két félmegoldásnak tűnik, egy nagy hidegben ugyanis önállóan nem látja el a feladatát sem a klímás szekció, se a hőszivattyú.
Ettől persze lehet jó, meg rugalmas és hatékony, és az idő nagy részében az is lesz valószínűleg. De üzembiztosság szempontjából (bármelyik bedöglik, és beüt egy hideg) egyik se lesz teljes értékű.
Hogy ennek mennyi az esélye, az egy külön kérdés. Az pedig hogy neked mik a szempontjaid, igényeid, körülményeid, azt csak te tudod, amit leírtam, magánvéleményem, én így csinálnám. -
rígel
őstag
válasz
laci06 #62121 üzenetére
Ha mérnök számolta, akkor biztos elég.
Bár elég érdekes hogy 12,6 KW-os hőigényre hogy tervez kisebbet, mikor még rá is szoktak számolni.
Mindenesetre ha hidegebb időben átkapcsolsz gázra, akkor elég lehet így is. Bár pont a gáz kiváltása lenne a cél. Szóval ezt felemás megoldásnak gondolom, inkább rászámolnék, hogy adott esetben gáz nélkül is teljes alternatívát nyújtson. A hmv akkor villannyos, ha jól értem. -
Strezi
őstag
válasz
laci06 #62112 üzenetére
Teljesen jó lehet, de sokat jelentene, ha valamivel tudnád "érdesíteni" azt a kerítést falat, hogy ne verődjön vissza róla direktbe a hang. Mint egy hangstúdióban a falon a szivacs panelek, vagy pl. fonott rácsos fa kerítéspanelek vagy hasonló rá.
Fontos, hogy a ház alapjától izolált, de nehéz beton alapja legyen hogy rezgés maga ne jöjjön be. -
rígel
őstag
válasz
laci06 #62112 üzenetére
Szia, arra számolj hogy lényegesen hangosabb mint egy átlagos klíma kültéri.
Az ár kb ennyi most. HMV mivel lesz? A radiátoros résznél lehetnek gondok.
Mit jelent a jól szigetelt fogalom nálad? Mennyi a hőigény? Mert 200m2-re keveslem a 11,5KW-ot. Persze elég lehet.
Mekkora a napelem rendszered, mennyi a várt termelés? Fogja hozni? -
Strezi
őstag
válasz
laci06 #61282 üzenetére
Daikin ONECTA -val maximálisan elégedett vagyok. Amit leírtál, heti órás, perces bontásban lehet fűtési, hőmérséklet (0.5C pontosan), uzemmód programo(ka)t szerkeszteni. Hibátlan volt a fűtési szezonban. Soha semmi gond nem volt távoli eléréssel vagy az ütemezéssel.
+ appban regisztráció, garancia, szervíz ügyintézés
-
elekresz
tag
válasz
laci06 #60961 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem elég korrekt ajánlatot kaptam ilyen gépre az MMKlímától.
A helloklima is adott egész jó árat, de egy kis egyezkedés/alku után az MMKlíma ajánlata jobb lett. Tapasztalat egyelőre nincsen, felszerelésre várunk, de egy ismerősnél szépen dolgoztak. (Budapesti szerelés lesz.) -
törölt tag
válasz
laci06 #60715 üzenetére
Sajnos erre nem lehet korrekt választ adni, mert még azt sem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni az áram január 1.-től, így nem lehet tudni, hogy egy fűtésre kihegyezett, minőségi klíma plusz ~200 ezer forintos ára mire térülne meg. Az elmondható, hogy nagyjából 25-30 %-kal kevesebbet fogyaszt, és -20 fokon se adja fel a küzdelmet mondjuk egy Mitsubishi VGHZ, és a japán mentalitásból következően azok tudják is azt, amit ráírnak, más gyártókkal ellentétben.
-
PROTRON
addikt
válasz
laci06 #58706 üzenetére
Sajna puding próbája az evés.
A jelenlegi változás rendeletileg úgy foigalmaz, hogy év végéig biztosan megmarad a jelenlegi napelem szaldós elszámolás, ami esetében ha még augusztusban tudsz termelni, egy ideig elég lehet télre is marad valamennyi pluszod. Az a baj hogy semmi konkrétat nem írtál hogy mekkora az épület ebből mennyi termeléssel kalkuláltatok napelemre, mennyi klíma egység fog bekerülni.
Ha megmarad az éves szaldózás, akkor jövőre, amikor már teljes nyáron termelni fog a napelem valszeg benne maradsz az éves kvótában, legalább is itt visszaolvasva sokan épp azért fűtenek klímával, mert túl sokat termeltek és el kéne fogyasztani adott évben.De itt is változást terveznek, valszeg jövőre e fogják vezetni hogy rövidebb periódusokban kell majd a szaldót kezelni, tehát 1-2 éven belül szerintem a nyáron termelt áramot nem engedik majd télen ingyen elhasználni.
Ha minden más marad a jelenlegi rendelet szerint, abban az esetben jól jön a "H" tarifa, mert az nem kapott a téli fogyasztásra felső korlátot. Nyáron az éves kvóta meg a szaldós elszámolás alapján a napelemmel fogod járatni.De túl sok tényezős jelenleg a képlet hogy véglegeset lehessen mondani.
Ami biztos, hogy a jelenlegi rendelet alapján, ha augusztusban már termelsz, akkor idénre nem érné meg Neked a többlet kivitelezési költséget szerintem. -
-
válasz
laci06 #30491 üzenetére
Nekem is FTXP-vel kapcsolatban van tapasztalatom (windy ajánlotta és ők rakták fel
) 3 db van 2 a tetőn - tetőkonzolon - 1 a falon szendvicsbe... bent mindhármat csak síri csöndben télen leolvasztás közben lehet hallani...
1,5 tél alatt szerintem nem volt összesen 10 leolvasztás aminél bent hallottama kültéri hangját... Kint pedig mindig csak a szélzajt hallottam... a szendvicsbe lévőnél... (terasz feletti kistető felett van - kétszintes a ház)
-
LanyUs
őstag
válasz
laci06 #30491 üzenetére
Vannak klíma cégek, akik saját gyártású gumibakot használnak ( 10e Ft/csomag ). Én ragaszkodtam legalább a 2000 Ft-os gumibak csomaghoz. Ennek ellenére feldobták a Stylisht a gyári gumitalpakon. Fűtés üzemben leolvasztáskor enyhén rezonál/búg a fal belülről, amúgy nem tapasztalok rezonanciát. Fűtés üzemben enyhe morgás azért hallható, de csak mellette 5 méteres körben. Ez a hang nem jön át a falon. Hűtés üzemben tök csendben van. A Sensirám csendes, hugomé is az.
Chaser által leírt "éjszaka sem volt vészes egyáltalán, mikor már elült a világ zaja" esetben hűtés üzemben csak szél súgást fog hallani. Fűtés üzemben már előfordulhat rezonancia. Nálam a protherm 38-as fal 3 métert simán lehúzza a rezgést bizonyos tartományokban. Fűtés üzemben csodák nincsenek, viszont a Daikin az egyik leghalkabb gép.
-
Chaser
legenda
válasz
laci06 #30491 üzenetére
valószínűleg fog belőle hallani, ha csak nem valami nagyon jó minőségű hangszigteelt ablaka van
nálam a 2,5-es ftxf van fenn, nem hangos egyáltalán, de még megdolgoztatni nem tudtam, +9-10 foknál 25-ös target az nem nagy kihívásde egyáltalán nem volt vészes mellette lenni, hűtésnél halkabb is, bár sztem ha kinn 35+ fok lesz és 24-5-öt akarok belülre, ennyi hangja legalább lesz akkor is
éjszaka sem volt vészes egyáltalán, mikor már elült a világ zaja, volt h egész éjszaka fűtöttem vele, nálunk viszont nincs ilyen közel a kültéri szomszédos ablakhoz, pont erkély van fölötte, a fölöttünk lakó bácsi meg töket süket szegény -
kelzsoca
félisten
válasz
laci06 #30438 üzenetére
A csatorna így néz ki.
-
Chaser
legenda
válasz
laci06 #29658 üzenetére
ne rendelj semmit, hívj ki szakit
mi itt csak saját tapasztalatok útján próbálunk valami iránymutatást adni
ami biztos, az ftxf modell korrekt, igaz még csak pár napos tapasztalatom van vele, kánikulában nem tudom mekkora hangja lesz, de hűtésnél majdnem zero volt mikor napokban teszteltem +15-20 fokban
most iccaka' fűtöttem vele, itt is minimális hangja volt a beltérinek, kültérinek is
ha akarsz wifit akkor is jó választás, olcsón van hozzá, mitsuhoz drágább
a mitsu meg kb "elpusztíthatatlan", mindkettő jó név klímában, arra se panaszkodott itt még senki
de van egy olcsóbb panasonic modell is, kicsit olvasgass vissza, arról nincs tapasztalatomszerk:
TeeJay
mi se kértünk engedélyt most, másik lakásnál sem, ha nem okézta volna le, ásó-kapa-nagyharang:d
úgy tudom önkormányzat felé is van bejelentési kötelezettség talán, de ezzel 99,99% h senki nem foglalkozik
műemlék jellegű épületeknél más a történet -
TeeJay
félisten
válasz
laci06 #29658 üzenetére
Sokan nem szólnak a közös képviselőnek csak felrakatják, lehet te meg kérdezed és meg fogja tiltani... Nálunk itt panel épületben senki sem kér engedélyt, én fogok mert mondta a képviselő hogy amúgy adnak engedélyt csak senki se kéri... Viola utcában jártam sokat, én is láttam sok klímát az utcára nézni, de azért tényleg kérdezz rá
-
Chaser
legenda
válasz
laci06 #29655 üzenetére
teljesen jó ez, látszik h egy erősen szeparált lakás
attól függ, kültérit hova tervezted, mehet-e külső homlokzatra is vagy csak belsőre?
beltérit én az ajtótól balra tenném, a válaszfalat legalább közvetlen hűti majd úgy a légáram, pár fokot jelenthet a hálóban az is, és az ágyat elkerüli a lágáram a másik helyiségben
esetleg mehetne közvetlen az ablak mellé is ha elfér, és mehet külső homlokzatra a klíma, csak ott ugye a kültérit fel is kell oda szerelni
ftxf-et nézz, vagy a fentebb említett mitsut
én amondó vagyok, osztán' lehet tévedek, ha én felszerelem neked a klímát - nem fogom -, de te mástól vetted, nyilván én esetleges meghibásodásnál nem fogok intézni semmit, mert nem az én dolgom, mivel a készüléket mástól vetted, szóval én nem bonyolítanám túl emiatt, de hívd fel őket, kérdezd meg, majd nyilatkoznak
tippre 2,5-es klíma elég neked, de kondenzvizet is valahova el kell vezetni, szóval ezt látni kell szakinak -
Chaser
legenda
válasz
laci06 #29653 üzenetére
pannpnklíma sokunknál szerelt, nálam napokban másodjára
hsz-ed előtt ott van két korrekt típus, lakásról meg csinálj egy alaprajzot, úgy egyszerűbb, nem fogja hazavágni a villanyszámla a ktsg vetést
arra figyelj, ha régi építésű ház és műemlék védelem alatt áll, utca fronti homlokzatra nem mehet klíma
belmagasság standard 2,6m vagy afölötti?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest